Предизвестено ДПС и ГЕРБ избраха подуправителите на БНБ (обобщение)

Предложените от управителя на БНБ Димитър Радев (вдясно) кандидати за подуправители на централната банка изслушаха в продължение на около 3 часа аргументите на множество депутати, които се обявиха против това да заемат постовете.<br />

© Юлия Лазарова

Предложените от управителя на БНБ Димитър Радев (вдясно) кандидати за подуправители на централната банка изслушаха в продължение на около 3 часа аргументите на множество депутати, които се обявиха против това да заемат постовете.След близо 3 часа дебат депутатите одобриха подуправителите на БНБ, предложени от новия гуверньор Димитър Радев. Това стана основно с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Представители на Реформаторския блок изразиха остро несъгласие хора от досегашния екип да останат в ръководството на централната банка, като основно то беше насочено срещу избора на Димитър Костов за шеф на управление "Банков надзор".


След прегласуване заради липсващи няколко депутати от залата в този момент кандидатурата му за 6-годишен мандат беше подкрепена от 122 депутати, 65 бяха против, а четирима се въздържаха.


За оставането на поста на ръководител на управление "Емисионно" на Калин Христов гласуваха 125 депутати, 58 бяха против, 9 се въздържаха. Основният брой гласове отново дойде от ГЕРБ, ДПС и БДЦ.
Бившият главен юрисконсулт на БНБ Нина Стоянова оглавява управление "Банково", подкрепена от 126 депутатски гласа.


И тримата имат шестгодишен мандат, като за Димитър Костов и Калин Христов той започва да тече от приключването на настоящите им.


Най-острите изказвания срещу предложените от новия управител на БНБ кандидатури дойдоха от БСП и от Реформаторския блок. Димитър Радев бе призован от реформаторите да използва шанса да оттегли предложените кандидатури, основно тази на Димитър Костов. Аргументът за това е, че е бил финансов министър в кабинета "Виденов", период, в който имаше няколко банкови фалита.


Реформаторите против статуквото


Представители на Реформаторския блок начело с депутата Мартин Димитров очаквано се обявиха против  настоящи подуправители на БНБ да остават в ръководството на банката. Той припомни, че при избора за втори мандат на Иван Искров единствено "Синята коалиция" се е обявила против с аргумента, че с избирането му се подлага под риск стабилността на банковата система.


"Днес сме отново в същата ситуация, но след тежкия фалит на КТБ. Смятате ли че това е добър старт на управителя, смятате ли, че печелите обществено доверие с тези кандидатури", попита риторично Димитров, обръщайки се към Димитър Радев, като му припомни, че е подкрепил с гласа си назначението му. По думите на Димитров с избирането на Димитър Костов не се постига стабилизиране на централната банка, а се поема рискът напрежението и проблемите да продължат.


Той призова управителя да се възползва от това, че вече е с гарантиран шестгодишен мандат и осигурена  по закон политическа независимост, да оттегли предложението си.


"След КТБ начело на банковия надзор трябва да застане някой с безспорен авторитет, който в живота си проблеми с банки никакви не е имал, символ на стабилност и вие да ни предложите финансов министър на Жан Виденов, когато фалираха повече от 10 банки. За нас тази кандидатура е обидна и не символизира стабилност", обяви депутатът.


Депутатът Настимир Ананиев допълни, че във всички акционерни дружества бордът на директорите носи отговорност и когато то фалира, не може да заема същата длъжност в следващите 5 г. "Защо тогава бордът на БНБ не носи никаква отговорност? Ние сменяме шапката и оставяме цялото тяло. Аз се радвам, че семейната снимка не беше допълнена с Цветан Гунев и Цветан Василев, а в България има много кадърни банкери с безупречна репутация", заключи той.


Атанас Атанасов попита защо не е била гласувана кандидатурата на Димитър Костов, когато е бил предложен да оглави банковия надзор от Иван Искров, а сега това се прави. "А може би отговорът е прост - тази кандидатура си е на Искров и сега я претопляме. Може би някои в годините са били послушни и затова се наричат експерти. Сигурен ли сте, че тези хора са с безупречна репутация", попита риторично той.


"Гуверньорът на БНБ Димитър Радев трябва незабавно да предприеме необходимите мерки, за да започне възстановяването на доверието в централната банка, защото с предложените и одобрени нови подуправители е пропуснал първата такава възможност", коментира след гласуването Антони Тренчев.


Преди около месец дадохме огромен кредит на доверие на Димитър Радев, а той като банкер знае, че кредитът се връща  с лихви, допълни Тренчев. "Зная, че банкерите обичат наказателни лихви, но от тях най-много страдат гражданите", посочи той, мотивирайки отрицателния си вот.


ГЕРБ в защита, от ДПС - мълчание


Очаквано на всички аргументи против предложените кандидатури за подуправители се изказаха няколко депутати от ГЕРБ начело с председателя на бюджетната комисия на парламента Менда Стоянова.


Тя оцени дебата като политически в популистки, в който са взели участие много хора, които "хал хабер нямат какво работи БНБ и какви са нейните функции".


"Само преди няколко седмици избрахме Димитър Радев с доста сериозно мнозинство. Ние имаме доверие на Радев и затова днес ще гласуваме и за предлагания екип, защото той вярва в него, че компетентно ще си изпълнява правомощията. Много е лесно да се правим на морални съдници и да говорим, че целият банков елит е лош. Може би трябва да ги заточим някъде и да вземем нов банков елит", посочи тя.


Стоянова аргументира предложените за подуправители с техния професионализъм, като посочи, че именно заради него Иван Искров е делегирал всичко на експертите си и затова сега не може да бъде обвинен.


Представители на ДПС не взеха думата с изключение на Йордан Цонев, който в отговор на реплика за това, че движението ще направи възможен изборът на предложените подуправители, обяви, че никой не е в състояние да казва на партията какво да прави и как.


Изборът на подуправители като този на шеф на ДАНС


Депутатът от БСП Янаки Стоилов обвини мнозинството от ГЕРБ, че не е поискало дебатът да се предава пряко по държавните медии, защото трудно могат да се намерят убедителни аргументи в защита на кандидатите. "Това напомня горещото лято на 2013 г., когато се избираше председател на ДАНС (тогава на поста беше избран Делян Пеевски - бел. ред.). Новото мнозинство е изправено пред същия случай, но става дума не за националната, а за банковата сигурност."


Таско Ерменков отговори на множеството реплики по адрес на Димитър Костов и Жан Виденов със своя версия за това правителство.


"Правителството тогава беше жертва на същите соросоидни организации. Не то беше виновно за банковата криза, то бе жертва на тези соросоидни организации, за да бъде след това разграбена държавата! Това беше държавен преврат", заключи той разпалено.


Кой управлява държавата, кой има силата да промени категоричните позиции на водещи политици от ГЕРБ, попита от парламентарната трибуна депутатът от БСП Румен Гечев. Преди това той цитира множество изказвания на лидера на ГЕРБ, а сега премиер Бойко Борисов - от юли 2014 г., на председателя на парламента Цецка Цачева, на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, които са настоявали целият управителен съвет на БНБ да подаде оставка и така да поеме отговорност за фалита на КТБ.


Гечев подчерта многократно, че промяната в позицията на ГЕРБ е странна, и поиска да получи отговор на въпроса защо е променена и под чие въздействие. "На въпроса "кой "трябва да се отговори, защото изпадаме в странна ситуация", каза левият депутат.


В същия дух се изказа и депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро. Той също си послужи с доста цитати от изказвания на представители на ГЕРБ и запита: "До вчера тези хора (бел. ред. -  кандидатите за подуправители) нямаха репутация, днес вече имат и им вярваме, бяха част от проблема - сега са част от решението."


"Докарахме нов управител от чужбина, който имаше основното качество, че е необременен и необвързан, но побърза да предложи същите хора. Представям си какво щеше да стане, ако беше обременен", продължи иронично Димитров и допълни, че единственото качество, проявено от Радев, е, че е приел да работи със стария екип.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (157)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Минас Бахдасарян
  Минас Бахдасарян
  Рейтинг: 598 Любопитно

  Изненадани?

  Da mihi factum, dabo tibi ius.
 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Гневно

  Да ги изметем тези от Парламента, докато все още не е съвсем късно.
  Ако не го направим, скоро ще е МНОГО КЪСНО

 3. 3 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 915 Неутрално
 4. 4 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Дума на седмицата: "прегласуване".

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 5. 5 Профил на liksen
  liksen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Честито на печелившите и на малоумните им поддръжници! По всички ключови въпроси на държавата, където има много пари - много милиарди, действа коалицията БОСТАН - Герб, ДПС и Ковачки!

 6. 6 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1980 Весело

  Сделка или ...ДА!

  I Want To Believe
 7. 7 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  Димитър Костов беше шеф на БНБ по времето на Беров и Виденов. Мън-мън-мън....Така говори.

 8. 8 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1133 Весело

  Кака Менда - главен кадровик в банковата система...

 9. 9 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 729 Неутрално

  С парламент от потурлаци и турци няма как да има държва България. За съжаление бг матрлялът още не схваща че постоянно му спускат предварително хакнати политици, които се активират когато трябва. Това дали се пише демократ, комунист, националист или прочие - няма значение - важното да е корумпиран и контролиран. Боко Тиквата беше хакнат още през 2001г от Ахмед Доган и до сега ви лъжат. Следва Михов той е хакнат от Доган още от 2006г.

 10. 10 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Е, това си е едно безобразие. РБ в тази коалиция са само една парлама и ако не ламтят за постове е видно, че трябва да я напуснат. Да видим тогава как ще си играят номерцата ГЕРБ и ДПС

 11. 11 Профил на Пламен Джапаров
  Пламен Джапаров
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И какво стана сега - Искров лош, а всички останали ги възнаградиха за провала с КТБ. За една седмица толкова ключови гласувания в Парламента и при всичките бе изпълнена волята на ДПС. Честито на всички, които си мислеха, че ДПС са вън от властта. Само че се чудя къде са сега и защо не протестират и не окупират университетите?

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  Ужас,гаврата продължава.

 13. 13 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Прости ми е чудно , защо Реф. блок не остави ДПС и ГЕРБ-а да си управляват ???
  Поредният обир на държавата ще бъде замазан - по мутренски ...Ментата- данъчната на цар киро - не го забелязвала с години - вече е 'експерта " на ГЕРБ-а , която ни обяснява ..нещо ...
  Селско - мутренска партия - с добавка - ДС-ДПС !!!
  Оставете ги, бе , оставете ги - да управляват :))

  BIG AL
 14. 14 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  [quote#10:"daam"]РБ в тази коалиция са само една парлама и ако не ламтят за постове е видно, че трябва да я напуснат.[/quote]
  Късно е. Вчера мандалото лопна...

 15. 15 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Бойкан Борисооглу пак преклони глава.

 16. 16 Профил на californication
  californication
  Рейтинг: 278 Неутрално

  Няма такава държава, територия сме и това си е...

  Men are born to succeed, not to fail!
 17. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Неутрално

  [quote#13:"BIG AL"]Прости ми е чудно , защо Реф. блок не остави ДПС и ГЕРБ-а да си управляват ??? [/quote]
  Защото вече заеха много апетитни "службици", и от хубавото не се отказват

 18. 18 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Гледах прякото предаване от парламента по Канал 3. Няма такъв майтап! Както се казва в един виц - "Ташак, госпожа Иванова - смърди, мирише, не се трае!".

  Май всички трябва да се натоварят на десетина автобуса - депутати, министерски съвет и т.н. - и в Дунава. Радикално решение, но май друга алтернатива няма.

 19. 19 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  Този и избора на управител са втора серия на избора на Искров, не виждам никаква разлика. Да избереш същите хора които са гледали как една банка се източва и фалира е много мъдър ход!

  klimentm
 20. 20 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 479 Любопитно
 21. 21 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Да, ДПС не изпуска кокала, но поведението на Бойко е възмутително и арогантно. Като е толкова зависим от ДПС и не може да управлява, да си даде оставката

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Стана ясно че ГЕРБ и ДПС са основни виновници за фалита на КТБ.
  Да видим дали ИЗОБЩО ще намерят някой виновник за този фалит?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  По времето на катастрофата, срива на цяла една държава - Виденовото правителство, някои мутри направиха пари ..


  Тези добри времена - Боко не може да забрави !!!:)
  Как да не направи Костов - министър на Жан - подуправител на БНБ ??
  Много важно , че СЛЕДВА нова катастрофа - КТБ ...
  Виядхте ли гузните им погледи ?? На старите , нови лапачи ??:)
  Вместо в пандиза - пак шефове ..Така е в България ...
  Перфектна герберска логика :)

  BIG AL
 24. 24 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Весело

  Не стига че ГЕРБ тотално се излагат, но и менТа отворила огромна уста да оправдава своето и на другарчетата си малоумие! Куха лейка, за никакъв *** не става тази ТПС!

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 25. 25 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 796 Гневно

  Крайно време е РБ да напусне тази смешна коалиция, мисля, че така е редно.
  Ако не го направят, аз ще си помисля за местните избори и май няма да съм само аз...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 26. 26 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 486 Неутрално

  Изненадани няма, но има много разочаровани.....

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 27. 27 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Лоша новина за Иво Прокопиев!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 28. 28 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#2] от "stenli1":

  Не можем да изметем подуправителите на БНБ, просто мисли къде да държиш спестяванията си.

 29. 29 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Неутрално

  До коментар [#28] от "ck":

  Да изметем тази паплач парламента и премиера

 30. 30 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Наште хора си въртят мнозинствого както им се ще.. Барековите люспи и гоце са истинските партньори, а турските кафета все по сладки..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 31. 31 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Неутрално

  [quote#21:"soave"]Като е толкова зависим от ДПС и не може да управлява, да си даде оставката[/quote]
  Как да си подаде Магнолията оставката, като каза, че чака още МИЛИАРДИ еврофондове.
  А и ако си подаде оставката, може да загуби контрола над МВР, ДАНС, Прокуратура....тогава ще има опасност да се среща с бай Ставри задълго

 32. 32 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Гербавите са се покрили. Чакам да ми обяснят как РБ е виновен...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 33. 33 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ако е останало поне малко достойнство в РБ да се изнасят от тоя кабинет и това НС.

 34. 34 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Планът върви по график-скоро червени и сини в кофите за боклук.

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 35. 35 Профил на cocalero
  cocalero
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Новата - стара коалиция вече дори не се опитва да скрие присъствието си ...

 36. 36 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Страшно съм разочарован.
  РБ /автентичните десни/ влязоха в комбина с комунетата.
  А естествения ни съюзник - ГЕРБ, за КОЙ ли път се прегърна с проклятието на ппрехода. И то само след като преди 3 дена бяхме заедно един до, и в друг в един исторически компромис.
  На кого да се доверим?

  А колко лесно беше съвсем наскоро. Врага беше ясен - комунистите, агентите на ДС, чугуните, петоколонниците. И ги громяхме успешно

 37. 37 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  [quote#7:"dobrich"]Димитър Костов беше шеф на БНБ[/quote
  Беше финансов министър. Шеф на БНБ беше Тодор Вълчев.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 38. 38 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ако РБ искат да влязат в местните избори с поне малко достойнство веднага трябва да се разкарат от БОСТАН-а. Ако издигнат свестен кандидат за кмет на София имат голям шанс.

 39. 39 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#36] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Какво автентично?? Та нали цез Мегленка и хасковският кмут и в парламента нямаше да бъдат. Само Герб е автентичен вдясно.

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  Реформаторския блок да напусне това управление. Така и така то се осъществява от ГЕРБ и ДПС.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на 404
  404
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Това е началото на края на герб. Всеки, който си играе с депесе, отива в историята.

 42. 42 Профил на Пламен
  Пламен
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Никак не съм изненадан от тази новина.Герб и ДПС играят в комбина от доста време.

 43. 43 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#39] от "ostin22":
  Моля Ви.
  Историята явно е показала кои сме истинските и автентични десни

 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2826 Неутрално

  [quote#29:"stenli1"]Да изметем тази паплач парламента и премиера
  [/quote]
  Та да дойдат червените ли?
  И те са същата стока.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2940 Весело  Начи, другарки и другаре,
  другарете математици са го формОлирАле още у древността, а ний го учим още и пръви клас:

  Колкото и да се въртят едни и същи Тиквите - толкова Бостаня си остава един и същи!

 46. 46 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Аз искам да чуя сега всички онези искрени привърженици на ГЕРБ, дето разправяха и убеждаваха разпалено как Борисов и ГЕРБ не били партия с Д(П)С мафията, с ДС доносниците Догн и Гоце.
  Искам да ги чуя как юе обяснят сега това поведение на Борисов и ГЕРБ, КОЕТО МЕЖДУ ДРУГОТО Е НАПЪЛНО ОЧАКВАНО НА МЕН И ОНЕЗИ, КОИТО МИСЛЯТ КАТО МЕН, И КОЕТО ПРОГНОЗИРАХМЕ!

  Ето това ми е много интересно да го видя и чуя, за да разбера кои между тях са почтени (и заблудени), и кои са скрити лимонки и платени тролове - гербери!

  А иначе томата и статията няма какво да се коментират.
  Само бих призовал - ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОЗИ МОМЕНТ И ТОВА, ЧЕ БОРИСОВ И ГЕРБ ОТНОВО ПРАВЯТ ИЗБОР, ПОДОБЕН НА ИВАН ИСКРОВ И СОТИР ЦАЦАРОВ НА ВРЕМЕТО.
  И ОСОБЕНО ВАЖНО - ЗАПОМНЕТЕ И ВНИМАВАЙТЕ МНОГО В АРГУМЕНТИТЕ ИМ! Защото там лъсват най-добре червените им поприкрити задници!

 47. 47 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":

  Няма напускане. Да стоят до изборите да се допровалят пък после ние ще си ги изхвърлиме..и на външните,и на отбраната,и на здравеопазването..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 48. 48 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Очаквайте нови КТБ - та!

 49. 49 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Новите наградени... Някой има ли съмнение, кои политически сили стояха зад умишления фалит на КТБ?

 50. 50 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#41] от "404":

  Верно е. Надявам също така това да стане доволно болезнено и по особено мъчителен начин

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 51. 51 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#43] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Визираш мистър 10% комисионна, лаборантът приватизатор и софийската усмивка ли? Или появилите се преди 3-4 години мъжкари като Радан ..Аз пък си мислех че история друго значи..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 52. 52 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Любопитно

  До коментар [#32] от "Darth Plagueis":

  Защо при знакови гласувания комунисти и сините комунисти от РБ винаги гласуват заедно? Щом комунистите квичат значи избора е правилен!

 53. 53 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Целият управителен съвет на БНБ трябваше да подаде оставка!" Бойко Борисов, юли 2014 г. Да му увехнат магнолиите дано!

 54. 54 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Когато нямаш 160 депутата, а искаш да промениш конституцията...какво правиш...правиш политически сделки...това е една такава сделка... така е, така и ще бъде....поне докато се сдобиеш с 160 депутати!!! Всичко друго е от лукавия!!!

  сократ1
 55. 55 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 504 Гневно

  РБ трябва да напусне управлението още днес. Ако не го сторят, то за мен повече не съществуват като политически субект. На следващите избори няма да хванат и 2 процента.

 56. 56 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 535 Неутрално

  На това му се вика "Плаващи мнозинства"!
  Хаха, и плаващо правителство...

  Радане, преебахте се!

  ПП:
  Изтекоха ли двата месеца на Слънчо, дето щяхме да изпреварваме Румъния...някой помни ли?!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 57. 57 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Сладко ли е кафенцето, герберчета
  ще се печете на бавен огън с тази подкрепа от ДПС, докато ви ликвидират

 58. 58 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Мафията си има държава! Старият бардак със старите к@рви... Срещу Димитър Костов и Калин Христов вече има заведени искове в международни съдилища от облигационерите на КТБ. А тая Нина Стоянова едно пълномощно не можа да направи като хората на първото дело за лиценза на КТБ, та се наложи съда ги върна да си оправят бакиите и отложи делото... Жалки марионетки на #КОЙ!

 59. 59 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Сега пак ще има вой на ощипани гербери защо ги включвали в коалиция #КОЙ БОСТАН окраде КТБ.

  Да припомним дейното им участие в събитията от миналата година и готовността им за обявяване на банкова ваканция.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 60. 60 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#32] от "Darth Plagueis":
  [quote#32:"Darth Plagueis"]Гербавите са се покрили. [/quote]
  Не са се покрили, а са нарамили ибриците да замият посра.ните зад.ници на постоянните си партньори по кафе и уйдурми от дпс

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 61. 61 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Бостанджи ибрикчи Асфалт Паша Винету фон , Бушменлията, къде се скри? Много ербап го даваше, ама като покриха дупката с държавни пари, отново старите кипри на хорото! Отврат!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 62. 62 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "И тримата имат шестгодишен мандат, като за Димитър Костов и Калин Христов той започва да тече от приключването на настоящите им."

  Ма, изберете ги до живот тия крадци и без това в частния сектор няма да ги вземат и за портиери с техните познания....

  Само после да не плачете, че и Еврозоната се отдалечава от България със скоростта на Шенген....

  Малоумни национални предатели!!!

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 63. 63 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  А наградата за мръсната роля на лекето Иван Искров кога ще я обявите от коалиция БОСТАН? Депутатско местенце сред турските мекерета? Или посланическо такова някъде по топлите страни?

 64. 64 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#60] от "The Dark Prince Of Bankya":


  [quote#60:"The Dark Prince Of Bankya"]Не са се покрили[/quote]
  А костоветата гордо се бият в гърдите че отново гласуват заедно с Партията майка!

 65. 65 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2940 Весело

  До коментар [#53] от "Мафията си има държава":
  "Целият управителен съвет на БНБ трябваше да подаде оставка!" Бойко Борисов, юли 2014 г. Да му увехнат магнолиите дано!
  ---------------------------------
  А, няма да увехнат!
  Добре са Му ги поляли

  Прочее ... забелязахте ли как проработиха отново пултовете на гербавите тиквеничковчета?

 66. 66 Профил на сократ1
  сократ1
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Когато нямаш 160 депутата, а искаш да промениш конституцията...какво правиш...правиш политически сделки...това е една такава сделка... така е, така и ще бъде....поне докато се сдобиеш с 160 депутати!!! Всичко друго е от лукавия!!!

  Когато нямаш 160 депутата, а искаш да промениш конституцията...какво правиш...правиш политически сделки...това е една такава сделка... така е, така и ще бъде....поне докато се сдобиеш с 160 депутати!!! Всичко друго е от лукавия!!!

  противниците, нека го четат това постоянно, докато не им дойде акъла!!!

  сократ1
 67. 67 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#64] от "69":

  По Костово време не изчезнаха 4 милиарда и дпс не си разиграваше коня.
  И за 20 мандата герберастите няма да можете да направите толков, колкото Костов за 1.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 68. 68 Профил на vari
  vari
  Рейтинг: 500 Неутрално

  РБ вън от гнилата коалиция! Да си оправлява Бостана сам!

 69. 69 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Да обобщим ситуацията до момента!
  Съдебната реформа се извършва с любезното съдействие на ДПС.
  Централната банка се управлява с любезното съдействие на ДПС.
  Едни милиарди дългове се взеха пак с любезното съдействие на ДПС.
  Цялата администрация си е опасана от обръчите на ДПС.
  Какви демократи, какви пет лева каква демокрация!

 70. 70 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#67] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Твоят кумир отдавна трябваше да е в затвора за дълги години!

 71. 71 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  "...много хора, които "хал хабер нямат какво работи БНБ и какви са нейните функции"
  Някой от възмутените "автентични" дали може да демонстрира, че има "хабер" какво работи БНБ и какво започна да променя Радев в тази работа? Конкретно, моля. Предварително благодаря.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 72. 72 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  [quote#46:"info111"]Аз искам да чуя сега всички онези искрени привърженици на ГЕРБ, дето разправяха и убеждаваха разпалено как Борисов и ГЕРБ не били партия с Д(П)С мафията, с ДС доносниците Догн и Гоце. [/quote]


  Искаш, ама няма! Изпокрили са се... Трябва им време да се ориентират, защото по принцип нямат собствено мнение... Чакат указания от милиционерите... Не съм чул един герберски дупетат открито да застане на различно мнение... За това герб не са в състояние да управляват сами! Там няма личности. Няма професионалисти. Има само пътни строители и милициционери...събрани по кръстовищата...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 73. 73 Профил на eus47368223
  eus47368223
  Рейтинг: 269 Неутрално

  [quote#2:"stenli1"]Да ги изметем тези от Парламента, докато все още не е съвсем късно.
  Ако не го направим, скоро ще е МНОГО КЪСНО
  [/quote]
  Като ги изметем, ще докараме БСП+ДПС. Плюс още някой нов Бареков. Оправия просто няма, това е положението.

 74. 74 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#67] от "The Dark Prince Of Bankya":


  [quote#67:"The Dark Prince Of Bankya"]И за 20 мандата герберастите няма да можете да направите толков, колкото Костов за 1.[/quote]
  Вярно е, след Костов не остана почти нищо за крадене!

 75. 75 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Да, както колеги по-горе много удачно отбелязват СЕГА ВЕЧЕ ЛЪСВАТ ЗАДНИЦИТЕ НА КРАДЦИТЕ В КТБ, НА ВСИЧКИ, КОИТО СА УЧАВСТВАЛИ В КРАЖБАТА НА ВЕКА.
  На времето Бойко Борисов подкрепи и Д9П)С мафията в паническия й опит с бамкова ваканция и разширявайки кризата и паниката да скрият престъпленията си, тоест по стар комунистически обичай да скрият пожара си, разпалвайки ... по-голям!
  Тогава Борисов най-нбагло и зап пореден път излъга без да му мигне окото, смота нещо НО СЕ ПРЕБОРИ ЗАЕДНО С ДЕБЕЛИЯ КАТАРЗИС, ДОГАН И МЕНТАТА ДА НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ СТЕНОГРАМИТЕ!

  Мисля, че сега и на последният идиот стана пределно ясно, че КОГАТО ОЮЕ ПРЕДИ ГОДИНИ ВИ НАПОМНЯХ И ПОВТАРЯХ ДО ВТРЪСВАНЕ, ЧЕ ВРЪЗКАТА МЕЖДУ БОРИСОВ, ДОГАН И ГОЦЕ Е МНБОГО ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ДРУГА, ДА НЕ ГОВОРИМ В ПАРТИИТЕ ИМ, БЯХ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРАВ, НАЛИ?

  А онези, които ме критикуваха и се опитваха да ме иронизират и се присмиват на "конспиративните ми теории" ДА ВЗЕМАТ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ДУПКИТЕ СИ И ДА НАМЕРЯТ ПОНЕ МАЛКО ДОСТОЙНСТВО И ДА СЕ ИЗВИНЯТ, ЧЕ СА ЛЪГАЛИ - ПРЕДНАМЕРЕНО ИЛИ ОТ ГЛУПОСТ!

 76. 76 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#39] от "ostin22":
  [quote#39:"ostin22"]Само Герб е автентичен вдясно. [/quote]

  Най-автентичен е ГЕРБ в краденето - безобразно, безогледно, нагло и арогантно. Лика прилика са си с турските изедници от ДПС. Няма живот вече в тая държава, пипалата на БОСТАН са навсякъде, правят си каквото искат.

 77. 77 Профил на arira_rari
  arira_rari
  Рейтинг: 425 Разстроено

  Нищо неочаквано. Но много, много грозно. И това ли е част от "историческия компромис", който ще се спихне благодарение на КС. Накрая всички целите в бяло, ще кажат - опитахме, но не стана. Какво да направим? Малко са ни депутатите. Па трябва и стабилност. И така още четири пропилени години от нашия живот.

 78. 78 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Така е, кучетата си лаят, керванът си върви......

  Не може избрания от Народното събрание Управител на БНБ, да се води по акъла на Ревизоро или разните там Тасковци, Мартинчовци, които не са управлявали и хоремаг в живота си....

  Сега на "енергетик" Таско, Сорос му виновен.....

  Апропо, какво разбира Ревизоро от управление на парични потоци, разбрахме от мимолетното му "пребиваване" Шеф на митницата....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 79 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#77] от "arira_rari":

  Ако залагате на депутатие, да не са ви пропилени годините (ако правилно съм разбрал) със сигурност залагате на куц кон..... ще пропилеете много по 4 години.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 80. 80 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#52:"69"]
  Защо при знакови гласувания комунисти и сините комунисти от РБ винаги гласуват заедно? Щом комунистите квичат значи избора е правилен![/quote]
  Някой по-горе /даже май двамца/ призовават "гербави" да се изкажели сега...смешници. Първо нито съм гербава, нито гърбава, нито съм се подавала на промивки на мозъка/камо ли пък от тролетариат/.
  Следя развитието и ключовите действия и позиции на РБ от създаването им. Защото исках да преценя дали е възможно да са в подкрепа на демократично развитие от европейски тип.
  Откровено враждебната им позиция преди европеиските и парламентарни избори към ГЕРБ, беше първата червена точка за тях. Номинирането за депутат на сина на хасковския кмет беше една дебела червена точка. Последваха доста неадекватни позиции в парламента. Като гласуването за плоския данък и отношението им към втория стълб на осигурителната система.
  Но-най категоричната червена точка/за мен си е направо червен картон/ че случайно или не, все повече сближават позициите си по ключови решения със столетницата БСП.
  Реформаторите се самоубиха политически. Каквото и да направят от сега нататък, ще е само преливане от пусто в празно и лавинообразна загуба на избиратели. Жалко, но наистина се оказаха инжинерно създадената "дясна опозиция".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 81. 81 Профил на arira_rari
  arira_rari
  Рейтинг: 425 Любопитно

  [quote#79:"boby1945"]ко залагате на депутатие, да не са ви пропилени годините (ако правилно съм разбрал) със сигурност залагате на куц кон..... ще пропилеете много по 4 години.....[/quote]

  А на какво да залагаме като общество, нали сме парламентарна република, поне формално или бъркам?

 82. 82 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#80] от "Кремена":

  По-любопитна съм да чуя коментар на привърженик на Герб по въпроса защо Герб гласуват в удивителен синхрон с ДПС? Гордеете ли се с явната коалиция БОСТАН? Учите ли турски вече или само с хващане за палците ще минете?

 83. 83 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  [quote#68:"vari"]РБ вън от гнилата коалиция! Да си оправлява Бостана сам! [/quote]


  Първо - съдебната и здравната реформа! Като сме се захванали трябва да си свършим работата! След това оставяме герберите на дпс, а ние се преместваме на жълтите павета! И без това паветата са ни станали като втори дом...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  На всички следващи избори аз ще гласувам за ДПС, независимо в коя точка на света съм! Да живее ДПС, слава!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 85. 85 Профил на vari
  vari
  Рейтинг: 500 Неутрално

  До коментар [#83] от "Rim":

  Нищо няма да направят - Картите вече са на масата. Имах надежди, че Бойко е станал малко по-независим ама явно си е същата кукличка на конци както преди. Ще видите, че ще провалят цялата съдебна реформа и ще изкарат РБ виновни за всичко. Шоуто тепърва започва...

 86. 86 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#22] от "Храбър":

  Драги господине, КТБ беше фалирана УМИШЛЕНО. По стечение на обстоятелствата ми е ясно как точно стоят нещата.

  Не че Цецо е много цвете за мирисане. Но, бъдете сигурен, няма банка в която да не се играят подобни на неговите игри. Може би само в СиДжи експрес и в Париба нещата са по-прозрачни, но имам чувството (а за една от тях - и малко информация), че и те са в някаква степен побългарени.

 87. 87 Профил на bobi_ba
  bobi_ba
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Бостан царува днес. Радане, вземай си шапката преди да са презрели съвсем карпузите.

 88. 88 Профил на arira_rari
  arira_rari
  Рейтинг: 425 Неутрално

  [quote#82:"Мафията си има държава"].. защо Герб гласуват в удивителен синхрон с ДПС?..[/quote]

  Очеизвадно е, че не само ГЕРБ гласуват в удивителен синхрон. И докато те имат сравнително голям и устойчив електорат и могат да си позволят да загубят част от него, сега беше моментът РБ да трупат нов такъв. Уви, не изглежда да се справят. Показател ще са местните избори. Д/П/С разиграват виртуозно политическата партия шах и този мандат.

 89. 89 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#83] от "Rim":

  Господине, каква съдебна реформа те е патила, какви пет лева! Първо, в проекта на Иванов имаше някои безумия, но - както и да е. Но за да се съберат пустите му 180 гласа всичко беше жестоко орязано. И какво осната - едно голямо нищо. Вярно, голямо - ама нищо.

  Сума ти време изкубиха как точно да се раздели парламентарната квота между двете камари (като че ли има някакво значение). А основното трябваше да бъде сериозно орязване именно на парламентарната квота - на 1/4 или дори 1/5 от състава на ВСС.

  Като зная, че над половината от депутатите са пълни тюфлеци и те избират ВСС - повръща ми се.

 90. 90 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Любопитно

  До коментар [#44] от "Храбър":

  Имах предвид, за да изринем всичките 240. Все пак най- съсипва държавата е Магнолията в тандем с Доган

 91. 91 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Щом му е гласувано доверие на Радев да бъде управител на БНБ и да носи цялата отговорност, трябва да му се даде възможност и да подбере екипа си. Другото би било груба политическа намеса. Просто е.

 92. 92 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#82:"Мафията си има държава"]деете ли се с явната коалиция БОСТАН? Учите ли турски вече или само с хващане за палците ще минете?[/quote]
  Аз съм туркиня и нямам нужда да уча майчиния си език. Що се отнася до разни пози, мисля че е най-добре да се включиш в подхобящия канал за тях. Тук се обсъжда политика, която не е за хора неумеещи да отсяват зърното от плявата. Както и да погледнат на нещата от ВИСОКО! Защото тука само се каканижете против ГЕРБ, защитавате 23 представители на РБ и изобщо не се изамисляте че именно ДПС спаси кабинета като го подкрепи за плоския данък. А теменужено сините срамежливо гледаха в пода!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 93. 93 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#88] от "arira_rari":
  [quote#88:"arira_rari"]Очеизвадно е, че не само ГЕРБ гласуват в удивителен синхрон. И докато те имат сравнително голям и устойчив електорат [/quote]

  Както се казваше в един коментар с огромна доза тъжна ирония: "Безкрайно уважавам чудовищният избор на моя народ"... С пълното съзнание за липсата на обществена алтернатива, не го уважавам тоя избор и все повече се чуствам чужденка в собствената си родина.

 94. 94 Профил на Израел Хендз
  Израел Хендз
  Рейтинг: 374 Неутрално

  бойко, бойкооооо, кафенцето е слатко, но догодина на президентските реално ще платиш сметката..

  мореплавател, авантюрист, доносник на властите и кандидат богаташ, починал като просяк в Лондон
 95. 95 Профил на Израел Хендз
  Израел Хендз
  Рейтинг: 374 Неутрално

  сладко, де

  мореплавател, авантюрист, доносник на властите и кандидат богаташ, починал като просяк в Лондон
 96. 96 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1415 Неутрално

  Каквото и да "изразяват" от Реформаторския блок, кой им вярва? След вчерашната им грандиозна издънка, с която лишиха хората от референдум по важните обществени въпроси, тази шайка не заслужава никакво доверие.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 97. 97 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#92] от "Кремена":

  Нищо съществено в този отговор по въпросите, които поставих. Коментирайте последните събития, не станалото преди години. Жалко е, че турското малцинство у нас, болшинството от които са свестни и трудолюбиви хора, се примиряват да бъдат представяни от най-корумпираните и крадливи представители на своето племе. Други, явно като вас, са в редиците на ГЕРБ, дето не им отстъпват на йота. Грабете в тандем, ама и вашата ще свърши. Дано да има оцелели да го доживеят...

 98. 98 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 955 Весело

  До коментар [#92] от "Кремена":

  Хайде сега пък трябва да.гледаме само от високо за да видим какви "гениални" неща са натворили и.продължават творят твоите от ГЕРБ

 99. 99 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Бостан рулз.
  Даже не ми е смешно вече.
  Чудя се коя капка ще прелее чашата и суверена ще грабне сопата. Дори и най фанатизираните гербави магнолии поувяхнаха.
  Комай няколко надъхани трола се подмотват тъдява,колкото да не е без хич.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 100. 100 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#92:"Кремена"]Защото тука само се каканижете против ГЕРБ, защитавате 23 представители на РБ [/quote]
  Защото Бойко Методиев Борисов излъга.
  Той излъга хората,че не е в колаборация с ДПС.
  ГЕРБ управлява в коалиция с ДПС. Това е положението.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK