Бивш кадър на "Сосиете женерал" поема "Уникредит"

Бивш кадър на "Сосиете женерал" поема "Уникредит"

© УникредитИталианската банка, представена и в България, UniCredit избра за главен изпълнителен директор Жан-Пиер Мустие, съобщи "Файненшъл таймс".


Най-голямата по активи банка в Италия (каквато е и "Уникредит Булбанк" в България) взима за поста своя бивш директор, отговарящ за банковите инвестиции.


Мустие напусна италианската банка преди година и половина, за да се присъедини към инвестиционния фонд Tikehau в Лондон. Преди това е оглавявал инвестиционната дейност на "Сосиете Женерал".
Назначението идва след като предишният главен изпълнителен директор на италианската банка Федерико Гицони напусна през май без да е известно кой ще го наследи на поста. Новината тогава потопи акциите на банката до четиригодишно дъно.


Оставката на 60-годишния мениджър дойде след като усилията му за подобряване на капиталовите позиции на финансовата група и за съживяване на печалбите загубиха подкрепата на инвеститорите.


Печалбата на банката за първото тримесечие се сви до 406 млн. евро (512 млн. евро за първото тримесечие на 2015 г.), което се дължи на намалелите приходи и на разходите за преструктуриране на бизнеса в Италия и Австрия за общо 260 млн. евро.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK