Финалът на "Национална финансиада" 2020 ще бъде проведен онлайн на 3 октомври

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Финалът на "Национална финансиада" 2020 ще бъде проведен онлайн на 3 октомври


Финалното събитие на инициативата за финансова грамотност на Банка ДСК - "Национална финансиада" 2020, ще се проведе в онлайн формат на 3 октомври. Поради епидемичната обстановката в страната отборите - финалисти ще вземат участие във финалния етап на надпреварата чрез състезания през онлайн платформи.


"Национална финансиада" 2020 се различава от миналогодишното издание, не само по начина на провеждане. Тази година участниците се състезават в две възрастови групи: 14-16-годишни и 17-19-годишни. Освен разширяване на възрастовите категории във второто издание на инициативата Банка ДСК ще раздаде общо 6 стипендии за образование, по 3 за всяка от групите - 3000 лв. за отборитепобедители, 1500 лв. за заелите второ място във финалната класация и 750 лв. за отборите от двете групи, които са на 3-то място.


Финалът на "Национална финансиада" 2020 ще бъде проведен онлайн на 3 октомври
Регламентът предвижда провеждането на полуфиналите и финалите за шестте най-добри отбора от всяка възрастова категория да е изцяло онлайн. Тимовете, съставени от ученик и родител, ще се състезават едновременно в отделни виртуални стаи и ще решават въпроси на финансова тематика през платформата за видео разговори Zoom и дигиталното решение за игри с образователно съдържание Kahoot. Крайното класиране ще бъде формирано според сумарния точков актив, който се определя от броя на верните отговори и времето за решаване на въпросите.


"За втора поредна година отчитаме изявен интерес към "Национална финансиада" - от общо 992 записали се отбора 12 са класирани за финалното събитие. Щастливи сме, че има будни млади хора, които се интересуват от темата за финансовата грамотност. Една от основните ни цели като банкова институция е да насочваме вниманието на младите към отговорното управление на личните финанси и да ги подготвим за предизвикателствата на живота," коментират от Банка ДСК.


Финалната надпревара ще бъде достъпна за гледане на живо във Facebook страницата на Банка ДСК за всички, които имат интерес да разберат кои ще бъдат победителите в "Национална финансиада" 2020. Списъкът с класираните за този етап отбори е публикуван на уебсайта на кампанията - https://finansiada.bg/classification/.


Партньор на инициативата и тази година е Фондация "Инициатива за финансова грамотност".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK