Кабинетът актуализира бюджета въпреки риска от процедура за свръхдефицит (видео)

На първото си заседание кабинетът "Борисов" 2 реши да актуализира бюджета

© Надежда Чипева, Капитал

На първото си заседание кабинетът "Борисов" 2 реши да актуализира бюджетаФинансовите проблеми на държавата се дължат на грешно планиране на очакваните постъпления, лошото управление на еврофондовете и спирането на много от тях, каза днес министърът на финансите Владислав Горанов, след заседанието на МС, на което се гласува актуализацията на бюджета за годината. Той посочи, че 670 млн. лева е очакваното неизпълнение по ДДС за годината, а от акцизи ще постъпят с 318 млн. лева по-малко. Прогнозите за приходите от корпоративния данък се разминават с почти 79 млн. лева.


След ремонта на основния финансов документ на държавата нетното му увеличение е с 278 млн. лева, като дефицитът ще стане 2.676 млрд. лева. "Към тази сума трябва да се добавят и допълнителните разходи по бюджета на НЗОК и осигуряване на средства за непланиран дефицит за средства от ЕС по бюджета на националния фонд. С тези допускания общият дефицит на консолидираната фискална програма се очаква да достигне малко под 3 милиарда лева или 3.7% от БВП.


Горанов обясни, че правителството е обсъждало да се впише в досегашните 3 на сто дефицит, като остави задълженията за догодина, но е взето решението да не се трупат дългове към бизнеса, да няма забавяне на заплати на държавните служители и да не се пренебрегва програмата за борба с болеста "син език" по животните. "Не искахме да прехвърляме грешките на предишното правителство за следващата година", обобщи финансовият министър.
След днешното решение обаче е възможно да бъде стартирана процедура срещу България за свръхдефицит, каза Горанов. "Ще обясним на нашите колеги в Брюксел от какво се е породил и ще предприемем необходимите стъпки максимално бързо националните публични финанси да бъдат вкарани в рамката на 3 %, което договорът за функциониране на ЕС изисква", поясни той.


Кой, колко получава
След актуализацията на бюджета най-много допълнителни средства ще получи МВР - 125 млн. лева. На социалното министерство се полагат 50 млн лева, за да може да покрие изплащането на всички помощи до края на годината. За здравното министерство за предвидени 24 млн. лева, като са намерени и допълнителни резерви, така че общо ще разполага с 46 млн. лева повече.


МРРБ получава общо 16 млн. лева, от които 13 млн. лева за подготовката и поддръжката на пътищата през зимата. Ресорният министър Лиляна Паврова обясни, че само в АПИ недостигът е 81 млн. лева. Тя настоя да се гарантира, че всички проходи от винетки ще влязат в агенцията. През миналата година при 220 млн. лева от тях, в нарушение на закона 40 млн. лева са били насочени другаде. От актуализираня бюджет ДФ "Земеделие" ще получи допълнителни 70 млн. лева.


Покрит е недостиг от 16.4 млн. лева в бюджета на Министерство на земеделието и храните. За ВСС се отпускат допълнителни 10 милиона лева за изплащане на възнаграждения на съдебни заседатели, обезщетения по Кодекса на труда и по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.


Министерство на правосъдие получава 5 милиона лева, от които за правна помощ половин милион лева, за издръжка на затворите – 2,25 милиона лева и за ГД "Охрана" – за конвойна дейност и осигуряване на сигурността на магистратите - 2.25 милиона лева. В Министерство на външните работи недостигът е от 3 милиона лева за осигуряване на изплащането на дългосрочните командировки на служителите в задграничните представителства на България в чужбина", обясни Владислав Горанов.


Акцизът върху цигарите плавно ще расте
Освен актуализацията на бюджета, Министерският съвет гласува днес и промени в данъчните закони. Сред новостите е поетапното увеличение на акцизите върху тютюневите изделия до 2018 г., което да започне от 2016. Горанов обясни забавянето с година на старта на вдигането с това, че първо държавата трябва да се справи с контрабандата на цигари, "която процъфянта в последната година и половина".


Друга промяна касае данъчното облагане на телекомуникационните доставчици, които предлагат услуги и в страни извън България.


Улеснява се подаването на дънични декларации онлайн
Промяна в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс въвежда правото декларации да бъдат подавани с персонален идентификационен код. "От 2004 г. насам е дадена възможност за подаване на декларации по електронен път чрез електронен подпис. Само 14 % от декларациите са подадени с електронен подпис. С промяната ще дадем възможност всеки, който желае, да получи такъв код безплатно от приходната агенция и да може да подава своята декларация с този код, без електронен подпис", посочи министър Владислав Горанов.


Владислав Горанов каза, че одобрените днес промени не са съгласувани със синдикатите. На тристранката те вече са били изразили неодобрение на увеличаването на бюджетния дефицит.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3136 Неутрално

  И шампион ееее ... отново МВР!

  Сопрете се, бе!

 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Финансовите проблеми на държавата, както и след предишното управление на ДПС+ДПС+х, се дължат на некомпетентност+корупция+алчност+наглост - всичко това в огромни мащаби.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Гневно

  Рискът от свръхдефицит е заради "експертите" на орешарски. престанете да се правите на улави и казвайте от къде идва тоя дефицит. Орешарски заложи страшно много приходи, за които беше ясно че няма как да се съберат и това му беше казано още преди една година. И до средата на 2014 бяха изхарчили 80% от бюджета. и сега, когато трябва да се вземат заеми за да се платят сметките започва едно хленчене и квичене сякаш Горанов е виновен.

  Камуняшките номера и кал продължават...

  Няма шики-мики.
 4. 4 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Дано да е за последно и вече да се захванат с реформите. Щото народът е казал, че пробита каца не може да се напълни. Ама нашите управляващи се мъчат вече доста години. Пък и защо ли да запушват пробойните, след като се отича у техните джебове?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 5. 5 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#1] от "xm...":

  КОЙ прие нов закон за МВР и направи всичко възможно да преодолее ветото на президента преди половин година. Въпреки, че беше ясно че пари няма и с новия закон дефицита в МВР ще е 200 милиона? И сега камуняките излизат и реват и мурзилките им по форумите също.

  Няма шики-мики.
 6. 6 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#4] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Няма да се захванат. Защото са мафиоти. От този очертаващ се дефицит, ако имат малко мозък в главите си, биха "пуснали" малко "гювеч" на народа, примерно с една коледна заплата и пенсия. За да не блее стадото. Така правят умните. Да, ама съм сигурен, че алчността им няма да го позволи

 7. 7 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3136 Весело

  [quote#5:"Костозомби заразено с костококи"]КОЙ прие нов закон за МВР и направи всичко възможно да преодолее ветото на президента преди половин година.[/quote]
  Драги,
  прОблемът с бюджета на МВР е още от 9-ти септември!

  И не се правете на умрели лисици!
  Щял да "спести" закона 200 милиона?
  Как? Като ги прехвърли от МВР в НОИ? Плюс изплащането на компенсациите?
  И това с колко ще разтовари дефицита на държавата, като ги "спестиш" от единия джоб и ги прехвърлиш в другия?

  ПрОблемът при милиционерите е системен, а не в няколко милиционера на средна възраст едва през 2014-2015 година ...

  Ма ти вЕрно си нЕк'во зомби, ша знайш!

 8. 8 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#3:"Костозомби заразено с костококи"]Рискът от свръхдефицит е заради "експертите" на орешарски. [/quote]
  Гербер, Орешарски,колкото и да е виновен и неадекватен, ви остави 9 млрд резерв.Вие миналата година, след като бяхте изгонени с камъни, зарязахте фискалния резерв под 4 млрд.
  И когато говориш за комуняки, уточни кои.
  Тия в правителството на Боце,Гоце и Калфин,или тия извън него.
  ОП бяха спрени, заради нарушения на ГЕРБ.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 9. 9 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 694 Неутрално

  нещо не ме кефи това решение... ще видим и ще наблюдаваме!

 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3136 Весело

  [quote#4:"The Dark Prince Of Bankya"]Дано да е за последно и вече да се захванат с реформите. [/quote]
  Ха-ха-хааа!

  Само да припомня ...
  Лятото един наш сегашен Премиер обикаляше медиите и се тръшкаше "Фалирала държава!". Помните ли?

  А сега си спомнете от кога не сте го чували този възглас.
  От нощта на изборите, нали?
  А като състави правителство беше нахилен, та чак лъскаше.

  И вие очаквате да е за последно и ги почнАха "реформите"?
  Старият премиер със замовете на Дянков и Цецо?
  Ха-ха-хааа!

 11. 11 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  "След актуализацията на бюджета най-много допълнителни средства ще получи МВР - 125 млн. лева. На социалното министерство се полагат 50 млн лева"

  'Начи за мюлюционерите златен дъжд - 125 млн, за социалното министерство и харчове за хората - 50 милиона.
  За хората от Мизия.....?
  КОЙ каза, че не живеем в полицейска държава?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 12. 12 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#8] от "ОСТАВКА на комунистическите герберски ТИКВИ":

  Червенушке, и баба знае да вземе 13 милиарда заеми като Орешарски и да вдигне резерва от 5,5 милиарда на 8,5 милирда

  Няма шики-мики.
 13. 13 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  - Другари, ще крадете ли?
  - Уха, и още как! А вие ще ни биете ли?
  - Уха, и още как!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 14. 14 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5364 Неутрално

  В тази актуализация влиза ли увеличаването на депутатските заплати със 190 лв.

 15. 15 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#14] от "peni_nikol.53.":

  Те са малко на брой и няма да изпадами в "подробнисти", заядлифке))))))

 16. 16 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Nalojitelno beshe! Vsichko drugo e polemika i demagogia.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Весело

  [quote#12:"Костозомби заразено с костококи"]Червенушке, и баба знае да вземе 13 милиарда заеми [/quote]
  Еми, баба ти Боца взима заеми, водена от светлия пример на Орешарски...
  Червенушка? Аз съм против това правителство с комунистите от АБВ.
  Вие от ГЕРБ се споразумяхте с Гоце - Архитекта на Триглавата ламя, в която Орешарски беше финансов министър.Ти се дереш в подкрепа на Гоце и Боце, не аз.Кой е комуниста?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 18. 18 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#12] от "Костозомби заразено с костококи":
  Не се занимавай с Орешарски. Той е доказан гений. В керая на полугодието единствен ТОЙ, от 5 години насам, за първи път реал;изира ръст над 2%! Всички останали доводи на неговите хейтъре отпадат! Това е положението. Учете се от Орешарски! Иначе..чака ви тежка зима. Много, много тежка зима.

 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Къде е стенограмата от заседанието? Дневник, нали пак ще ги публикувате?

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  ОСТАВКА на Горанов!
  ОСТАВКА заради грабежа подготвян от Буда!

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 21. 21 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сиянието на Мрака":

  Доказан гений, който остави бюджета на милиард и 500 милиона в минус. Хич не сте нагли туй камуняките

  Няма шики-мики.
 22. 22 Профил на Nach
  Nach
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Абсолютно нормално... Комунистите окрадоха всичко, което можаха за тая една година. Затова сме е и на това положение...

 23. 23 Профил на bettber
  bettber
  Рейтинг: 381 Неутрално

  МВР - 125 млн. лева.
  социалното министерство се полагат 50 млн лева
  здравното министерство за предвидени 24 млн. лева
  10 милиона лева за изплащане на възнаграждения на съдебни заседатели

  Магистрали, полицаи, и цигани, а и малко за съда че нали трябва да спре няколко дела към определени хора!

  Нито лев за образование, после се чудим защо децата затъпявали, и влизат с 3ки по университетите.

  За здравеопазване 24млн... това е ташак! Ех така ми се иска да се прокара закон в които депутатите да могат да се лекуват само в държавни болници. Един кордон пред Правителствена с табели - "Отиди в 20 ДКЦ" или "Пирогов очаква и теб"

 24. 24 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5364 Неутрално

  До коментар [#15] от "Сиянието на Мрака":

  Казвате, че няма и един милиард ?

 25. 25 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1339 Неутрално

  МВР - 125 млн. лева!
  За здравното министерство - 24 млн. лева + някакви резерви...
  ---------
  ТОВА НЕ Е РЕФОРМА!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 26. 26 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Бандитът е наясно, че за да си разиграваш коня на спокойствие, трябва да нахраниш силоваците и медиите. Което и се случва. А това, че някой непрекъснато висят пред капанчетата и си чакат допълнителната надница, докато в същото това време бандити с резачки!! измъчват старци, не е в приоритетите на бостанската върхушка.

 27. 27 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#21] от "Костозомби заразено с костококи":

  Е, казвам ти, че човекът е постигнал ръст в икономиката цели 2%, а ти продължаваш да не разсъждаваш върху този показател. Ще те обвиня в..герберство))))

 28. 28 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#24] от "peni_nikol.53.":
  [quote#24:"peni_nikol.53."] че няма и един милиард ? [/quote]
  Господи..жълти стинки са това за апетита на един коронясан "бодигард"))))

 29. 29 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1077 Любопитно

  Каква процедура за свръхдифицит? Преди нас са Италия, Франция и т.н.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 30. 30 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  [quote#29:"grand funk railroad"]Каква процедура за свръхдифицит?[/quote]

  Свръхдефицит.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 31. 31 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#25] от "virtual brain":
  Каква реформа бе човек, това са пари, които вече са похарчени! Става дума за бюджета за тази година, който е на червено!

  Доброто е заразно
 32. 32 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Предишното управление добре си е направило сметката. Някой да се наеме да напише роман "След нас и Потоп" по комунистически. Колкото и да джавкат някои колеги тук, ние помним как на два месеца Орешков си теглеше по милиардче, две три..Заложиха капан и уж намалението на тока. Сега да се оправят десните, нал тъй. Направиха и то ма съвсеем прозрачно алъш-вериша за Южен Поток. А какво стана със спирането на Белене? Нали Газпром ни съдиха за спирането на гьола. И това забравихте, както и Бисеров....

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 33. 33 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#8] от "ОСТАВКА на комунистическите герберски ТИКВИ":

  Ти добре ли си
  Тоя резерв е от заеми за заеми.

 34. 34 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Всички знаем, че бюджетът за тази година е продънен. За съжаление, правителството започва с пробутване на безобразия по метода "на час по лъжичка" с надеждата да му се размине. Сега само 3.7% дефицит, а после ще се вместим по най-бърз начин в 3%.

  Някакъв ангажимент за премахване на хроничните дефицити? Или ще я караме по дянковски?

 35. 35 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Има изненадани виждам, като че ли друго беше възможно.
  Има ли друг изход?

  klimentm
 36. 36 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Неутрално

  За проблемът КТБ забравяме! Никой да не е посмял да гъкне, щото там пръст има и предишното правителство на Боце!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 37. 37 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 612 Неутрално

  125 млн. допълнително за МВР. Добре ли сте?

  И 3.7% дефицит. Щели да обяснят за свръхдефицита. Какво по-точно? Че на власт отново са мутромилиционерите. И че да крадат и да грабят им е бизнес.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 38. 38 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 850 Весело

  [quote#12:"Костозомби заразено с костококи"]баба знае да вземе 13 милиарда[/quote]

  Малко са! Сложи ощи толкус!

  А пъ да знаш как Боку мож да харчи! Малиииий!

  pastor
 39. 39 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 434 Неутрално

  В бюджета на МВР за 2015 трябва да бъде предвидено съкращение с поне 7 до 10% и да се започнат крайно необходимите и радикални промени, иначе... все по-вече пари за все по-лошо обслужване към населението и по-добро към олигархията и мафията...

 40. 40 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Боже Господи,държава и народ се крепяли на...еврофондовете??!!

 41. 41 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 850 Неутрално

  До коментар [#31] от "dogwoman":

  На червено, на червено!
  Колко да е на червено?
  Да не би да е с 4.5 млд.?

  pastor
 42. 42 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 640 Весело

  До коментар [#11] от "ОСТАВКА на комунистическите герберски ТИКВИ":

  За хората от Мизия.....?
  КОЙ каза, че не живеем в полицейска държава?

  Щом не са допринесли(гласували заа ....).

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 43. 43 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 541 Гневно

  "Финансовите проблеми на държавата се дължат на грешно планиране на очакваните постъпления, лошото управление на еврофондовете и спирането на много от тях, каза днес министърът на финансите Владислав Горанов"

  Казва се крадене, нещастник!

  freedom is another word for nothing else to lose
 44. 44 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 757 Неутрално

  "След днешното решение обаче е възможно да бъде стартирана процедура срещу България за свръхдефицит, каза Горанов."

  Не е "възможно, сигурно е, че ще бъде стартирана НАКАЗАТЕЛНА процедура. Ежедневните финансови санкции ще ги плащат българските граждани. Това ще забави поне с 10г. влизането в еврозоната, където грабеж като този свързан с КТБ е невъзможен. През 2010г. финансовият министър и вицепремиер Симеон Дянков/сега е ректор в Москва/ спря всички процедури и процеси по влизането на страната в еврозоната. Колкото до Италия и Франция, след предупреждението на ЕК, те направиха корекции в бюджетите си. Освен това на тях не им предстои приемане на еврото.

 45. 45 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 957 Неутрално

  [quote#4:"The Dark Prince Of Bankya"]Дано да е за последно и вече да се захванат с реформите. [/quote]
  "За последно" не знам дали ще бъде,но "за първо" при всички случаи е.

 46. 46 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Какъв национален продукт създава МВР?!?? Нищо не се е променило явно!

 47. 47 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  Гледам по новините, другарите, пардон господата, д-рТренчев и Божидар Данов, как в добре спят дует се тревожат за бюджета.
  Спомняте ли си, че те мълчаха година и половина и ги видяхме, когато се заявиха като спасители на КТБ.
  Не знам защо, но към въпросните лица изпитвам тотално недоверие.

 48. 48 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Стига с това МВР, не искаме повече тази милиционерска държава!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 50. 50 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Орешарски,днес за 7-ми август: "Припомням и думите си от този ден: оставихме нивото на фискалните резерви над 8,5 млрд.лева, което гарантира не само успешното превъртане на стари правителствени дългове до края на тази и началото на следващата година, а и по-спокойното управление на ликвидността на публичните финанси."
  "На 7 август дойде и новината от Брюксел, че Европейската комисия сключва споразумение за партньорство с България относно използването на структурните и инвестиционни фондове на ЕС за растеж и работни места през 2014 – 2020 г.за следващия програмен период. " -Това във връзка с отчета на служебното правителство,където е присвоена заслугата за сключването на споразумение с ЕК за следващия програмен период.

 51. 51 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Това за подаване на данъчни декларации с ПИК,а не само с електронен подпис,е добре.Повече такива подобрения и облекчения за бизнеса,а по малко заеми и може да се разберем.

 52. 52 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Ех,ще търсим Орешарски!

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7416 Неутрално

  Забележете кой получава пак най-много пари-МВР.И срещу какво?

 54. 54 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#46] от "vesselin5": "Какъв национален продукт създава МВР?!?? "

  А Пирогов? А СУ, УНСС, НБУ? А пожарната и бърза помощ?
  Да ги закрием всичките, за да има кебапчета за веселинчовците!

 55. 55 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Започна се старата песен - на нов глас.
  Предишните били виновни?!?

  Ами нали наложихте отново В. Танов във митниците. Спомняте си какви дитирамби бяха за него - той бил единствения и незаменимия, дето щял да преодолее изоставането в приходите и до края на годината ще изпълни приходната част.
  Нали ревахте и се тръшкахте за власта - сега , трудно било, невъзможно било.
  Ами като не можете - не се захващайте...

 56. 56 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#50] от "vjacho":

  ... напразно сА мОриш... малко са вдЕващите, к'ви ги рЕдиш...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 57. 57 Профил на por.traktorist
  por.traktorist
  Рейтинг: 381 Неутрално

  този път не разбирам дневник - все едно това правителство е изхарчило парите. какво да направят бе дневник? да не платят гарантираните депозити на КТБ ли? това ли предлагате за да няма свръх-дефицит? или да накарат предишното правителство да върне огромните си харчове? не помните ли прословутите програми на тоя гей оревуарски за държавни харчове преди изборите? за това кой е виновен, че неразбирам?

 58. 58 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 957 Весело

  [quote#56:"ДЗВЕР"] напразно сА мОриш[/quote]
  Луд умора няма.

 59. 59 Профил на shopar_posten
  shopar_posten
  Рейтинг: 383 Гневно

  125 млн на МВР! За какво? Затова, че ни биха по протестите ли? Двама министри ме притесняват в това правителство - на финансите и на транспорта. Единия почна с грешките ...

 60. 60 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#55] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ми ха де! Не ги е срам, значи! Вече два дена на власт, а още не са се справили с двугодишните кражби и некадърното управление на БСП/ДПС/Атака! У-у-у-у!

 61. 61 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#55] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ми ха де! Не ги е срам, значи! Вече два дена на власт, а още не са се справили с двугодишните кражби и некадърното управление на БСП/ДПС/Атака! У-у-у-у!

 62. 62 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#2:"today "]некомпетентност+корупция+алчност+наглост - всичко това в огромни мащаби. [/quote]

  И естествено , носител на всичко това са БСП и ДС . КГБ няма как да се включи .

 63. 63 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 541 Неутрално

  На тристранката те вече са били изразили неодобрение на увеличаването на бюджетния дефицит.

  Това са единствените синдикати в света, които не искат увеличаване на бюджетния дефицит.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 64. 64 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  " "Не искахме да прехвърляме грешките на предишното правителство за следващата година", обобщи финансовият министър."

  Както се и очакваше - От същото , само че в повече . При предишното управление на Простия / собствено признание / резерва също беше 8 млрд и също беше изхарчен за "лошото наследство ". Оправданията и харченето бяха близо четири Сега резерва е близа ДЕВЕТ млрд. Дано само оправданията и харченето да са до местните избори . години . Между другото , Горанов се изсули като мокра връв от герберите , като свършиха парите.
  П П Не е поезия , макар че се получи и рима .

 65. 65 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#3:"Костозомби заразено с костококи"]Камуняшките номера и кал продължават...

  Прав си . И то от най- големите - И простия , и Горанов няма как да избягат от миналото си . Когато става въпрос за "Камуняци".


 66. 66 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#61] от "Румборак":
  Вижте какво казват умните и знаещите:
  "....че ще бъде внесено предложение в Народното събрание за решаване на финансовите проблеми пред страната, без да се нарушава границата от дефицит 3% от БВП. Той уточни, че има достатъчно пари във фискалния резерв на БНБ, откъдето могат да се вземат средствата, които не достигат на Фонда за гарантиране на вложенията в банките. Той обяви, че ще поиска и задълбочен секторен анализ, преди да се предприемат стъпки за нов държавен дълг. За това вече има и изразена подкрепа от страна на социалните партньори на правителството - работодатели и синдикати."

  Иначе глупост могат да говорят тези които повтарят мантри и .... 67. 67 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#1] от "xm...":

  [quote#1:"xm..."]И шампион ееее ... отново МВР!
  [/quote]
  Министърът вчера го съобщи. В МВР е наследил дефицит от 200 и кусур милиона. Каквато и "реформа" за 2 дни да направят няма как да се разплатят с текущите плащания. А иначе съм съгласен че МВР се нуждае от най-дълбока реформа и най-вече от съкращения, но не виждам нагласа за такива. На първо място сме в Европа и по униформени, и по тайни агенти, и по разузнавачи, и по всякакви служби, а ефект никакъв. Престъпност се шири от битово до банково равнище.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 68. 68 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  след невиждания до момента грабеж по време на "управлението" на ДПС-БСП подобни мерки за съжаление са неизбежни.

 69. 69 Профил на C est la vie
  C est la vie
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Борисов като премиер никога не е бил на балансиран бюджет или на излишък. Все ревеше "в условията на криза", "не е имало по-страшна криза" и всяка година ни стоварваше дългове върху гърбовете. И постоянно си надписваха бонуси за "добре свършена работа". Какво прави едно семейство когато доходите му намаляват? Взима нови дългове ли? Би било доста глупаво, нали? Ами ако някой от семейството остане без работа, как ще се справи с новите дългове? По отношение на държавата би изглеждало така: В условията на тежка криза и слаби финанси, какво би станало с държавата, ако някоя твърде голяма вземе че фалира? Този въпрос и сега си стои със страшна сила. Влезнали сме в спиралата на дефицитите. Безумните политици продължават да трупат дългове. Трябва да се готвим по-високи данъци в близко бъдеще и възможен фалит на държавата.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 70. 70 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  [quote#69:"б_еко"] "в условията на криза"[/quote]

  Уж има криза, пък няма антикризисна програма!? Или програма за икономии? Пилее се с двете шепи за чиновниците и "на ползу роду"....

 71. 71 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Любопитно

  [quote#46:"vesselin5"]Какъв национален продукт създава МВР?[/quote]

  Аз ще попитам нещо друго - при наличието на толкова много охранителни фирми, с десетки хиляден персонал, какво по точно охранява МВР?!

 72. 72 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1228 Весело

  [quote#4:"The Dark Prince Of Bankya"]Дано да е за последно и вече да се захванат с реформите[/quote]

  Май и догодина няма да се захванат? Нямало време, 2 месеца до нова година били малко.....РБ да излиза от кабинета?

 73. 73 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#54] от "Румборак":

  Кюфтетата можеш да си ги вземеш. Идеята ми беше, че на фона на корумпираната реалност, слаба инфраструктура и икономическо развитие, залязващо здравеопазване и образование, даване за пореден път на бонус на министерството с най-голям бюджет е нелепо.

 74. 74 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Дебелоочие!!! Стига с тази милиция!
  Корупция, престъпност, .... , а тия отново наливат пари в бездънната яма.
  Най-бедната държава в ЕС, с най-голям бюджет за хрантутниците в МВР!
  Оставка!!!

 75. 75 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Гледай им приоритетите и им крой шапка. Вижда се с просто око, че и тези разчитат на родната полиция, която да ги пази. А образованието и здравеопазването са последнатъа дупка на кавала.

 76. 76 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 434 Гневно

  Защо на МВР ? Само преди 2 дни тумба цигани пак би полицаи и пак троши патрулки в пазарджишко ! Е, НЕМА ПО-СТРАХЛИВА ПОЛИЦИЯ ОТ БЪЛГАРСКАТА ! Треперете милиционерчета - циганите ще продължават да ви бият, а достойнството ви да се топи докато изчезне (а то май вече е изчезнало) !

 77. 77 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1861 Весело

  -Ай честито на всички дето си мислеха, че "дясното" не натоварвало "държавата" ! -Сега "държавата" ще натовари "обикновените хора", за да връщат "кражбите" на великите "частници", произведени и подкрепени от от "бкп" и всичката сволач пишеста се за "лява, дясна, либерална, социална, демократична, националистична и други подобни глупости" !

 78. 78 Профил на petianp
  petianp
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#77] от "vagabond66":

  Догодина още мин. 4 милиарда лева нова външен дълг щото "социалните системи" не можели да работят, т.е. да се крадат пари!

 79. 79 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Как така за МВР - 124 милиона ? Докога тази нереформирана и паразитна структура ще източва бюджета. А вчера видната представителка на пловдивската данъчна мисъл Менда заяви, че нямало да има коледни добавки, за пенсионерите,за да нямало дефицит.

 80. 80 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1861 Любопитно

  До коментар [#78] от "petianp":


  [quote#78:"petianp"]Догодина още мин. 4 милиарда лева нова външен дълг щото "социалните системи" не можели да работят, т.е. да се крадат пари! [/quote]
  -Абсолютно ! +++++ -Кой, каквото и да говори, дали за "реформи", или за "социална цена", като идея винаги си има да "усвои" едни пари ! -Иначе по медиите ще слушаме, какво ли не !

 81. 81 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Разбирам логиката. Има такава. Не е в мой интерес да се вдига дефицитът, но, така обяснено, ако не се вдигне, загубите е са по-големи. Гложди ме КТБ. Дори и да се върнат парите , които ще отидат за там, ние няма да го усетим. Не виждам в отделно изречение обезщетения и помощ за пострадалите от бедствията и инцидентите тази година. Парите трябва да са насочени към Социалното министерство. Казано е общо и аз го разбирам, като насочено само към "абонираните" за помощи. Тази актуализация за мен е като химиотерапия! Не съм убедена, че ще помогне, но иначе, със сигурност ще умрем!

  goblenka
 82. 82 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 541 Любопитно

  До коментар [#68] от "Ментор":
  Не е ли по добре вместо да ни разказвате втръсналите опашати лъжи - без никакви доказателства, да обясните и подготвите децата, внуците и правнуците си за плащането ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK