България дава 539 хил. лв. като помощ за международни организации

България дава 539 хил. лв. като помощ за международни организации

© ReutersБългария предоставя 539 060 лева по линия на официалната помощ за развитие към международни организации, съобщи правителствената информационна служба. Най-сериозна част от сумата - близо 316 хил. лв., отива за различни структури в Организацията на обединените нации.


Средства получават също Европейският фонд за демокрация (195 583 лева), Планът за действие на Съвета на Европа за Република Молдова (19 958 лв.), Доброволният доверителен фонд за изпълнение на Договора за търговия с оръжие (3371 лева), Звеното за подпомагане на изпълнението на Отавската конвенция за противопехотни мини (3371 лв.) и Звеното за подпомагане на изпълнението на Конвенцията за касетъчни боеприпаси (1460 лв.).


От началото на годината България е предоставила официална помощ за развитие в общ размер на 4.1 млн. лв., се посочва в съобщението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK