Цветан Василев: Два клана има в България - на Пеевски и на премиера

Цветан Василев: Два клана има в България - на Пеевски и на премиера

© ReutersДва клана има в България - на Пеевски и на премиера. Повечето банкери са помогнали за "пуча" на КТБ, сделката за "Виваком" е апотеоз на срама, а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от коментарите на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, който вече от 2 години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. Интервюто му е пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал".


За "пуча" на КТБ и стрес тестовете на банките


С изключение на много малко банки, без да цитирам имена, за да не ме обвинят в дестабилизиране, почти всички имат капиталов недостиг. Главната причина е неработещата икономическа среда. Другата е малоумно поставените според мен високи критерии за капиталова адекватност, коментира бившият банкер по повод проведените наскоро стрес тестове и преглед на активите на банките.
"Публична тайна е, че реално почти нито една банка не е минала стрес тестовете, при това те нямат нищо общо с теста, на който беше подложена КТБ преди две години", заключава той.


Той е убеден, че няма как да има здрава банкова система при нездрава икономика.


Анализът му за случилото се с КТБ показва, че съществена част от другите банкери са направили всичко възможно, за да помогнат "на организаторите на пуча срещу КТБ". Според него и старото, и новото ръководство на БНБ са част от престъпната група по затварянето на КТБ.


"Аз съм съгласен, че има организирана престъпна група, но не е моята, а на тези, които организираха заговора срещу КТБ. Всички тях ще съдя, след като настъпят някои политически промени", заявява Василев, който разказва, че част от времето си в Сърбия е посветил тъкмо на подробностите по заведените от него дела.


"Прокламираната теза, че видиш ли правителството на Борисов било помпало банката с държавни пари - това е абсолютна лъжа", обявява Василев и обяснява, че само няколко енергийни и транспортни държавни компании имали депозити в КТБ и те не надхвърляли 10% от привлечените средства от банката. Той обявява бившият финансов министър Симеон Дянков за лъжец заради твърдението му, че правителството на ГЕРБ тогава не искало да извади сметките на държавните дружества от КТБ, за да не я остави без ресурс.


"Цялата тази лъжлива теза беше дискредитирана, но за жалост след затварянето на КТБ", заключава Василев.


За отношенията на Василев с премиера Бойко Борисов и Делян Пеевски четете тук.


Няма едър бизнес без отчитане


Според Василев в България не може да се прави едър бизнес без да се налага да се отчиташ по някакъв начин.


"Аз казвам, че ако някой твърди, че е правил едър бизнес в България, без да му е налагано да се отчита по някакъв начин, нека да седне на детектор на лъжата и да си признае. Българският политически елит изисква от бизнеса да го корумпира, защото в противен случай мобилизира лостовете на държавната машина", заключава той.


Сделката за "Виваком" - апотеоз на лъжата


В коментар за сключената наскоро сделка за собствеността на БТК ("Виваком"), в която с 46% като собственик влезе бизнесменът Спас Русев, Василев отбелязва, че тя би трябвало да се разглежда като "апотеоз на срама".


"Да позволиш водещ телеком да бъде продаден на цена малко над 4 пъти EBITDA (оперативна печалба-бел.ред.), си е чисто престъпление", посочва Василев, който до неотдавна държеше 44% от капитала на телекома.


Според него при тази сделка става дума за класическа криминална кражба с участието на една руска държавна банка (ВТ, която държи близо 20% от БТК - бел. ред.), толерирана от българската държава.


"Явно добре са обещали да защитят интересите на тези, от които зависи. Държавата, за да затрудни прехвърлянето на собствеността на "Виваком", включи компанията в претенциите на КОНПИ (Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество – бел.ред.) с една-единствена задача – този, който иска да придобие "Виваком", трябва да отиде и целуне ръка на силните на деня, за да освободят блокадите (пред сделката). Нека сега да видим позицията на държавата и подопечния на Борисов началник на КОНПИ", посочва Цветан Василев.


Той твърди, че от тази сделка ще има комисиона за тези, от които тя зависи. На въпрос кой ще я получи, Василев отговаря: "Ами те са два клана – единият е Пеевски, който е навсякъде, другият е този на премиера".


"Но те така си ги мислят, така си ги представят нещата в България. Че ти не можеш да правиш голям бизнес, ако не се отчиташ. Затова казвам, че след 2009 г. в България няма просто корупция, в България има мафия на власт, която се опитва да контролира всичко и да печели от всичко", анализира бившият вече банкер.


Василев искал да купи "Булгартабак" с Korean Tоbacco


По адрес на друга сделка - тази за приватизацията на "Булгартабак", която имаше няколко неуспешни опита в годините, но приключи при първия кабинет "Борисов", Василев казва, че имал план да купи холдинга съвместно с Korean Tоbacco. Недвусмислено обаче му било подсказано, че това няма да стане.


"Тогава си платих консултантските договори и изоставих идеята, защото волята на Падишаха беше друга", обявява той.


Версията на Василев за сделката с "Булгартабак" четете тук.


"Пеевски ми бе полезен"


Въпреки краха на взаимоотношенията между Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски и почти непрекъснатите им взаимни обвинения след краха на КТБ, днес Василев казва, че в даден момент Пеевски му е бил полезен "по много линии".


"През 2003-2004 г. по някакъв начин пристана на Доган, беше в някаква степен брокерът между мен и ДПС. Това ми е давало комфорт в отношенията с ДПС, защото в крайна сметка е известна ролята на турската партия като корпорация", разказва Василев.


Той дава пример с казус от 2004 г., когато тогавашният председател на Управителния съвет и държател на над 20% от акциите на банката - Янко Иванов, се опитал да го изнудва. "Аз не се поддадох. Тогава Пеевски ми е помагал в отношенията с ДПС, за да ме подкрепят, за да не тръгнат на някаква по-сериозна атака срещу банката. Банката тогава беше много малка".


Според него помощта на ДПС тогава се състояла в нещо конкретно, но вероятно "някой е казал: добре, не пипайте там, защото може ДПС да има интерес". Според Василев банката никога не е била свързана с ДПС - нито при покупката й, нито по-късно, но той самият е бил зависим от ДПС дотолкова, "доколкото едрият бизнес в България до някаква степен е зависим от някои по-агресивни политически субекти".


С Доган се срещнал два-три пъти и обсъждали икономиката на България. "В общи линии приказки от общ характер. Той се изживяваше като енергиен експерт. Един-два пъти сме си говорили за икономиката на България, къде са проблемите на енергетиката".


Все пак Василев смята, че е допуснал голяма грешка с допускането на Пеевски до себе си, защото той се представял от негово име навсякъде. "Това са неща, които в крайна сметка доведоха до моето капсулиране, до номинирането ми за олигарх номер едно".


Василев твърди, че винаги се е притеснявал нещо да не предизвика вълна и паника сред клиентите, което било експлоатирано от Пеевски. "За да запазя КТБ, съм бил по-отстъпчив към всякакви техни малоумни намерения, за да имаме достатъчно комфорт както медиен, така и политически. Такива глупости бяха, разбира се, покупките и на "Уикенд", след това на маса други издания".


С Борисов били в добри отношения


Василев не крие, че е бил в добри отношения с премиера Бойко Борисов, "независимо, че са били много противоречиви". Срещал "маса неразбиране" от негови министри обаче.


Доста често се виждали и освен за жени си говорели и за проблеми – в енергетиката, в отбраната, в мултиплексите, "защото първото правителство на Борисов имаше напълно неадекватна политика в тези направления".


При Борисов Василев ходил и с инвеститори – и от Китай, и от Оман, и от Австрия.


"Не мога да кажа, че с Борисов съм имал лоши отношения, мен ме дразнеше поведението на част от неговите министри – неадекватно и открито враждебно. Дразнеше ме неговият нарцисизъм, защото и аз до голяма степен съм нарцис".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (263)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  ско всичко това е истина, много, много лошо !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  Търпелив народ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Юмжагийн 7-балов
  Юмжагийн 7-балов
  Рейтинг: 352 Весело

  Цветан Василев, известен с това, че не е откраднал и лев, и като един хъш се скита немил-недраг из Београда.

 5. 5 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Четете, страшно е. За това в нормална държава, премиера и кохортата му не просто падат от власт, а вкупом отиват в затвора. Но се надявам, че дори и в разградена територия, като нашата, иде Видов ден. И Коледа,

 6. 6 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  Когато на някой му духнат по опашката( или поне играе такъв етюд), тогава започва да говори полуистини. Цецо Василев като е такъв пич и толкова знае да застане пред европрокурор и да обяснява......всичко от игла до конец.

 7. 7 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Главната причина е неработещата икономическа среда.

  Хайде стига бе! Тоя цървул наистина ли е управлявал милиарди!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Е, двата клана през повечето време си играят заедно, де, Боко Т. нали е МЕДИАТОР от известно време.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 473 Гневно

  Ако имахме истинска съдебна системаи бяхме нормална държава, сега щеше да му предложи помилване срещу съответните свидетелски показания и много бързо ще бъдат орязани пипалата на октопода...

  Stef
 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 6051 Неутрално

  Защо трябва да станете обвиняем за да може да наричате нещата с истинските им имена? Може би защото сте принадлежали на клана на Пеевски и сега пада омертата?
  Доколко може да се вярва на един мафиот, когато говори за други мафиоти

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Весело

  Чакам сега Чикагото да пусне дълбокомислен коментар в стил

  "Доста интересно интервю!"


  След което агитката да му наблъска 349 плюса!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Весело

  До коментар [#4] от "Циклонален вихър":
  То и Боко и Пееф са известни с това, че не са откраднали един лев, не е ли така?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Пеевски му бил полезен, през 2004 пристанал на Доган, после незнам си какво и още нещо, но мафията била на власт от 2009 година.
  Хронологично нещо не се връзва, Василев, но иначе си "всичко друго, но не и лъжец"?
  А това вероятно е свързано с тотално довършване на съдебната реформа: "Всички тях ще съдя, след като настъпят някои политически промени".
  Или заплаха, точно навръх 9 септември.

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално


  Добре, че го казва Василев, но последствия няма да има - той си го избра ... Цацаров ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 15. 15 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  "За мен отговорът е все така неясен, но очевидно корените и източникът са някъде в реформиралите се органи на държавна сигурност.

  И по-конкретно?

  Тези, които дълго време представляваха задкулисието Монтерей, и тези, които са били посочени за техни наследници. Пеевски очевидно е нещо като най-младият син на полка. Очевидно са го харесали и формирали в техния класически еничарски стил. Сега, до каква степен се е еманципирал от тях, не мога да разбера. Ако на този въпрос се даде отговор, ще се разбере всичко. Няма нито един от тези, дошли на власт, да не е минал през одобрението на този център.

  Кои са инструментите на този център?

  Очевидно това са срамните тайни на прехода и срамните тайни на всеки един човек. Всеки има някакви слабости: единият – жени, другият – алкохол, третият – дрога, четвъртият – корупция. Всеки един.

  Този център как стига до подобна информация?

  Първо от периода на властването на Алексей Петров в ДАНС. Смятате ли, че всички масиви и файлове са останали скрити за него? А след това за Пеевски, да не говорим. Той е много по-изобретателен. Дори се чудя на тези, които говорят, че той, виждаш ли, бил допуснат за един ден до масивите на ДАНС. Та Писанчев му беше като куриер. Да не говоря още за хора, които и сега действат – Юлиян Колев, така нереченият Боби Гъза и прочие.

  Кои са хората в този център?

  Ами не ги знам. Ако това се разкрие, това ще е онази мечтана лустрация, за която ние говорим толкова често."
  http://www.ktbfiles.com/intervyuta/interview-tsvetan-vasilev/

 16. 16 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  [quote#6:"elevation04"]Цецо Василев като е такъв пич и толкова знае да застане пред европрокурор и да обяснява......всичко от игла до конец.[/quote]
  Добро предложение!......

 17. 17 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  И четете цялото интервю, не само преразказа тук. Убийствено разкриване на механизмите за кражби, корупция, изнудване и натиск, с които години наред управляват правителствата на Борисов, Пеевски & задкулисието, ДПС и останалите родни антигерои. И ако след това търпим и мълчим - рая сме и мърша.

 18. 18 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  До коментар [#9] от "stef":

  Няма как това да се случи и няма как да имаме истинска съдебна система и да сме нормална държава, докато тая държава се управлява от Сикаджията и мафиотският му клан. Това е!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 19. 19 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#15] от "plebs":

  Това е някаква доказано истинска история дето самсте си я измислили!

  Интересно защо сте пропуснали почти интимните отношения на Пеевски с Цветанът в дългите безсънни нощи прекарани в ксбинета на последния!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 20. 20 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 703 Весело

  Хмм..един мафиот разхождащ се свободно по Београда оплюва други двама мафиоти управляващи ни от Софията.. А 7 милиона мат'рял се съсипва да коментира "адекватно"..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 21. 21 Профил на ASTYLE
  ASTYLE
  Рейтинг: 696 Весело

  Определено този юнак се радва на симпатия от целия политически спектър.

  EU now have 1 GB empty space
 22. 22 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 638 Весело

  Аз, честно казано, не разбирам тоз човек точно каква теза защитава... Начи от една страна "Пеевски ми бе полезен", "ми е давало комфорт в отношенията с ДПС", "известна ролята на турската партия като корпорация", "няма едър бизнес без отчитане" (с две думи си признава, че се е възползвал от цялата власт, корупция и непотизъм)... и после "Що така стана". Ми ти кво си очаквал бе, паметник да ти издигнат??!

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 23. 23 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  При разходна икономика е нормално да е така.Два клана ръководени от библиотеката.Честито.

  SHADOWS of SOFIA
 24. 24 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1321 Любопитно

  [quote#13:"dogwoman"]Пеевски му бил полезен[/quote]
  Достатъчно е да отворим Прас–прес и да видим, че Пеевски е полезен и на премиера. Локуми, шербети, петмези, за "неповторимия и непогрешимия"....Пералелно с това, Прас-прес прави една безпрецедентна рублофилска пропаганда. Екрана се изчерява от тези факти...Кучкова, как ги обясняваш тези неща?

 25. 25 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Вождът" Празната кратуна нали беше заровил бух..., ааа... томахавката?! Или - кръвта вода не става.

 26. 26 Профил на fallada
  fallada
  Рейтинг: 294 Неутрално

  В географски район в който съдът, прокуратурата и другите държавни органи са място за печелене на пари е така.

 27. 27 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#1:"Никола Георгиев"]ДС1 и ДС2[/quote]
  И работят на мафиотски принцип, не се закачат взаимно. Усетиха се, че по-изгодно е да си делят територията и съвместно да стрижат населението.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 28. 28 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  "Да позволиш водещ телеком да бъде продаден на цена малко над 4 пъти EBITDA (оперативна печалба-бел.ред.), си е чисто престъпление", посочва Василев, който до неотдавна държеше 44% от капитала на телекома.

  Според него при тази сделка става дума за класическа криминална кражба с участието на една руска държавна банка (ВТ, която държи близо 20% от БТК - бел. ред.), толерирана от българската държава."
  ---------------
  Това поне е 100% истина!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 29. 29 Профил на stttt
  stttt
  Рейтинг: 524 Неутрално

  от цялата история е любопитно останаха ли невинни..един няма, който да не е сгазил лука на нашта територия

 30. 30 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#19] от "tribiri":

  Ти к'во, като защитник на Пеевски и Борисов ли се изживяваш? Докато такива като теб се фокусират върху несъщественото, пропускат същественото. Повече те вълнуват отминалите отношения Пеевски-Василев, вместо разкритията на миналите и продължаващите кражби и рекета на властта? Докато такива дребнави кресльовци като теб ги има, които се вглеждат в детайла, а не в общата картина, ще ги има и Пеевски, и Борисов.

 31. 31 Профил на neam_dumi
  neam_dumi
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Мафията започна да се самоизяжда! За всеки със средна интелигентност е ясно, че Боко Т, Пееф и Ц.Василев са мафия която рекетира всеки който се опита да изкара някакви пари в БГ. Това става по 2 начина или чрез обикновен рекет за едрите риби или през сметките за ток, данъци, осигуровки и измислени държавни такси за дребните!

  neam_dumi
 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#28] от "virtual brain":

  Само дето пропуска да уточни, той самия (или КТБ де) придобиха акциите и на каква цена

 33. 33 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3144 Неутрално

  До коментар [#10] от "penetrating":
  [quote#10:"penetrating"]Защо трябва да станете обвиняем за да може да наричате нещата с истинските им имена?[/quote]

  Това, което казва Цв. Василев въобще не е интересно. Всички си го знаем и то отдавна. Интересното е, че го казва той. Защото другите сме наблюдатели. А той е свидетел.

 34. 34 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#24] от "dobrich":

  Забелязвам, че всички умни и красиви, сте изключително добре запознати със съдржанието на Пеевските парцали (медии).

  Не ви ли е гнус да ги докосвате? Нямате ли някаква лична хигиена, та се изкушавате да четете тая гнус?

 35. 35 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 402 Неутрално

  И той, и двамцата от клановете - ще им дойде времето.И Илия Павлов и кой ли не, бяха силни и мощни, но...харчат си парите в царството на Хадес!Е, ще има жалки хорица, като Слави Трифонов, които ще леят сълзи за тях, ама ние си ги знаем.

 36. 36 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Както предложи Илиян Василев - можеше този човек да се използва с показания срещу Пеевски/Борисов срещу намаляване на присъдата.
  Но воля естествено няма.

 37. 37 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#21] от "ASTYLE":
  Тук не става въпрос на харесване,по-скоро хората интуативно разбират , че страната се ръководи от кланове.Те пък от Библютекарският,където Библиотеката винаги винаги е на печалба.

  SHADOWS of SOFIA
 38. 38 Профил на ems37520974
  ems37520974
  Рейтинг: 226 Любопитно

  Тоя още ли не е в затвора ?!?

  http://www.kultura.bg/bg/article/view/24552
 39. 39 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#17] от "Мафията си има държава":

  И защо трябва да приемам казаното от тоя за истина? Само защото съвпада с политическите ти убеждения, не значи, че е прав.

  Само да ти припомня, че лично вашето гуру (Костов) заяви в прав текст, че Пеевски е демонизиран изкуствено, а КТБ явно му е била любима банка.

 40. 40 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  Цветан Василев казва по нещо, за което всеки средноинтелигентен жител на републиката, се досеща по преки или не толкова преки признаци и събития. Освен това, интервютата му, са "на час по лъжичка", ако се почувства застрашен.
  До колкото се разбира от неговите думи, корпорацията е една. На падишаха от сараите. Пеевски и Бойко са подизпълнители. Пеевски първа ръка, Бойко втора. До преди да се скарат Пеевски и Василев, самият Василев е бил втора ръка подизпълнител, Бойко може би трета. Сега, Бойко се издига по веригата и кой знае, даже може да измести и Пеевски.
  Предполагам, че Цветан Василев е въоръжен с много документи и записи на срещи, които ако изкара в медийното пространство, ще вгорчи живота на много партии и политици...! Лично аз си мисля, че иска да го оставят на мира и, като минат още няколко години, да отиде в ЮАР или Нова Зеландия, да си харчи парите на спокойствие.

  Бивш tww09306483.
 41. 41 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Не знам доколко са верни твърденията на Мустака, за документи и доказателства при австрийски нотариус, но може би има нещо... Иначе щеше да е отдавна вече и той при Мишо-Бирата.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 42. 42 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#24] от "dobrich":

  Те само това могат бе, Толбухин. Те не могат да правят журналистика, ако не плюят - лижат, и двете сме ги виждали в действие. Само ти ли не си разбрал, че в България има може би две или три медии ОБЩО, които поне се стараят да бъдат професионални и безпристрастни??
  И тази, в чийто форум пишеш, не е сред тях?

  Доброто е заразно
 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Те и преди бяха два, само че тебе те отлюспиха от единия. "Га и ти яде кИфтетата не рИва".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1321 Весело

  [quote#34:"niakoi_si"]Пеевските парцали (медии).
  [/quote]
  Как парцали ве? Хвалят вожда Боко на лягане и ставане....
  Ода за Борисов в „24 часа" - непреходни образци на свиркаджийската журналистика
  http://e-vestnik.bg/25198/oda-za-borisov-v-24-chasa-neprehodni-obraztsi-na-svirkadzhiyskata-zhurnalistika/

 45. 45 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#33] от "Един препатил":

  Свидетел, ама говори само извън съда, когато не е под клетва.

  Ако е толкова отворен - да каже тия неща пред съдия. Ама там ще мълчи като пукъл, точно както Вальо Топлото. Извън съда беше много приказлив, ама в съда мълчеше геройски относно тия над него.

  Защото е бушон. А бушона е страхлив. Иначе нямаше да е бушон.

 46. 46 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#6] от "elevation04":

  Това че е копелдак(Ц.Василев) не значи че не изнася поне полуистини(или пак формулата истина-лъжа-истина)-това че в КТБ нямало държавни пари/държавата не подкрепяла КТБ,че била фалирана умишлено..........всичко това може да придизвика само усмивки.
  В кое е прав (голяма вероятнос)
  -фиктивните стрес тестове на банки-доста неща се скриха и заметаха,а слуховете за 1-2 банки,вместо да се опровергаят,още повече се засилиха
  -Наработещата икономическа среда(главно заради ракета за отчитането и бюрокрацията (както виждаш във всички икономически прогнози за най различни сектори,се обединява в едно-несигурност-е откъде идва тя след като уж имаме свободна икономика и стабилно правителство ?).
  -Няма едър бизнес без отчитане-т.е признаване на 100 % че престъпници управляват България
  -Да позволиш водещ телеком да бъде продаден на цена малко над 4 пъти EBITDA-100 % прав
  - България има мафия на власт, която се опитва да контролира всичко и да печели от всичко", анализира бившият вече банкер.-100 % прав
  -Това за клановете на Пеевски(той е поставено лице) и Борисов е доста сериозно и опасно твърдение- това е по скоро полуистина-кукловодите са ДС,които имат няколко крила.
  П.С
  Очаквам гербавите в удоволствие да коментират.
  Ако го привлекат като защитен свидетел с имунитет(Ц.Василев),може да разкрие поне 50 % от големите престъпници.

 47. 47 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#44] от "dobrich":

  Сигурно си прав. Не мога да споря с осведомени хора, които четат тази преса.

 48. 48 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Цецко играеше и с двата клана, мислеше се за баш тарикат и искаше да ги използва в зависимост от ситуацията. Но накрая имаше от двата стола на земята. Стана много дебел и двата клана решиха вместо да се карат да го оглозгат. Затова сега е по-словохотлив, но пак не казва цялата истина и не посочва достатъчно факти и обстоятелства. Все още го е страх.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 49. 49 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  До коментар [#29] от "stttt":
  Така е.Невинни няма,осъдени също.

  SHADOWS of SOFIA
 50. 50 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  До коментар [#32] от "niakoi_si":

  "Само дето пропуска да уточни, той самия (или КТБ де) придобиха акциите и на каква цена "
  ------------
  Мустака, че пропуска - пропуска... Ама той се крие по дупките отдавна вече, а другите два клана си карат през просото и управляват територията. Мутрата е премиер втори мандат!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 51. 51 Профил на stef00
  stef00
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Интересно е как изведнъж преди избори пак почва да се приказва. Мълчаливите проговарят, загубеното се намира и изобщо започна се едно и също - л****меткане. Мдааааа..

 52. 52 Профил на ludiakolio
  ludiakolio
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Много истини,и още ще има.
  Нямаше ли някакви дела срещу Прас и Боце в Люксембург или Швейцария?Кво стана там?Никой нищо не казва по наще "независими " медии..

 53. 53 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#33:"Един препатил"]Това, което казва Цв. Василев въобще не е интересно. Всички си го знаем и то отдавна. Интересното е, че го казва той. Защото другите сме наблюдатели. А той е свидетел. [/quote]

  Не е свидетел, а УЧАСТНИК в далаверите, с много записана информация за всичко и всеки. Кой кой е и какво е правил... Затова и целта им е, да го елиминират физически. Но първо трябва да докопат архива.

 54. 54 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1321 Весело

  [quote#42:"dogwoman"] тази, в чийто форум пишеш, не е сред тях?[/quote]
  Ами тази?
  57 години в играта (снимки)
  Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5569961
  © www.24chasa.bg

 55. 55 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нали искахте по мирен път, е хак ви е сега.
  Опитвате се да изчистите мазата от плъхове, но по мирен начин, с добро и с блага дума.
  Ама не става.

 56. 56 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#2:"КМЕТ В СЯНКА"]
  ско всичко това е истина, много, много лошо !!! [/quote]

  Общите приказки винаги са истина.

 57. 57 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 696 Весело

  [quote#9:"stef"]Ако имахме истинска съдебна системаи бяхме нормална държава, сега щеше да му предложи помилване срещу съответните свидетелски показания и много бързо ще бъдат орязани пипалата на октопода...[/quote]
  Цацаров ако го прочете ще се задави от смях. Имайте милост, не тревожете човека. Те побързаха да задушат плахия опит за съдебна реформа на Христо Иванов, вие искате да режат пипала на октопод.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 58. 58 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Аз не знам колко клана има ,
  но знам , че не са нито на Пеевски нито на Борисов...

 59. 59 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Весело

  Щом започнаха да пускат лакърдиите на Цветан Василев - пак идват избори - и ще има ''страшни'' открития !!!

  [email protected]
 60. 60 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#36:"гарата"]Както предложи Илиян Василев[/quote]

  Илиян Василев е един друг човек... Може би имаш предвид - ЦВЕТАН ВСИЛЕВ?

 61. 61 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Повярвал си глупак. Било го страх да не изглежда банката нестабилна, поради си купувал спокойствие финансирайки нерентабилни проекти, правейки я нестабилна.
  Вероятно много от нещата които казва са истина от негова гледна точка, но честно казано не вярвам че този човек знае много неща извън собствените си далавери и далаверите на непосредственото му обкръжение.

 62. 62 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#23] от "ka2":

  Абсолютно.

 63. 63 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  "след 2009 г. в България има мафия на власт"
  С това не съм съгласна – мафията е от 44 г. на власт.

 64. 64 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Интервюто му е пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал".
  -----------------
  Няма вечни приятели, има вечни интереси.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 65. 65 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#58] от "Nikolay Hadjiminchev":


  [quote#58:"Nikolay Hadjiminchev"]Аз не знам колко клана има ,
  но знам , че не са нито на Пеевски нито на Борисов... [/quote]
  И ти си прав.

 66. 66 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#31] от "neam_dumi":

  Това е повече от ясно-само че за да бъде разбита мафията успешно,трябва да привлечеш един от тях(мафията) за да ти разкаже на 100 % за какво иде реч ,кои са кукловодите,схемите и т.н.
  Така че Ц.В с имунитет,полицейска защита и заселване в която част на света си иска,ако ще с 10 мил долара в брой-този пич ще разбие схеми за десетки милиарди годишно.
  Негатива е че близо 90 % от цялата власт и политическа система трябва да се вкара в затвора.

 67. 67 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Цветан Василев знае много повече,отколкото казва в интервюто!
  Той беше употребен като необходимия грешник при фалита на КТБ,която беше фалирана,заради една друга банка,която и в момента държи цялата ни банкова система в стрес!

 68. 68 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Колко онеправдан е този мил човек, който сиромашува немил-недраг в чужбина. И от неговата уста тече чистата и неподправена истина. Нещо като божието слово.

 69. 69 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#50] от "virtual brain":

  Втори мандат спечелен на избори. Глас народен.

 70. 70 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Всички са виновни, само Мустака е чист. И понеже бил чист, мафията му отнела бизнеса. Как да не го ожалиш, Мистър Икономиката?

  Разбира се, очаквам да науча как толкова години е работил чрез "посредник" 10 с мафията, купувал си е апартаменти на китни места в София, спонсорирал е манастири и си е трайкал. Много любопитно.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 71. 71 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Интервюто му е пред проекта "КТБ - какво се случи" и "Капитал".
  -----------------------------------
  В 24 часа има публикувано интервю пред сръбска телевизия.
  Ако наистина има две интервюта по едно и също време (След гафа с Мартенс , Дневник "добър ден" да пожелаят и гледам луната дали се е скрила)- вадете си изводите.
  Който може де......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 72. 72 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#34] от "niakoi_si":


  [quote#34:"niakoi_si"]Забелязвам, че всички умни и красиви, сте изключително добре запознати със съдржанието на Пеевските парцали (медии). [/quote]
  Пеевските парцали така ви лижат задниците,че са станали майстор дегустатори по фекалии.
  Отвори веднага Блитз и Пик и виж заглавията там-лизането на задника на Тиквата е ежеднвено-само за последните 2 дена-такава яростна защита за Тиквата(че не бил престъпник-разследването/репортажа на Дойче Веле) и компрометиране на опонентите му.

 73. 73 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 746 Неутрално

  такааа...
  всичко това, без подробностите, естествено, е отдавна ясно на всеки средноинтелигентен и нормален човек.
  та въпросът който виси със страшна сила е: "какво може да направи средноинтелигентния и нормален човек в този цугцванг?"
  очевадно е, че само с гласуване нещата не стават, че на "партньорските организации" от изток и запад им е през оная работа за тази територия, че основния бизнес у нас е пропагандата и комисионерството отдолу, отгоре, отляво и отдясно...

 74. 74 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1321 Весело

  [quote#58:"Nikolay Hadjiminchev"] не знам колко клана има ,
  но знам , че не са нито на Пеевски нито на Борисов...[/quote]
  На Патаран са ве...

 75. 75 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#72] от "kapitalcho":

  Защо да ги отварям? Какво ще науча от тях?

  Като гледам само вие ги четете. Щом не ви е гнус...

 76. 76 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#54] от "dobrich":

  И тази, и онази, и още една каруца като тях - все същото. Ако нямат кого да плюят или да се подмазват, една буква няма да могат да напишат.

  Доброто е заразно
 77. 77 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Василев със сигурност е извършил много престъпления, забогатял е и си е повярвал. Също така със сигурност погромът над КТБ е огромно престъпление, и вероятно ще осъди БГ за огромни пари, ако не постигне сделка. С най-голяма сигурност всичко стана по нареждане от Москва чрез ВТБ-Доган, и сделката ще е на някакви такива нива.
  Проклет да е руския ботуш !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 78. 78 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#74] от "dobrich":

  Ами и на не много умен човек е ясно, че Пеевски не може да бъде на върха на пирамидата, а е назначен на поста. Ама вие сте умни и красиви, няма да ви обиждам на мислене...

 79. 79 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1043 Весело

  Цветан Василев: Два клана има в България - на Пеевски и на премиера- и давта клана не искат ти да проговориш! Затова е най-добре за тях да си далеч от България!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 80. 80 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1321 Весело

  [quote#72:"kapitalcho"]лизането на задника на Тиквата е ежеднвено[/quote]
  Той Боко им забрани, но те казват: Дрогарю Боко, нищо не може да ни забрани да ви обичаме...Безкористно, разбира се.

 81. 81 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#71] от "qwertqwert":

  Точно така, интервютата са две, по едно и също време.
  Виж календара, де.

  Доброто е заразно
 82. 82 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#45] от "niakoi_si":
  [quote#45:"niakoi_si"]Защото е бушон. А бушона е страхлив. Иначе нямаше да е бушон. [/quote]

  Ставаш смешен. Да не си от Симитли? Очевидно е, че банкерът е всичко друго, но не и страхливец. И тук е сериозната стратегическа грешка на Пеевски, Баце и компания. Подцениха Василев. Ама много го подцениха. Мислеха си, съдейки по себе си, че и той е страхлив подлец, когото могат да смачкат и да млъкне. Да, ама не. Цялата държава впрегнаха срещу него, а той се не дава и им разкрива далаверите - публично и аргументирано. Хайде сега, трай и гласувай за тиквоний падишахов хъбчев.

 83. 83 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално


  Забелязвам сериозно отсъствие на гербериата ! Защо така ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 84. 84 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Леле, сега Бойко много ще се ядоса.
  Как ли ще отвърне на удара? Дали няма да с кандидатура за президент?

 85. 85 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 907 Любопитно

  Откога на стадата, започнаха да им викат кланове?

  Да разлая троловете!!
 86. 86 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Очакваме сега подсъдимият Цветан Василев да бъде обявен за новото знаме на ДСБ, борец за правда и единственият чист и неопетнен Апостол на свободата! Още повече като си припомним, че именно парите на ДСБ и върхушката около другарА Костов бяха открити в документите на фалиралата банка. Тук има нещо по-тревожно -

  [quote#0:"Цветан Василев"]"Всички тях ще съдя, след като настъпят някои политически промени." [/quote]

  Намирисва на ОФ версия 2.0 - този път неофициално съглашателство между БКП-тата - БСП, ДСБ, ДПС, може би този път без ДБГ? и нов опит за преврат като февруарския от 2013. Публична тайна е, че двата политически проекта - "Реформаторски блок" и ББЦ (прекръстена по-късно на БДЦ) бяха замислени и финансирани именно с парите на Цветан Василев и КТБ. Тяхната задача беше да привлекат избирателите на ГЕРБ, след като чрез политически и съдебни репресии ГЕРБ бъде разбита. По-изявено десните трябваше уж да припознаят РБ, а по-центристко мислещият избирател трябваше по план да се ориентира към ББЦ. Всички видяхме пълното фиаско на този пъклен план, но това далеч не значи, че опитите няма да продължат. Според мен след предизвестената победа на ГЕРБ на президентските избори всички БКП-та ще обявят (тайно, разбира се) курс на "въоръжена борба" срещу лошият ГЕРБ, но предвид пълния провал на досегашните опити за аналогични сценарии, костоветата не бива да бъдат големи оптимисти. Следващият опит за нова ВОСР ще е не по-малко неуспешен от предишния.

 87. 87 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#53] от "vhv":

  Няма да го пипнат въобще,защото има куп архиви с документи и ако нещо му се случи..............ще последва едно тотално цунами-ще го пенсионират спокойно в Нова Зеландия/Хонг Конг където да си харчи милионните(по скоро милиардите).

 88. 88 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  И защо да вярваме на крадльото?

 89. 89 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#44] от "dobrich":

  Еманация на свиркаджийската журналистика са Дневничето Клозет Костопуул обслужващи малката болшевишка секта на която вие правоверния десебариат се кланяте .Естествено под попечителството на господин Червенобузко .Същите тези свиркаджий преди няколко дни препечатиха манипулираната статия на германския журналист от ВАЦ която другаря Андреев беше подобаващо украсил и манипулирал .

 90. 90 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1321 Любопитно

  До коментар [#76] от "dogwoman":
  Как върви разследването за парите на Ктб? Това е огромна сума, колкото бюджета на здравното министерство за година! Които правителството плати с нашите данъци....Боко и Цацата се срещат всяка сряда, има ли напредък? Или ще пием една студена вода..

 91. 91 Профил на radetzky
  radetzky
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Нищо ново. Отдавна известни неща, сега потвърдени от първо лице. И какво от това? Мюлюционерите и Пееф са си на върха на хранителната верига, но това не пречи на чугуните, които пак ще си изберат гербераст за президент, без дори да има значение кой е той, с любезната подкрепа на Прас-прес по време на кампанията. Както стана със сегашния Чехлю, между другото. Déjà vu

  Завършил с пълно отличие специалната супер-свръх секретна школа по тролене към КГБ, черен пояс 19и дан по ММА специалност супер-ре-контра-квази-дез-информация
 92. 92 Профил на Румборак
  Румборак
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#82:"Мафията си има държава"]и им разкрива далаверите - публично и аргументирано[/quote]
  Ще ни посочиш ли една разкрита "далавера"? При това "аргументирано"?

 93. 93 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3221 Неутрално

  До коментар [#67] от "Cara Mia":

  Тази друга банка, да не би да беше онази, която е раздала няколко стотин милиона евра необезпечени кредити, на един кипърски "бизнесмен" живеещ в гарсониерка на партера...?
  Недейте да говорите така, че е подсъдно! Клатите стабилността!

  Бивш tww09306483.
 94. 94 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  [quote#70:"majorman"]Как да не го ожалиш, Мистър Икономиката? [/quote]
  А кой го направи "мистър икономика"? Кой от името на държавата го награждаваше?

 95. 95 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 469 Неутрално

  До коментар [#75] от "niakoi_si":

  Как така ви е гнус от първите дружки на Премиера ?
  Все пак като се погледне в огледалото сутрин,кого ли вижда краля слънце ?

 96. 96 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#39] от "niakoi_si":
  [quote#39:"niakoi_si"]И защо трябва да приемам казаното от тоя за истина?[/quote]

  Ами прав си. Няма как да отвориш очите на слепия, когато са широко затворени Характерно е за всички герберасти, да се свети Магнолията МУ.

 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  До коментар [#45] от "niakoi_si":

  " Защото е бушон . А бушонът е страхлив . "


  Ако Василев е " бушон ", то Боко е главния шалтер ! Защо мълчи НЕбушонът Боко ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  До коментар [#69] от "niakoi_si":


  "Втори мандат спечелен на избори. Глас народен."
  -------
  ...и един Цецо носи зад ъгъла чували.
  А за Тодор Живков и БКП гласуваха близо 100%. Глас народен!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 99. 99 Профил на Martin Banevski
  Martin Banevski
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#83] от "niksan1":

  Но пък прогресивния десебариат е на линия .

 100. 100 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#83:"niksan1"]Забелязвам сериозно отсъствие на гербериата ! Защо така ?[/quote]
  На инструкция в районното са.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK