tbi bank предлага публични облигации с до 9% доходност

Това е . Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Лукас Турса, изпълнителен директор на tbi bank

Лукас Турса, изпълнителен директор на tbi banktbi bank стартира публично предлагане на облигации, структурирани да отговарят на изискванията за инструменти на приемливите задължения (MREL). Размерът на емисията, насочена към институционални и индивидуални професионални инвеститори, е до 20 млн. евро с минимална сума за инвестиция 100 хил. евро. Годишният лихвен процент е в рамките на 8.50 до 9.00. Падежът на облигацията е 3 години с възможност за изплащане 1 година преди падеж. Периодът за записване ще започне на 5 юни и ще продължи до обед на 9 юни 2023 г.


"Предлагаме отлична възможност на институционалните и индивидуалните професионални инвеститори да защитят парите си от инфлацията, тъй като в момента облигациите са най-добрата инвестиционна възможност от гледна точка на съотношение между риск и възвръщаемост. Взехме предвид настоящите условия на пазара в Европа и затова решихме да предложим на инвеститорите атрактивна доходност и по-краткосрочен падеж. Смятаме, че лихвените проценти в еврозоната ще достигнат своя връх през тази година и по този начин след 2-3 години ще имаме възможност да рефинансираме облигацията при по-нисък лихвен процент", казва Лукас Турса, изпълнителен директор на tbi bank.


Повече информация за емисията може да откриете тук.


За tbi bank


tbi bank е challenger банка в Югоизточна Европа и регионален лидер в алтернативните разплащателни методи. Банката изгражда екосистема, която комбинира финансиране и пазаруване, с които отговаря на нуждите на клиентите. tbi е фокусирана върху подпомагането на търговците да развиват бизнеса си, както и върху предоставянето на финансови продукти и услуги, които улесняват живота на потребителите. Оперира в България, Румъния, Гърция, Германия и Литва. Чрез различни дигитални канали и доверени партньорства с близо 20 000 търговски обекта tbi има клиентска база от 2 милиона клиенти и е отпуснала 550 000 финансирания през 2022 г. Бизнес моделът на банката и фокусираният върху клиентите й подход доведоха до това да се превърне в една от най-рентабилните и ефективни банки в региона.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK