Искров не изключи нови опити за удари върху банките през 2015 г.

Иван Искров (в средата) демонстрира добро настроение в компанията на финансовия министър Владислав Горанов (вляво) и председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев. Час преди тържеството в телевизионно предаване Горанов съобщи, че Искров е готов да подаде оставка, но поставял условието да го замести човек, който ще гарантира банковата стабилност.

© Юлия Лазарова

Иван Искров (в средата) демонстрира добро настроение в компанията на финансовия министър Владислав Горанов (вляво) и председателя на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев. Час преди тържеството в телевизионно предаване Горанов съобщи, че Искров е готов да подаде оставка, но поставял условието да го замести човек, който ще гарантира банковата стабилност.В реч пред представители на банковите среди по повод предстоящия Ден на банкера на 6 декември управителят на БНБ Иван Искров допусна и през 2015 г. да има удари върху сектора, "мотивирани от преплитащи се икономически, политически и медийни интереси".  


"Никой не си прави илюзиите, че трудностите и изпитанията пред банките у нас са приключили. Защото най-вероятно и през 2015 г. банковата общност ще работи в нелека бизнес среда, в която не изключвам да има нови опити за удари върху сектора, мотивирани от преплитащи се икономически, политически и медийни интереси, каквито действия срещу българската банкова система видяхме непосредствено след поставянето на КТБ и ТБ "Виктория" под специален надзор, заяви Искров на тържеството. 


В същото време изказа мнение, че 2014 г. е показала, че тези атака са колкото опасни за обществото, толкова безполезни за авторите им. "През цялата изтекла година не липсваха изказвания на партийни представители, които раздаваха негативни публични оценки и изговаряха най-мрачни прогнози за банките у нас. Атмосферата на политическа несигурност благоприятстваше всевъзможни прояви на популизъм, включително и неразумни законодателни предложения по отношение както на банките, така и на БНБ", посочи управителят на централната банка. 
Освен финансов, медиен и партиен ресурс в кампанията, която вижда срещу БНБ, управителят посочи като участници в нея и синдикалните и работодателските организации, излъчили експертен съвет за решаване на казуса с КТБ. "Всички добре проследихте и тенденциозния опит на национално представени организации да изопачат действията на БНБ и, уж случайно, да отклонят вниманието на българската общественост от онези, които злоупотребиха с доверието и депозитите на хората", каза той.  


Искров изрази надежда, че през 2015 г. "ще бъдем свидетели на коренна промяна в мисленето и действията на политическите представители и медийни кръгове в посока на повече благоразумие и осъзнаване на ключовата роля на банковия сектор за финансовата стабилност, икономическия растеж и материалното благосъстояние на обществото". В същото време констатира, че "никой не си прави илюзиите, че трудностите и изпитанията пред банките у нас са приключили". 


Искров направи аналогия между случая с КТБ и банковите фалити в ЕС и САЩ като за пореден път подчерта, че "в нито един от тези случаи централната банка не е била подлагана на натиск да поеме цялата вина и да бъде изкупителната жертва, за разлика от непрестанните публични атаки тук срещу БНБ". 


"Надяваме се никога вече в България да не се връщат такива времена. Болшевишкият ентусиазъм и решенията под площаден натиск са най-опасният подход, когато става дума за публични политики в областта на паричния режим, банковия надзор или финансовата стабилност", заяви Искров, чиято оставка беше поискана и от управляващите, и от част от опозицията. 


Той заяви, че публичният интерес изисква да бъде уважавана репутацията на централната банка и да бъде пазена институционалната независимост и приемствеността в нейната работа. 


Управителят даде положителна оценка на ръководената от него институция: "Добрата новина тук е, че тази година БНБ на практика издържа един реален и много тежък стрес тест. Преминахме изключително сериозен стрес тест за своята независимост. Доказахме как страната, бизнесът и обществото ни разполагат с една силна институция, на която могат да разчитат като опора на стабилността и за опазване на дългосрочния обществен интерес и която не се поддава на натиск и конюнктурни интереси".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (95)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oos19355380
  oos19355380
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За бъдещите си планове ли е говорил?

 2. 2 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Да викнем и Жан Виденов да даде акъл да оправим държавата, а?

 3. 3 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2985 Неутрално

  Никой не си прави илюзиите, че трудностите и изпитанията пред банките у нас са приключили. Защото най-вероятно и през 2015 г. банковата общност ще работи в нелека бизнес среда, в която не изключвам да има нови опити за удари върху сектора, "
  ами ако се строи юп , да .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 4. 4 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Звучи като изнудване и заплаха. Цялото му изказване. И безкрайно нагло. Нагло, Искров, ама МНОГО. Не е за чудене що чат-пат някой ви отстрелва.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 5. 5 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Любопитно

  Бе не е ли малко рано за новогодишните хороскопи?

 6. 6 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Уважението към репутацията на БНБ зависи единствено от БНБ!
  Във всеки от нас има притеснения дали няма отново да се задълбочи банковата криза и смятаме,че валутният борд е една гаранция,но останалото зависи от БНБ!

  Tony
 7. 7 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  Естествено, че ще има нови опити след като сега нито Искров, нито останалата шайка не са в затвора. Не може да се изпарят няколко милиарда и да няма виновни, поне чистачката да бяха вкарали в затвора, за хорски срам. В последния ден се разписва ордер за 200 млн. кеш и всичко е законно. А за БНБ и одиторите просто думите, абсолютно нагли престъпници е слабо казано на това, което си мисля.

 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Любопитно

  ииии, обаче снимката е готов комикс

 9. 9 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2813 Любопитно

  Този още ли не е в затвора?

 10. 10 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7036 Неутрално

  До кога ще му водят евала на този.

 11. 11 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Каква наглост само. КТБ той определя за удар, а не за безстопанственост граничеща с далавера.Под носа му изнесоха банката и сега с грешни пари се плаща на вносителите, а той се хихика и предупреждава за нови "удари". Че има и претенции за това кой да го смени вместо вече да е раиран. Такава държава 100 пъти да я оберат пак й е малко.

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 12. 12 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1026 Весело

  Искров клати борда като за последно, после отива на бунището на историята като директор на ЛаФкЪ или БулгартабакЪ

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 13. 13 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  [quote#11:"emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)"]КТБ той определя за удар[/quote]

  тц, на Цековата амбразура е скокнал

  "каквито действия срещу българската банкова система видяхме непосредствено след поставянето на КТБ и ТБ "Виктория" под специален надзор"

 14. 14 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 901 Любопитно

  Оставката е най-малкото и най-елементарното, което се иска от теб, Искричке ....за сега е само тя ...

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 15. 15 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1705 Гневно

  """""В същото време изказа мнение, че 2014 г. е показала, че тези атака са колкото опасни за обществото, толкова безполезни за авторите им.""""" -А бе този не трябва ли да бъде подложен на "химическа терапия" ??!!! -Какви са тия простотии ??? -Те обраха банките и всичкото народ ще връща кражбите, този "бисер на бкп-то" прави изказвания, че "че атаките им били безполезни" ! -Безполезни са паразити като него, дето нищо не вършат а взимат купчини пари за нищоправене и говорене на глупости !!!

 16. 16 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Неутрално
 17. 17 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1840 Неутрално

  [quote#4:"Кремена"]

  Звучи като изнудване и заплаха. Цялото му изказване. И безкрайно нагло. Нагло, Искров, ама МНОГО.[/quote]
  Само ГЕРБ и БСП са способни да изберат и тъпят банкер, който напада банки и внушава недоверие към тях.

 18. 18 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ще се оправим, когато Йордан Цонев стане Управител на БНБ ...

 19. 19 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  А за оставката си кога ще спомене?

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 20. 20 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Искров, прекаляваш...за такова изказване заслужаваш преследване от закона...

 21. 21 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1705 Гневно

  До коментар [#10] от "peni_nikol.53.":


  [quote#10:"peni_nikol.53."]До кога ще му водят евала на този. [/quote]
  -Докато не се изчисти цялата "комунистическа сволоч" която ни е управлявала и продължава да ни управлява през последните 25 години !!!

 22. 22 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 530 Неутрално

  Че то ако се изключва възможността някоя банка да сгази лука, нямаше да има банков надзор бе Искров ,твоята работа е да сведеш такаква възможност до минимум , но явно ти си от миманса !

 23. 23 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1705 Гневно

  До коментар [#12] от "Груз 200":


  [quote#12:"Груз 200"]Искров клати борда като за последно, после отива на бунището на историята като директор на ЛаФкЪ или БулгартабакЪ [/quote]
  -Не се заблуждавайте, ще му намерят достойно и високоплатено място, както намират места на всички комунистически мекерета !

 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1313 Весело

  [quote#19:"ПАВЛА - SorryLol"]А за оставката си кога ще спомене?[/quote]

  ма че той точно това обяснява чуека

  "Питал съм Иван Искров дали ще си подаде оставката, казвал ми е, че е готов да я подаде, когато има гаранция, че мандатът в банката му ще бъде поет от човек, който може да достоен наследник." Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред Би Ти Ви. "

 25. 25 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#24] от "extraCACA":

  Е, той ... този човек още не се е родил, та затова питам дали има по-ранен шанс.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 26. 26 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1705 Любопитно

  До коментар [#18] от "dimko":


  [quote#18:"dimko"]Ще се оправим, когато Йордан Цонев стане Управител на БНБ ... [/quote]
  -Това сериозно ли сте го написали или си правите някаква шега !!1

 27. 27 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 526 Весело

  "Ще подам оставка, ако...
  На момента подавам оставка, в случай че...
  Оставката ми е готова, но при условие...
  Нямам притеснения да подам оставка, стига само..."
  Ама, недей бе, защо бързаш?

 28. 28 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3538 Неутрално

  [quote#11:"emil (ИСКАМ СИ РЕФЕРЕНДУМА!!! Защо забравиха?)"]КТБ той определя за удар, а не за безстопанственост граничеща с далавера.[/quote]
  Защо си мислиш, че едното отхвърля другото? Още повече ако и в случая с КТБ не е замесена Русия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 29. 29 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#26] от "vagabond66":

  Чувството ми за хумор е ампутирано, Колега ...
  Преди повече от 25 години ...

 30. 30 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  "управителят на БНБ Иван Искров допусна и през 2015 г. да има удари върху сектора"

  Ако се съди по твойте удари досега срещу цялата ни банкова система, кой знае какво си приготвил за българите през следващата година....

 31. 31 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2494 Неутрално

  искрооов ,защо още не нареждаш камъни на Белене ,защото и ти си от мафията и тя те пази нали !!!!!

 32. 32 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#26] от "vagabond66":
  Иначе, твоето вълнение приема репликата ми и като допустима...
  Какво можем да си сторим, освен ????????? ...

 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2786 Неутрално

  Снимката казва всичко...! Триото финансови експерти са видимо доволни и усмихнати! Колкото до Искров, вероятността да изкара докрай втория си мандат е все по-голяма...! Те така, от ден за ден, ще се прави на неразбрал и ще обяснява, че не се отнася за него...!
  И в тази връзка - на Реформаторския блок, кое му е реформаторското? Дума не казаха по въпроса за БНБ!

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на think
  think
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Искров, наглец, как не те е срам? Заради твоето "много компетентно управление" изчезнаха едни 3.5 милиарда. Ти си срам за икономистите и банкерите

 35. 35 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ... много весело ... кои ли политически сили го крепят ... май всичките ...

 36. 36 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Какво сега,и вълкът сит и агнето изядено?!За Искров няма закони в БГ?!

 37. 37 Профил на petianp
  petianp
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Иване, Иване ако наистина продължаваш да считаш, че КТБ фалира понеже имало писания във вестници, списания и интернет то тежко и горко на тая държава с такива финансисти! Нека пак дебело да подчертая, че КТБ фалира не защото някой нещо е казал и написал в интернет, а защото поетия риск /дадените кредити/, не е за финансиране на рентабилни проекти, а са дадени кредити на фирми без дейност и без очакване на върнат кредитите. Аз лично, считам че много добре стана като КТБ фалира щото загубите за държавата ще бъдат около 4.5 милярда лева! Ако БНБ си затваряше очите още 3-4 години, КТБ щеше да порасне още и нищо чудно тоя неизбежен фалит да струваше на държавата поне 10 млр.лв! /имам в предвид, че пирамидата щеше да продължи да събира още депозити и т.н.

 38. 38 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Любопитно

  Ако бяхме нормална държава, това недоразумение Искров щеше да е в затвора. Заедно с БОКО, Д. Пеевски и Цв. Василев

  А, сега този ни се присмива

 39. 39 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 995 Неутрално
 40. 40 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  ...да разбираме, че Искров не е проспал диарията в КТБ, а просто услужливо си е затворил очите, както и за други банки, но който не стопля ще го *уха догодина?!

  I Want To Believe
 41. 41 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 628 Гневно

  България стана държава на въпросителните.
  След КОЙ, ще питаме и КЪДЕ са парите.
  Много лесно скандалният криминален грабеж се замете под скъсаната черга.
  Сега ни баламосват с назначения в правителство и парламент. Залъгалки за изпускане на парата.
  Все едно става въпрос за 5 лева ?!

 42. 42 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Тия 3мата просто...Лицето на финансовата инфраструктура в България. И 3мата за разстрел.

 43. 43 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  БанкиТЕ?
  "Гнилите ябълки", наречени "банки" в България умните хора с пари ги знаят.
  Искров доказа, че не е умен, дали има пари не знам.
  Шеф (защо е все още действащ да отговорят политиците и докторите) на Национална Банка да се цепи публично, че очаква системни проблеми - това е някаква новина в банковото дело.
  След подобно изявление Искров не би трябвало повече да влиза в офиса си.
  И този проблем е много по-сериозен отколкото проблема Слави Бинев, например.
  Отстранете го веднага!

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на zdra4
  zdra4
  Рейтинг: 714 Весело

  Споко, колеги.
  Южен поток се отече. Друг корупционнен проект с такъв размах, че да може да фалира голяма банка, не се очертава.
  Ако си говорим честно, цялото Банско си е пийнътс ...

 46. 46 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 374 Неутрално
 47. 47 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Изключително нагъл простак.
  Да идва нов човек в БНБ и бързо да консолидира "бутиковите" банки, че във фонда за вложителите няма и лев. А гръмне още някой тарикат, а държавата е опънала жартиерите.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 48. 48 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Интересна снимка...но, не за този сайт...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 49. 49 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#47] от "Bulgerman":

  [quote#47:"Bulgerman"] А гръмне още някой тарикат, а държавата е опънала жартиерите. [/quote]
  Няма нищо да стане.
  Матряла местен мисли ден за ден.
  Сега открадват с плоска опреация 2-4 милиарда без бой, къркат си и са на кеф.
  Държавния дълг е някви си 25-30% - нищо работа.
  До 5 -8 години ще го надуят до 100%, за матряла ще има кебапи и къркане и после ще има малко дране на кожи който се хване или успи и пак отначало.
  Нормална цикличност на живия живот.
  Тука по нашите земи е така. Има екшън.
  Който не му харесва - свят голям. Има места, където живота се изтича между пръстите като олио и пак нищо.

 50. 50 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1705 Любопитно

  До коментар [#32] от "dimko":


  [quote#32:"dimko"]Иначе, твоето вълнение приема репликата ми и като допустима...
  Какво можем да си сторим, освен ????????? ... [/quote]
  -Нищо не можем да сторим, просто, ако е шега ще го възприема по много по- различен начин, отколкото, ако е на сериозно !

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3821 Неутрално

  ,,Искров направи аналогия между случая с КТБ и банковите фалити в ЕС и САЩ като за пореден път подчерта, че "в нито един от тези случаи централната банка не е била подлагана на натиск да поеме цялата вина и да бъде изкупителната жертва, за разлика от непрестанните публични атаки тук срещу БНБ".....,,

  Ванечка, там в ЕС и САЩ фалитите на банки са друга бира. Не са като нашите комунистическо- мафиотски фалирвания на банки

 52. 52 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2955 Неутрално

  До коментар [#50] от "vagabond66

  [quote#50:"vagabond66"]-Нищо не можем да сторим, [/quote]
  Да, бе да.
  Да си жилят там матряла, дето си мисли че нищо не може да направи. Той, матряла де, от време на време като му причернее преритва ама му намират цаката да му нахлузят хомота.
  Аз знама какво ще направя за себе си.
  След Нова Година, щот сега съм зает ще отделя два дена, ще помисля, ще взема решение и като резултат банката която ме обслужва ще олекне поне с 50% от кинтите дето си е мислила, че ще вземе от мен през 2015-та от такси, комисионни, карти, застраховки и прочие врътки и глупости.
  Да се понапънат малко и намерят някой друг балък.
  Който мисли - пичели, който е рибок - бецали.

 53. 53 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3847 Неутрално

  Тоест всичко е било една случайност,за която той няма вина.
  Много са нахални наистина!

  klimentm
 54. 54 Профил на wikeda
  wikeda
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Не съм фен на конспиративните теории, но...някак си ми се струва че ни пързалят яката!

 55. 55 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Ах, маймуно-оооо! Кой цяло лято се ослушваше и пет месеца одитираше 80 големи кредита? Кой цяло лято пищеше, че "казусът" КТБ имал само политическо решение? Не банка, на този човек и каса в супера не бих дал. Торбичките - може. А най-добре на одит при бай Ставраки в Централния.

 56. 56 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Армани сигурно шият и костюми на райета. Да си купи, щото рано или късно ще му трябва.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 57. 57 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  [quote#9:"GreenEyes"]Този още ли не е в затвора?[/quote]
  ++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 58. 58 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 374 Весело

  Бе тоя още ли е на работа в БНБ?! Оставка на дзвера!

  chavo64
 59. 59 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  "Той заяви, че публичният интерес изисква да бъде уважавана репутацията на централната банка"
  Репутацията на всяко нещо или някой зависи преди всичко от хората, които го персонализират. Този, който персонализира в момента ЦБ, е отгоре до долу в л...а. Така че, ако милее за репутацията на ЦБ, да се самообеси на площада.

 60. 60 Профил на Chernomorski
  Chernomorski
  Рейтинг: 595 Неутрално

  Много показателна снимка! Един многозначително замислен министър и двама самодоволни рушители на финансовата стабилност в държавата. Кой на кого да вярва? Политиците-реформатори хубаво да огледат тази картинка и да вземат своевременни мерки за избор на по-смели и отговорни хора...

 61. 61 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1234 Гневно

  Вън бе, мърляч!!!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 62. 62 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 531 Гневно

  Снимката цепи мрака...на тържество..тия ни се подиграват!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 63. 63 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  Хм, преди малко прелистих дискусията в друга тема. Доста хора казват: защо не си изтеглихте депозитите от КТБ при първите сигнали за проблем в банката?
  Сега изказването на Искров като предупреждение за опасност ли е, за да си теглят хората всички депозити от банките в Б-я????
  Гледайте какво започва след 3-4 часа. От всички медии ще започне непрекъснато говорене колко сигурна и стабилна е банковата система в Б-я. Как ВСИЧКИ депозити са гарантирани, как няма нищо страшно....

  Русия- проказата на планетата Земя.
 64. 64 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Приказки за подготовка на мат'ряла за операция "Банков ужас 2015".

 65. 65 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1006 Неутрално

  май искров държи баце за някъде че не го е изгонил досега,а и защо не му повдгнаха обвинения от прокуратурата...а онази от финансовото разузнаване на данс..нея пък я преместиха в кфн...абе красота ,чакай после нещо хубаво да се случи,...ама друг път

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 66. 66 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Снимката е: Хванали се за ръце, па му тропнали хорце.

  Въобще - голяма веселба.

  "Я з москалями не балакаю!"
 67. 67 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1215 Разстроено

  Искров не изключи нови опити за удари върху банките през 2015 г.

  -А законът повелява:
  Съд за разпространителите на банкова паника.

 68. 68 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1818 Гневно

  Искров се смее истерично на снимката, но ние всички си спомняме за разтрепераното му, обляно в студена пот лице, когато се появи през злополучното лято по телевизията. А не е трябвало да се страхува - както виждаме, никакви последици и възмездие не го достигнаха - нито него, нито мустакатия 'банкер', нито който и да е друг от участниците в този обир.

 69. 69 Профил на petark
  petark
  Рейтинг: 426 Неутрално

  във всяка нормална държава подобен човек отдавна щеше да си е подал оставката....
  още чакаме да обясни как точно е осъществяван надзора върху КТБ

 70. 70 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#14] от "Колаборационист":

  AAA, Не, присъда искаме не оставка!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 71. 71 Профил на dim5717
  dim5717
  Рейтинг: 230 Неутрално

  [quote#21:"vagabond66"]-Докато не се изчисти цялата "комунистическа сволоч" която ни е управлявала и продължава да ни управлява през последните 25 години !!![/quote]
  А предишните 45 години какви сволочи ни управляваха - бащите и дядовците на сегашните сволочи!

 72. 72 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Този нещ@атник трябва да бъде осъден! В момента продължава да разпространява банкова паника за следващата година!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 73. 73 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 426 Неутрално

  МАФИЯ В ДЪРЖАВАТА НА НАЙ-ВИСОКО НИВО! ВСИЧКИ СА В КЮПА! ОСТАВКА! ЗАТВОР ЗА ВИНОВНИТЕ ЗА КТБ! МАФИЯ! Но пък всички ние с нашите данъци ще плащаме 4млрд откраднати пари. Ако тази кражба на 4млрд лева не можа да изкара народът на улицата, то този народ си заслужава съдбата и жалкото съществуване. МАФИЯ по всички етажи на властта - БНБ, КФН, съд и прокуратура, депутати, министри, кметове. Всички са на клона и дерат ли дерат, пазят си гърбовете и виновни пак няма. Няма и да има! Няма ги и 4-те млрд лв, но сега пък всички ще ги връщаме. Въпрос: КОГА ЩЕ СТАНЕМ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА И ЩЕ ЖИВЕЕМ НОРМАЛНО? Проклети да сте пиявици мръсни, вие и децата ви и децата на децата ви!

 74. 74 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  До коментар [#43] от "k_":
  Ами кажи кои са "здравите ябълки", та хората да си вложат там депозитите от КТБ? А има ли балъци да си оставят парите в банка след това изказване на БНБ?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 75. 75 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  И аз не изключвам.

  goblenka
 76. 76 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Никой не си прави илюзиите, че трудностите и изпитанията пред банките у нас са приключили. Защото най-вероятно и през 2015 г. банковата общност ще работи в нелека бизнес среда, в която не изключвам да има нови опити за удари върху сектора..."

  КАК ДА ГО РАЗБИРАМЕ, ГОВНЬОРЕ НА БНБ ГУСИН ИСКРОВ?
  -------------------
  "В същото време изказа мнение, че 2014 г. е показала, че тези атака са колкото опасни за обществото, толкова безполезни за авторите им...."

  Полезни, безполезни колко да са безполезни? Едни откраднати 4млрд лева явно не са от полза дори за крадците им.
  -------------------
  "Искров направи аналогия между случая с КТБ и банковите фалити в ЕС и САЩ като за пореден път подчерта, че......"

  Няма нищо общо в стремежът да надуеш една банка с държавни пари, да не упражниш контрол, да направиш истерия и да я убиеш с вестник, да не търсиш отговорност затова, всички да играят заедно и да си пазят гърбовете и да не я подкрепиш с пари в нужния момент, за разлика от една друга банка /подкрепена на 2 пъти и за 3-ти път преди дни/.
  -----------------
  ""Надяваме се никога вече в България да не се връщат такива времена."

  СМЕШНИК! Надяваш ли се, а?
  --------------
  "Управителят даде положителна оценка на ръководената от него институция: "Добрата новина тук е, че тази година БНБ на практика издържа един реален и много тежък стрес тест. Преминахме изключително сериозен стрес тест за своята независимост. Доказахме как страната, бизнесът и обществото ни разполагат с една силна институция, на която могат да разчитат като опора на стабилността и за опазване на дългосрочния обществен интерес и която не се поддава на натиск и конюнктурни интереси".

  ХА-ХА! Издържа ли всъщност БНБ теста? Да направим една анкета и да видим колко хора ще кажат, че БНБ е издържала теста? Имам чувството, че не е бил трезвен. Хванали са го на бутилка уиски Teacher’s за 10лв на промоция.

 77. 77 Профил на nspassov2007
  nspassov2007
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Масонът Искров усеща чепа в аналната част на брат Цеко.

 78. 78
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 79. 79 Профил на anarhochristian
  anarhochristian
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Тоз момък продължава с изказванията предизвикващи недоверие в банковия сектор. А идеята за стабилност е основа за тези правни и икономически отношения. Пълна неврастения!

 80. 80 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1705 Любопитно

  До коментар [#71] от "dim5717":


  [quote#71:"dim5717"]А предишните 45 години какви сволочи ни управляваха - бащите и дядовците на сегашните сволочи! [/quote]
  -Да, обаче тогавашните, минаваха за "тоталитарни сили", докато сегашните са "демократични" с "европейски ценности" ! -А всъщност са си едно цяло ! -Ама "ес"-то си ги прие, и им пожела нови и по-големи успехи в демократизацията у нас !

 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Другари полит-икономисти и пишман-финансисти, ше извинявате, ама ако ПИБ се разклати това няма да се заради "атаки", а защото Цеко е новия Цецо, и беше спасен с милиардна държавна инжекция въпреки, че не е отписал куп лоши кредити и капиталовата му адекватност е несъществуваща.

  Върна ли Цеко 300 милиона, дето бяха дължими до края на ноември? Не. Разсрочиха му ги с половин година. А останалите 900 милиона ги разсрочиха с година. Значи от ПИБ мирише на мърша, и е ясно, че не може да плати нищо, защото кризата не е само ликвидна. Обаче държавата се прави на разсеяна, защото няма пари за още един фалит. А когато истината излезе на яве и пак има банкова паника дано има и пари за нова интервенция, иначе това, което ни се размина заради КТБ може да не ни се размине заради ПИБ, където вече се е прехвърлил "скъпия клиент" Пееф.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  За Инвестбанк даже няма да отварям тема. Тя поне е малка.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 83. 83 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  До коментар [#52] от "k_":


  [quote#52:"k_"]След Нова Година, щот сега съм зает ще отделя два дена, ще помисля, ще взема решение и като резултат банката която ме обслужва ще олекне поне с 50% от кинтите дето си е мислила, че ще вземе от мен през 2015-та от такси, комисионни, карти, застраховки и прочие врътки и глупости.
  Да се понапънат малко и намерят някой друг балък.
  Който мисли - пичели, който е рибок - бецали.

  [/quote]
  -Искрено ви желая успех !

 84. 84 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 607 Неутрално

  Най-големият удар срещу банките дойде от БНБ.

  И ще продължи през 2015.....

  Докато здраво не остане.

 85. 85 Профил на zigi
  zigi
  Рейтинг: 165 Неутрално

  До коментар [#78] от "ТМаринов":

  Да бе, ще паднат.. това да не е паданка?!

 86. 86 Профил на felipeeee
  felipeeee
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#85] от "zigi":

  Това е простотията на определен тип балканци. Мислят си, че животът се случва според техните виждания и накрая се оказват с голям кредит и на улицата от много акъл. Поне да го държат за себе си!

  bezsmyrten
 87. 87 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 482 Неутрално

  За да запази уважението към институцията БНБ Искров трябва да подаде оставка! Редно е след такъв скандал. Но само у нас това не се случва.
  Относно изказванията му относно бъдещи подобни опити и през 2015 г. - може би е добре осведомен? Ами Цацаров да го привика на разговор да вземе да разкаже от къде идват заплахите! Какви са тия само фитили, а после пълно мълчание.

 88. 88 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2019 Неутрално

  [quote#52:"k_"]След Нова Година, щот сега съм зает ще отделя два дена, ще помисля, ще взема решение и като резултат банката която ме обслужва ще олекне поне с 50% от кинтите дето си е мислила, че ще вземе от мен през 2015-та от такси, комисионни, карти, застраховки и прочие врътки и глупости. [/quote]
  Оооо, вече го направих. Банковата система на територията наречена България, през 2015 г ще има приходи от мен = 0,00 лв.
  пенсията в пощата, сметките на ръка, никакви дебитни, кредитни, разплащателни сметки, карти.... След 14-18 месеца ще ревизирам политиката си!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 89. 89 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3732 Неутрално

  Твърденията на Искров,че БНБ се е справила добре в ситуацията с КТБ са меко казано нелепи!Ако БНБ/Искров и компания/ си бяха гледали както трябва работата нямаше да се стигне до тази ситуация!Освен това какво се опитва да ни уплаши Искров,че ще има още атаки спрямо банките..................?!Няма как у нас да бъде разклатена банка,която е филиал на чужда такава!Само малките банки ,които имат Бг собственици могат да бъдат подложени на някакъв натиск!И тука е мястото на БНБ да вземе превантивни мерки за това!

 90. 90 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 588 Неутрално

  "Искров не изключи нови опити за удари върху банките през 2015 г."

  Иван Искров трябва да бъде съден за състоянието на банковата система. На цялото ръководство на БНБ трябва да бъде търсена съдебна отговорност. Тия хора умишлено не са взели мерки относно състоянието на КТБ и ПИБ. Други безобразия са протакането с отнемането на лиценза на КТБ и хаоса с изплащането на гарантираните депозити. И този наглец, в добро настроение поставял условия за оставката си. Тия наглеци наистина се мислят за недосегаеми.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 91. 91 Профил на prioriter
  prioriter
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тук аз ли нeщо нe разбирам или този човeк живe в някаква паралeлна рeалност? Паритe от дeпозититe са в джобовeтe на Cвeтан Василeв, а държавата щe плаща сeга дeпозититe. И в джобовeтe на Барeков.Искров нe подава оставка и никои нe му прави нищо. Какъв тeст e издържал?

  Оскар Уайлд "Я слышал столько клеветы в Ваш адрес, что у меня нет сомнений: Вы — прекрасный человек!"
 92. 92 Профил на logainbg
  logainbg
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Тоя двамата в ляво знам че са престъпници, но се разочаровам от Мавродиев, които изглеждаше свестен човек, но пък ако се замисля, е кадър на ГЕРБ, така че всичко май си е на мястото.

 93. 93 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#76] от "chr81":

  Средата, в която ще работят банките през 2015 ще е лоша. По-лоша от тази, през 2014! Защото населението обеднява и задлъжнява. Все по-малко стават потребителите, които не са в ЦКР, имат постоянен и достатъчен доход.
  Атаките към банките не са безсмислени за авторите си. Напротив! Видяхме КТБ! Очаквам да видим и други! Тази година беше спасена ПИБ и фалирана КТБ! А, до година?

  goblenka
 94. 94 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Добре че се овладя масовата истерия и хората проявиха здрав разум. А за атаките в крайна сметка не моде да се продължава до безкрай. И все пак, ако никой не поеме отговорност за КТб, не изключвам възможността...

 95. 95 Профил на muny
  muny
  Рейтинг: 374 Гневно

  Абе този толкова ли е голям "специалист" та никакъв трус не може да го събори или кадърните банкери се свършиха?!Значи срещу Архонта всички наскачаха, а срещу този никой нищо не предприема!
  Извода е май само един - всички са в кюпа и я са го гътнали, я ги е изтропал

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK