Мартин Димитров очаква реформаторите да имат обща кандидатура за шеф на БНБ

Мартин Димитров очаква реформаторите да имат обща кандидатура за шеф на БНБ

© Юлия ЛазароваРеформаторският блок все още не е взел решение чия кандидатура да издигне като своя за поста управител на БНБ, въпреки че от партията на Кунева вече издигнаха кандидат за поста - Бисер Манолов. Според депутата Мартин Димитров обявената кандидатура няма да има успех.


"Нямаме решение, защото според мен този въпрос трябва да бъде обвързан с решение на управляващата коалиция и търсене на мнозинство в нея", посочи Димитров, цитиран от агенция "Фокус".


Депутатът определи кандидатурата на Бисер Манолов като много сериозна, но посочи, че няма смисъл да се издига кандидатура, която няма да получи подкрепа от мнозинството.
"Дневник" научи, че четирите партии в управлението водят разговори за обединение около една кандидатура като са си дали срок за постигане на споразумение до края на идната седмица.


"Това е един добър професионалист, какъвто без всякакво съмнение е представеният пред парламентарните групи Димитър Радев", заяви Димитров.


"Няма смисъл да се издига кандидат, който няма да получи гласовете на управляващото мнозинство. Има начало на нормален преговорен процес, в неговия край ще преценим как да действаме", каза още той.


Тази сутрин председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази убеденост, че кандидатът на ГЕРБ за управител на БНБ Димитър Радев ще получи широка подкрепа, и отхвърли съмненията, че активността на "Движение България на гражданите" и на Патриотичния фронт да номинират свои кандидати за поста разколебава единството на коалицията. Това беше и първата официална заявка, Радев е кандидатурата на ГЕРБ.


Григорий Вазов е най-достойният кандидат за този пост както по отношение на професионална квалификация, така и по отношение на научната му работа, натрупания практически опит и огромния авторитет, който има сред финансовите и банковите среди, обяви тази сутрин председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов.


"Димитър Радев го научихме като го докара Менда и тръгна да го разкарва по стаите", допълни той и подчерта, че Радев е от 14 години извън страната.


"Нямаме нищо против него, но как така ще поеме отговорната длъжност да управлява най-голямата банкова институция на България, без да е бил последните 14 години тук, а това бяха доста повратни години", заяви той.


Валери Симеонов уточни, че Григорий Вазов е доказал, че може да се справи сам с живота, преборил се е с конкуренцията в неговата област, тъй като е изградил най-модерните институти за финансиране. "Това също доказва, че има качествата да управлява най-голямата банкова институция", подчерта той и добави факта, че Вазов е патриот, от рода на Иван Вазов.


Той поясни, че очакват подкрепа и разумна преценка от останалите партии, както и разумен избор, който да не бъде партиен.

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на today
  today
  Рейтинг: 932 Неутрално

  По-скоро няма да стане, всеки ще напъва да сложи свой човек, издигането ще е на политически принцип, а не на експертен.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 2. 2 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  "Нямаме нищо против него, но как така ще поеме отговорната длъжност да управлява най-голямата банкова институция на България, без да е бил последните 14 години тук
  ----------------------------------------------------------------
  Точно това му е голямото предимство.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1170 Весело

  Ама и името му едно......

 4. 4 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 788 Весело

  Типичните номера на Куневица-номерира, после е склонна на компромис, но ако я издигнат за кандидат за президент. Реформаторите много се излагат с тая и Лукарски.

 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8802 Неутрално

  Кунева непрекъснато поставя РБ в неудобно положение.Без да се посъветва с никого издига Паси за кмет,а сега и Бисер Манолов за шеф на БНБ.

 6. 6 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 455 Неутрално

  След като досега имахме управителки на БНБ без чест и морал,сега ще имаме такъв без зъби.Не че има шанс за ''патриотичния'' кандидат,де.

 7. 7 Профил на Не се гаси туй що не гасне
  Не се гаси туй що не гасне
  Рейтинг: 0 Неутрално

  НДСВ предлага Иван Костов :
  независим и опитен - най-великия след 1944.
  Той ни вкара в цивилизацията.

 8. 8 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално
 9. 9 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  До коментар [#8] от "stenli1":

  Илиян Михов е по добър! Само дето би било още по-добре ако стане ми истър на финансите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 10. 10 Профил на marianapopska
  marianapopska
  Рейтинг: 288 Неутрално

  "Димитър Радев го научихме като го докара Менда и тръгна да го разкарва по стаите"
  -------------------------------------------------------------------------------------
  и да си го показва като някакъв трофей,ама нищо повече не е от лъскава придобивка

 11. 11 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Неутрално

  До коментар [#9] от "tribiri":

  Не отричам познанията на Илиян Михов. обаче, той досега с е занимавал основно с наука и преподавателска дейност.
  За тази позиция трябват хора, които са били близо до практиката. Видно е, че за тази позиция трябва смелост и твърдост, които Гаврийски е доказал, че притежава и който у Искров напълно лисват.

 12. 12 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Мартин Димитров май иска да се самопредложи за управител на БНБ. Той вече има не малък опит в самопредлагането

 13. 13 Профил на royaldnk
  royaldnk
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Предложих вчера бас, че с кандидатурата на Манолов се цели единствено да се окаже натиск върху ГЕРБ за Българската банка за развитие (ББР). ГЕРБ подпират здраво отвътре вратата, а от РБ се опитват плахо да подчукват. А сега вече и да спуснат един през капандурата. Писах вчера, че този блъф е тъп, защото прогнозирах днешния резил. Не, че Манолов е лоша кандидатура, напротив. Трябва обаче да си ужасно тъп, за да предлагаш непрекъснато хора, които унизително отхвърлят. Така се случи няколко пъти и със Стамен Янев. Защото или се опитваш само да "отбиеш номера", което е непочтено към дадения кандидат, или не си се подготвил така, както трябва. Върви се натам, че и 1-ви януари да предложат от ДБГ за Нова година, и това вече ще се отхвърли

 14. 14 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 420 Неутрално

  Кукуневица да предложи някой братовчед.

 15. 15 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 992 Неутрално

  Общата кандидатура е задължителна, но е малко вероятно БъБъ да я одобри. Той за подобни постове, които контролират паричните потоци си има свои хора. За нас е оставил науката, здравеопазването, все ресори дето да ги управляваш и да пееш.

 16. 16 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Аз очаквам шестица от тотото и по вероятно е моите очаквания да се сбъднат (нищо че не играя) отколкото очакванията на Малтинчо

 17. 17 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  “Няма смисъл да се издига кандидат, който няма да получи гласовете на управляващото мнозинство.”

  Ами съвсем прав е! Излишно е да се създава разкол, ако може да се намери консенсус!

  I Want To Believe
 18. 18 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Пак някой неолиберал/либертарианец, вярващ в Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита сила. Като неолибералът на Г"Е"РБ.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 19. 19 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Според мене, фактът, че Вазов е неолиберал и вярва в Невидимата Ръка на Пазара и неговата чудодейна, самолековита сила, е много по-важен за неолиберала Димитров. Сугестацията, че бил патриот, защото бил от рода на Иван Вазов, е за заблуда на масите от страна на неолиберала Димитров.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 20. 20 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Димитър Радев, Бисер Миланов, Григорий Вазов са едно и също. Те са неолиберали! Единствените критерии, по който да изберат един от тримата неолиберали, са, всъщност, цвет на кости, цвят на очите, хубост, размер обувки, любим костюм.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK