ПИБ обслужва вносителите на отделни гишета, без такса за отказалите се да теглят

Един от офисите на ПИБ днес.

© Георги Кожухаров

Един от офисите на ПИБ днес.Първа инвестиционна банка съобщи, че поради нарастващия брой на клиентите, които в петък са направили заявка за теглене на суми и днес искат да се откажат от тегленето и нарушаването на депозитите, банката няма да събира предвидените по тарифа такси.


Офисите на банката в цялата страна работят с усилено темпо и обслужват всеки клиент, уверяват от институцията.


Много клиенти, дошли да внасят средства, ще бъдат обслужени на отделни бюра.
Ръководството на банката благодари на всички клиенти за търпението и доверието, както и за това, че не се поддадоха на зловредните слухове срещу българската банкова система.


В петък банката изплати 800 млн. лв. на клиенти, изплашени от заблуждаващи анонимни есемеси и обеща днес да работи нормално.


Междувременно в социалната мрежа се появи инициатива "Не позирай, депозирай" в подкрепа на банковата система и срещу паниката. 


Вчера след среща с политическите сили, представени в националния и европейския парламент президентът Росен Плевнелиев заяви, че парите на гражданите и фирмите са гарантирани, валутният борд е непоклатим, валутният курс на лева към еврото ще остане непроменен до влизането на България в еврозоната, а държавата ще защити всяка банка. 


Уважаеми читатели, решихме да оставим форума отворен, тъй като вярваме в необходимостта от спокойна дискусия по същество за ситуацията около банките. Напомняме ви, че заради ограниченията на Закона за кредитните институции, "Дневник" е уязвим при коментари, които могат да се тълкуват като уронващи доброто име на банките и доверието в тях. Всички коментари, съдържащи непроверени факти или твърдения, както и тези, които не отговарят на правилата на форумите в "Икономедиа", ще бъдат изтривани. Ще сме благодарни на читателите, които докладват коментари с неприемливо съдържание през бутона във форума.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK