Според Горанов "данък уикенд" е съществувал и досега

Владислав Горанов

© Цветелина Белутова, Капитал

Владислав Горанов"Системата на ДДС не е променена. И на ниво директива и на ниво закон при ползването за лични нужди активи на регистрирано по ДДС лице се счита за облагаема доставка". Това коментира в кулоарите на Народното събрание министърът на финансите Владислав Горанов, цитиран от "Фокус".


"Дори в първия закон за ДДС от 1993 година ползването за лични нужди на активи се третираше като облагаема доставка и за него се дължеше данък. В този смисъл нищо ново не се случва като ангажимент за бизнеса", каза Горанов.


По думите му с гласуваните от депутатите промени в Закона за ДДС ще се създаде ясен ред за това по какъв начин данъчните служители да регулират процеса по събиране на данъка, без да създават допълнителни ангажименти за бизнеса, каквито са опасенията на работодателите. "Напротив, вкарват се правила да няма своеволно и противоречиво третиране на операции от страна на данъчната администрация", поясни Горанов. 


Според министъра мотивите на лидера на ДСБ Радан Кънев да иска оставката му не са достатъчни, за да го накарат да обмисли подобен акт. Вчера във "Фейсбук" Кънев призова Горанов да подаде оставка заради данъка, която според депутата е "минималното мислимо условие за провеждане на десни политики, разумно и отчетно харчене на общите пари и стратегическа стопанска политика". 

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ecn48382982
  ecn48382982
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Този е толкова нагъл, че ме изкарва извън равновесие само като му видя "умната" муцуна...

 2. 2 Профил на lager
  lager
  Рейтинг: 467 Гневно

  Ех, Горанов, а имаше надежда за теб. Кръгът "Пеевски" се шири от едно министерство в друго. Няма спасение!

 3. 3 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1628 Неутрално

  До коментар [#1] от "ecn48382982":

  между другото е прав. с промените просто се опитват да го направят събираем - друг е въпросът дали ще им се получи.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 4. 4 Профил на Георги Жеков
  Георги Жеков
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Болшевишката издънка Владислав Горанов разбира само от това как да товари нормалните хора с данъци - странично занимание, докато главните болшевици, начело с престъпника Бойко Борисов, Агент Гоце, и Агент Сава превръщат държавата ни в пост-болшевишка кочина.

  БОГ да ви пази от комунисти!
 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Я не се занимавай с глупости!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Вчера във "Фейсбук" Кънев призова Горанов да подаде оставка заради данъка,
  ________________________________
  Пак ще пейстна коментар точно под този ФБ статус на Кънев  Найден Василев ИМА НАМАЛЕНИЕ НА ДАНЪК, А НЕ УВЕЛИЧЕНИЕ

  Винаги е било задължително да си върнеш цялото ДДС в бюджета, ако дори само веднъж използваш колата за лични цели. Не съществуваше такова нещо като смесена употреба- още от 2007 г в Закона за ДДС пише, че активът трябва да се използва ИЗЦЯЛО за стопански цели, за да имаш право на данъчен кредит.
  За първи път сега се дава възможност на бизнесмените да си НАМАЛЯТ данъка, който внасят в държавата /на това се казва "данъчен кредит"/ с част от ДДС-то на скъпите вещи, които ползват и за себе си и семейството. И този олекотен режим се дава, поради фактическата невъзможност, човек отивайки при клиент да си смени колата, за да остави и детето в детската градина, примерно.
  Менда Стоянова внесе за гласуване много просто и практично решение - ако декларираш, че си купил нещо, което ще го ползваш и лично и служебно, просто си намаляваш данъчния кредит с 30% и никакви разправии повече.
  В пленарна зала обаче пак поставиха пиесата "състезаваме се по популизъм". И да знаете, че само син болшевик може да каже, че е увеличение нещо, което всъщност е намаление.
  И така, не гласуваха предложението на Менда Стоянова. Не гласуваха и оригиналното предложението на Мф, според което намаляването на данъчния кредит се отнасяше само за вещи, които струват над 7000 лв. И от много глупост, мислейки си, че отменят някакво облагане, всъщност отмениха конкретните правила, по които трябваше да има намаление на облагането; Стоянова прегракна, за да обяснява, а после и да ги предупреждава какво ще стане, обаче те само дюдюкаха.
  Както казват наблюдателите, да обсъждаш Кънев е несериозно.

 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  [quote#4:"Георги Жеков"] начело с престъпника Бойко Борисов, Агент Гоце, и Агент Сава превръщат държавата ни в пост-болшевишка кочина.[/quote]
  Костов си пропуснал.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 761 Неутрално

  [quote#4:"Георги Жеков"]Болшевишката издънка Владислав Горанов [/quote]

  Хайде да не говорим наизуст. Дядото на Горанов е бил в комунистически лагер в Скравена. Знам го, защото дядото на жена ми е бил там по същото време. Цветът на нацията беше избит и вкаран в лагери от комунистите.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 621 Любопитно

  СЛЕДизборна програма на ГЕРБ – краткосрочна.
  1. Волен в затвора
  2. Алесей Петров мъртъв *
  3. Винетките 100 лева
  4. Повишаване акциза на цигарите
  5. Въвеждане данък градинка
  6. Затваряне на казаните за ракия
  7. Зимните гуми –задължителни
  8. Повишаване цените на тока.
  СЛЕДизборна програма на ГЕРБ – дългосрочна – все още се обмисля.
  Ще включва последователни стъпки с цел унищожение свободата на словото, правата на човека, здравеопазването, образованието, туризма, селското стопанство. Унищожаване на пенсионерите и инвалидите. Увеличаване на данъците и намаляне на доходите. Изгонване на останалата младеж в чужбина.
  Накрая ще си останем само ние – ГЕРБ и циганите.
  * Точка 2. преминава в дългосрочната програма

  1914 / 88
 10. 10 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 269 Неутрално

  точно така, Горанов!

  айде сега покажи справка колко проверки са направили данъчните по темата с "данък уикенд" и колко акта са написали.
  от тези актове, колко пари са събрани, колко са обжалвани, колко дела са изгубени от МинФин, колко време са се влачили тези дела и колко ни струва на нас, работещите данъкоплатци, за да ви издържаме некадърната администрация от послушни и сексуално-обслужващи ви лелки на гише?

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 11. 11 Профил на grindan
  grindan
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А след като е съществувал защо се налагат промени в ДДС дневниците?

 12. 12 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Гневно

  Ясен знак, че парите в държавата свършиха, а явно , че са обещани такива на кръгчета, кръгове и кръговрати и трябва от нейде да се вземат.
  Най-подходящи са широките народни, в случая бизнес, маси.
  Тези от кръгчетата не ги бърка, щото ще ги избият яко при това, ние останалите ще го ду...ме... за пореден път.

  Предвидима бизнес среда, ли!?!
  Съдебна и данъчна справедливост, ли?!?!
  Стабилен и на място репресивен апарат, ли ?!
  Компетентни и некорумпирани , чиновници , ли ?!?
  Как да не правиш бизнес в България,ли?!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 13. 13 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#12:"нуцо"]Най-подходящи са широките народни, в случая бизнес, маси. [/quote]
  И от какво точно недоволстващ?
  Явно под "широки бизнес маси" разбираш тарикати, които се стараят да си вземат ДДС-то от всичко - от "Кайена" до хляба от магазина.

 14. 14 Профил на Любомир
  Любомир
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Промените се налагат, за да може данъкът да се събира. Това е един от случаите в който министърът е прав. При придобиването на актив се приспада цялата сума на начислен ДДС, но после се начислява и плаща ДДС за ползването на актива за цели различни от икономическата дейност. Това следва от директивата на ЕС и цели да постави бизнеса на равно с потребителя. Т.е ако вие като потребител, физическо лице плащате ДДС, който не ви се възстановява, така и бизнес който използва актив частично за цели извън тези на бизнеса трявба да плати ДДС. Това и е смисълът на данъкът - тежестта се носи от крайния потребител, независимо кой е той.

 15. 15 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Весело

  Горанов ми е страшно антипатичен и аз ще съм последният човек, който би станал негов адвокат, но в случая той Е АБСОЛЮТНО ПРАВ! За съжаление почти всички депутати са пълни безхаберници в областта на данъчните закони и се оказа, че почти никой в залата не е разбрал какво е гласувал! Иначе нямаше да ги има разни хвалебствени статуси във Фейсбук, че "данък уикенд" е отпаднал!
  Истината е следната, позволявам си да цитирам едно изказване на форумеца Федор Венедиктович Езерский, с когото имаме различни позиции по много въпроси, но в случая сме напълно единодушни. Аз по-добре не бих могъл да го напиша: ""Скандалният данък "Уикенд"" е в закона още от август 2006-та година, в сила от 1 януари 2007-ма година. Това, че не е писан конкретно, не означава, че не го е имало.
  С последните "тихомълкоми скандални поправки", обнародвани в ДВ бр. 95 от 2015 г, при въвеждането на чл.27 ал.6 от ЗДДС, се въвежда "данъчно облекчение". Т.е., улеснява се ревизионният процес, като данъкоплатецът ще бъде задължен да възстанови част от ДДС, което е ползвал без право, вместо органите от НАП да му търсят "пазарна продажба" - при буквалното прилагане на чл.6 ал.3 т.1, респективно чл.9 ал.3 т.1 и т.2.
  Т.е., дали без да искат или умишлено, ефективното плащате към бюджета ще бъде по-малко, отколкото ще е до края на тази година. А ако става дума за дълготрайни активи... всеки счетоводител, който може да мисли започва да се усмихва като манастирски котарак покрай наденица ))))"

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 16. 16 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#13] от "Yotce":

  Колега , вадите ми лафове за шир потреба, умело използвани от политиканите за пропаганда срещу лошите бизнесмени и добрият пролетариат, от което си правя извода, че сте от последните и хал хабер си нямате как се прави бизнес в България, особено ако сте дребен предприемач и не сте от ГЕРБ.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 17. 17 Профил на Георги Жеков
  Георги Жеков
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":

  червеният командир Иван Костов отдавна не реди картите във властта, и затова съм го изпуснал. Ако трябва да изреждам всички червени нефелници от 1945 г. досега, всеки пост ще е безкрайно дълъг.

  В Ютюб предаването ми "Безкомпромисно" можете да се запознаете със много червени несретници и комунистически престъпници.

  БОГ да ви пази от комунисти!
 18. 18 Профил на Георги Жеков
  Георги Жеков
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#8] от "EU defender":

  Не са един и двама примерите за налседници на жертви на комунизма, които са били вербувани от зловещите сили на ДС. Това ги прави още по-отвратителни.

  БОГ да ви пази от комунисти!
 19. 19 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#6] от "ret":

  Този коментар, който сте публикували, е на човек, който не е в час с материала! Първо, никъде в закона не се използва термина "стопански цели", а "изцяло" изобщо липсва. Говори се за "независима икономическа дейност на лицето", а твърдението, че дори само веднъж да използваш за лични нужди даден актив, "трябва да върнеш в бюджета цялОТО ДДС, ме кара само да се разсмея! Оставям настрана въпроса, че по принцип за ЛЕКИ КОЛИ фирмите нямат изобщо право на данъчен кредит, освен ако колите не са предназначени за търговия или фирмите не са охранителни, куриерски, таксиметрови или за обучение на курсисти по МПС! Така че това с возенето на детенцето, водещо до загуба на данъчен кредит може да мине пред блондинки-фенки на ГЕРБ, но не и пред сериозни хора!
  Второ, никога и никъде Министерството на финансите не е определяло праг от 7000 лева, ставаше дума за 700 /СЕДЕМСТОТИН!!!!/ лева, което е "в пъти по-малко", по-точно казано ДЕСЕТ пъти по-малко и на практика е равно на данъчния праг за признаване на амортизируеми активи по смисъла на ЗКПО.
  Така че на свободните съчинения на този Найден Василев не трябва да се гледа сериозно, а не на изказванията на този или онзи политик. Хубаво е да се коментира, но когато това се прави като се смесват полуистини и откровени лъжи води най-често до подобни помии, каквато е изляло това човече Найденчо!!!

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 20. 20 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Защо се споменават колите в тея казуси? За да ползваш ДДС от покупката на лек автомобил ( за товарни, 4+1 и н1 може ), нали трябва фирмата ти да е свързана с транспортна ( или подобна ) дейност, която да носи над 50% от приходите ти? А малко фирми са такива. Няква неяснота дори за свищовското министърче има тука.

 21. 21 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#19:"СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ"]Второ, никога и никъде Министерството на финансите не е определяло праг от 7000 лева, ставаше дума за 700 /СЕДЕМСТОТИН!!!!/ [/quote]
  700лв беше в първоначалния вариант,след това промениха прага на 5000лв,това и се гласува.

 22. 22 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Сега последно, момчето стана ли милионер или напротив. Освен това гледам си ползва айфоня, обаче не знам в какво съотношение, колко на полза роду и колко в своя полза. Тва питане е с оглед приложението на закона.

 23. 23 Профил на True Detective
  True Detective
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#21:"ret"]промениха прага на 5000лв,това и се гласува.[/quote]
  Не не се е гласувало, а изобщо топдна всякакъв праг и деклариране. Не сте добре информиран, а раздавате акъл от последна инстанция

 24. 24 Профил на npocmaka
  npocmaka
  Рейтинг: 458 Весело

  Горанов въвежда данък интелигентност

  "Както е известно хората с по-висок коефициент на интелигентност и по-добро образование успяват да произведат продукти и услуги с по-висока добавена стойност , т.е. допринасят повече за икономиката." заяви министър Горанов.
  И допълни "Но когато ползват интелигентността и образованието си за лични нужди ние нямаме механизми да отчетем и обложим тази дейност , затова се налага да увеличим ставката на ДОД при лицата с коефициент на интелигентност с около 5% за времето когато тези
  хора не изпълняват служебни задължения.Точната цифрата ще бъде уточнена след допълнителни обсъждания." Министър Лукавски подкрепи идеята като добави че това ще доведе до повече извънреден труд , с цел обложените да намалят данъчното бреме,
  което пък ще доведе до ръст на икономиката.

  Предвижда се замерванията да се извършат от специалистите в държавните психиатрични болници в Паталеница и Карлуково , и като допълнителна услуга - лоботомия на място с цел намаляване мозъчните функции и от там т.нар. "данък интелигентност".
  Не се предвижда държавните служители и представителите на законодателната власт да бъдат засегнати по какъвто и да било начин.

 25. 25 Профил на Neal Oliver
  Neal Oliver
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#8:"EU defender"]Хайде да не говорим наизуст. Дядото на Горанов е бил в комунистически лагер в Скравена. Знам го, защото дядото на жена ми е бил там по същото време.[/quote]
  Като какви са били в женски лагер?

  Sapere aude
 26. 26 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2742 Весело

  Само Влади се разбира.

 27. 27 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Некадърен министър с некадърно министерство.

  Нормална лека кола НЕ може да е ползвала данъчен кредит, за да и въвеждат "данък-уикенд". Работа на минцифайките е да гледат дали оборудването в колата не спазва стандартите за Н1, 6+1 и т.н.). Ако е Н1 ( 2 пъти повече място от това за пътниците ), голям джип с много места или друга подобна врътка ... и се ползва за лични цели - ОК, но нормалните коли не са такива.

 28. 28 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 559 Неутрално

  И преди ползването на активи за лични нужди на собственика и служителите е без право на данъчен кредит. Това става по инициатива на задълженото лице или при данъчна проверка.

  Сега обаче се иска ДЕКЛАРИРАНЕ на тази употреба, което автоматично води със себе си и санкциите по чл.313, който предвижда включително и затвор за деклариране на неверни данни.

  Вторият спорен момент е разширяването обхвата на „личната“ употреба до по-широк кръг активи с „двойна“ употреба и от там и ограничаване на правото на данъчен кредит. Обратното „разширяване“ на правото на данъчен кредит е ефимерно, защото ако в момента нещо е стигнало до непризнат д. кредит, то едва ли след промяната ще може да му се признае и частичен дори.

  @)----,--'--
 29. 29 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1708 Весело

  До коментар [#21] от "ret":

  Снощи в анкетата им постнах текстовете на разпоредбата, за която се спори. Обсипаха ме с минуси, вместо да се зачетат. Важното е какво е казал недочелият Сърдитко Петко. Той, както се знае, е "велик" депутат, управляващо-опозиционен политик, бивш адвокат с работно място във ФБ. Та той каза, че "с правилник се изменя разпоредба на действащ закон" (цитирам по памет), което пък му давало основание да поиска оставката на "Влади" (?!) Нека продължават да му вярват, нека го следват - знаем накъде ги води.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 30. 30 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 559 Неутрално

  [quote#27:"Дундурук"]Нормална лека кола НЕ може да е ползвала данъчен кредит[/quote]

  Апропо, по повод ограничаването от данъчните администрации на правото на данъчен кредит за леки автомобили има заведено дело в Европейския съд.

  @)----,--'--
 31. 31 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#29:"Резистентна"]Той, както се знае, е "велик" депутат,[/quote]

  Ясно.Говориш за един съвременен апостол с пилешка физиономия.
  Кои сме ние с теб,се питам в момента,че да му обсъждаме компетенциите?

 32. 32 Профил на Plums vs ГЕРБage
  Plums vs ГЕРБage
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  До коментар [#31] от "ret":

  Никои сме, вярно. В интерес на истината, най-много ме ядоса това, че загубих време да чета ЗДДС, за да се ориентирам кой е прав и кой - крив. А господинът, който по презумпция е участвал в законодателния процес, той дори не си е отворил програмата с действащото законодателство, преди да почне да иска оставки като "стой, та гледай" само въз основа на журналистически сензации (измишльотини).

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 33. 33 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#23:"True Detective"]Не не се е гласувало, а изобщо топдна всякакъв праг и деклариране. Не сте добре информиран, а раздавате акъл от последна инстанция [/quote]

  Хах,много обичам.Имам претенции да съм информиран,а ти чети по-внимателно.Да съм написал,че е минало на гласуване?Писах какво беше вкарано за гласуване.А прагът отпадна,защото сте вкарали случайни хора в НС,които сега искат оставки със зачервени лица,и никога няма да си признаят,че са попаднали там съвсем случайно.

 34. 34 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#32:"Резистентна"]А господинът, който по презумпция е участвал в законодателния процес, той дори не си е отворил програмата с действащото законодателство[/quote]

  Ма той,господинът,е само един г.з,който факт все повече хора го разбират.

 35. 35 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Весело

  И аз да потвърдя. Така нареченият "Данък "Уикенд"" си го имаше и до сега. С последните промени просто промениха начинът на изчисляване на данъчната основа, съответно и размерът на дължимият данък, ако има такъв

  Пичове и мацки "демократи" и "капиталисти". Колко пъти трябва да ви се "разяснява", че дължим данък е този, който е деклариран?

 36. 36 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 384 Неутрално

  [quote#2:"lager"]Ех, Горанов, а имаше надежда за теб. Кръгът "Пеевски" се шири от едно министерство в друго. Няма спасение!
  [/quote]
  Кога ги е имало?

 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7209 Неутрално

  Горанов,вместо да подгони олигарсите,сивия сектор,да затегне митниците и нередовните работодатели,от където ще паднат милиони,че и милиарди,седнал да търси жълти стотинки и съмнителни приходи.Снощи хора от екрана попитаха,как ще се отчита това,че карат личния си автомобил по фирмени дела и водят служебни разговори по личните си телефони.И още как ще се таксува пътуване с кола на НСО,когато освен пазеното служебното лице се вози и семейството му.

 38. 38 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не разбрах тогава каква е новината. И какво значи данъчните да "регулират процеса по събиране на данъка"?
  Дневник, хайде по-сериозно с икономическите новини.

 39. 39 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 559 Неутрално

  [quote#35:"Фьодор Венедиктович Езерский"] че дължим данък е този, който е деклариран[/quote]

  Или ти е поискан от данъчните...

  @)----,--'--
 40. 40 Профил на bigspout
  bigspout
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Много хора не са наясно с ДДС то.
  Ако си купиш Джип за 100 000 лева трябва да платиш 20 000 лева ДДС .За да си купиш джип за 100 000 лева трябва да произведеш стока или услуга с добавена стойност 1 000 000 лева и да ти платят 200 000 лева ДДС и от тези 200 000 лева да преспаднеш 20 000 лева.на Държавата внаяш 180 000 лева.В общи линии това е схемата,. винаги довнасяш ДДС .
  Няма как да стане Дал 20 000 взел 20 000 първо даваш после вземаш.

  Черния петък се прави от веригите в края на годината с цел изравняване на ДДС то с държавата да намалят внасянето на ДДС в държавата за сметка на добавената стоиност.

 41. 41 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 479 Неутрално

  слугата на корпулентния си мисли, че щом неговият КИ е отрицателен, такъв е и на останалите хора ...

  it comes from inside, just listen ...
 42. 42 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#16:"нуцо"]Колега , вадите ми лафове за шир потреба, умело използвани от политиканите за пропаганда срещу лошите бизнесмени и добрият пролетариат, от което си правя извода, че сте от последните и хал хабер си нямате как се прави бизнес в България, особено ако сте дребен предприемач и не сте от ГЕРБ.[/quote]
  Това, че не смятам за нормално да си дръпнеш ДДС-то за луксозен автомобил, предназначен да разкарва задника на любовницата ти по МОЛ-овете и чалготеките, едва ли ме прави пролетарий и враг на бизнеса.

 43. 43 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 854 Весело

  [quote#39:"MyTwoCents"]
  Или ти е поискан от данъчните... [/quote]

  Е, срамота е да не оставиш нещо да поискат данъчните Ами ако се разровят по-дълбоко?

 44. 44 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 446 Гневно
 45. 45 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Чудно!
  Вдигането на ставките и увеличаването броя на данъците е право пропорционално на увеличаването на броя на предприятията/предприемачите в сивата икономика. Елементарна икономическа логика.
  Ама де толкоз акъл у Горанов и съветниците му!
  На това ли му казват политика в полза на инвестиции и икономически растеж?

 46. 46 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#43] от "Фьодор Венедиктович Езерский":

  Е то това си е основен счетоводен принцип. Оставяш някой друг разход на гола касова бележка, за да не ти го признаят и да има какво да пишат. Иначе се изнервят и ти правят акт за глупости та да се ядосваш и ти.

  @)----,--'--
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK