Скок на таксите за обслужване на гише прогнозира председателят на банковата асоциация

В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в банковите клонове за сметка на по-ниски в електронното банкиране, за да бъдат пренасочени клиентите към дигиталните банкови услуги, прогнозира днес пред Би Ти Ви председателят на УС на Асоциация на банките в България Петър Андронов.
Той допълни, че увеличението на банковите такси на национално ниво, което се забелязва напоследък, е в стремеж да се компенсира трансграничното намаляване на същите такси. Андронов посочи, че банковите такси за трансграничните преводи на европейско ниво ще намалеят и ще се изравнят с тези за вътрешните преводи. "Пътуващите в чужбина също ще бъдат облагодетелствани, защото таксите на банкоматите ще бъдат същите като в България", каза още банкерът.


Андронов уточни, че в момента българската и европейската икономика не са във фаза на рецесия, а в период на забавяне на растежа. "Това е и причината лихвите да останат ниски и Европейската централна банка няма да се намеси, за да ги регулира, защото целта е да се стимулира потреблението", е неговото мнение.


Петър Андронов посочи, че има ръст на потребителските кредити от 20% и на ипотечните от 16 на сто, което наред с ниските нива на безработицата е знак за стабилност. Банкерът посъветва хората да не теглят кредити само защото лихвите са ниски, а когато имат нужда от това.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Но ето колко още случаи има с откраднати пари от сметки на клиенти в „Инвестбанк” на Петя Славова. И при тези случаи пари не са връщани, дори след като ощетеният е осъдил банката.

  ***
  Общо суми за над 10 млн. лева, изчислени в български пари, са изтеглени от сметки на клиенти, с подписа на главния счетоводител на клон централен на банката Петър Маринов, без платежни нареждания, подписани от титулярите на сметките, и без наличието на документи, показващи основанието за плащане. Това констатира вътрешен одит на “Инвестбанк” от август 2009 г., цитирано в постановление на Софийска градска прокуратура от 2010 г.
  ...
  ***
  558 хил. евро са изтеглени през септември 2009 г. от депозит на клиент на банката Д. И. без негово знание, с подписа на същия главен счетоводител и са преведени на фирма „Посешън Лайбрари” ЕООД. Същия ден парите са преведени на друга фирма, после на трета. Прокуратурата не си е дала труда да установи кой е крайният получател и има ли участие в източването.

  ***
  2,5 млн. долара депозит на фирма „Месокомбинат Варна” са източени на части през 2009 г. до началото на 2010 г. Парите са прехвърляни на фирми с подпис на главния счетоводител Маринов, превалутирани, част от тях са служили като банкова гаранция за кредит, взет от фирма на неговия баща и т. н. Всичко това без знанието на титуляра на сметката, който не е извършвал никакви транзакции, а дори е бил в чужбина, когато с част от парите си уж е купил някакви гори край Силистра…

  ***
  ...
  ...Последната сума от над 140 хил. долара е източена след като счетоводителят Петър Маринов вече не е бил на работа в банката. За източените над 5 млн. долара на двете фирми (плюс трета фирма, ощетена с по-малка сума) впоследствие е сключен договор между тях и банката, че парите им ще бъдат възстановени в специална ескроу сметка, но това не става. (Виж повече тук, „Клептокрация”, части 5, 6, 7)

  ***
  През 2010 г. проверка на БНБ по жалба на трите фирми констатира в 11-страничен доклад кога са преведени парите в „Инвестбанк” и са открити депозитите, и как са източени сметките, описва по дати извършените транзакции. Но БНБ не се намесва, нарича това „частно-правен спор”. Зад фирмите седи варненският бизнесмен Борислав Манджуков, който започва съдебна битка срещу банката, но е убит през 2014 г. Майка му е управител на едната фирма и успява да осъди „Инвестбанк” да й върне с лихви, обезщетения и разноски сумата от приблизително 9 млн. лева в български пари. Но на горна инстанция следва невиждана хватка в съда, при която адвокатът на фирмата е отстранен от съдията Стефан Гроздев...
  ...

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 2. 2 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Крайно време е държавата да озъпти тези "таксувания"! Тези такси са от нагли по-нагли!!

 3. 3 Профил на postbot
  postbot
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз пък прогнозирам скок на револют акаунтите, защото аман вече от "българските" банки и техните безумни такси, съчетани с още по-безумно обслужване.

  Изобщо не мога да си представя как братството може да бъде въведено със закон, ако свободата не е разрушена със закон и правосъдието не е потъпкано със закон.
 4. 4 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 795 Неутрално

  бах ти педала!
  Парите ми беха в "Сосиете Женерал". За цела година ми начислиха 2 евро ЛИХВА.
  Исках да теглим 100 и ми зеха 2 евро "СТАНДАРТНА ТАКСА"!
  Почуствах се така измамен: това, девойчето на гише дори не ми каза предварително, че имало и такса, че била и стандартна. СИЧКИТЕ ПАРИ В ДРУГА БАНКА. ТЕХНАТА МАМИЧКА, ГАДНА!
  Та, тоз ми казва, че щело дигитъл, мигитъл.....а да е придведил слочено, че МАСОВИА ПОТРЕБИТЕЛ ше отсвири банкити - въобще? И ше си се лъжат едни-други. ББР върсъс уникредитвърсъс дск?
  ИМА И ДРУГ ВАРЯТН! Пътя на търговеца свършва и масово се поема по пътя на воина. тез мож да си пресметет дигитъл нещоситам, обаче с афтомат калашников си теглиш колкото си искаш на гише и в клон. ТАКАВЕ ШЕ Е, ИЛИ ВЕЧЕ Е, МАСОВАТА НАГЛАСА................ЧЕ ИМА И ЕЛЕМЕНТ НА ЗАБАВЛЕНИЕ В ТОВА.

 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Честито повишение! Има банкови услуги, които, поне засега, се извършват само на гише, напр. документ за титуляр на сметка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Честито повишение! Има банкови услуги, които, поне засега, се извършват само на гише, напр. документ за титуляр на сметка

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 7. 7 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 1009 Неутрално

  Във коя друга сфера го има това ,,такса за обслужване на гише, ???

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4809 Неутрално

  Къде са КФН и КЗК и БНБ !?!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Нещо май се увлекоха. Държиш си парите ри тях, работят с тях през цялото време и накрая, акто ти потрябват и отдеш да теглиш, те ти вземат такса по-голяма от лихвата.
  Отделно всеки месец начисляват такса за обслужване.
  Все ми се струва, че трябва да бъдат озаптени, а не всяка година да отчитат още по-големи печалби.

 10. 10 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1093 Гневно

  До коментар [#4] от "scott":

  За съжаление парламентарното лоби подкрепя банките.
  няма как да си вземеш заплатата в кеш

 11. 11 Профил на wyn37593602
  wyn37593602
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Аз пък прогнозирам скок на револют акаунтите, защото аман вече от "българските" банки и техните безумни такси, съчетани с още по-безумно обслужване.
  —цитат от коментар 3 на postbot


  Това, че ревоюта ще отнесе банките е ясно. Просто трябва да мине 15 декмври и новите, още по-високи такси на банките, да влязат в сила.
  Обаче малко се коментира, че има ръст на кредитите в пъти по-висок от ръста на икономиката. Според литературата това е рецепта за бедствие, обаче според този човек това било признак за здрава икономика. Времето ще покаже кой крив кой прав.

 12. 12 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Вижте сега... Уникредит е публично търгувата банка, на борсата в Италия е. Райфайзен - в Австрия. ДСК - в Унгария. Сибанк/ОББ - КВС Белгия. През всеки онлайн брокер може да си купите акции, ще имате дял от банката и ще печелите и вие от деветте кожи, които стрижат.
  Като гледам, акциите на банки не са излетели в космоса, даже са надолу последните години. Поради ниските лихви не могат да печелят много и гледат да компенсират с таксите - но нетната печалба не расте. Така ви блазни да имате банка в тия години и да печелите - сега е момента да си купите акции, курсът им е нисък.

 13. 13 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  До коментар [#10] от "Quo VadiПоправка - няма как да си я вземеш кеш в държавната и общинската администрации. Частниците масово се разплащат кеш, дори в IT бранша.

 14. 14 Профил на topal
  topal
  Рейтинг: 299 Неутрално

  Банкдити! Не наядохте се!

 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4809 Неутрално

  До коментар [#12] от "Камен":

  https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2019/08/01/3945989_pechalbata_na_bankite_za_polugodieto_dostigna_do_918/

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#13] от "ivanpopov":

  Аз от 20+ години работя в ИТ бранша и НИКОГА не сам имал опцията да си взема парите кеш

 17. 17 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 416 Неутрално

  В българските банки се крадат пари и БНБ не защитава окрадените, а крадците – това стана ясно от предишната част на тази история. Така става и с откраднатите над 5,5 млн. долара от депозити на клиенти в “Инвестбанк”.
  Нещастникът, нападнал клона на “Инвест банк” в Сливен и взел заложници, сигурно не е чувал поговорката “Защо да обираме банка, като можем да си направим”.
  Точно така е постъпила Петя Славова навремето, когато заедно с Митко Събев и със съдействие на БНБ, и на пенсионирания генерал от ДС Любен Гоцев слагат ръка върху някогашната Международна ортодоксална банка “Свети Никола” (известна и като банката на ДС – историята е описана тук). После, след няколкогодишни съдебни битки, банката става “Нефтинвест банк”, после “Инвестбанк”, чийто основен собственик днес е Петя Славова – лично и чрез фирми. Преди няколко години тя даде акции от банката и на децата си – на 9-годишния й тогава син (от Митко Събев) и на 18-годишната си дъщеря от предишен брак. Акции имат и “Феста холдинг”, чийто основен собственик е Петя, и винпромът в Поморие, също на Петя.
  Това е империята, която си е изградила. Преди година е открита нова сграда на холдинга с банка и хотел, залепен за нея, на бул. “България” в София. На последния етаж на хотела е нейният личен апартамент.
  Тук-там пишат за Славова, че е най-богатата българка. Тя се харесва в тази роля, щедро се показва в пиарски интервюта по вестници като “24 часа”, с чиято (бивша) главна редакторка е близка. Била е поне 15 пъти на кориците на женски лайф-стайл списания с организирани фотосесии. Появява се и по телевизия, когато трябва. Тоест – успешно си гради имиджа на успяла бизнесдама (или бизнесменка – както я пишат по някои издания).
  Петя е и председател на надзорния съвет на “Инвестбанк”. Тя лично избира екипа в нея, назначава директорите.
  До края на 2009 г. директор на банката е бил Владимир Владимиров, наричан в печата един от най-известните български банкери. Години наред е бил шеф на Пощенска банка, на ДЗИ “Росексим банк”, на Общинска банка, на Банка за земеделски кредит. За него е писано, че има досие като служител на ДС и когато през 2005 г. Славова го назначава за шеф на “Инвестбанк”, в банковите среди се коментира, че всичко си идва на мястото. Но в банковите среди се коментира също, че от някаква финансово-брокерска къща, на каквото ниво е била “Инвест банк”, Владимиров прави реална банка. Но се скарва със Славова. Със сигурност за пари. Тя първо го е направила акционер в банката, после го гони и претендира за пари от него. Това е друга история.
  През октомври 2009 г. Владимиров напуска със скандал. Според него, той си е подал оставката заради нередности в банката, а според Славова надзорният съвет, чийто шеф е тя, е взел решение да го освободи. Преди това от банката е напуснал и един от изпълнителните директори.
  Какво става в тази банка? Според показателите, които се отчитат в БНБ, тя е в добро състояние. Иначе за “Инвест банк” се знае, че е банката с най-оспорвано акционерно участие сред всички банки (заради делата между акционерите и прехвърлянето на собственост от един акционер на друг).
  “Инвестбанк” е единствената българска банка, която на два пъти е управлявана от квестори. Първо през 1998, а после – в края на 2002 г. Причините са същите – разправиите между акционери за собствеността на банката (случаят беше описан в предишна история по темата – виж тук).

  Централата на „Инвестбанк“ в София. В хотела отзад е и жилището на банкерката Петя Славова. Снимка: Буларх, архитектурна фирма
  “Инвест банк” е и единствената българска банка, минала през процедура по намаление на акционерния си капитал. Това става след оттеглянето от нея на Митко Събев с „Петрол холдинг“ и „Нафтекс България холдинг“. Тогава на тяхно място като акционери в банката влизат „Феста холдинг“ и бургаският „Винком“ (по-късно обединен с винпром Поморие).
  „Феста холдинг“ дълго време е била собственост на офшорната фирма „Проспър къмпани лимитид“, регистрирана в Гибралтар. Офшорните фирми са любими на българския бизнес не само заради данъците, а и защото така може да се скрие собственикът. Гибралтарската фирма е била и сред акционерите на „Винком“. Както и да е, собствеността и на банката, и на холдинга, днес е основно на Петя Славова – като физическо лице и като акции на нейни фирми, за което няма спор.
  През 2010 г. полека-лека за “Инвестбанк” започват да излизат тук и там публикации, че от сметките на клиенти на банката изчезват пари. Жълти издания описват скандали, как Петя Славова биела подчинените си с обувка по главата. Клюките, които се пускат, са, че кражбите стават без нейно знание, а тя впоследствие уволнява, наказва и т. н. Дали е така, обаче? Никой не връща откраднатото на ощетените…
  Публикации за изчезнали пари от сметки на клиенти в “Инвестбанк” има в няколко вестника и клюкарски сайтове, които се преписват един от друг – в. “Шоу”, сайтовете “Блиц”, “Скандално”, “Разкрития”, също и в “Уикенд”, в безплатния в. “19 минути”, а след тях във в. “Галерия” и в. “Торнадо”. Пишещият тези редове не претендира за изчерпателност. Може и други да са писали. Но се получава един особен страничен ефект ефект от тези публикации. Като излезе нещо в жълти издания, като го препишат в няколко сайта и други издания, читателят не го взима много на сериозно и смята, че са някакви клюки. Но същевременно тези вестници са единствените, които пишат такива неща. С някаква цел или без. Няма да цитирам факти от тези публикации.
  Но във в. “Галерия” миналата година излиза серия от няколко статии, в които с големи подробности, с информация отвътре, се описват кражби, извършени от главния счетоводител на банката и раздадени от него пари. Малко по-късно в конкурентния нов вестник “Торнадо” излиза статия със заглавие на първа страница, че в. “Галерия” рекетира Петя Славова. Идеята е, че така я били притискали да не свидетелства или да свидетелства в полза на Алексей Петров – нещо такова. Алексей Петров е актуална дъвка в няколко медии. Като глава на “Октопод” той е подходящ да се свързват с него едни или други бизнес спорове и богаташи, за да се създаде настроение в тяхна полза или против тях. Каквото и да споменеш за него, с когото и да го свържеш, върви.

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 18. 18 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#11] от "wyn37593602":

  скока е в България.
  Щот има спомени как ограбиха българите 1997-ма чрез хиперинфлационът.
  После като фалираха банките, приватизационът и т.н. произведе едни хора, които само грабът. Другите, губещите, измриха или се махнаха. Сега, днеска, тез пичелившите прават номирът за трети път. теглат ного и ше чакат новата хиперинфлациа или намеса на държавата да ги спаси, щот нале наши хора сме.
  КАРАЙ, ТЕГЛИ КРЕДИТЕС. ШЕ САТНЕ НАШИ СЛЕЩУ НАШИ. И С КРЪВ ШЕ СЕ ПЛАЩА. Забавни времена. на некой нема да им се верва откъде им е дошло. Ама как - довчера галеник, днеска изтезаван и убит? божкееееееееееееееееееее

 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  Естествено...! Аз не съм забелязал някога да е имало понижение в цените на банковите услуги. Просто се усетиха, че им е по-изгодно и лесно да прибират директно пари от измислени услуги и такси, отколкот да се занимават с кредитиране. Измислиха си за оправдание ниските лихви по кредити, свалиха до нулата лихвите по депозити и го удариха на жътва с такси и комисиони. Просто, така печелят много повече и при минимален риск. Имат си картел и силно лоби и си гарантират невероятни печалби.

  Бивш tww09306483.
 20. 20
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#3] от "postbot":

  Що те револют акаунтите без банки ли оперират? Пак си им в ръчичките, споко. :)

  Единствения вариант да си независим от тях е да си мъкнеш парите по джобовете.

 22. 22 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#11] от "wyn37593602":

  Няма такъв ръст на кредитите. Повечето просто се преструктурират за да минат на по-ниските лихви. Не останаха хора и фирми, които да теглят кредити. То това им е проблема на банкерите, че спряха да печелят от кредитите и зага щат не щат, захлебват предимно от такси!

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5521 Неутрално

  Нормално, но кога е това в бъдеще?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 287 Неутрално

  До коментар [#12] от "Камен":

  Вижте сега... Уникредит е публично търгувата банка, на борсата в Италия е. Райфайзен - в Австрия. ДСК - в Унгария. Сибанк/ОББ - КВС Белгия.
  —цитат от коментар 12 на Камен


  Има една малка подробност! Българските банки НЕ са същите дружества, като тези търгувани на борсата. :-) До колкото помня от кризата с КТБ, само 4 банки бяха истинските чуждестранни дружества. Всички останали са си самостоятелни дружества, регистрирани в България.

 25. 25 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Ще бъдат облагодетелствани? Като вдигате едни такси, за да компенсирате други как точно ни „облагодетелствате“?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 26. 26 Профил на Дани Савов
  Дани Савов
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ще ви спестиме 5 ст. да ви вземеме 5 лв.

  HIRO
 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4247 Неутрално

  " Андронов уточни, че в момента българската и европейската икономика не са във фаза на рецесия, а в период на забавяне на растежа. "

  То винаги се говори така, а след като настъпи рецесия, изведнъж казваме, че дори и да има рецесия, няма данни за финансова криза, после същото говорим за икономическа, но ой ли се връзва на подобни политкорктни глупости.....

 28. 28 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1885 Весело

  Ще ползваме чужди банки, а също виртуални банки. Аз лично от 2 години ползвам литовска банка с клон в България - www.paysera.bg.

  Когда мужчина не способен любить женщину, он начинает любить что попало: Родину, партию, профессию и пельмени...
 29. 29 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 690 Неутрално

  СИЧКИТЕ ПАРИ В ДРУГА БАНКА. ТЕХНАТА ...
  —цитат от коментар 4 на scott

  Не е решение. Има очевиден картел между банките в определяне на банковите такси. Иначе няма логика при свободна конкуренция, таксите да растат, а банките да регистрират свръх печалби, което се вижда по отчетите им.

  Но за това трябва да има на място БНБ и КЗК, а никой не иска да пипа сектора и да мъти водата.

  @)----,--'--
 30. 30
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 31. 31 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 707 Неутрално

  В ДЪРЖАВАТА НА ТИКВЕСИТЕ Е ТАКА , АБЕ НАПРАВО СИ НАПИШЕТЕ 10% СЪРВИЗ КАТО В КРЪЧМИТЕ И ДА ПРИКЛЮЧВАМЕ , НЕ Е ДЪРЖАВА ТОВА

 32. 32 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#3] от "postbot":

  Ами то си стана така :)))) Сигурно ще прозвучи странно, но аз работя с Пейсера, Револют, ЕPay.bg и Курве (Curve). Последното за "портфейл" и пластиката, защото физическите карти от Револют така и не дойдоха.
  Живот и здраве, Бате да си изпълни обещанието и да влезем в "Чакалнята", ще стане още по-удобно

  Бог да благослови Америка за България!
 33. 33 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#22] от "wnl03619584":

  Не-е-е... Банките някак си, вече не им се занимава с кредитиране. Особено с кредитиране на дребно. Просто печелят много повече от такси и комисиони. Истината е, че банките натрупаха огромен капитал и не им се занимава да привличат депозити, да търсят клиенти, че после да раздават кредити. Кредитират със собствени средства, а ако искаш да си държиш парите при тях, трябва да им платиш. Бизнес модела им се промени.

  Бивш tww09306483.
 34. 34 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 795 Неутрално

  До коментар [#32] от "Günther":

  кофти, ама в ЕРМ 2 никой не ни иска.
  Сега ше ни отсвират, щото не сме в шенгеня и заради инфлациата...............

 35. 35 Профил на Armagedon
  Armagedon
  Рейтинг: 564 Неутрално

  И банкерите празнуват на Никулден.И знаете ли защо?Защото шараните се преместиха от мрежите на рибарите в мрежите на банкерите.

 36. 36 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  До коментар [#32] от "Günther":

  Баце не го интересуват чакални и обещания...! Истината е, че нашите управляващи и хората, които им дърпат конците нямат интерес ни от евро, ни от евро-зона. Ако помислиш малко и сам може да се сетиш защо. ;)

  Бивш tww09306483.
 37. 37 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3048 Неутрално

  "... В бъдеще ще има увеличение на таксите за обслужване в банковите клонове за сметка на по-ниски в електронното банкиране, за да бъдат пренасочени клиентите към дигиталните банкови услуги, прогнозира днес пред Би Ти Ви..."!

  Това не са прогнози. Просто ни казват отдалеко, какво са намислили да правят.
  Тоя е също толкова неприятен, като мазния Левон...!

  Бивш tww09306483.
 38. 38 Профил на himler
  himler
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Направо да ги писхат био банки и таксите им скачат 4 пъти! Тази псевдодържава може само да рекетира гражданите! Защо всички сделки през банка?

 39. 39 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  Вижте сега... Уникредит е публично търгувата банка, на борсата в Италия е. Райфайзен - в Австрия. ДСК - в Унгария. Сибанк/ОББ - КВС Белгия. През всеки онлайн брокер може да си купите акции, ще имате дял от банката и ще печелите и вие от деветте кожи, които стрижат. Като гледам, акциите на банки не са излетели в космоса, даже са надолу последните години. Поради ниските лихви не могат да печелят много и гледат да компенсират с таксите - но нетната печалба не расте. Така ви блазни да имате банка в тия години и да печелите - сега е момента да си купите акции, курсът им е нисък.
  —цитат от коментар 12 на Камен


  Абе тарикат, я отиди в Уникредит в Италия или Райфайзен в Австрия и виж там позволяват ли си подобни тарифи.

  Тук за всяка разплащателна сметка вече те бръснат по 2-3 лв месечно, ако имаш в 2 банки по 2 сметки (1 евро и 1 лева) без да правиш и 1 единствена операция си -200 лв на година - само да ми стоят днните в една база данни.

  Иди после да направиш и някой трансфер в евро да ти вземат 20-30 евро, при положение, че в Европа са под 1 евро, дори безплатни на много места.

  Да не говорим за карти, токени за оналйн банкиране, обслужване на гише - такива такси никъде няма.

  Иначе, Уникредит-Булбанк можаха да си изплатят 1 милиард дивидент към банката майка в Италия Уникредит миналата година като се пенсионира Хампарцумян (за което той взе няколко милиона като съ-акционер с 2-3%).

 40. 40 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 368 Весело

  колко им беше печалбата на дестмесечието ? а да - Търговските банки в България отчитат 11,4% ръст на печалбата си за първите осем месеца на 2019 година......
  малко трябва да вдигнат таксите очевидно....

 41. 41 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 368 Весело

  До коментар [#24] от "wnl03619584":

  така е по български закон..

 42. 42 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#28] от "mitko11":

  И къде я виждаш тази "банка" да има клон в България?
  НЯМА Я НИКАКВА!

  https://www.bnb.bg/BankSupervision/BSCreditInstitution/BSCIRegisters/BS_CI_REG_BANKSLIST_BG

  НЕ ЛЪЖИ И НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ХОРАТА! ТОВА НЕ Е БАНКА!

 43. 43 Профил на Октавиан
  Октавиан
  Рейтинг: 859 Неутрално

  български закон и български банки с български персонал, готини какички от унсс но всъщност от селата, а зад тях разни нафукани меринджеи деца на меринджеите на политбюро, подпомагани от законите на червено мутренско правителство. Ще повърна

  за мен няма нищо нередно в редакцията на този вестник, като изключим, че е честно читателите да знаят, вестник с новини ли четат или сводки на политическа фондация с неясно финансиране и подизпълнител - псевдоопозиционна партия с ръководство произлизащо от тежката номенклатура на бкп, както и позиция за културата, която врагува с автентичната българска култура в интерес на други страни? Долу БКП и герберската болест! Долу комсомолската имитацията на преса!
 44. 44 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 995 Неутрално

  "...Скок на таксите за обслужване на гише прогнозира председателят на банковата асоциация..."

  А "скок" на дрянова тояга дали не искат? Има една приказка за лакомото дупе...

 45. 45 Профил на 06210311
  06210311
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#2] от "wnl03619584":

  Абсолютно редно е държавата да поставя лимити и условия на банките при положение, че със закон ни задължава да ги ползваме.

 46. 46 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 237 Неутрално

  интересно ми е 20% ДДС от таксите ,как се прибират от държавата ? или събраното отива във фонд дарения за родата ? честит им празник ,макар че заслужават повече шамари от колкото поздравления

 47. 47 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7900 Неутрално

  За 10 месеца, печалбата само от такси им е 1,1 млрд. лева. Колко още трябва да се увеличават.

 48. 48 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2179 Неутрално

  Направо е невероятно! Не стига че си им дал парите си, ами ще те таксуват за обслужване???? Банковата мафия май е по-голяма от мафиите на митничари, полицаи, телефонни измамници?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK