Цветан Василев обвини институциите и регулаторите за ситуацията в КТБ

Цветан Василев

© Анелия Николова

Цветан ВасилевПри една чисто медийна атака банката би устояла, за което има и съответните доказателства. Институционалната атака и пасивното поведение на регулаторите обаче, по принцип не могат да бъдат компенсирани с никакви буфери. Това подчерта мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев в официално изявление, разпространено до някои медии.


Според него растежът на КТБ не е случаен и не се дължи на "политически чадър" над дейността ѝ, "от какъвто никога не сме имали нужда". "Той е резултат от дългосрочно планиране и се базира на заложената от нас още през 2001 година стратегия за устойчиво развитие. В резултат на това КТБ АД се разраства динамично още в периода 2002-2006 г. Доказателство за това са връчените на банката призове за динамично развитие и за най-добра банка през този период", подчертава той.


По думите на Василев Корпоративна търговска банка няма нужда от спасяване, а от подкрепа. "На ход не са политиците, които би следвало да се ангажират с визията за развитието на страната ни и създаването на добър инвестиционен климат. На ход са акционерите на КТБ АД, които имат желанието и възможностите", коментира още банкерът, питайки дали ще им се даде шанс.
Публикуваме пълния текст на изявлението от сайта на ТВ7:


"Уважаеми дами и господа,


Последната инсинуация, която се разпространява напоследък по мой адрес, е че съм източвал интензивно Корпоративна търговска банка АД от 2011 година досега.


Кой източва собствения си бизнес?


За този период съм се отказал от близо 100 000 000 лева дивидент. Печалбата от последните три години в размер над 190 000 000 лева беше капитализирана. Всички основни акционери предпочетохме да подкрепим растежа на банката, вместо да усвоим законно полагащите ни се дивиденти.


През същия този период съм внесъл в КТБ АД допълнително капитал в размер на 86 329 000 лв. и съм предоставил на банката подчинен срочен дълг в размер на 56 700 000 лв. по същите тези причини.


Над 20 милиона лева са внесените само от КТБ АД данъци за тези три години, без да се брои това, което аз лично и моите фирми сме внесли в държавния бюджет.


В тази връзка бих искал да попитам колко данъци са внесли организаторите на водената срещу мен и КТБ АД кампания, след като свързваните с тях предприятия и медии обявяват, че работят на загуба? И аз отново питам - кой източва собствения си бизнес? Кой има интерес да срути банковата система, за да покрие невъзвръщаемите си кредити под нейните руини?


През последните три пълни финансови години (2011-2013 год.), за които се твърди, че банката е източвана, тя се развива стабилно, с равномерни нива на печалба и добра капиталова адекватност. Финансовите показатели на банката поддържат тази тенденция и през първите пет месеца на 2014 год.


КТБ АД отчита печалба след данъци в размер на 60 951 хил. лв. за 2011 г., 56 571 хил. лв. за 2012 г. и 71 195 хил. за 2013 г., или общо - над 190 милиона лева. Активите на КТБ АД също нарастват през посочения период - от 4 043 060 хил. лв. към края 2011 г. до 6 740 298 хил. лв. в края на 2013 г. Пропорционално на това се отчита ръст на привлечените средства от 3 535 993 хил. лв. към края 2011 г. до 6 116 842 хил. лв. в края на 2013 г., както и в размера на собствения капитал, необходим за осигуряването на капиталова обезпеченост за нормалното функциониране на банката.


Този растеж не е случаен, още по-малко се дължи на "политически чадър" над дейността ни, от какъвто никога не сме имали нужда. Той е резултат от дългосрочно планиране и се базира на заложената от нас още през 2001 година стратегия за устойчиво развитие. В резултат на това КТБ АД се разраства динамично още в периода 2002-2006 г. Доказателство за това са връчените на банката призове за динамично развитие и за най-добра банка през този период. След приватизацията на КТБ АД през м. юни 2000 г. ние наследихме от бившия собственик Булбанк 11 млн. лв. активи, 11 милиона лева капитал и резерви и оперативна загуба от 144 000 лв., без нито един клиент. От тогава досега Корпоративна търговска банка АД достигна четвърто място по активи в страната (6 740 000 000 лв.) при средногодишен темп на нарастването им от 40%. Печалбата нарастваше с 50% средногодишен темп, а капиталът - съответно с 44%.


Още през 2001 г. ние заложихме дългосрочна стратегия за устойчиво развитие. Затова предприятията от енергетиката, инфраструктурното строителство, експортно ориентирания бизнес са наши основни целеви групи от самото начало. Клиентите са привличани с конкурентни оферти и с перфектно обслужване, така че всички инсинуации на тази тема са безпочвени. Това се доказа през 2010 г. и пред Европейската комисия, след като КТБ АД беше набедена за оказана й държавна помощ.


Качеството на активите на КТБ АД традиционно е значително по-високо от средните нива в банковата система, поради консервативната ни кредитна политика. За илюстрация на това твърдение, 97-98% от отпуснатите заеми през последните четири години са редовни, т. е. техните главници и лихви се погасяват в договорените срокове. Данните са проверявани от одитори, надзорни органи, международни рейтингови агенции. За сравнение, стойностите на този коефициент за цялата банкова система за периода са под 80%.


Възвращаемостта на собствения капитал на банката отчита традиционно високи стойности за банковия сектор у нас - средно 14.75% за периода срещу 5.46 за цялата банкова система. Високи са и стойностите на възвращаемостта на активите - средно 1.37% за периода при 0.73% за цялата система. Тези показатели отчитат качеството на дейността на една банка и техните стойности са резултат от уменията да се постига висока доходност при ниско ниво на риск, съчетано с ефективно използване на ресурсите. За илюстрация на последното - коефициентът на административно-управленските разходи на 100 лева активи на КТБ за последните три години е средно 1.14% при два пъти по-висок за банковата система - 2.46%.


Всичко това е в резултат и на правилността на заложените политики по отношение на обслужването на клиентите и високите изисквания към работата на служителите ни. Неслучайно постъпилите в банката жалби от обслужването ни за последните няколко години са не повече от десетина.


По отношение на своята ликвидност банката поддържа високи нива през всички отчетни периоди. Коефициентът на ликвидните активи (дела на ликвидните активи от общо привлечените средства) за последните три години е над 20%. Тези стойности са подкрепени и от съществените ликвидни буфери, които банката традиционно поддържа. Към 31.05.2014 г. банката е разполагала с ликвидни буфери в размер на 1 175 807 хил. лв., което показва високата й степен на готовност за посрещане на своите непосредствени ликвидни нужди. Това всъщност, са средствата, които банката може да осигури под формата на пари в брой в срок до 7 дни. При една чисто медийна атака банката би устояла, за което има и съответните доказателства. Институционалната атака и пасивното поведение на регулаторите обаче, по принцип не могат да бъдат компенсирани с никакви буфери.


С цел адекватна подкрепа на растежа КТБ АД поддържа през всички отчетни периоди стабилни нива на своята обща капиталова адекватност - 12.39% (2011 год.), 12.06% (2012 год.), 12.56% (2013 год.) и 13.71% (31.03.2014 год.) при регулаторно изискване от 12%. Адекватността на капитала от първи ред е 10.48% (2011 год.), 8.88% (2012 год.), 10.59% (2013 год.) и 10.61% (31.03.2014 год.) при регулаторно изискване от 6%.


Всички тези обективни показатели доказват, че развитието на Корпоративна търговска банка АД през годините не се дължат на случайни фактори и обстоятелства, на благоволението на едно или друго правителство, а са резултат на правилна дългосрочна стратегия, на разумна управленска политика и преценка, на високо качество на работата на всеки един от служителите в банката - от ръководителите до редовите служители.


Корпоративна търговска банка АД няма нужда от спасяване, а от подкрепа. На ход не са политиците, които би следвало да се ангажират с визията за развитието на страната ни и създаването на добър инвестиционен климат. На ход са акционерите на КТБ АД, които имат желанието и възможностите. Ще им се даде ли шанс?


С уважение,


Цветан Василев"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (117)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Никой не иска да говори с имена.

  Всеки го интересуват само цифрите.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 2. 2 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Цветане, всички сме сигурни, че е така. Просто ти направиха кофти постановка. Ако сценарият беше поне малко пипнат от професионалисти, институциите биха имали поне малко шанс да ни заблудят.
  Отвратителна е цялата тая патаклама в която много хора се изложиха зверски.
  Надявам се лиценза на КТБ да не бъде отнет, а оная мижава Агрикол да си остане в неизвестността.

 3. 3 Профил на hij10535874
  hij10535874
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ето какво е говорил Иван Искров пред Народното събраните когато са го избирали за шеф на БНБ. Подчертаните от нас думи имат много по-различно тълкуване днес, след като Бойко Борисов обяви, че Искров трябва да си подаде оставката.

  „ДОКЛАДЧИК ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ: Уважаема госпожо председател, уважаемо председателство, уважаеми колеги! От името на вносителите на днешния проект за решение за избор на управител на Българската народна банка искам да ви запозная с нашите мотиви.
  С решение от 20 август 2009 г. Четиридесет и първото Народно събрание прие решение за отмяна на решенията от 28 май 2009 г. и 29 май 2009 г., съответно за избиране на управител и подуправител на Българската народна банка. Шестгодишният мандат на управителя изтича на 9 октомври 2009 г. Необходимо е Народното събрание на основание чл. 12, ал. 1, от Закона за Българската народна банка да избере нов управител на Българската народна банка, чийто мандат да започне да тече на 10 октомври 2009 г.
  С оглед необходимостта от гарантиране на нормалното функциониране и стабилност на банковата система в страната и предвид международната финансова и икономическа криза, в която се намираме, считаме, че е необходима приемственост в работата на Българската народна банка.
  Като отчитаме професионализма и компетентността на господин Иван Искров, настоящ управител на Българската народна банка, който с акта на искането си за отмяна на преждевременния му избор на 28 май 2009 г., извършен от Четиридесетото Народно събрание, показа висок морал, чувство за отговорност, зачитане на върховенството на закона и особено волята на българските граждани, отредили на ГЕРБ място на първа политическа сила, считаме, че при избора на нов управител следва да се обсъжда и кандидатурата на господин Искров.
  Поради изложеното и на основание чл. 84, т. 8, и чл. 86, ал. 1, от Конституцията на Република България и чл. 12, ал. 1, от Закона за Българската народна банка внасяме проект за решение на Народното събрание за избиране на господин Иван Ганчов Искров за управител на Българската народна банка с мандат от 10 октомври 2009 г. до 10 октомври 2015 г. Благодаря ви.
  (дискусия, в която се изказват Асен Агов и Яне Янев)

  РЕШЕНИЕ
  за избиране на управител на Българската народна банка
  Народното събрание на основание чл. 84, т. 8 и чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 12, ал. 1 от Закона за Българската народна банка
  Р Е Ш И:
  Избира Иван Ганчов Искров за управител на Българската народна банка с мандат 6 години, който започва да тече на 10 октомври 2009 г.”
  Моля, гласувайте този Проект за решение.
  Гласували 210 народни представители: за 195, против 1, въздържали се 14.
  Решението е прието.
  Господин Искров, заповядайте.
  ИВАН ИСКРОВ: Благодаря Ви, уважаема госпожо председател.
  Уважаеми дами и господа народни представители, нахвърлих си някои бележки снощи и рано тази сутрин, които бих искал да споделя с вас, но преди всичко искам да благодаря най-сърдечно за огромната подкрепа, която току-що получих. Струвало си е наистина да си подам оставката и отново да поискам доверието на парламента. След 165 гласа в предишния парламент на практика сега гласува цялото събрание за мен и за водената от мен и моя екип политика.
  Не ми е известно до ден-днешен друг ръководен кадър, ръководител на публична институция да е получавал толкова висока подкрепа.
  АСЕН АГОВ (СК, от място): От кого?
  ИВАН ИСКРОВ: От Народното събрание.
  Уважаеми дами и господа, когато преди две седмици споделих с най-близкия човек до мен твърдото си решение да използвам казуса с господин Неновски и да се подложа на вот на доверие от новоизбраното Народно събрание, отговорът беше доста учуден и се каза: Ами защо, след като новоизбраният премиер се възпротиви срещу процедурата, но одобри политиката на Централната банка, одобри твоя професионализъм и пожела да продължиш? Не е ли много рисково?
  Отговорих, че съм бил член на парламента в тежко време и знам, че когато става въпрос за една възможна последваща дискусия никой не може да предвиди как биха гласували 240 народни представители, но предпочитам да мина отново през проверката на парламента. Разбира се, ако не получа подкрепата, да напусна на 9 октомври Централната банка. Защото, уважаеми дами и господа народни представители, винаги, откакто съм управител на Централната банка, съм се стремял тази институция да бъде пример за подражание. Винаги съм изисквал от моите колеги и служители да изпълняват задачите си не просто ей така – през куп за грош, а на 100 процента. Защото винаги съм казвал, че най-важният актив на Централната банка не са нейните, за щастие, огромни валутни резерви, най-важният актив на Централната банка това е нейната репутация – на банката, на управителя, на всеки неин служител.
  Пред колегите ви от Тридесет и деветото Народно събрание преди шест години обещах, че никога няма да влизам в безплодни спорове било с политически лидери, било с различни „специалисти”, но винаги тези, които знаят от мен, от най-близкия ми кръг – колеги, приятели, знаят колко болезнено съм приемал някои, бих казал, откровени глупости, когато е говорено за банката. Не заради друго, а защото нашият народ трябва да има доверие поне в една институция. Дай Боже, да има доверие в повече институции. Трябва да има пълно доверие в Българската народна банка.
  Уважаеми дами и господа, БНБ е най-независимата институция, по-независима и от съдебната власт – де юре и де факто, тъй като БНБ като фирма, не само като публична институция, сама изготвя и нейния Управителен съвет приема бюджета на институцията. Това са изисквания на европейското законодателство, пренесени в нашия закон.
  В БНБ управителят и цялото ръководство черпят своята независимост от вас – най-висшите избраници на народа. Ние се отчитаме единствено пред вас – пред Народното събрание на Република България. Затова уважаеми дами и господа, след този продължителен предизборен дебат – състояха се два избора, имаше достатъчно емоции в публичното пространство, аз пожелах отново да получа вашето доверие.
  Уважаеми дами и господа народни представители, само преди два месеца в тази зала напомних и сега отново искам да подчертая трите си ключови принципа, които не са измислени от мен, те идват от законодателството на Европейския съюз. Това са трите ключови принципа, на които се подчинява Централната банка и ще се подчинява и занапред. Следвах ги през първия мандат, ще ги следвам и през втория мандат. Това са принципите за независимост, предвидимост и прозрачност.
  През целия си първи мандат съм спазвал тези принципи и декларирам, че и през следващия си мандат ще работя по абсолютно същия начин. Няма да допусна политическа намеса в работата на Централната банка.
  Тук искам да споделя, че високо ценя първата среща с новоизбрания председател на Народното събрание, когато дойдох след нейния избор да се запознаем, да се представя и да я поздравя с избирането й.
  ИВАН КОСТОВ (СК, от място): Хайде стига де!
  ИВАН ИСКРОВ: Уважаеми дами и господа, първото изречение на госпожа Цачева беше: „Господин Искров, наясно сме със Закона за Българската народна банка, с нейната ключова роля за финансовата стабилност на страната и независимо от несъгласието ни с процедурата по Вашия избор, искам да знаете, че никой, по никакъв начин не поставя под въпрос независимостта на Централната банка.” Затова съм й изключително благодарен…
  …Уважаеми дами и господа, накрая бих искал да маркирам трите най-важни задачи пред нашата централна банка.
  На първо място и с оглед на текущата икономическа криза, която засегна и България, смятам, че най-важното в този момент по отношение на макроикономическата и финансовата политика на страната е да се запази стабилността и да има предсказуемост. Предсказуемост, тъй като глобалната финансова и икономическа криза показа, че държавите, които следват ориентирана към стабилност и предвидимост фискална и надзорна политика, преминават много по-лесно през този изключително труден период не само за България, а за целия свят. Ролята на централната банка е да гарантира ценовата и финансовата стабилност и здравината на строго регулираната банкова система.
  През следващите шест години акцентът на моята работа ще бъде насочен към запазване и поддържане на макроикономическата стабилност на страната чрез поддържането на доверието във фиксирания валутен курс и режим на паричен съвет. Валутният борд и фиксираният курс нямат алтернатива. Всичко друго са упражнения в красноречие или чисти спекулации.
  Не по-малко важен приоритет е стабилността на банковата система. Това е един от основните приоритети на централната банка. През последните две години в глобален мащаб сме свидетели на това до какви катастрофални последици може да доведе лошата регулация и надзор над банковите и финансови институции.
  Аз само ще напомня, че от самото ми избиране за управител, започнахме да налагаме изключително тежки надзорни мерки. До едно време ги броях, бяха повече от 23 на брой, които дадоха своя резултат. България също пострада. България е в икономическа криза, но за разлика от други страни остана встрани от окото на тайфуна, не само, но основно заради изключително консервативната лицензионна и надзорна политика на Българската народна банка.
  През следващите години надзорът и регулацията на финансовия сектор в рамките на Европейския съюз ще бъде значително променен и усъвършенстван, като съществена роля ще има вече самата Европейска централна банка и националните централни банки. Както и досега Българската народна банка ще играе активно участие в този процес…”

  Напомняме и какво каза Борисов.

  Според бившия премиер управителят на БНБ Иван Искров и целия УС трябва да си подадат оставката и в понеделник да бъдат сменени с нови хора, които “да кажат защо се допусна кризата в банковия сектор”.
  “Излиза ми един Искров и ми се кара на депутатите в парламента. Как ще се караш ти на депутатите, като искаш от тях да ти дадат 5 млрд. от данъкоплатците за това, че сте спали? Откъде накъде ще се караш ти или Цонев ще пази това недоразумение – Чобанов, който казва: Правителството не е виновно. Правителството има и вътрешен министър, който е вицепремиер”, каза още лидерът на ГЕРБ.
  Какво разбираме от тази информация?

  1. Че Борисов си къса опашката – така, както го е учил Митьо Гестапото или някой от неговия “калибър”?
  2. Че Борисов е готов да се отрече и от собствените си политически деца, само и само да се добере до властта?
  3. Че указанията му към ГЕРБ са всъщност заложили провала на БНБ в случая с КТБ и това, вероятно, не е случайно?
  4. Че думите на Искров пред Народното събрание се оказват голям въздух под налягане, който обаче ще го дишаме всички ние – редовните данъкоплатци?

  Според бившия премиер управителят на БНБ Иван Искров и целия УС трябва да си подадат оставката и в понеделник да бъдат сменени с нови хора, които “да кажат защо се допусна кризата в банковия сектор”.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  ....Корпоративна търговска банка АД няма нужда от спасяване.....
  ---------

  И аз мисля така.

 6. 6 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 1061 Разстроено

  На този честен човек как да не му вярваш...

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 7. 7 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1169 Весело

  "Нека говорят"

  Ако може да не спират докато си кажат всичко.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 8. 8 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Оф...и ти си един Цветан на финансите...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  "Само депозитите до 100 хил. евро в КТБ са гарантирани"

  Това го знаем. Сега трябва да гледаме с четири очи комунягите да не направят още някоя врътка и да плащаме още милиарди.

  БСП на власт = Криза, срив в доверието, кражби и лъжи в особено големи размери, банкова криза, обедняване на хората, спиране на еврофондовете, вземане на милиарди заеми и т.н. и т.н.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1457 Любопитно

  След толкова конкретни числа,можеше и конкретни имена.Колко и чии са невъзвращаемите кредити,които трябваше да се покрият с руини?

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 11. 11 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 793 Любопитно

  От където дошло, там отишло.
  Докато не започнеш да говориш, никой няма да си признае.
  Според мен банката има достатъчно активи, но произхода на много от тях не може да бъде доказан. Това е дало основание на всички около банката да се възползват и да отскубнат, кой каквото може, повличайки след себе си цялата банка.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 12. 12 Профил на Leshper
  Leshper
  Рейтинг: 157 Неутрално

  На хартия всичко е цветя и рози

 13. 13 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Повечето финансисти и банкери твърдят че банката е екзекутирана от властта. Цветан Василев се знае че е замесен с ВТБ, която пък е по-известна, като банката на КГБ... или иначе казано, слугува на Кремъл. Та в тоя ред на мисли, хем ми е кеф че начукаха канчето на КГБ, хем чувството ми за справедливост сочи, че държавата няма право да вземе или унищожи бизнеса на някого, хей така, щото някой друг имал интерес от тая работа... А между другото, Пеевски защо още не е арестуван?!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Да връщат лиценза и да му помагат да намерят , длъжниците , които са мислили че няма да връщат пари.
  Реабилитирай си вложителите които са си изтеглили влоговете .

  Къде са ония от протестна мрежа, дето си купиха акции.
  Ама трябва да има и съд, за тези които създадоха паниката. .
  .

 16. 16 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И следва логичният (ми ) въпрос:
  Що като всичко е така добре, че и отгоре, се случва всичко това с КТБ и теб, а Василев?

  Ей на този въпрос (ми) дай отговор.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 17. 17 Профил на 1951
  1951
  Рейтинг: 868 Неутрално

  За цифрите му вярвам на Цецо Банкера, за липсата на политически чадър - не.

  Цензуриран от "Икономедиа"
 18. 18 Профил на Deyan Yordanov
  Deyan Yordanov
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Мустака да се връща и да си оправя банката. Никакви фондове, никакви държавни бюджети, никакви национализации. Който му е давал пари, да си ги взема от него, както е редно. Все повече лъсва, че БНБ няма абсолютно никакви доказателства за несъстоятелността на КТБ и прати цялата държава да гони чували, разписки и прочее простотии.

 19. 19 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Този растеж не е случаен, още по-малко се дължи на "политически чадър" над дейността ни, от какъвто никога не сме имали нужда.

  Мда, бели кораби минават, мармоти завиват шоколади....само народа гледа със стъклен поглед, а от едната страна се стича слюнка от устата му.
  Ей на маймунининаправихребе.

 20. 20 Профил на mathilda
  mathilda
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Със сигурност няма само един виновен за тая ситуация.

 21. 21 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  КТБ АД отчита печалба след данъци в размер на 60 951 хил. лв. за 2011 г., 56 571 хил. лв. за 2012 г. и 71 195 хил. за 2013 г.

  Печалбата на банката е паднала с 4, 4 млн. през 2012 спрямо 2011 и се е повишила отново, но вече с близо 15 млн. лева при управлението на Доган.
  Цифрите говорят.

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 22. 22 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 890 Любопитно

  Курт капан!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 23. 23 Профил на alieng
  alieng
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Всеки следва да поеме своята отговорност и да си носи последствията. Василев щеше да се връща в България, но нещо не смее. Още по-странното е защо прокуратурата не иска заповед за арест след като има доказателства за престъпление?

 24. 24 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2744 Любопитно

  От един от най-недолюбваните хора в България ,
  зорлем ще го направят симпатичен !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 25. 25 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 565 Весело

  На тази снимка е още 'млад меринджейн'...

  Никой няма да влезе в затвора, отсега е ясно...

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=F5UzHfsC5zw
 26. 26 Профил на Брадвата
  Брадвата
  Рейтинг: 524 Неутрално

  В следващото писмо Василев да напише кои политици е рушветирал с тези милиони.Бая активи понакупи на безценица, което без помощта на поклитици не става!Банката може да е негова, но парите които са наблъскани там са чужди.

  treasurer
 27. 27 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1062 Гневно

  Не поиска ли самия Василев БНБ да постави банката МУ в под особен наздор?
  Не даде ли БНБ 1 седмица/че и повече/ на акционерите да вдигнат капитала?
  Тоя ни взима за канарчета!
  Боко №2 .!.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 28. 28 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#15] от "rorikabc":

  Лицензът на банката още не е отнет. Умуват как да го извъртят за да не ги удари в Европейския съд

 29. 29 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 530 Неутрално

  [quote#25:"Вонин"]Никой няма да влезе в затвора, отсега е ясно...

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ!
  [/quote]

  Някой , човечец , дето няма пари , не може да се бори.
  Ама тоя има достатъчно , за да осъди поне един.

 30. 30 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Според мен политиците удариха банката защото Василев подкрепи Бареков. Смърди гадно. След изборите, може би, ще видим част от истината.

 31. 31 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Сичкото политик и олигарх 25 години, ем ни крадат, ем ни правят на идиоти! Свиканли са! И като не им уйдисваш се сърдят .!.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 32. 32 Профил на mihomen
  mihomen
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  Стига с тези счетоводни трикове!
  Цялата схема е: за последно да се откраднат натрупаните пари преди да влезем в еврозоната! Защото после ще е трудно!

 33. 33 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 530 Неутрално

  До коментар [#28] от "evtimvz":

  А , благодаря , прочетох , някъде заглавие .
  Какво да извъртят?
  Нещо за да прикрият собствените си грешки и предполагаемото участие на Орешареца , като е изтеглил държавните пари например.

 34. 34 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Прост народ-нагли политици и олигаси!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 35. 35 Профил на Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Стабилни в мизерията, епизод пореден
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  Добре бе, щом акционерите били готови да налеят пари в банката, защо се занимаваме вече месец с тая банка???

 36. 36 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#2:"4u4o"]Цветане, всички сме сигурни, че е така. Просто ти направиха кофти постановка. [/quote]
  Курт-капан както се казва

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 37. 37 Профил на anthony68
  anthony68
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Каквато държавата - такива и банките

 38. 38 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#27:"Диверсификация на корупцията и излишните проекти"]Не даде ли БНБ 1 седмица/че и повече/ на акционерите да вдигнат капитала? [/quote]
  Не, не даде нищо БНБ. Оманциште са искали на три пъти среща, но Искров ги е отклонявал. ВТБ обяви (неофициално), че няма да участва, но не са канени официално. "Бромак"ЕООД също не е канен.
  Очертава се една чудна присъда от някое международно търговско съдилище

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 39. 39 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#16:"нуцо"]Що като всичко е така добре, че и отгоре, се случва всичко това с КТБ и теб, а Василев? [/quote]
  Скроиха му номер (с помоща на държавата)

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 40. 40 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#33] от "rorikabc":

  Ами, например, че прокуратурата е прибрала тези досиета. До сега следствието мълчи. Взели ли са досиетата или не? Ако са ги взели Василев сигурно ще ни осъди.

 41. 41 Профил на sivo_magare
  sivo_magare
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До Георги 13: Ех Гоше, как лесно се живее в твоя свят! Всичко което е лошо (за теб) го кръщаваш КГБ и само остава някои да го унищожи, изкорени. Доганя краде - КГБ, Бойко - КГБ, СерГЕЯ - е там ще се съглася и аз, вероятно КГБ има пръст или поне знае. Цветанов - КГБ, Пеевски - КГБ, лошото време - КГБ, градушка в София - КГБ.
  Намали емоциите, да ти се чете по-лесно!

 42. 42 Профил на burkera
  burkera
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Все повече му вярвам на тоя. На фона на идиотщините на Искров направо ми звучи разумно и логично. Под идиотщини разбирам балона за изнесените 200 милиона в торби от 1 касиерка, и това че изчезнали кредитни досиета за 3,5 милиарда - още там се разсмърдя БНБ-то, защото всички знаят че има кредитен регистър най-малкото и нищо не може да изчезне

 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  Кога лапкахте кИфтетата с дебелото момче и мама му не рИва!

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 44. 44 Профил на martin4y
  martin4y
  Рейтинг: 237 Неутрално

  и кво сега - трябва да му повярваме ли на тоя

 45. 45 Профил на pavaroti
  pavaroti
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Абе, всички сте в кюпа, мен ако питаш! Все сте мафиоти.

 46. 46 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#23] от "alieng":

  Няма нищо странно....прочети коментара на Георги Коритаров.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 47. 47 Профил на martin4y
  martin4y
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ако държи да се случи нека се върне в страната и се изправи пред последствията от действията си, а не да се крие като мишок

 48. 48 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 696 Неутрално

  .

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 49. 49 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#39] от "geo_19 (с нови сили)":

  А с чий мандат е експертното правителство?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 50. 50 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Много е нагло да се пери с внесените данъци и парите си, след като държавата задължително снасяше парите НИ в малката му (в началото и преди държавните пари) банка. Схемата е прозрачна и по-добре да не се напъва. Навремето така си плащахме и осигуровките в банката на приятелката на Бойко Борисов. Че и НСО пазеха тъщата до фалафелите. Виждали сме и грандиозните им схеми и кокошкарските им номера. Метла за ОФ! (БСП, ГЕРБ, ДПС, Атака) Стига комунизъм!

 51. 51 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Eла пиленце, ела си в къщи да обясниш за успехите на пирамидата си! Ако и този криминал се размине с пандиза както 3000 кредитни милионери след Виденов, спукана е работата на тази територия...

 52. 52 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 753 Неутрално

  А нещо да каже защо пусна в политиката Баречето Дудуков? Поръчка ли е било, както навремето царчока пусна в обръщение бай Боко Борисов, който да замести дясното.

 53. 53 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2556 Неутрално

  "Доказателство за това са връчените на банката призове за динамично развитие и за най-добра банка през този период", подчертава той."

  Тези плакети с които си пощят егото?!

  I Want To Believe
 54. 54 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#40:"evtimvz"]Василев сигурно ще ни осъди. [/quote]

  И още как! Ще съди държавата във всички възможни съдилище в Европа, фамилията ще разгони на тия дето му спретнаха тоя сценарий и с основание. Василев е боец, няма току тъй да се даде.

 55. 55 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Писанията на Борат Ганьов все повече намирисват на пледоарии в съда, сигурно защото няма да се стигне до съд...

 56. 56 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Дано повече хора прочетат горния текст. Не го харесвам този "банкер", но не харесвам глутници глазгащи падналия!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 57. 57 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#50:"b_d_s"]Много е нагло да се пери с внесените данъци и парите си, след като държавата задължително снасяше парите НИ в малката му (в началото и преди държавните пари) банка.[/quote]

  Защо пък да е нагло? Ако ти осигуряваше 150 000 работни места в страната и внасяше посочените от него милиони данъци, нямаш ли право да посочиш цифрите? Колкото до "държавните пари", за които тук в Дневник от години плюят, точно го е казал - давали са най-добрите условия в офертите и най-доброто обслужване. Стратегията му е била правилна - фокус върху стратегическите и работещите отрасли, но едно е пропуснал - в България не трябва да ставаш много голям и да си много успешен...

 58. 58 Профил на todorina333
  todorina333
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Много виновни има, жалко че едва ли правилните хора ще си платят.

 59. 59 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Първа частна банка също я източиха вътрешни хора и акционерите и пиха студена вода.

 60. 60 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  То и олигарсите и мафиотите ни като нас - прости!
  Изглежда никой от тях не може да ни излъже така ,че да му повярваме.До сега крадоха защото се възползваха не само от доверие но и от институции,радвам се че протестите ги изнервиха .Дали да не продължим та да се" разкаят " и "изкатрзиснат"съвсем?

 61. 61 Профил на pak_pitam
  pak_pitam
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Защо ЦАЦАТА не го е призовал, не го е изискал от ИНТЕР/ЕВРО/- ПОЛ още?

  Може би го е страх?
  Може би неговите покровители са му забранили?
  Най-вероятно е и двете да са верни!

 62. 62 Профил на today
  today
  Рейтинг: 944 Неутрално

  [quote#61:"pak_pitam"]Защо ЦАЦАТА не го е призовал, не го е изискал от ИНТЕР/ЕВРО/- ПОЛ още?
  [/quote]
  Щото хората искат доказателства за извършено престъпление, не като тука някой бос да врътне телефона, и да хукнат МВР и прокуратурата да правят каквото им е наредено.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 63. 63 Профил на panel
  panel
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#3] от "genadi.":

  +++++++++
  Благодаря, че сте цитирал "стари", но "удобно забравени" неща (мене ме домързя)! Не мога да разбера хората, които Ви поставят минуси- толкова ли е трудно да приемеш истината...

 64. 64 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  [quote#16:"нуцо"]Що като всичко е така добре, че и отгоре, се случва всичко това с КТБ и теб, а Василев?

  Ей на този въпрос (ми) дай отговор. [/quote]
  -На този въпрос той отговори в писмото си на 11 юли т.г.:
  ""От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания. Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е КТБ. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи", се казва в отвореното писмо на Василев.

  По думите му изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна "от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат". Той пита не е ли странно, че единствените доводи, "приведени от господин гуверньора", са липсата на досиета за оценката."
  Цветан Василев: Искров, чии интереси обслужвате
  "Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев излезе с отворено писмо, в което обвини управителя на БНБ, че данните за източване на банката не са верни.
  "Намирам се във Виена и от никого не се крия, готов съм да дам показания пред оторизираните органи. Води се атака срещу мен, чиято цел е да бъде ликвидирана КТБ, за да не се издължат определен кръг нейни длъжници. Твърденията, че това е обирът на века са силно изкривени и преувеличени", каза междувременно той на живо пред bTV по телефона, като увери, че в следващите дни се връща в България.

  Василев заяви, че е взел мерки да има гаранция за своя живот, защото не се чувства сигурен.

  По-рано днес управителят на БНБ Иван Искров обяви, че в КТБ липсват съществени части от кредитни досиета в размер на 3.5 млрд. лева, а самият Василев е изтеглил близо 206 млн. в кеш.

  По тази причина прокуратурата ще поиска той да бъде върнат в България според международните спогодби, а директорът и главната касиерка бяха задържани.

  "От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания. Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е КТБ. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи", се казва в отвореното писмо на Василев.

  По думите му изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна "от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат". Той пита не е ли странно, че единствените доводи, "приведени от господин гуверньора", са липсата на досиета за оценката.

  "Липсват, а по-вероятно е да са унищожени в дните преди квестурата, съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3.5 млрд. лв., от 5.4 млрд. лева общ кредитен портфейл. Значителна част от този портфейл сочи за много голяма свързаност между длъжниците и с мажоритарния акционер г-н Цветан Василев", съобщи БНБ.

  "Нима някой си мисли, че това е било възможно? Естествено е, че досиетата са в следствените органи. Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор? Не е ли странно, че Вие не защитихте Вашия подуправител (Цветан Гунев - б.р.), когато беше обвинен, преди да бъдат събрани каквито и да било доказателства? Така ли защитавате независимостта на една от най-старите институции?", пита Василев.

  И добавя още въпроси към Искров - защо не е допуснал акционерите да намерят работещо бизнес решение за КТБ и защо е подминал с лекота техните писмени и устни волеизявления?

  "Смятате ли, господин гуверньор, че може да се държите по такъв арогантен начин с представители на държавен фонд на независима държава? Или може би обслужихте интересите на определен кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към банката? Или пък интересите на хора да овладеят на силно занижени цени основната част от активите, финансирани от КТБ", казва още банкерът.

  По повод обвиненията, че е изнесъл в брой огромна сума пари в деня преди поставянето на банката под особен надзор, Василев коментира, че не става ясно как и по какъв начин тези пари са били взети и как са му били предадени, при положение, че от 10 юни не е в България.

  Държа да информирам обществеността, че съм дал показания пред съдии от страни членки на ЕС, които са съответно нотариално заверени. Размахването на недоказани и скалъпени обвинения, с помощта на смазани от страх и насилие хора, не е повод за самодоволство, добавя Василев.

  Накрая той се обръща към клиентите на КТБ с думите:

  "С тези специални редове се обръщам към вас, за да ви благодаря за доверието и да ви уверя, че няма да позволя цената на разчистването на сметките с мен да бъде платена от вас. Убеден съм, че скоро вашите интереси ще бъдат защитени адекватно. Що се отнася до институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това – с тях ще си говорим в съда"."
  http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&;esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCMQqQIwAQ&url=http%3A%2F%2Fdnes.dir.bg%2Fnews%2Ftzvetan-vasilev-ktb-podkrepa-bankite-17026853&ei=jRbEU4LfPIviywPn04CoAg&usg=AFQjCNGVWOcZYT9J4F6QxiAqB7qVae8VEw

 65. 65 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Дайте да гледаме цифрите за 2011-2013: 20 млн. внесени данъци в бюджета, 190 млн. печалба, нарастване на активите от 4 млрд. на 6,7 млрд лв., 97% редовно обслужвани кредити при 80% за банковата система, 14,75% възвращаемост на капитала при 5,46% за банковата система, 1,37% средна възвращаемост на активите при 0,73% за останалите банки, близо 1,2 млрд лв ликвидни буфери към края на май 2014 г. адекватност на капитала от първи ред от 13,7% през 2014 г. при регулаторно изискване от 6%... А сега да излезе гуверньора Искров и да обясни защо отнема лиценза на КТБ? Ама не да говори глупости, за които всички в банкерските среди му се смеят. С медийната атака КТБ щеше да се справи. Но с институционалната, от страна на прокуратурата, БНБ и политиците - няма банка, която да устои...

 66. 66 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  До коментар [#59] от "chuggun":
  За ПЧБ, Биохим, Минералбанк, Моллов...номера беше друг. Тук държава, гл. прокурор и БНБ крадат цялата банка, т. е. активите на банката. Все още КТБ е под особен надзор и е във ваканция, нито е обявена в неплатежоспособност, нито е фалирала!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 67. 67 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#42] от "burkera":

  Е щото все повече му вярваш затова сме на това дередже.Имаше той една схемичка която ако неше станала щеше да виеш като линейка.По едно време тоя Борат се беше надул като въшка.Уволняваше журналисти от Дойче Веле,даваше насоки в Дер Щандарт.Купуваше каквото му скимне на кило с нашите пари.И понеже купеното не беше печелившо парите свършиха.Надяваше се да гепи едни два милиарда от Южен поток но работата се разсъхна и сега седи във Виена и пише депеши.Мисълта ми е не го канонизирай,долна гадина е.

 68. 68 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 527 Неутрално

  всичко мога да ти простя,г-н Василев, ама това че плати масрафа на тъпото шоу на още по-тъпия Бюрек....е,това вече е много !!!

 69. 69 Профил на ggg41308177
  ggg41308177
  Рейтинг: 548 Неутрално

  До коментар [#57] от "abygale":

  Да не трябва да си много голям че почват да ти минават палави мисли в главата.Нещо за монополи чувал ли си.А като се знае че отзад седи Кремъл работата съвсем отича.Верно ли си толкова маивен да мислиш че Борат е добър ,успял човек.

 70. 70 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Василев яко е надувал балона изглежда.Но мисля,че на края няма да излезе виновен по трези обвинения,за това си мълчи така загадъчно прокОратурата.За да издадат международна заповед за арест,трябва да го обвинят в нещо и когато дойде в България не могат да махнат това обвинение и да му сложат друго.Международната заповед се гледа от тамошен съд,ако издирваният не иска доброволно да се върне.А какви доказателства ще предостави нашата цапаратура. Цапаров веднага ще стане за международен смях...

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 71. 71 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 651 Неутрално

  Василев обвинява институциите. Институциите обвиниха Чикагото и двама счетоводители. И мрънкат нещо за липса на инфо. Щото като няма инфо не могат да решат. Чакат инфо за кашата, в която участват всички.... регулатори, политици, прокурори, съдии, министри...

  Правителството ще вземе още дълг ... за всеки случай.

  Това е нивото на регулатори, Парламент и пр.

 72. 72 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#69] от "ggg41308177":

  Единственият монопол у нас за който се сещам на прима виста е медийния монопол на Пеевски. Колкото до конспиративните теории за Кремъл, аре сети се какъв е процента на руснаците в КТБ, а и с по-голям успех можеше нещо за оманския фонд да измисилиш... Василев дали е добър човек не знам, но че е успял - това със сигурност. Точно затова са го наобиколили пираните - политици, които нищо не могат сами да създадат, но да грабят чуждото могат като за световно...

 73. 73 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#68] от "florencia":Прав си.Той ни докара Бареков на главите....Надявам се и почти съм сигурен,че няма да влезе в НС.Като го гледам с кои маргинали взе да прави коалиция-ССД вече без Софиянски и Радикали на Бакърджиев...Остана само консервативната екологична партия,Нова социал демократична партия,Български орел и някой дрга екозелена но от вътре червена.Опитва се да прилъсти на Скат партията, ама В. Симеонов за сега не го ще.Бареков има истерична нъжда от партии със субсидии,защото на ВМРО свършиха.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 74. 74 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1656 Неутрално

  Василев от няколко дена мънка неразбрано за някакви заговори и рекети без обаче да изплюва камъчето. Начинът по който говори подсказва че отлично знае за какво става дума, но няма как да каже цялата истина без да излезе наяве и неговата роля в кашата. Ако си честен човек и някой те злепоставя излизаш и казваш цялата истина като на доктор. Тия мънканици само доказват и неговото съучастие и сега ние сме поставени в ситуация да решаваме коя престъпна групировка е по-добрата. Цялото държавно мънкане доказва че всички са замесени и всеки има трески за дялане. Просто няма къде да се стъпи на чисто.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 75. 75 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Изглежда като Борат и мисли като Борат.

  The things you own end up owning you
 76. 76 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 490 Неутрално

  В крайна сметка мисля, че Доган и другите кланове му вдигнаха мерника заради Бюрека и 11%.

  Не могат да оставят всеки банкер като извади 20-30млн за купени гласове да се намърда в политиката.
  Но накрая се надява да изгорят всички. Защото и да е прав мустака за атаката срещу него - те си му бяха дружките през всичките тези години. С такива приятели врагове не му трябват.

 77. 77 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 530 Неутрално

  [quote#6:"kasko"]На този честен човек как да не му вярваш...[/quote]

  Абе , не е важно , дали аз или вие му вярвате. Ама, на тия на запад , детоим е разказал историята си , са имнастръхнали косите като са чули ,на какво е подложен българският народ.
  За Бареков и аз не му прощавам. Не зная как са му го пробутали.
  Дали е говорил,поне един път с него? Или просто е решил да купи пуделче за прислугата . а то се оказало зла булонка, която ще бъде вързана на каишка и ще се препродаде.

 78. 78 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 4177 Неутрално

  А може ли по поръчка на Пеевски/Доган да са изчезнали тези досиета само като документи, а всъщност да няма невъзвръщаеми кредити?
  И БНБ с "независимия" си одит да изкарва банката в лошо състояние. Какво е станало, Пеевски/Доган са изтеглили някакви активи и са изпаднали в ликвидна криза?
  Мистерията се задълбочава, защото и международните одити не са показали проблем. Това, което изнася Цветанов определя банката като отличник?

  12 години стигат! София има нужда от промяна.
 79. 79 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тоя е супер нагъл. Но докато мълчи кой му е кукловода ще живее. Странно че откак "сокола " се оттегли доста аномалии се появиха в родната политика и бизнес.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Too much цензура Баце.
 80. 80 Профил на putlernopassaran
  putlernopassaran
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#79] от "townboy":ти остави, че е супернагъл комуняга и доносник, ами прочети по-долу какво дитирамби пишат за него платени тролове и колко масово са нахлули в темата! Това трол-пришествие не съм виждал от години- този криминал явно плаща масово и добре с парите на Клиентите са ни скъпи!

 81. 81 Профил на black_recluse
  black_recluse
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тая работа все повече започва да вуни!

 82. 82 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Крадецът квичи "Дръжте крадеца"!

 83. 83 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  Според мен нито Цветан Василев е българският Буров нито Цацаров, Искров и още не знам колко войници от тихият фронт са Белият рицар който ще ни спасява. Просто си имаме война на мутрите както 90-те години между СИК и ВИС /помнете ли ги?/ но провеждана с по-съвременни средства.

  Ако Мустака е толкова чистичък как ще обясни че три световни одиторски компании не се заангажираха да потвърдят, че при него всичко е наред? Да беше стоял тук в БГ, да беше присъствал при одита и да даде липсващите данни и отговори на съмненията. Вместо това се измъкна далеч от неприятните въпроси.

  Искал бил да му дадат възможност да спаси банката си. Да я спаси или да окраде това което Пеевски се опитва да открадне? По какъв странен начин в него се появиха 500 млн евро с които се опитва да си купи нова банка, защо не се опита с тях да спаси собствената си банка? И ще си купува банка точно в Австрия известна като западната КГБ централа и пералня на мръсни пари.

  Твърде, твърде много въпроси има на които трябва да отговаря Мустака. Така че вместо да ни пише писма от Виена да почне да вади мръсните тайни, тогава ще се разбере ясно кой какъв е.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 84. 84 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  [quote#78:"hope"]защото и международните одити не са показали проблем.[/quote]
  Последният одит ли? Къде в него видя думите "банката е здрава няма проблеми"?

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 85. 85 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  [quote#23:"alieng"]Още по-странното е защо прокуратурата не иска заповед за арест след като има доказателства за престъпление?[/quote]
  Че нали ще вземе да проговори и тогава лъсва че всички са с двата крака вътре. Включително самата прокуратура. А са изпратили заповед а е пропял, той сам предупреди че е депозирал нотариално заверени показания в няколко държави.

  Ще се джафкат дистанционно до безкрай а шараните ще се чудят на какво да клъвнат без да разбират, че и зад двете кукички има въдичари и където и да клъвнат все в тигана ще се озоват.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 86. 86 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  [quote#80:"putlernopassaran"]прочети по-долу какво дитирамби пишат за него платени тролове и колко масово са нахлули в темата![/quote]
  Напомня за времето преди фалита, тогава пак така яростно защитаваха КТБ като най-добрата банка. Сега защото тази Опорна точка не върви вече, ако е добра защо не дава парите ще твърдят че тя е добре но ето злите врагове не му дават на Мустака да покаже че може да я спаси. А защо да я спасява като е добре и защо не си стои тук при банката си са неща за които не трябва да се пита.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 87. 87 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 641 Неутрално

  "Кой източва собствения си бизнес?"
  А, бая народ го направиха през 1996. Разни Тилевци, Моловци, Йосифовци, Мироновци и Агафоновци, че и един Илия Павлов...
  Спомняме си.

 88. 88 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#16] от "нуцо":
  [quote#16:"нуцо"]И следва логичният (ми ) въпрос:
  Що като всичко е така добре, че и отгоре, се случва всичко това с КТБ и теб, а Василев?

  Ей на този въпрос (ми) дай отговор. [/quote]

  Никоя банка не може да издържи на атака от прокуратурата и държавата. Да не говорим, че другите се разклатиха и без атака срещу тях, но за разлика от КТБ на тях им осигуриха ликвидна подкрепа.

 89. 89 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2478 Неутрално

  [quote#68:"florencia"]всичко мога да ти простя,г-н Василев[/quote]
  Явно нямаш депозит там

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 90. 90 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ако това е истина "97-98% от отпуснатите заеми през последните четири години са редовни, т. е. техните главници и лихви се погасяват в договорените срокове. " то БНБ и прокуратурата са престъпници... БНБ не може да не знае, защото всяка месечна вноска се регистрира в Централният Кредитен регистър
  Има международни одитори, човека предлага конкретни цифри, аз си направих труда да проверя няколко Годишен финансов отчета на КТБ АД за 2012 и 2013 и цифрите съвпадат.
  Тук със сигурност има престъпление, или са фалшифицирали отчетите за 2012 и 2013, както и репортите в Централният Кредитен Регистър което означава че около 20на експерт счетоводители и одитори(включително и от БНБ) са виновни, или БНБ и прокуратурата извършват опит за национализация..

 91. 91 Профил на paco31
  paco31
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В България не може да има голям бизнес без политически чадър. "...връчените на банката призове за динамично развитие и за най-добра банка..." ясно показва дебел, тлъст политически чадър, най-вероятно осигурен от Пеевски срещу пари под формата на кредити. Тези кредити сега трябва да изчезнат, такава е била уговорката, какво се прави Мустака на ударен с мокър парцал по главата...

 92. 92 Профил на pietro
  pietro
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вярно e, чe атакитe срeщу банката започнаха ощe миналата година, заeдно с атакитe на Станишeв срeщу Борисов. Много държавни пари имало, много нeзнам си какво. Голям праз къдe са държавнитe пари. Ами ако e давал добра лихва? Ама завистта e голяма работа, а И сe разбра за какво e било всичко- да сe окрадe банката.

  Soyez tranquille!
 93. 93 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А бе хора, стига с глупостите !! Василев бил голямата работа, поел банката от нулата и за 10 години я направил най-проспериращата банка !!! Това наистина ли го вярвате, че е възможно само със способностите на г-н Василев и колектива на банката ??? Без политически чадър, без политическо рамо, без пране на мръсни пари ??? Не на нас тези . Знаем как и пирамидите даваха едни високи лихви и после какво стана с тях ....Как така името на КТБ бе намесвано все със съмнителни политици и сделки - Доган, Пеевски, Бареков, Борисов, придобиването половин България от Пеевски и майка му , прибирането на парите на държавните дружества !!! А и друго, как така един председател на борда на директорите на една банка, дори и да е акционер, след 10-15 години работа на поста става изведнъж собственик на банката ??? Парите не са ли на акционерите и вложителите ??? Ако е така нещо куца и в нашето законодателство !!! Ама, че наглеят някои хора !!!!! Банката била стабилна , само трябвало да и се помогне !? Тук у нас по-едрите мутри си имат и банки -ТИМ, Мултигруп, СИК и ВИС, отделно и някои "банкери" изведнъж се събудиха собственици на банки- Цветелина Бориславова, Цв. Василев, Петя Славова, Цеко Минев и др. Това нещо нормално ли е ?

 94. 94 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2118 Весело

  До коментар [#93] от "mils5656":

  +++
  За Мутрите или добро или нищо!

 95. 95 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  [quote#92:"pietro"]

  Вярно e, чe атакитe срeщу банката започнаха ощe миналата година, заeдно с атакитe на Станишeв срeщу Борисов. Много държавни пари имало, много нeзнам си какво. Голям праз къдe са държавнитe пари. Ами ако e давал добра лихва? Ама завистта e голяма работа,[/quote]
  -Не е вярно! Атаките срещу КТБ, започнаха след атаките на г-н Борисов срещу правителството на г-н- Орешарски. И те се развихриха в последно време с "пладнешка цел"-за пореден път да се "открадне" един редовен бизнес. А наглостта и глупостта на политиканитеса още по-голяма работа от завистта.

 96. 96 Профил на id5
  id5
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Въх, докъде стигнахме - да ожалим мустака - този праведен данъкоплатец ...
  Но да не забравяме, че чадъра му не е бил официален, а сегашната национализация си е съвсем истинска и може и да не издържи в истински съд ...

 97. 97 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 758 Неутрално

  [quote#16:"нуцо"]Що като всичко е така добре, че и отгоре, се случва всичко това с КТБ и теб, а Василев? [/quote]
  Не му харесвам проекта "България без цензура",но не мога и да отрека че това беше все пак един пробив в статуквото.Тези,които си мислеха че такъв пробив е невъзможен,освирепяха.
  Извинете все пак че отговарям вместо него!

 98. 98 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#96] от "id5":

  А, жалим го. Друг път. Сам се е набутал между шамарите. С безкрайното изливане на пари в свързани лица и проекти. Например проекта Бареков. Опита за овладяване на цифровия ефир и какво ли още не.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 99. 99 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 651 Неутрално

  "На ход са акционерите на КТБ АД, които имат желанието и възможностите. Ще им се даде ли шанс?"

  Като че ли акционерите искат да увеличат капитала на банката, ама някой не им дава. Правили ли са постъпки за увеличаване на капитала?

  Ако наистина искаха да увеличат капитала на банката, до сега да са го направили тихо и нямаше да се стигне до паниката.

 100. 100 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Рално, ако не се остави ЦВ да си намери сам работещо решение, всички ще пострадаме, защото от това, което ни се предлага ще последват насилствени фалити на редица големи фирми и хиляди хора ще останат без работа. Не мога да разбера защо всички институции са се заяли и не оставят акционерите да си спасят сами банката, а междувременно да си проведат нормален одит за 6 м., а не за 3 седмици. Доста интересен въпрос не мислите ли? Може би отговорът е, че накрая всъщност всичко ще се окаже буря в чаша вода, която някой с цялото си нахалство и наглост създава върху основите на държавата.

  www.economistbg.com/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK