Пощенска банка ще купи клона на "Алфа банк" в България до дни

Пощенска банка ще купи клона на "Алфа банк" в България до дни

© Анелия НиколоваСделката за покупката на клона на "Алфа банк" в България от Пощенска банка ще приключи до дни, информира "Капитал Daily" в днешния си брой.


През октомври банковият регулатор издаде нужното одобрение, а още през септември Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заключи, че вливането й в Пощенска банка няма да навреди на сектора.


"В момента тече процесът по финализиране на сделката и в следващите дни "Юробанк България" (Пощенска банка) и Alpha Bank ще разпространят официално съвместно прессъобщение по темата", потвърдиха пред "Капитал" от Пощенска банка.
Сега Пощенска е шеста по активи банка на българския пазар, а след сливането би станала пета, ако се гледат резултатите към деветмесечието.


Обединението дойде по линия на преструктуриране на бизнеса на гръцките банки, като се очаква по тази линия да има и други подобни сделки за регионалните им поделения. След приключването на сливането в България ще останат три банки с гръцки майки - "Пощенска", ОББ и "Пиреос".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK