Цветан Василев обвинява държавата в мръсна игра в полза на "ликвидаторите" на КТБ

Цветан Василев

© Юлия Лазарова

Цветан ВасилевВ отворено писмо в личния си сайт мажоритарният собственик на поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев за пореден път уверява, че работи с останалите акционери по план за оздравяване на финансовата институция, обвинява Българската народна банка в "нежелание да води сериозна дискусия за преструктурирането на КТБ" и  изказва подозрението, че "в съсипването на финансовата институция е впрегнат целият наличен ресурс – от следствието и прокуратурата, през квесторите - до одиторите".


Моделът за оздравяванена банката, подготвен, по думите на Василев,  от "известни международни консултантски компании, няколко големи инвестиционни фонда, както и от съакционера Оманския държавен фонд, предвижда капитализация основно на акционерно ниво. "За целта най-вероятно е да се използва "Бромак" (вече без мое участие), като за целта ще се изплатят определен обем от кредити (по моя преценка – около 2 млрд. лева) и придобиване срещу това на собствеността върху някои финансирани от банката активи и проекти. По този начин капиталът на банката може да бъде възстановен до регулаторните изисквания, а ликвидността да бъде достатъчна, за да се уверят клиентите в способността на банката да изпълнява своите ангажименти", пише Василев.


Той подозира, че се подготвя почвата за ликвидацията на банката и разграбване на нейните активи в ущърб на клиентите и вложителите чрез скоростно разпределяне на "правилните" инвеститори на завидно добри цени. За целта квесторите и одиторите разделили некоректно активите на банката в четири категории според това дали са "добри" или "лоши". Той дава примери с няколко от големите дружества като групата "Петрол" , за която имало оферти да бъде купена за 300 млн. евро, а се готвела продажбата й за 130 млн. евро. Хотелите  "Сана Спейс" са с кредити от 6.5 млн. евро, а заинтересовани били готови да платят и  сега 25 млн. евро. Друг пример е Стъкларският завод в Плевен, който според банкера струва поне 50 млн. евро, но имало риск да бъде пласиран "почти безплатно" срещу определени ангажименти.
Василев нарича твърденията на БНБ за това, че фондът EPIC не е представил референции за преговори от основните акционери (с изключение на самия Василев) "жалки" и "нескопосан претекст" преговорите да не започнат. 


Според мажоритарния собственик на банката за нея е изготвен "пошъл сценарий", който ще бъде  
"допълнително гарниран със  заплахи и притискане на още хора", които да свидетелстват срещу него така че да бъде окончателно публично опозорен. Така "удобно прикрито", "ограбването на кредиторите и клиентите на банката ще се върши несъмнено много по-лесно и ефективно". 


Той обвинява БНБ и в "слугинаж в интерес на коалицията "ППП", активно обслужвана от определени неправителствени организации" без да дава повече пояснения кого има предвид. Василев се чувства засегнат и от "пропагандната машина на ликвидаторите", която бълвала "приказки за огромни дупки",   
основани на показанията на "няколко кошаревски свидетели и на предварителните "доклади" на одиторите, които оставят горчивия привкус за предизвестеност". "Неслучайно е бързото "изчезване" на стотици кредитни досиета и "невъзможността" да бъдат установени и оценени иначе надлежно учредените обезпечения", пише Василев.


"Страхът на всички участници в заговора срещу мен и банката, че истината за наивната им алчност може да излезе наяве, ги принуждава да не подбират средства в тази кампания. За съжаление, никой от тях, в това число и ръководството на Централната банка, не съзнава, че в крайна сметка пътят, по който водят КТБ, ще има изключително тежки последствия за цялата система, а в резултат - и за тях самите", продължава посланието.


Василев призовава всички, от които зависят решенията за бъдещето на КТБ, да проявят повече разум и отговорност в този ключов момент, "защото техните действия се следят не само от цялото българско общество, но и в международен мащаб". Казусът "КТБ" ще влезе в учебниците и ако те обслужат личните интереси на поръчителите на този варварски спектакъл, имената им ще се наредят в позорния списък на хората с власт, довели държавата до икономическа и финансова катастрофа", продължава обръщението му.


В Цветан Василев призовава ръководството на БНБ и в частност управителя Иван Искров "да преглътне своето его и да устои на силния натиск от страна на ликвидаторите, като заедно с отговорните институции в казуса вземе най-доброто решение както за банката, така и за цялата банкова и финансова система".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Айде стига ве човек,предай се,изправи се пред съда и дрънкай,каквото имаш да дрънкаш,стига си хвърлял прах в очите на народа.До вчера ядяхте на една маса,днес-те,не аз.

 2. 2 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Имена, завалия, имена!!!

  freedom is another word for nothing else to lose
 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  Това беше ясно от самото начало. Разпродаване на активите без пари и покриване на кредитите.

 4. 4 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 533 Весело

  коалицията "ППП" ???
  Предположения?

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 5. 5 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 925 Неутрално

  ДПС,БСП и ГЕРБ играят обща игра.Замитат следите си по грабежа на КТБ.

 6. 6 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално
 7. 7 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#2] от "pixela": Че то си има имена, но завоалирани. "слугинаж в интерес на коалицията "ППП", активно обслужвана от определени неправителствени организации".

  Доброто е заразно
 8. 8 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  КТБ-80% от кредитите към свързани лица-Ройтерс-публикувано тук
  КТБ-30% от кредитите към фирми БЕЗ ДЕЙНОСТ-офшорки
  КТБ-руска ОФШОРНА собственост
  КТБ-вертеп който плаща на политици, синдикалисти и всякакви, като купува позициите им по дадени въпроси!
  КТБ-срастване на държавата и "бизнеса"
  КТБ-перчаница!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 9. 9 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#1:"mavricii.plovdiv"]Айде стига ве човек,предай се,изправи се пред съда и дрънкай[/quote]
  Не че го оправдавам, ама и аз не бих рискувал да се изправя пред българското правосъдие, ако имам избор, дори да бях Джийзъс. Фактът, че на искров все още му се разминава, въпреки че им е (все още) под ръка не е много в подкрепа на безпристрастието на прокуратурата (която при нас си е част от съдебната с-ма).

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#4] от "dustman": Разкодирано тук http://www.miroivanov.com/2014/07/blog-post.html

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на true_original
  true_original
  Рейтинг: 444 Неутрално

  " Василев нарича твърденията на БНБ за това, че фондът EPIC не е представил референции за преговори от основните акционери (с изключение на самия Василев) "жалки" и "нескопосан претекст" преговорите да не започнат. "

  Това означва че твърденията на БНБ са верни и правилни , а той ги определя като жали и претекст т.е. бе истина е , че няма пълномощно от ЕПИК ма дайте да не гледаме подробностите.

  б----ук , крадлив !

 12. 12 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  КТБ трябва да се спаси! От няколко месеца на дъщерята на Костов е спрян договора за консултантски услуги за по 15 000 евро месечно. Отделно и е спрян договор за наем с КТБ, на стойност 30 000 месечно. Вие представяте ли си от какво е лишено това семейство?! Да не говорим, че и пенсията на Елена, получавана чрез КТБ е запорирана! Предлагам да органзизраме дарение чрез СМС, трябва да помогнем на семейството на Костов, те изнемогват!

 13. 13 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Любопитно

  Още сме на етап "определени политически кръгове".
  Кога ще заговори с конкретни имена?

 14. 14 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 877 Любопитно

  поне 100 човека в държавата знаят истината за тази банка ,как пък нито един от тях не излезе пред общественоста за да каже цялата истина за състоянието и ,живеем в една невероятно корумпирана държава

 15. 15 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 428 Любопитно

  Ясно, разбрал е какво ще кажат днес в доклада и се опитва изпреварващо да смекчи удара. Баницата е раздадена, но на други.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 16. 16 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Този перач все още не е разбарал, че е отстранен от играта. В подобни далавери глезотии, като предизвестия и заповеди за уволнения не се практикуват. Залагат те на прага и ти бият шута, като на Валентин Моллов, но това е в идеалния вариант, щото за другия ... питайте Емил Кюлев.

 17. 17 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1309 Любопитно

  А Василев като се смята за невинен,защо не се върне в България и да дава обяснения тук?
  Въпроса е риторичен

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#15:"Mark Twain"] изпреварващо да смекчи удара. [/quote] Е как го смекчава точно? В написаното от него има доста смисъл. По-скоро показва за какво да се внимава във въпросния доклад. Кое как е представено и т.н.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Добре, дали са му на цветанов касичката на КГБ, да увеличава капитала и, понеже явно е добръ специалист. ДС т.е. държавата налива пари в нея, в даден момент нещата с Южен поток се закучват, руснаците си вземат парите, и ако ще се строи, то ще се строи с усвоените от КТБ средства, помпането на Пеевските медии, които до една са назагуба приключва, но като за последно потъват 200 млн и Цветан се оказва със събути гащи на мегдана, обаче пък той се сърди и не иска да поеме ролята на черната овца.
  Това са си разпри вътрешно ДС/БКП, но за масрафа ще платят поданиците, това е пределно ясно.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 20. 20 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Пич е Василев. Дори само заради факта, че сам се бори срещу цялата държавна машина, използвана тия четири месеца като бухалка срещу него. Кой друг би се отказал от всичко, което има, само и само да спаси банката, да оправдае доверието на вложителите и фирмите? Сега се опитват да го сатанизират и да му припишат какви ли не престъпления. Питам - Василев ли е най-големия мафиот в тая държава? Кефи ли ви да живеете в страна, управлявана от Корпорация Пеевски? Кефи ли ви да ви рекетират и ограбват политиците? Ако ви кефи - плюйте го!

 21. 21 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Василев се държи така , сякаш няма нищо общо с КТБ

 22. 22 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ако иска някой изобщо да се опита да му повярва ще трябва да си изпорти другарчетата. С факти. Епичните руски аверчета също. В противен случай може да си плямпа колкото иска.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#4] от "dustman":


  [quote#4:"dustman"]коалицията "ППП" ???
  Предположения?[/quote]
  Пеевски, Първанов, Пашата.

 24. 24 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 688 Весело

  [quote#20:"abygale"]Питам - Василев ли е най-големия мафиот в тая държава?[/quote]

  Ако е само втория по големина мафиот, не трябва да се разследва ли ?

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#21] от "Петър Иванов": Абе не знам, след като казва "това е делото на живота ми" за банката.

  Доброто е заразно
 26. 26 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това защо не го каза преди да те подгонят, сега думите нямат никаква тежест! Довчера приятели и бизнеспартньори, днес врагове! Нормална ситуация в мафиотския бизнес!
  И ВИЕ и КОЙ сте досттъчно неприятни типчета, само не знам КОЙ ви повери толкова мноо пари!
  Или знам...

  Happy face says, adios !
 27. 27 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Казусът "КТБ" ще влезе в учебниците и ако те обслужат личните интереси на поръчителите на този варварски спектакъл, имената им ще се наредят в позорния списък на хората с власт, довели държавата до икономическа и финансова катастрофа"

  Е много е прав! Цацаров, Искров, Пеевски, Чобанов, Орешарски, Доган, Прокопиев, Плевнелиев, Цонев, Станишев - все имена, забъркани в тоя спектакъл на задкулисието! Позорът ще тегне над тях и децата им за цял живот!

 28. 28 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Абе.. и аз да бях така оплескал нещата, и аз същото щях да говоря...
  Да търся виновни и оправдания!

  Поне до момента е ясно едно :
  Банката има нужда от спасяване!
  И Василев да не се прави на света вода, ненапита, а първо да обясни ЗАЩО?
  После да се представи за главен спасяващ!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 29. 29 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#23] от "СЪВЕТНИК на свободна практика":

  Мръсна коалиция ППП - Прокуратура, Пеевски, Прокопиев. Виж повече в http://www.miroivanov.com/2014/07/blog-post.html

 30. 30 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Петрол не го ли прилапа вече Гришката Ганчев ?
  =============
  Гриша Ганчев отмъкна „Петрол“ под носа на Цветан Василев!
  Публикувано на 24 авг, 2014, 08:21
  =============
  http://www.dnevnik.bg/blogosfera/post.php?id=79834

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 31. 31 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#20] от "abygale":

  В тази афера няма "добри" и "лоши". Това че Пеевски е "лош" не прави Цветанов "добър".
  Трябва преследването да е на всички "лоши".
  Но след като и БНБ и Прокуратурата се изявяват като "лоши", то "добър" край не виждам.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 32. 32 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  До коментар [#4] от "dustman":

  Или друг вариант Пеевски, Прокопиев, Плевнелиев...

 33. 33 Профил на emi1ian
  emi1ian
  Рейтинг: 374 Весело

  Г-н Василев, за да ви повярва някой трябват имена, факти, документи, вие знаете много добре.
  Кажете за г-дата Пеевски, Доган и всички ви доброжелатели... документи и факти, предполагам имате такива... като гаранции.

 34. 34 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 533 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":

  Благодаря за линка, интересни размисли...

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 35. 35 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  Къде са парите на КТБ?
  Договора на Мина Костова с една от фирмите на Цветан Василев:
  http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_4193037_128.jpg
  А ето и месечните плащания от по 30 000 лв:
  http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_4193253_128.jpg

 36. 36 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Ексмустака се е объркал. Не държавата, а определени кръгове . Той много добре знае кои са те, и е крайно време да се разприказва. Защото щом Сашо Диков успя да стигне до него, може да достигнат и някои не толкова доброжелателно настроени към него люде.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 37. 37 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#14:"Stewie"]поне 100 човека в държавата знаят истината за тази банка ,как пък нито един от тях не излезе пред общественоста за да каже цялата истина за състоянието и[/quote]
  Дори и така да е, те как и от къде мислиш я знаят? Отговори си на този въпрос и ще разбереш защо мълчат.

 38. 38 Профил на Angel Parvanovski
  Angel Parvanovski
  Рейтинг: 217 Неутрално

  За пеев и прокуратурата ясно като бял ден.За Прокопиев също е очевиден конфликта, който има с мустака, въпроса е дали действат трите П-та заедно или отделно правят атаките.

 39. 39 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#14] от "Stewie":

  Много повече от 100 човека знаят истината за тази банка. Целия народ я знае вече. Сто са само тези, които знаят точни имена, сделки и т.н. За какво му е на народа тази информация? Все едно като им се каже ще направят нещо по-различно от мърморене във форуми и гласуване пак за същите индивиди на следващите избори. И искаш някой да жертва себе си, и то ще си е сериозна жертва, за да каже нещо публично?

  Българския народ не е заслужил и една саможертва.

 40. 40 Профил на heyco
  heyco
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Два факта. Заради липсата на банков надзор, КТБ е тежко източена от тандема Василев-Пеевски - над 90% кредити към свързани с тях и банката лица - кухи фирми без дейност, без персонал, без обезпечения. С парите се финансират проектите на Корпорацията "ДПС - БСП - ГЕРБ".
  След като Василев отпада от играта, КТБ се доизточва от Пеевски и квесторите по време на особения надзор, отново под благосклонния поглед на БНБ.
  Между двете няма противоречие. Изводът е, че банката е напълно източена и неспасяема като работещо предпритие.

 41. 41 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Любопитно

  "Друг пример е Стъкларският завод в Плевен, който според банкера струва поне 50 млн. евро, но имало риск да бъде пласиран "почти безплатно" срещу определени ангажименти."

  за този ли стъкларски завод става дума?

  "Декор за този конфликт е стъкларският завод "Рубин", за който през лятото на 2012 г. е открито производство по несъстоятелност. Участниците в него от едната страна са представители на интересите на най-големия кредитор и акционер - Корпоративна търговска банка и близки до нея фирми, и съсобственици в дружеството – членът на надзорния съвет Юрий Ангелов и изпълнителният директор на завода, Панчо Панчов.
  И, разбира се - прокуратурата, която само да припомним, трябва да е независима и да следи за върховенството на закона. Или поне така казва конституцията.
  ............
  Видно от документите по делото, двигател на злополучното разследване е зам. ,градският прокурор Роман Василев, чиято близост с една от страните в търговския спор – собственика на КТБ Цветан Василев, е публично известна. Наблюдаващият прокурор Емил Петров от близо две години е командирован в Софийската градска прокуратура от районната прокуратура във Враца. В декларацията си за конфликт на интереси прокурор Емил Петров декларира, че е член на сдружението ГЕРБ (върху което беше изградена едноименната партия) и че съпругата му е общински съветник (от същата партия)."

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/04/05/2036281_aresti_obiski_pretursvaniia/?sp=0#storystart

 42. 42 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Има смисъл в това, което споделя Мустака. Проблемът е, че след А трябва да каже и Я, а той явно не смее на този етап. Ако обаче не го каже бързо, могат да му отнемат възможността изобщо да се изказва за в бъдеще. Пример - Кюлев.

 43. 43 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 412 Неутрално

  Цветанов, започни да говориш с имена с не да обвиняваш "Държавата" от която ти течеше далаверата дълги години.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 44. 44 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#40] от "heyco":

  "Всички, които твърдят, че банката има 90% загуби трябва да прочетат Тери Пратчет, неговите „Истории от света на диска“ и да се запознаят с един герой, за когото се твърди, че устата му била по-голяма от главата“.../Емил Хърсев/

 45. 45 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Любопитно

  Дневник, това кога ще го пуснете:

  "...в петък за ТБ "Виктория", която е част от закъсалия трезор, се появи светъл лъч с московски адрес. Банка "Российский кредит" внесе заявление в БНБ, че иска да придобие 100% от малкия трезор на Цветан Василев. Писмото за намерения е депозирано и в Министерство на финансите."

  http://clubz.bg/9503-posledno_dejstvie_chasyt_na_istinata_za_ktb

 46. 46 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#43] от "tom_sawyer":

  Айде и ти започни да говориш с точни имена, че иначе всичко, което казваш звучи несериозно и некомпетентно... Не Цветанов, а Василев.

 47. 47 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  "...Цветан Василев обвинява държавата в мръсна игра в полза на "ликвидаторите" на КТБ..."
  Който е бил по-близо до мръсните игри, е по-наясно със ситуацията около КТБ. Но обвинението на Василев, така както е формулирано - държавата играе мръсни игри, няма да мине, защото просто безадресно. След години на премълчаване на имена, България стигна дъното. Василев, кажи имената, конкретните имена!

 48. 48 Профил на miroslavb
  miroslavb
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Трогателно. Ще пусна една сълза и за тебе.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 49. 49 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Любопитно

  [quote#36:"The Dark Prince Of Bankya"]Не държавата, а определени кръгове .[/quote]

  Че то откога има държава извън тях?
  [quote#36:"The Dark Prince Of Bankya"]и е крайно време да се разприказва[/quote]

  Като гледам СЕ Е разказвал - неслучайно е дал точно тези примери - откъдето дошло - там отишло

 50. 50 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 622 Неутрално

  я стига това си е далавера на ДС и комунистите в нея , крадат си хората и си защитават бушоните като Василев и Пеевски, но пък за риска ги правят милионери, те иначе не струват и пет пари

  BG e мини империя на злото.
 51. 51 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#49] от "extraCACA":

  Според финансовия журналист Миро Иванов, за коалиция ППП се крие Прокуратура, Пеевски, Прокопиев.

  Интересно съждение. Като цяло в блога му може да се прочетат доста любопитни неща

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 52. 52 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Любопитно

  Като им чета бакиите, на Марешки май му прилоша миналата седмица точно поради същата причина поради която на Василев. Бог дал - Бог взел както вика народа, с лека интерпретация в името.

 53. 53 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#1] от "mavricii.plovdiv":

  Не познавам мислещ човек у нас, който да смята, че българският съд и прокуратура са способни на справедлив процес, особено по този казус.

 54. 54 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  За всички онези, които не искат преразказа тук, а да прочетат цялото писмо за мръсната игра на държавата и как се обезценяват кредитите на банката, ето линка:
  http://www.vassilev.bg/bg/за-мръсната-игра-на-държавата-под-диктовката-на-частните-интереси-на-ликвидаторитедействие-предпоследно_7_21

 55. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3861 Неутрално

  "Цветан Василев обвинява държавата в мръсна игра
  в полза на "ликвидаторите" на КТБ"

  ... след като предложи телепрозрачно оздравяване на банката,
  но татуквото отвърна с много ти здраве.

  Не ще да се умърси, [#17].

  Държавата е общо взето чиста,
  но татуквото я ползува за мръсни игри.

  До коментар [#17] от "popovski31":

  А Василев като се смята за невинен,
  защо не се върне в България и да дава обяснения тук?

  Въпроса е риторичен

 56. 56 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1338 Неутрално

  Сагата навлиза в нов сезон. В първия гледахме кошаревски кредитополучатели за 3,5 милярда. В новия ше гледаме кошаревски инвеститори за 2 милярда.

 57. 57 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Не трябва да се забравя дългата ръка на КГБ. За мен е показателно, че Василев разчита на убежище в пропутинова Сърбия! А преди това в Австрия

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 58. 58 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#51] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Явно че партята събира от компроментиралите се какво където е раздала ... скоро ще се пръкнат чистак нови капиталисти

 59. 59 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#53] от "gogo2011":

  съгласен съм с теб,просто искам да подчертая,че Цветан Василев се прави на света вода,а той е съучастник и главно действащо лице,с протекции от най-високо ниво в държавната власт,за рухването на банката.

 60. 60 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1902 Неутрално

  До коментар [#54] от "abygale":

  Не знам що му вярвам... сигурно щото не го гледаме за сефте това, само мащаба е много по-голям.

 61. 61 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "като за целта ще се изплатят определен обем от кредити (по моя преценка – около 2 млрд. лева) и придобиване срещу това на собствеността върху някои финансирани от банката активи и проекти. По този начин капиталът на банката може да бъде възстановен до регулаторните изисквания, а ликвидността да бъде достатъчна, за да се уверят клиентите в способността на банката да изпълнява своите ангажименти", пише Василев"

  Супер, да ги дава вече тези два милиарда(преди бяха 2,5), стига само е приказвал.

 62. 62 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#53:"gogo2011"]Не познавам мислещ човек у нас, който да смята, че българският съд и прокуратура са способни на справедлив процес, особено по този казус.[/quote]

  Слава богу, все още има независими съдилища по света, до които дългата ръка на Корпорацията не може да стигне...

 63. 63 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#60] от "extraCACA":

  Прав си за мащаба... Бих допуснал такава мърсотия да се случи в Африка, но у нас? След 25 години "демократичен" преход? В страна, член на ЕС? Жалка работа... Единствената разлика от предишно случаи е, че мафиотската бухалка бе заменена с институционалната бухалка. И удари банката "може би не много елегантно, но ефективно", както се изрази главния прокурор Цацаров...

 64. 64 Профил на Tom Sawyer
  Tom Sawyer
  Рейтинг: 412 Неутрално

  До коментар [#46] от "abygale":

  Цветанов или Василев един дол дренки.мафия.

  Реформаторски миражи. Оставка! If you don`t want to Democracy, Democracy will come to you.
 65. 65 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#54] от "abygale":

  дешифрирайте този цитат ако можете разбира се? Нещо неприятно се набива на очи, стига да не са заслепени в героичните подвизи на Василев.
  "като за целта ще се изплатят определен обем от кредити (по моя преценка – около 2 млрд. лева) и придобиване срещу това на собствеността върху някои финансирани от банката активи и проекти"

 66. 66 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 853 Любопитно

  Еми прав е Василев! Просто в момента виждаме "Демонтаж на модела "Кой?"", което е добро за демокрацията.
  По ми е интересно #Кой? ще замести #Кой?

 67. 67 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  [quote#20:"abygale"]Кой друг би се отказал от всичко, което има, само и само да спаси банката, да оправдае доверието на вложителите и фирмите? Сега се опитват да го сатанизират и да му припишат какви ли не престъпления. Питам - Василев ли е най-големия мафиот в тая държава? Кефи ли ви да живеете в страна, управлявана от Корпорация Пеевски?[/quote]
  Чак се просълзих от умиление!
  Това, че Василев има конфликт с Пеевски, не го прави автоматично ангелче с бели крилца.
  В този филм няма положителен герой, всички са лоши.

 68. 68 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#39:"abnell"]Все едно като им се каже ще направят нещо по-различно от мърморене във форуми [/quote]
  Има някаква светлина в тунела.Радан Кънев остро критикува прокуратурата, че "трябва да бъде изкъртено мафиотското влияние от ВСС и прокуратурата" .Те пък се сърдят- независимо, че то преповтаря смисъла на критики, отправяни от Европейската комисия към българското правосъдие.
  http://www.mediapool.bg/vss-izpadna-v-amneziya-za-kritikite-na-bryuksel-i-se-nahvarli-na-radan-kanev-news226204.html

 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Да приемем, че Ц Василев и боклук, крадец,фараон....но защо не го преследва закона... а му спретнаха такава координирана медийна атака, оплюха го без повдигнато обвинение, запорираха му банката и чак тогава ГЛУТНИЦАТА го атакува лично??? Някой да се напрегна гънките на горния етаж? Защо трябваше Прокуратура Пеевски медии, БНБ, Прокопиеви медии... като глутница да разпространяват лъжи, инсинуации и манипулации по адрес на Ц Василев?
  Нямам доверие на глутница атакуваща един обект! а сега сме свидетели на този вариант.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Абе може да не е цвете за мирисане, и той има мнооого кирливи ризи, ама му вярвам.
  ...."Той дава примери с няколко от големите дружества като групата "Петрол" , за която имало оферти да бъде купена за 300 млн. евро, а се готвела продажбата й за 130 млн. евро. Хотелите "Сана Спейс" са с кредити от 6.5 млн. евро, а заинтересовани били готови да платят и сега 25 млн. евро. Друг пример е Стъкларският завод в Плевен, който според банкера струва поне 50 млн. евро, но имало риск да бъде пласиран "почти безплатно" срещу определени ангажименти....."

  За това няма начин да не е виновен отново КОСТОВ, нали?!

 71. 71 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Прокуратура-Правителство-Паша?

 72. 72 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 217 Неутрално

  С тези писания нщо няма да постигне, кервана си върви, имена и доказателства за схемите, дори и той да е участвал в тях.

 73. 73 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#40:"heyco"]Между двете няма противоречие. Изводът е, че банката е напълно източена и неспасяема като работещо предпритие.[/quote]
  Ако банката е източена ,защо Василев ще си прави труда да вкарва 2 милиарда/ а това са много пари/ за да инвестира в спасяванети и??. Ако банката е източена ,дали ще са необходими на одиторите 4/ четири/ месеца за да установят това??
  И - накрая-ако банката е източена- кой инвеститор би си мръднал пръста ,за да я оздравява.??

 74. 74 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 845 Неутрално

  пладнешки обир, това е което държавата (мафията) прави с КТБ в момента. а онези които се радват да не им стане тъжно в един момент като разберат че техния осигурителен фонд е загубил няколко стотини милиона между другото. защото проблема КТБ ще удари цяла финансова система.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 75. 75 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#73] от "Irina":

  Това съм го пропуснал, кога ги е вкарал?

  [quote#73:"Irina"]одиторите 4/ четири/ месеца за да установят това?[/quote]
  Трябваше Вас да сложат за одитор- това оценките са нищо за Вас, с поглед в тавана и оценчица. Липсвали били документи, дребна работа за Вас. Като Ви извадят една инвентарна книга със сигурност знаете кое какво е.

 76. 76 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5999 Неутрално

  Този може и да е прав, но да се предаде и тогава право в очите с имена да разобличи всички виновни за КТБ и влоговете на хората.

 77. 77 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#68] от "Irina":

  Светлина винаги е имало. Точно това е най-голямата манипулация! Докато има поне малко, всички стоят и чакат да ги огрее, и така над 20 години са минали. Поддържането на тази слаба светлина е най-важния компонент от усилията на тези, които са се наредили да управляват държавата според собствените си интереси, защото знаят, че ако я оставят да угасне тотално, тогава всички ще осъзнаят колко са били манипулирани.

  Вместо да се успокояваме от наличието на тази слаба светлина, тя трябва да ни вбесява още повече.

 78. 78 Профил на dutch
  dutch
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Даа водата е мътна. Кръга на Цветан Василев, срещу кръга на наднормената майка и синчето и... Димни завеси, проверки, чудеса, нищо не може да се разбере какво става... Прокуратурата суче мустак и се чуди на коя страна да застане и къде ще е келипира....всичко това разбира се няма нищо общи със справедливост и законност.

 79. 79 Профил на Teaser
  Teaser
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Мандалото хлопна.....късно е чадо!

 80. 80 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#69] от "chichka":

  ако не му бяха спретнали "организирана" атака,нямаше с какво да се оправдават,че е паднала банката,очевадно е!

 81. 81 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1057 Любопитно

  Това е доста старо писмо.Четох го преди няколко дни.Колко време беше необходимо на Дневник да състави този преразказ с подбрани цитати?

 82. 82 Профил на today
  today
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Нека Цв. Василев да е като обица на ухото за всички, които се навеждат пред ДПС с идеята да въртят съвместна далавера.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 83. А га еди кифтетата...?

  Боли ме от овчедушието на хората...
 84. 84 Профил на mitko.dedov
  mitko.dedov
  Рейтинг: 531 Любопитно

  ППП? Прокуратурата, Пеевски, Прокопиев? Това е моето предположение. Имах добро мнение за собственика на „Икономедиа“, но той явно е решил да не оправдае очакванията ми. И една хипотеза: съдебната реформа на РБ не цели ли да удари Цацаров, за да помогне на КТБ. Нали Костовата дъщеря го консултирала Василев, Костов имал пари в КТБ, също и ДСБ имали пари там.

 85. 85 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#75:"zlobar"] Липсвали били документи, дребна работа за Вас. [/quote]
  Да бъде попитан какви досиета прокуратурата е взела и на каква сума са кредитите в тези досиета,
  Въпреки,че ако е скрито нещо,докато Прокуратурата тършуваше из банката, то/се надявам/ че може да се възстанови, с тая тотална компютаризация..Или да вярваме на историите с надписаните кашони- ,,да се унищожи при проверка" и ,, документи само за мен"
  [quote#75:"zlobar"]Като Ви извадят една инвентарна книга със сигурност знаете кое какво е. [/quote]
  Че то като се поизаинтересува човек ,как е била банката преди атаката-около 7 млрд. активи и 1,7млрд. в наличност/до 7 дни/-става ясно. А когато говориме за оценка на състоянието на тази банка-нека не забравяме, че е имала на всеки шест месеца проверки -не само от БНБ и КФН ,но и от международни одиторска компания KPMG,която сега се готви да съди България, заради това ,че одиторските им доклади се поставят под съмнение/ .Значи -месец преди КТБ да придобие банка Виктория,при всички проверки-състоянието е чудесно,а месец след това-аууу точена и източвана с години..или май с чували и самолети имаше някакви такива много отговорни и сериозни изявления..

 86. 86 Профил на magnolia_2003
  magnolia_2003
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Наистина има много интересни четива на тази страница: http://www.miroivanov.com/2014/07/blog-post.html
  Като ги изчетете внимателно може би ще си промените мнението и малко повече ще започнете да вярвате на Цветан Василев.

 87. 87 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#4:"dustman"]коалицията "ППП" ???
  Предположения? [/quote]
  Пропуснато е още едно главно "П", и една малка абревиатура "ПМ"...
  Пълното название е "Корпорация ПППП & ПМ"...

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 88. 88 Профил на magnolia_2003
  magnolia_2003
  Рейтинг: 217 Неутрално

  През всичките тези месеци се надявах, че сред държавниците ни има и хора със здрав разум, мислещи за тази държава и нейното бъдеще. Сега вече не мисля така. Егоизмът, алчността, завистта, първичността, озлоблението са основните качества, станали присъщи на българите и особено на тези облечени във власт.

 89. 89 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#85] от "Irina":
  Мен ако питаш става въпрос за кредитните досиета на свързани с Василев предприятия.

  [quote#85:"Irina"]1,7млрд. в наличност/до 7 дни[/quote]
  Хммм... в момента банката има 144 милиона, това означава че са изтеглени близо 1,5 милиарда което ме съмнява. И между другото в цяла Европа куца надзора за това и лансират в момента подобни идеи https://www.ecb.europa.eu/ssm/html/index.bg.html

  ПП: между другото не мога да разбера с какво Вашия коментар е свързан с моя? Какво е инвентарна книга? Питах Ви и кога Василев е вкарал 2 милиарда? Предполагам правите разлика между плямпам по медии и извършвам реални действия? Знаете ли какво точно прави един одитор?

 90. 90 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#87:"chinesedemocracy"]Пропуснато е още едно главно "П", и една малка абревиатура "ПМ"...
  Пълното название е "Корпорация ПППП & ПМ"... [/quote]
  Що никой не пита кое е "главното П"?
  И що назначи "ПМ" да управлява държавата от 4 месеца?


  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 91. 91 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 479 Весело

  [quote#61:"zlobar"]Супер, да ги дава вече тези два милиарда(преди бяха 2,5), стига само е приказвал[/quote]
  Хахахаха.... ми те не щат да му ги вземат, бе, само ти ли не разбра, че искат не 2 млрд., ами искат всичко без пари ...

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 92. 92 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 426 Любопитно

  До коментар [#91] от "chinesedemocracy":

  Айдееее ....още един шаран! Кои са ЕПИК?

 93. 93 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4101 Неутрално

  Че нещата не са както трябва у нас е ясно,но също така е пределно ясно,че Цв.Василев е ограбил собствената си банка и сега се прави на:"Ни лук ял,ни лук мирисал"!Докато беше в силата си Олигархът Василев много силно се възползваше от слабостта и корумпираността на управленската машина!

 94. 94 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#90] от "chinesedemocracy":

  ПМ? Протестна мрежа? То оттам тръгнаха нещата...
  Интересно четиво за размисъл, прилагам линка накрая:
  "Фалитът на КТБ се случи с помощта на Протестна мрежа?!"
  Наричат ги накратко „Протестна мрежа”, с главни действащи лица Асен Генов и Антоанета Цонева. ...Защо те?
  За такъв грандиозен и сложен проект са нужни публично известни личности, достатъчно услужливи и със скромен нравствен и мисловен потенциал, за да го реализират, без да се усетят, че изпълняват мокра поръчка. А стечението на странични обстоятелства и съвпадения на събития, обслужиха реализацията на поръчката и нейното маскиране."

  http://mejdu-redovete.com/%d1%84%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%82%d0%b1-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8-%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be/

 95. 95 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#94] от "abygale":
  Проследи коментарите ми по темата от юни до сега. С препратките към Украйна, ЮП, и "височайшите" презокеански посещения, добави към манджата стара щипка "доклад на американски посланник за "гнили ябълки", които–що ли тъй, все са чисто български, а не "демократично приватизирана собственост на чужд капитал", за аромат спусни отвиско геополитическа мерудийка САЩ–НАТО–Турция–Балкани–Косово v/s мощен ЕС – и ще се намери местенцето на "ПМ" като &-a в наименованието на Корпорацията ПППП &...

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 96. 96 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 518 Неутрално

  [quote#14:"Stewie"]поне 100 човека в държавата знаят истината за тази банка ,как пък нито един от тях не излезе пред общественоста за да каже цялата истина за състоянието и ,живеем в една невероятно корумпирана държава [/quote]
  ++++++
  Няма какво да се добави повече към последната ви констатация. Това е положението.

 97. 97 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  [quote#9:"Petak"]Не че го оправдавам, ама и аз не бих рискувал да се изправя пред българското правосъдие, ако имам избор, дори да бях Джийзъс.[/quote]

  Не виждам какъв проблем може да има Василев с правосъдието. Той е шеф на колективен орган и му “дреме на шушляка”! Ще му накривят капата, да лежи най-много някой и друг ден по мярка за неотклонение - и това в най-лошия случай! Досега на тази територия, кой го е отнесъл? Може би Христо Бисеров? Или Трактора? Цитирам го защото сега излизат някакви партенки, че Алексей Петров навремето бил най-върлия блюстител за изтеглянето на държавните мангизи от КТБ?!
  Спокойно, нищо няма да се случи на Василев! Както навремето са го направили толкокова велик, така сега са му казали, стискай една година и после всичко ще се подреди.
  Всеки назначен милионер подлежи на уволнение...

  I Want To Believe
 98. 98 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":
  Да ви кажа, хич не ми хванаха дикиш писанията на тоз Миро.
  Плитко, като Синята лагуна с Лео ди Каприо. Ако Вие си напишете мнението, ще излезе по-задълбочено и по-вярно от този опит. Нямам престава кой е въпросният господин. Просто посрещам по дрехите.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 99. 99 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Любопитно

  До коментар [#69] от "chichka":
  Прав сте, но Василев е участвал в пирамидирането на КТБ най-доброволно и съзнателно. В противен случай е смайващо глупав и наивен. Все едно. Резултатът е налице. Ако има пари, щеше да си оздрави банката. Не се връзвайте на схемата, че са я атакували, а пък БНБ отказала ликвидност и така са я съборили. Колосът ВИНАГИ е бил на глинени крака, просто никой не е виждал розовият слон в хола. От тези, от които е зависело да го извадят навреме. Анализирайте си сам кредитополучателите. Или и за това Прокопиев лъже? Аз поддържам неговата гледна точка. Каквото и да говорим, той не е надул нито се е възползвал от балона КТБ. Защо да няма интерес да купи нещо по-евтино, ако е възможно. Кой не иска? Но едва ли има много интересни неща в КТБ. Петрол си го разиграха, напълно законно. Виваком никой не може да я пипне, защото е истинска, какво друго? Хотели, вестници и ТВ7? Мерси.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 100. 100 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#10] от "dogwoman":
  "представа", сори

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK