Синдиците на КТБ вече са трима, един е сменен

Синдиците на КТБ вече са трима, един е сменен

© Надежда Чипева, КапиталСиндиците на Коропративна търговска банка вече са трима като един от досегашните е сменен, се разбира от съобщение на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. за предстояща смяна на един от синдиците премиерът Бойко Борисов беше съобщил още през август. 


С решение от 13 ноември управителният съвет на фонда освободи по негова молба Росен Ангелчев, който осъществяваше заедно с Лазар Илиев правомощията на синдик в банката в несъстоятелност. 


Със същото решение управителният съвет назначи двама нови синдици - Ангел Донов и Кристи Маринова, които ще работят заедно с Лазар Илиев.
В съобщението Ангел Донов е представен като юрист с богат опит. От 1998 г. той е адвокат на свободна практика, специализиран в областта на търговското, банковото, финансовото, вещното и административното право. Като пълномощник на банки е участвал в множество производства по несъстоятелност на търговски дружества и в други искови и изпълнителни производства, защитавайки интересите на банките в качеството им на кредитор. Бил е правен консултант на български и чуждестранни холдингови и други корпоративни клиенти от строителната и химическата индустрия и туристическия сектор, като е бил и техен процесуален представител по дела с предмет производства по несъстоятелност и търговски взаимоотношения с техни контрагенти.


Донов е магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски". Има множество специализации в областта на търговското и банковото право. Ползва английски и руски език.


Кристи Маринова е представена като икономист с дългогодишен опит. Тя е управляващ съдружник и главен счетоводител в собствено дружество (2003-2015 г.), занимаващо се със счетоводно-финансови услуги и консултации. Ръководената от нея счетоводна къща обслужва банки и голям брой компании, работещи в областта на финансите, производството, търговията и услугите. Като главен счетоводител Маринова е участвала в производства по несъстоятелност и ликвидация на значителен брой търговски дружества, включително публични предприятия.


Тя е магистър по "Маркетинг и мениджмънт" от УНСС. Има допълнителна специализация "Счетоводство, финанси и контрол" и втора допълнителна специализация "Международни счетоводни стандарти" от Института за следдипломна квалификация към УНСС. Подготвя свободна докторантура на тема "Изследване на паричните потоци, оценка и събиране на вземанията и капитализиране на имуществото на несъстоятелната банка в производството по несъстоятелност".


Има ежегодни специализации във водещи одиторски компании. Ползва английски и руски език.


На 1 октомври двамата са включени в списъка на лицата, които могат да бъдат назначавани като синдици.

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Чудовищната кражба на века КТБ е отшумяваща новина. Ни арестувани, ни върнати пари, ни нищо, а 10млрд. ще тежат отново на гърба на работещия бантустанец. Догодина ще сме забравили и ние, защото децата ще плащат. Ние само рефинансираме.

 2. 2 Профил на pc
  pc
  Рейтинг: 199 Неутрално

  Още хора на хранилката. Сега посочете какви са месечните им възнаграждения и от къде се изплащат. Така кредиторите ще знаят от къде да си търсят парите...

 3. 3 Профил на today
  today
  Рейтинг: 754 Неутрално

  И петима да са, парите са откраднати.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 4. 4 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 678 Неутрално
 5. 5 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7462 Неутрално

  Те всъщност, дали са свършили нещо съществено досега.

 6. 6 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Синдиците търсят сандъците....

 7. 7 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1116 Неутрално
 8. 8 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2238 Любопитно

  о, другаря Ангелчев си свърши работата и го скатаха, м

 9. 9 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 591 Неутрално

  След като прочетох това съобщение, не се почуствах по-малко измамена и по-малко прецакана от мафията около КТБ. Защото пак ние ще плащаме за далаверите на тези мошеници, които извършиха този пладнешки грабеж и се подиграха на цял народ. Най-доброто, което можем да направим, е да престанем да плащаме данъци до момента, в който не заловят и вкарат в затвора всички знайни и незнайни тарикати,организирали кражбата на века.

 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  Не се знае дали ще има още промяна на синдиците.............?!

 11. 11 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  скоро синдиците ще станат повече от длъжниците на банката

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 12. 12 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2238 Весело

  [quote#9:"proza"]не се почуствах по-малко измамена [/quote]
  хехе, и още по-измамена ще се почувстваш... то скоро ще се разчуе чии калинки сложиха за да дозаметат грабежа

 13. 13 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 988 Неутрално

  До коментар [#5] от "rosiraycheva50._":

  Най-важното го свършиха. Подписаха договор според който, информацията за издирените кредитополучатели е конфиденциална. А не да се оправдава черешаря, че видите ли фирмата не можела да ги предостави, защото в договора има клауза. А кой плаща и защо е такъв договора?

 14. 14 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Кристи Маринова е представена като икономист с дългогодишен опит. Ръководената от нея счетоводна къща обслужва банки и голям брой компании...."

  Счетоводната къща Кристи Акаунтанси има приходи за миналата година 57 000 лв., активите й са 27 000 лв. Егати опита, егати големия брой компании... Тия ни се подиграват. Та тя само за два месеца на заплата в КТБ ще ги направи тия 57 000 лв.

 15. 15 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Както с горчива ирония написаха в нета по повод поредната кифла Кристи Маринова "това е все едно вчера да си бил продавач в клекшоп и да те назначат управител на Кауфланд"...

 16. 16 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ама моля ви, Кристи Маринова била счетоводителко от Троян, имаща контакт със съмнителен адвокат брокер... Айде сега гадайте кой е адвоката-брокер дето ще се облажи. Не спряха да грабят, ей!

 17. 17 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Защо така неочаквано единият синдик се "самоотказа"?И вместо него назначават още 2 синдика,от които 1 дама,обслужваща фирми,някои от които са вече чужда собственост?

  Tony
 18. 18 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#16] от "abygale":

  Недей да им даваш идеи на тези гении и да я критикуваш тази, че не е пригодна, че може да решат да уредят още няколко свои хора на яслата, както са тръгнали, и да я заменят и нея с още двама от бандата им.

  Но аз бих искал да попитам следното:

  Защо след като нашите законодатели са решили да гласуват закон за защита на българското земеделие от офшорни капитали с неясен произход, те не виждат поне същата опасност в сфера, КОЯТО БОРАВИ С МНОГОКРАТНО ПО-ГОЛЕМИ КАПИТАЛИ И Е С МИСЛЯ МНОГО ПО-ГОЛЯМ ОПАСЕН ПОТЕНЦИАЛ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ - БЪЛГАРСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА!

  "Очакват се масови разпродажби на земя след влезлите в сила изменения в Закона за собствеността и ползването на земеделски земи (ЗСПЗЗ). Те предвиждат на търговски дружества, в които съдружниците или акционерите са пряко или косвено дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим (т.нар. офшорки) да се налагат имуществени санкции за всеки декар притежавана земеделска земя.
  Все още над 300 000 декара земеделски земи в България са собственост на офшорни дружества, пише в. „24 часа”. С последните промени в законодателството те подлежат на санкция от 100 лв./дка, а ако въпреки това нарушението продължи глобата става 300 лв. на декар. Така общият размер на наказанието може да стигне 400 лв./дка.

  Така се защитава българското земеделие от офшорните капитали с неясен произход. Те често възприемат нивите по-скоро като спекулативен финансов инструмент, а не като актив, който да се използва по предназначение за производството на аграрна продукция.

  Съгласно ЗСПЗЗ санкциите следва да се налагат от областните управители по местоположение на имота, а приходите от глобите да постъпват по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Само от наложени глоби на офшорните собственици на първо време в бюджета на агроведомството могат да постъпят суми в размер на 30 млн. лв., които са равняват на глобата от 100 лв. за всеки декар от близо 300 хил. дка земеделска земя, притежавани косвено от офшорни компании.

  За целта министерство, което притежава актуална информация за собствеността върху земеделските земи у нас, да я предостави на областните управители. Подробната информация за самите фирми с офшорни капитали е публична и достъпна през търговския регистър..."

 19. 19 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#17] от "Free person":

  Ами защото е свършил каквото ИМ трябва и е станал излишен и е трябвали да наместят други двама свои хора.
  И за да размият вината и отговорността.
  Като наемат още няколко пъти разни фирми за пишман одити с клаузи за секретност, и сменят синдиците още няколко пъти така ще уплетат истината, фактите и документите, че и Гооспод, и европейският съд ще се сбъркат и изгубят в тях!

 20. 20 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Do kom.19-info111
  А може би е отказал да извърши онова,което са искали от него!

  Tony
 21. 21 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Do kom.19-info111
  А може би е отказал да извърши онова,което са искали от него!

  Tony
 22. 22 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1138 Любопитно

  Истината за КТБ ще се разбере, когато наследниците на крадците изхарчат всичко крадено. Значи...???

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 23. 23 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#21] от "Free person":

  Да, това е друга възможност, но много по-малко вероятна, защото не биха го избрали там, ако няма да ИМ свърши работа.

 24. 24 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Ангелчев не се отказал. Отказали са го, защото е отказал да ИМ свърши работа.

 25. 25 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 951 Неутрално

  Тая демокрация много хитра бе!Като в "параграф 22" депутатите също няма как да се запознаят с нея. Защото, от една страна, докладът не може да бъде внесен в секретното деловодство на Народното събрание, понеже по закон не представлява класифицирана информация. А от друга - не може да бъде внесен и в явното деловодство на Народното събрание, понеже по договор е поверителен заради клаузата за конфиденциалност.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 26. 26 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 951 Неутрално

  А аферата КТБ не е приключила. Паралелно с потулването ѝ върви и нейният заключителен етап - придобиване на безценица на най-апетитните активи на банката или на бизнеси, придобити чрез финансиране от нея. За мащабите на бедствието може да се съди по ожесточената битка за овладяване, продажба и препродажба на БТК.

  Същевременно "обръчите от фирми”, ожадняли за лесно финансиране след затварянето на КТБ, мигрират към други банки. А при състоянието на банковия надзор няма никакви гаранции, че историята няма да се повтори.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK