VIVACOM е един от първите телекоми в света с иновативeн и сигурен модел за разплащания

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

VIVACOM е един от първите телекоми в света с иновативeн и сигурен модел за разплащания


От 27 юли потребителите на VIVACOM и Pay by VIVACOM могат да се възползват от уникалната за България карта Mastercard: Digital First - иновативен и сигурен модел в света на разплащанията. Така VIVACOM е първият телеком, който предлага Mastercard Digital First в Централна и Източна Европа и сред първите два мобилни оператора в Европа. Услугата осигурява достъп до виртуална карта за разплащане в дигиталния портфейл Pay by VIVACOM, както и физическа карта с всички функционалности на безконтактните карти, но с по-голяма сигурност, по-добър контрол и изчистен минималистичен дизайн.


VIVACOM е един от първите телекоми в света с иновативeн и сигурен модел за разплащания


За удобство и сигурност на потребителите на физическата карта са изписани само имената на картодържателя. Липсва каквато и да е чувствителна информация. Уникалният 16-цифров номер (ПАН) и CVC кодът за онлайн плащания с картата се съхраняват само в дигиталния портфейл. Достъп до него има единствено титулярят чрез използване на биометричните си данни или секретен код. Така се предотвратява възможността за злоупотреби - картата не може да бъде използвана на банкомат или за покупки в интернет при загубване или кражба, като потребителят може да я "заключва" с един клик в приложението. Потребителят получава нотификации и детайлна информация за направените разходи по сметката.
Услугата "Цифрово активиране" на Mastercard (MDES - Mastercard Digital Enablement Service) е част от технологията на всеки мобилен портфейл, тъй като използва най-модерните технологии за плащане - EMV стандарт, токенизация и криптография, за да гарантира цялостност на информацията на картодържателя.


VIVACOM е един от първите телекоми в света с иновативeн и сигурен модел за разплащания

Сигурността и поверителността на информацията са в ядрото на мобилното плащане. Когато потребителят използва кредитна или дебитна карта Mastercard с дигитален портфейл се дефинира уникален токен, съхранен на самото устройство. Всяка трансакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност.
Освен с високото ниво на сигурност картата се отличава със стилна графика и оригинален оранжев кант, който я прави лесно разпознаваема в портфейла.


Digital First картата на Pay by VIVACOM е първата по рода си платежна карта в България и една от първите Digital Frist cards в Европа.


Така VIVACOM отговаря на нуждите на съвременния потребител - проучвания на Mastercard* потвърждават, че с нарастващата дигитализация на банковата индустрия хората търсят сигурност повече от всякога, като я посочват като един от най-важните критерии за използване на дигитални банкови услуги (69%). В същото време, традиционно за България, потребителите отбелязват удобството и бързината, като основен фактор за използването на тези услуги - 44%. Близо две трети (68%) смятат, че в бъдеще ще се увеличи търсенето на мобилни финансови решения, тъй като те правят операциите лесни и удобни.


Повече информация за Pay by VIVACOM може да видите тук


*Данните са от потребителско изследване на Mastercard Централна и Източна Европа, проведено през 2019 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK