БНБ очаква днес доклада за КТБ и ще обяви резултатите тази седмица

Докладите на одиторите ще бъдат представени на квесторите, които ще ги внесат в БНБ до края на днешния работен ден.

© Надежда Чипева, Капитал

Докладите на одиторите ще бъдат представени на квесторите, които ще ги внесат в БНБ до края на днешния работен ден.Българска народна банка (БНБ) очаква до края на деня да получи доклада на одиторите, които анализират състоянието на Корпоративна търговска банка (КТБ) и дъщерната й "Креди агрикол България", се казва в съобщение на централната банка. 


Резултатите ще бъдат публично оповестени до края на тази седмица.


Днес изтича срокът от 10 работни дни за преглед на активите и пасивите на банковата група КТБ, възложен на независими одитори от квесторите на двете банки. БНБ напомня, че в КТБ АД прегледът се извършва съвместно от "Делойт одит", "Ърнст и Янг" и "Афа", а в "Креди Агрикол България" – само от "Афа".
Докладите на одиторите ще бъдат представени на квесторите, които ще ги внесат в БНБ до края на днешния работен ден. 


Двете банки бяха поставени под специалния надзор на БНБ на 20 юни като ангажиментът на държавата е да възобновят работа на 21 юли. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK