БНБ оставя Нели Кордовска в ръководството на Фонда за влоговете

Нели Кордовска

© Красимир Юскеселиев

Нели КордовскаНели Кордовска, която сега временно ръководи управление "Банков надзор", ще продължи да бъде и подуправител на Фонда за гарантиране на влоговете в банките през следващите четири години, се разбира от прессъобщение на БНБ.


Това ще е трети четиригодишен мандат на Кордовска в институцията, която изплаща гарантираните вложения на спестителите в банки. Законът не предвижда ограничение на броя на мандатите на членовете на ръководството на тази институция.


Тя е определена за зам.-председател на управителния съвет на фонда от ръководството на Българската народна банка. Сегашният й мандат изтича и ще бъде подновен на 4 февруари. 
Нели Кордовска е главен директор на управление "Банков надзор" на БНБ и го ръководи след като подуправителят на БНБ Цветан Гунев беше отстранен от работа заради проблемите в КТБ.


Днес правната комисия в парламента гласува освобождаването на Гунев. Очаква се в близко бъдеще БНБ да избере нов подуправител. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK