Фондът за гарантиране на влоговете ще предлага временния синдик

Зад идеята застанаха представители на всички парламентарни групи

© Георги Кожухаров

Зад идеята застанаха представители на всички парламентарни групиВременният синдик ще бъде назначаван от съда по предложение на Фонда за гарантиране на влоговете. Тази промяна в Закона за банковата несъстоятелност предлагат депутати от всички парламентарни групи, съобщи "Фокус". Днес в Министерството на финансите се състоя обсъждане на измененията, които да бъдат приети до сряда на второ четене от Народното събрание. 


До промяната в закона се стигна след като премиерът Бойко Борисов настоя за назначаването на временен синдик в останалата без лиценз Корпоративна търговска банка заради значителното свиване на активите й в резултат от цесии и прихващания. Според сегашния закон в КТБ могат да влязат синдици едва след обявяването на несъстоятелност. Това обаче не може да се случи докато не приключи делото във Върховния административен съд срещу отнемането на лиценза на банката, водено от акционерите й. То обаче все още не е насрочено. 


След като вчера съдът отказа да назначи временен синдик, всички парламентарни групи се обединиха около идеята спешно да променят законодателството. 
За първи път можем да видим законопроект, подписан от всички политически партии и това показва, че когато има въпрос от национално значение може да се намери консенсус, отбеляза Горанов днес. Законодателните промени предвиждат въвеждане на института временен синдик с повече правомощия от синдика по търговска несъстоятелност. Правомощията ще са свързани с управление и 
опазване на имуществото на КТБ в периода от отнемането на нейния лиценз до обявяване на нейната несъстоятелност от съда, посочи Горанов. 


Депутатът от БСП Мая Манолова съобщи след днешните консултации, че са предвидени мерки за публичност и контрол на временните синдици, между които седмични отчети за предприетите действия. Временните синдици ще бъдат задължени да обявяват на интернет страницата на ФГВБ 
всички предприети от тях действия - договори и документи, които сключват, посочи Манолова. 
Очакваме, че това което се случи при управление на квесторите, вече ще е невъзможно чрез процедурите за контрол, посочи депутатът от БСП. Тя добави, че се надява с промените да се осуетят и вече предприети действия за разграбване на активите на банката.


Петър Славов от Реформаторския блок отбеляза, че РБ активно се е включил в изработване на промените. Най-после намира законодателна уредба възможността да се ангажира специализирано лице или институция в разследване на банкови фалити, каза Славов. Той обясни, че сега временният синдик ще има възможност да ангажира такава фирма и ще стане ясно къде са отишли парите от КТБ, кои лица са ги получили и какво са направили с тях. 


Йордан Цонев от ДПС напомни, че това е петото предложение на партията за законодателни промени. "От възникване на проблема с КТБ сме внасяли законодателни промени, които да решат въпроса", каза той и добави, че ДПС е последователна в приноса си за решаване на проблема.


По повод заявлението на квесторите в КТБ, че не са разрешавали никакво разпореждане с имущество на банката, Горанов посочи, че квестурата не е форма на защита на имуществото на банката при несъстоятелност, а е форма на временно управление. Вече отдавна не сме в хипотеза да имаме 
банка, тъй като надзорният орган БНБ се е произнесъл, че КТБ вече не е банка, каза Горанов. По думите му проблемът идва от празнотата в законодателството как да се действа в периода от решението на БНБ до настъпването на несъстоятелност. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 497 Неутрално

  И политиците искат да заметат следи със свой човек начело на КТБ. Защо мислите, че само сръбският президент е имал вземане-даване с Цветан Василев?

  Друг е въпросът какво различно ще прави спрямо досега предлагания синдик:

  "Квесторите в КТБ обявиха, че от ноември не е имало цесии и прихващания":

  http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2015/03/13/2491308_kvestorite_v_ktb_obiaviha_che_ot_noemvri_ne_e_imalo/

 2. 3 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2299 Любопитно

  "Той обясни, че сега временният синдик ще има възможност да ангажира такава фирма и ще стане ясно къде са отишли парите от КТБ, кои лица са ги получили и какво са направили с тях."

  а досега нямаше ли такава възможност... а тука корабче плува ли?

 3. 4 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Горанов посочи, че квестурата не е форма на защита на имуществото на банката при несъстоятелност, а е форма на временно управление."

  Глупак. Квестурата е част от специалния надзор над банката, чиято единствена цел е оздравяване на същата при изпадането й в ликвидна криза. И тоя е финансов министър...същия, който от името на Герб се обяви за банковата ваканция миналото лято

 4. 5 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#1] от "12345":

  За сръбския президент не е сигурно. За нашите политици се знае поименно и с точни суми.

  Интересно защо Протестна мрежа дето станаха акционери на КТБ не попитат и коя медия колко пари по договори за реклама и сспонсорство е усвоила.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 5. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8520 Неутрално

  До къде са ни докарали,на никого да не вярваме и във всичко да търсим умисъл.

 6. 7 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мафията си има държава":

  Здрасти! Тука съм съгласен с теб! А и в интерес на обществото е отговорността да не се размива. Пак има да слушаме за какво са виновни някакви предишни.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 7. 8 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  #Кой ще предлага и временния синдик... Егати абсурда! Колко удобно управляващите смениха шефа на Фонда за гарантиране на влоговете и назначиха през ноември Радослав Миленков. Само вижте къде е работил и си правете изводите чии интереси ще обслужва - одитор в Делойт, после в ПИБ та чак до УС на Общинска банка, където са работили заедно с приятелчето на Пеевски и сега действащ финансов министър Горанов...

 8. 9 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Икономедиа,

  Бихте ли попитали Горанов, кога ще оповести, че напуска Правителството и се кандидатира за шеф на БНБ?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 9. 10 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Естествено, че можеше, независимо, че не е изрично предвидено в правомощията на БНБ, мисля че щеше да мине без проблем.

  По-скоро не ми е ясно как могат да работят синдици, които извършват ежедневни разпоредителни действия с имуществото на КТБ и същевременно да върви финансово разследване за това имущество. Това е, като да си чистачка в обществена тоалетна, която работи 24/7. 10. 11 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#9] от "cnn":
  [quote#9:"cnn"]Бихте ли попитали Горанов, кога ще оповести, че напуска Правителството и се кандидатира за шеф на БНБ? [/quote]

  Що, парите ли пак не му стигат на тоя левент? Малко му плаща Пеевски, що ли? Или пък разпределението на комисионната за тия 16 млрд. външен дълг не го удовлетворява? Доста скъпи трябва да са уроците по математика на сина му, хм...

 11. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мафията си има държава":

  Аз бих назначил ДП. Той горкият толкова се е уплашип, че си е издължил всички кредити и сега се чувства адски прецакан. Сигурен съм, че ще се опита да прецака и другите кредитополучатели за да не е само той пре...то камилче.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 12. 13 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#12] от "tribiri":

  ДП не си е издължил кредитите, а е направил цесии - познай с чия помощ? ПИБ! Пеевски покри всичките си просрочени и предсрочно изискуеми от КТБ кредити на компаниите си Табак Маркет /Лафка/, Дрослиан България, Сиболе България и Промишлено строителство с цесии от ПИБ. Само от тия цесии директната загуба на Фонда за гарантиране на влоговете е за над 100 млн. лв. Интересно, дали временния синдик ще се занимае с тия цесии?

 13. 14 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 1386 Весело

  Имам един въпрос към т.нар. политическо представителство на 43 ОНС. ЗИД на ЗБН е от ноември миналата година. Там няма нито една дума за т.нар. временен синдик.
  Въпроса ми е този временен синдик между първо и второ четене, кога ще бъде подложен на публично обсъждане, защото дори Менда излезе с доклад на нейната комисия за първото четене.
  Второто четене е в сряда нали?
  #Оставка на 43 ОНС.
  #Некадърници

 14. 15 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#11:"Мафията си има държава"]Що, парите ли пак не му стигат на тоя левент? [/quote]
  Няма келепир вече като Финмин. Взе комисионата, която му се полага за целия мандат на ГРОБ. Ще се покрие на топло за 7 години в БНБ, белким накрая стане милионер. Милионер - нали затова напусна предния път Парламента, защото съучениците му вече станали милионери, а пък него го карали да работи за ползу народу? И като напусна какво направи - започна да гради кариера в банковата сфера. Първият му работен ден в банка беше като изпълнителен директор в Гробарската банка. Прекара там 2-3 месеца и реши, че е вече изграден банкер и логичното следващо работно място е Говерньор, калинката му с калинка. И тъй като е ограничен, като всички ГРОБари, направи колегата си Изпълнителен директор от Гробарската банка Шеф на ФГВБ.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 15. 16 Профил на kotrag
  kotrag
  Рейтинг: 497 Весело


  Сега по стар управленски рефлекс ще задействат бг прокурорите да измислят и повдигнат обвинения на квесторите. Ще ги забият в някакви ''знакови'' дела за много години. Накрая ще ги оправдаят, а на чудещото се стадо ще обяснят, че така е, щото... ''съдът е корумпиран''.... ЕК ще изрази безпокойство в ''доклада'' и ще призове за нови ''реформи'' във... Висшия съдебен съвет. Защото кадрите са всичко.

  Междувременно ще се появят ''сериозни съмнения'', че синдикът, който ще ''сложат'' ( с езика на доцента от Банки) също ''злоуботребява и източва милиони и милиарди''.
  Трубадурите на ''гражданското общество'' от сутрешните блокове ще рециклират историята ''КТБ'' от нов ъгъл.... Гледаемостта в основната целева група (мучещите) ще се повиши с 1%, рекламодателите ще развържат кесиите, а новите стари водещи ще получат бонус в размер на две заплати, с които ще отидат на ''екскурзия чужбина'' за да ''разширят мирогледа си''..... Пълна шизофрения...

 16. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мафията си има държава":

  Правиш ли разлика между цесия и рефинансиране?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 18 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#17] от "tribiri":

  Различни операции са, нищо общо нямат. При компаниите на Пеевски за които споменах, става дума за договаряне с ПИБ да се цедират тези просрочени кредити в КТБ. Те не прибягват до рефинансиране, а се възползват от вземане на ПИБ в КТБ. Предлагам ти да прочетеш повече по темата на тоя линк:
  http://www.miroivanov.com/2014/11/lafka.html

 18. 19 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#13] от "Мафията си има държава":

  Апропо, като се замисля има и такива варианти, но общо достъпната информация в нейния 100 процентов обем не дава възможност за такива категорични изводи.
  Имам си своя система за агрегиране и анализ.
  Ако имаш вътрешна информация давай! За разлика от останалите кретенски коментари, в твоите има логическа обоснованост въпреки липсата на адресиране към достъпната информация.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#18] от "Мафията си има държава":

  Извинявай ама аз съм вълк с дебел врат щото си върши сам работата.
  Не мога да си правя изводите на базата на писаниците на някой си!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 20. 21 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До[quote#18:"Мафията си има държава"]

  Цесията е правна сделка, а рефинансирането може да е резултат от цесия както и от много други неща. И в коментара така и блога ( от линка) няма достатъчно информация как точно е станало погасяването. Неправилно е да се казва, че ПИБ в прехвърлила свои вземания към КТБ, защото явно не става въпрос за това.

 21. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Ужасяващо!
  Ник идиотставрев!
  Профил женски
  И рейтинг 269.

  Това ми звучи като етикет "Аз съм трол! При това стара модификация!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 23 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1065 Неутрално
 23. 24 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1065 Неутрално
 24. 25 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#21] от "idiotstavrev":

  Прочети внимателно линка, който дадох - подробно и ясно е обяснено как точно е станала врътката с просрочените и предсрочно изискуеми кредити на пеевските фирми в КТБ, както и участието на ПИБ в схемата.

 25. 26 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "В този смисъл те за себе си са прави, но нито са отменяни цесии, нито са отменяни прихващания“, каза Горанов във връзка с публикуваното писмо на квесторите по-рано днес вмедийното пространство. „Сегашните мерки имат охранителна роля по отношение на опита за разграбване на КТБ, преди да са приключили производствата".

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 26. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#23] от "idiotstavrev":

  Е, и
  Би следвало да е с ?! накрая.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 28 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  [quote#27:"tribiri"]
  Е, и
  Би следвало да е с ?! накрая.[/quote]

  Нарочно го оставих така, предвид нивото на адресата. Както си и мислех, не можеш да формулираш нищо по-съществено!

 28. 29 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До [quote#25:"Мафията си има държава"]

  От това, което е написано излиза, че ако придобия вземане към А, който има вземане към Б, то аз мога да си погася моето задължение към Б, с вземането си към А. Което е изобщо не е така!

 29. 30 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#29] от "idiotstavrev":

  Напротив! Така уреждахме вътрешната задлъжнялост в студентските общежития! Иначе трябваше да откажем покера.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 31 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  До коментар [#28] от "idiotstavrev":

  Девойче Ставрев,
  Най доброто от теб в тази дискусия е самокритичността, която си проявил(а) с първите 5 символа от ника си.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 31. 32 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#6] от "rosiraycheva50._":


  [quote#6:"rosiraycheva50._"]До къде са ни докарали,на никого да не вярваме и във всичко да търсим умисъл.[/quote]

  И това не е случайност а съзнателно и последователно целен ефект. Въпроса е дали е постигнат, в каква степен е постигнат и не по-малко важно е, ако имат успех, къде е скрита причината за този успех. Имам предвид, че единия вариант е да си кажем, че те (които и да са), са големи майстори, а другия вариант е, че и ние сме малко или повее абдали, лековерни и дори възглупави.
  Така че, да не обобщаваме, да внимаваме и да не се самопричисляваме към тези, дето са станали средства на доста плоската теза, че "всички са маскари".

 32. 33 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мафията си има държава":


  [quote#4:"Мафията си има държава"]Глупак. Квестурата е част от специалния надзор над банката, чиято единствена цел е оздравяване на същата при изпадането й в ликвидна криза.[/quote]

  Не мога категорично да потвърдя дали Горанов е глупак, но да говорим за управление с цел "оздравяване на банката" е кауза пердута, при това бе от днес , а от лятото когато банката беше поставена под специалния надзор.
  Без човек да е голям финансист, мисля е става ясно, че за този период на управление на въпросните квестори, активите на КТБ не само не са били укрепени, напротив, това е време на сериозна редукция. Доколкото това беше ясно още след обявяването на сепц. надзора, най-нормално можеше да бъде "вързана" банката с Фонда за заемите, но закона такъв какъвто е не го позволяваше.
  И тогава се чуха достатъчно на брой и като авторитет трезви гласове (за пример проф. Миланова, но и други), че варианта фалит на банката не е задължително да се окаже финансово най-изгодния за нас, данъкоплатците, но надделя якобинската теза, да бъдат наказани хора и фирми с големи вноски.
  Така че, каквото станало е станало и връщане назад няма, но ако например въпросния фонд, като пряко заинтересован и освен това, понеже се пълни от всички банки е пряко заинтересован и има шанс да бъде един по-добър стопанин на останалите активи, за разлика от въпросните квестори, за които от много време в медиите излизат различни и доста спорни техни решения.

 33. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2284 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мафията си има държава":


  [quote#4:"Мафията си има държава"]Глупак. Квестурата е част от специалния надзор над банката, чиято единствена цел е оздравяване на същата при изпадането й в ликвидна криза.[/quote]

  Не мога категорично да потвърдя дали Горанов е глупак, но да говорим за управление с цел "оздравяване на банката" е кауза пердута, при това бе от днес , а от лятото когато банката беше поставена под специалния надзор.
  Без човек да е голям финансист, мисля е става ясно, че за този период на управление на въпросните квестори, активите на КТБ не само не са били укрепени, напротив, това е време на сериозна редукция. Доколкото това беше ясно още след обявяването на сепц. надзора, най-нормално можеше да бъде "вързана" банката с Фонда за заемите, но закона такъв какъвто е не го позволяваше.
  И тогава се чуха достатъчно на брой и като авторитет трезви гласове (за пример проф. Миланова, но и други), че варианта фалит на банката не е задължително да се окаже финансово най-изгодния за нас, данъкоплатците, но надделя якобинската теза, да бъдат наказани хора и фирми с големи вноски.
  Така че, каквото станало е станало и връщане назад няма, но ако например въпросния фонд, като пряко заинтересован и освен това, понеже се пълни от всички банки е пряко заинтересован и има шанс да бъде един по-добър стопанин на останалите активи, за разлика от въпросните квестори, за които от много време в медиите излизат различни и доста спорни техни решения.
  До коментар [#26] от "Иван55":


  [quote#26:"Иван55"]„Сегашните мерки имат охранителна роля по отношение на опита за разграбване на КТБ, преди да са приключили производствата".[/quote]

  Знаем че пътя към ада е застлан с добри намерения, но доколкото общественото внимание е все още чувствително по темата и аз лично мисля, че въпроса и на силно засегнати интереси на всички останали банки, които също са силно засегнати, защото те трябва да си влошават показателите и параметрите по кредитната си политика и оттам печалбите, за да пълнят фонда за гарантиране на заемите и включително да върнат заема към държавата за изплащането на влоговете в рамките на закона.
  Това са макар и все пак крехки гаранции, че едно подобно управление, ще бъде по-добър пазач на останалите в КТБ активи.
  И отделно, но много важно е, че всички и вечче направените действия трябва да са стриктно законни, защото всеки, на пръв поглед и дребен "пропуск", може в последствие да се окаже важен аргумент в бъдещи искове от страна на инвеститорите в КТБ - да не забравяме че големите губещи към момента са те, особено мажоритарния собственик. Но едно бъдещо дело за "кражба на банка", независимо от това колко лошо е била управлявана тя ( нещо трудно за доказване при системните доклади от одити и оценките на БНБ в години наред), ще бъде е едно много тежко дело и затова всяка стъпка трябва да бъде максимално законосъобразна, дори и ако вече са направени някакви, може би и груби грешки. Ако държавата в лицето на БНБ и прокуратурата са постъпили така, че това дело бъде загубено, тогава ще видим какво значи загуби за страната.

 34. 35 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  До коментар [#34] от "tsvetko_51":

  +++
  Д.П. /и Ко/ печели сега.
  Фонда за влоговете /банките/ също ще спечели, през придобитите активи.
  Василев ще спечели най-накрая, като осъди държавата.
  Останалите, ще ГД.
  Това е ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 35. 36 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2381 Весело

  [quote#33:"tsvetko_51"]но да говорим за управление с цел "оздравяване на банката" е кауза пердута, при това бе от днес , а от лятото когато банката беше поставена под специалния надзор. [/quote]
  Или паметта Ви изневерява, или не сте наясно с "банковите игри".
  Ако единственият официален и законен одит на КМПГ е верен (а той не е отменен, нито има друг), КТБ трябваше да бъде рефинансирана от БНБ така, както беше направено за ПИБ (при това за трети път).
  Тургането на квестори под логото "оздравяване на банката" значи само едно - банката ще се продава като цяло предприятие. Обикновено го правят акционерите (при непреодолим вътрешен конфликт). В случая, продажбата някой друг искаше да я извърши. БНБ само му помагаше. Ако БНБ спазваше закона, КТБ трябваше да е в несъстоятелност от 22 юли 2013 г. най-късно. Явно потенциалният купувач или е нямал капиталите, или не е могъл да получи политическото покровителство, та беше нужна "ваканция" за натаманяване на цената - 86% обезценка. При такова нещо одиторът влиза в затвора (Артур Андерсон за одита на фалиралия ЕНРОН в САЩ), а КМПГ беше зализан с една мижава глоба от 100 хилки.

  Не е за първи път, за България, за Искров, за Йордан Цонев - по подобен начин бяха "отсвирени" акционерите на ДЗИ банк (Росексим банк след убийството на Кюлев). Уж инвеститор-спасител от Белгия и накрая активите бяха засмукани от СИБанк (Цветелина Бориславова), а някои станаха главни секретари на МВР за да потулят недоволството на акционерите ( и СИК "залезе".
  Та, догодина ще се разбере кой е действителният беден купувач. ... и пак ще бъде отчетено, че "гущерът пак отрязал опашката).

  П.П. изобщо не подкрепям банки с неясни капитали. Но начинът, по който се грабят мафиотите един друг, засяга хиляди невинни граждани, вложили пари в техните банки, къде от глупост, къде от алчност или по политически натиск.
  Тяхната загуба (на общини, болници) я поемаме всички останали ... с "мостов дълг" от 3 млрд. лв., комисионни за хищни банки и за текущите управляващи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK