Балансите на застрахователите и пенсионните фондове ще минат външна проверка

Комисията за финансов надзор (КФН) реши да възложи на независими външни експерти да проверят балансите на застрахователите и презастрахователите и на пенсионни фондове към 31 декември 2016 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Комисията за финансов надзор (КФН) реши да възложи на независими външни експерти да проверят балансите на застрахователите и презастрахователите и на пенсионни фондове към 31 декември 2016 г.Комисията за финансов надзор (КФН) реши да възложи на независими външни експерти да проверят балансите на застрахователите и презастрахователите и на пенсионни фондове към 31 декември 2016 г.


Последният преглед на балансите - към 30.06.2016 г., беше публикуван на 3 февруари 2017 г. Затова КФН очаква независимите външни експерти да отчетат настъпилите промени в периода между 30 юни и 31 декември 2016 г.


Резултатите от проверката за застрахователите на индивидуална основа следва да бъдат представени в КФН до 22 май 2017 г. За застрахователите на ниво група срокът е 3 юли 2017 г. Резултатите за пенсионните фондове трябва да са готови до 31 март 2017 г.


КФН ще изготви списък на независимите експерти, които ще могат да извършат проверките. Срок за тях да подадат заявления за допускане в списъка е 21 февруари. Експертите, които са участвали в завършилите прегледи на балансите на застрахователите и презастрахователите и на активите на пенсионните фондове, и които не са били изключвани от списъка на одобрените независими външни експерти, могат да участват в новата процедура само с уведомление за интерес без да представят документи. Комисията ще оповести окончателен списък на 22 февруари.

Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zztop11
  zztop11
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Нека да ги направят, за да изчезнат всякакви съмнения и най-накрая хората да са спокойни.

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2850 Неутрално

  Щом някаква мушмола-шефка на пенсиононен фонд, получава у нас 200 000лв заплата, значи чуждестранните експерти могат само да ни завиждат ,че толкова сме напреднали в резултатите за пенсионните фондове!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на edin drug
  edin drug
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#2] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  накрая ще ти обяснят ,че парите ти за пенсия не стигали ,щото си внасял малко ,нали ,а тва ,че щяли да проверяват фондовете ,значи някой им е хвърлил око и ще ги опапат и тях

 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7499 Неутрално

  "Комисията за финансов надзор (КФН) реши да възложи на независими външни експерти"

  Външни, разбира се, кой знае какви зависимости има с цел източване на фондовете

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Външните проверители са толкова "податливи" колкото и българските

 6. 6 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  Дано тази проверка бъде проведена както трябва ,а не "през пръсти"!

 7. 7 Профил на abnell
  abnell
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#2] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Това го каза един умен синдикалист. Лично гледах отчета на въпросното дружество и такова нещо няма. Той е публичен и всеки може да го погледне, но е по-лесно да се плюе, нали?

 8. 8 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 878 Весело

  В Гърция с техните дебели пенсии, няма как да мине през независим проверяващ финансите. Тяхното пенсионно осигуряване е на "огромен" минус.
  В Дейтройт, фалирал град в САЩ, също със свръхкорупция, им отрязаха пенсиите. Можеха сами да си избират размера. Очакваме и в Гърция!!!

  Weg damit!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах