Очаква се квесторите в КТБ да обявят оценката си

Очаква се квесторите в КТБ да обявят оценката си

© Георги КожухаровДнес изтича срокът, в който квесторите на поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да са готови с цялостната оценка на активите на банката. 


В междинния им доклад, публикуван в средата на септември, беше посочено, че са установени много нарушения при обезпеченията на кредити, между които неучредени обезпечения, сключени, но невписани договори за залог, вписване на залози по начин, който не обезпечава всички парични вземания, вписани залози и ипотеки, които не са първи по ред вземания от КТБ. 


След оповестяването на доклада БНБ трябва да вземе решение за съдбата на банката и дъщерната й "Виктория", която беше поставена под специален надзор два дни след КТБ. Срокът на специалния надзор изтича на 20 ноември. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK