Кадър от Международната финансова корпорация влезе в надзора на ПИБ

Кадър от Международната финансова корпорация влезе в надзора на ПИБ

© Надежда Чипева, КапиталДългогодишният служител в Международната финансова корпорация (IFC) Юрки Коскело е новият независим член на Надзорния съвет на Първа инвестиционна банка, съобщиха от институцията. 


Изборът на експерта е част от съвместната работа на двете институции през последните пет години с цел подобряване на корпоративното управление и управлението на риска в българската банка. 


През 2010 г. ПИБ възлага на Международната финансова корпорация да направи независима оценка на дейността на банката и в продължение на следващите години изпълнява препоръките й по реорганизация на структурата и практиките по управление на риска, се посочва в съобщението. По препоръка на IFC са създадени комитети по риска и възнагражденията към Надзорния съвет на банката, а сега е привлечен и независим член на надзора по критерии, надхвърлящи националните критерии за независимост, уточняват от банката. 


Международната финансова корпорация (IFC) е част от Световната банка и е нейното инвестиционно звено, което е инвестирало над 1.1 млрд. лв. в България през последните 14 години. Юрки Коскело е работил в IFC в продължение на 20 години. ) 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK