Парламентът отхвърли да има годишна такса за лотариите и бингото

Георги Кадиев.

© Юлия Лазарова

Георги Кадиев.Парламентът не прие лотарийните хазартни игри, бингото и други, организирани онлайн или офлайн, също да бъдат облагани с годишна такса, съобщи БТА.


Вносителят на промените в Закона за хазарта - Георги Кадиев от левицата,  поясни,  че предложението му е, ако лотото и бингото са офлайн, вноската да е 15% от данъка върху оборота, а ако са онлайн - 20% от разликата между получените приходи и изплатените печалби. Според неговите изчисления това би донесло в бюджета допълнително 5 млн. лв. годишно. 


Докладът на временната бюджетна комисия по законопроекта беше положителен, но депутатите, по информация на вносителя, гласували шарено и така подкрепа не била получена. 


Кадиев написа в профила си във "Фейсбук", че днес парламентът е направил подарък от 5 млн. лв. на един определен хазартен играч. "Не разбирам ГЕРБ, от които 15 гласуваха "за", 15 "против", останалите се скриха. Ти им добавяш 5 млн лева приход за бюджета, те не искат? И то след като са ме подкрепили на бюджетна комисия. Какво се случи от нея досега? Бойко Борисов се разбра с когото трябва ли? Не разбирам министерство на финансите, което просто го нямаше в парламента. Не разбирам реформаторите - мисля, че само трима от тях гласуваха, и то шарено. Не разбирам ДПС, които групово гласуваха против, а уж са загрижени за бюджета. И не разбирам собствената си група, от която едва 10 колеги бяха в залата и ме подкрепиха", попита реторично Кадиев. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK