Радослав Миленков остава начело на фонда за влоговете за 4-годишен мандат

Председателят на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков остава начело на институцията за нов четиригодишен мандат.

© Георги Кожухаров

Председателят на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков остава начело на институцията за нов четиригодишен мандат.Министерският съвет определи Радослав Миленков за председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките за нов 4-годишен мандат, съобщи правителствената пресслужба.


Миленков беше назначен начело на фонда на 19 ноември 2014 г. на мястото на подалия внезапно оставка Росен Николов. Това стана две седмици преди да започне изплащането на депозитите в останалата без лиценз по това време Корпоративна търговска банка. 


В биографичната справка за Миленков, разпространена от пресцентъра на Министерския съвет, се казва, че той е магистър по финанси, завършил е УНСС с отличен успех и притежава дългогодишен опит в банковата сфера. В професионалната си дейност е работил като инвестиционен посредник, одитор в "Делойт и Туш България". В периода 2003-2011 г. е заемал различни ръководни позиции в системата на "Първа инвестиционна банка" АД, вкл. член на Управителния съвет (2005-2011), а от 2012 г. до ноември 2014 г. е бил член на Управителния съвет на "Общинска банка" АД и изпълнителен директор на банката. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK