Йордан Цонев : Дължим отговор на обществото какво ще му струва случаят с КТБ

Бюджетната комисия проведе на извънредно заседание на комисията за изслушване на резултатите от одита на КТБ. Подуправителят на БНБ Иван Искров  (дясно и председателят на комисията )Йордан Цонев.

© Анелия Николова

Бюджетната комисия проведе на извънредно заседание на комисията за изслушване на резултатите от одита на КТБ. Подуправителят на БНБ Иван Искров (дясно и председателят на комисията )Йордан Цонев.Освен защитата интересите на вложителите и на клиентите, дължим отговор на обществото какво ще му струва  случаят с Корпоративна търговска банка. Това заяви председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев (ДПС) на извънредно заседание на комисията за изслушване на резултатите от одита на банката. 


В заседанието участват управителят на БНБ Иван Искров и финансовият министър Петър Чобанов.  


Народното събрание ще трябва да приеме законодателство, което да реши проблема, ще трябва да потърсим широка подкрепа за решаването му, каза Цонев и определи данните за КТБ като "изключително стряскащи". 
Всички трябва да покажем ясно и категорично, че стоим зад стабилността на банковата система и че българските граждани няма да загубят нито лев от своите спестявания, съзнаваме своята отговорност, допълни и финансовият министър Петър Чобанов. 


Иван Искров прочете дума по дума изявлението на управителния съвет на БНБ за констатациите в одитния доклад и намеренията на БНБ да отнеме лиценза на институцията. 


Очаквайте подробности. 


Бел. ред. Уважаеми читатели, според чл. 152 от Закона за кредитните институции се налагат санкции за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея. Затова коментари във форума под статията, които отговарят на този законов текст, ще бъдат изтривани. Молим ви да ни сигнализирате за такива през удивителния знак вдясно от коментара.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK