Все повече собственици се опитват сами да продават ипотекирани имоти

Предпочитат да ги търгуват на свободния пазар, отколкото да бъдат иззети заради непогасени кредити

От няколко месеца на пазара излизат оферти за имоти, които са на прага да бъдат иззети от банки заради неплащане на кредити. Това показа проучване на "Дневник" сред брокери. Въпреки че такива предложения са прекалено малко и не могат да окажат съществено влияние върху сектора, очакванията са те да се увеличат в следващите месеци заради факта, че все повече хора изпитват затруднения да погасяват заемите си. Тенденцията беше потвърдена и в доклад за състоянието на ипотечния пазар към края на юни, изготвен от консултантската компания "Кредит център".


"През последните няколко месеца действително започват да се появяват такива оферти", каза управителят на агенция "Форос" Добромир Ганев. По негови наблюдения най-често те са за жилища. Това са имоти, закупени с кредит, чието изплащане сега се оказва проблем. "Тези хора се опитват да продадат апартамента по пазарни цени и да погасят заемите си, преди да се пристъпи към изземане на имота", обясни Ганев. За същата тенденция съобщават и от агенция "Сити", откъдето коментират, че най-много оферти са излезли през април и май.


Обикновено цените на подобни имоти са с около 20-25% по-ниски от сходни оферти. "Много важен фактор при определянето на цената е крайният срок, в който длъжникът трябва да уреди взаимоотношенията си с банката, колкото повече наближава датата, на която трябва да се изземе имотът, толкова по-ниска е цената", каза Ганев. Според него обаче една част от собствениците пускат офертите на "висока цена", което не е добро решение в тази ситуация.
Според доклад на "Кредит център" покачващата се безработица в съчетание с по-високите лихви и месечни вноски изправиха част от клиентите пред затруднения при погасяването на задълженията им. След като хората са направили опит да предоговорят кредита си, но това не е помогнало, за собствениците е по-изгодно да продадат имота на свободния пазар, отколкото кредитът да стане предсрочно изискуем и да се наложи продажба от съдия-изпълнител, посочват консултантите. В резултат се забелязва и увеличение на ипотечните кредити, които са изтеглени за покупка на вече ипотекирани апартаменти през първите шест месеца на годината, е записано в доклада.


Възможността за продаване на имота на свободен пазар, преди да бъде иззет заради задължения, е все още непопулярна сред по-голямата част от хората, твърдят брокери. "Собствениците трябва да знаят, че това е една добра възможност да го продадат и да погасят дълга си към банката", каза Ганев. На подобно мнение са и колегите му от агенция "Сити", които смятат, че при атрактивна цена бързо ще се намери купувач, дори и в условията на криза. Мярката се препоръчва и от банките.


Каква е тенденцията


Цените на имоти преди изземване са с 20-25% по-ниски


Атрактивността на офертите зависи от оставащия срок за погасяване на заема


Има увеличение на ипотечни заеми, теглени за вече ипотекирани жилища


Мярката се препоръчва и от банките

Ключови думи към статията:

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на taz
  taz
  Рейтинг: Неутрално

  "Га ядаати кивтетата ни риваате", "Па-па-па", "Данчо и кредит?", "Сбогом мамо, сбогом татко"...?

  Най-проблемни за ипотечните кредити са година 3-5, т.е. при нас купона ще е 2010-2012. По-добре тия хора да продават сега, защото банките тяхното са си го сметнали много добре. Още в първите 3 години ще приберат реалната цена като пари от хората, после е печалбата от балона. Ама така си е, като бай ти Ганя няма и грам кредитна култура....Който не е мислил преди да тегли при тия условия дето са и бяха, и дето даже като ти вземат жилището дължиш, Бог да му е на помощ, на него, че и на децата му.

 2. 2 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Реалната цена е 20% а не с 20%.
  Т. е. ако го е пазарил имота на 100 хиляди евро то реално в Булгариа е не повече от 20 хиляди и то при условие че изпълнението е качествено.

  Попътен вятър в главите!
 3. 3 Профил на ..
  ..
  Рейтинг: Неутрално

  Когато преди време се появяваше мнение във форумите от типа на "Безумни цени на имотите" никой не вярваше, говореше се " реалността е такава ако не сега, утре ще е по скъпо" ама дойде "спасов ден" и какво се оказа - стройтелите от една страна свличаха кожа подобаващо, от другата страна банките свличат кожа и всичко в един момент се оказа на гърба на човечеца решил да си купи 50 кв. и да ги изплаща цял живот. А детето? "Еми то ще спи ....на балкона". А сега честито на нетърпеливковците, вече сте роби за цял живот! Продавайте тези безумни "кафези" без да гледате печалбата, щото свободата е чиста печалба за вас господа! А на "село" децата ви ще живеят по-пълноценно отколкото в "кафеза в село София"

 4. 4 Профил на м да а а а!
  м да а а а!
  Рейтинг: Неутрално

  Колко е изгодно да се живее под наем? Много! Като наем плащаш едва до 5% от стойността на имота. А иначе лихвата е 15-18-20%.
  Иначе казано с парите който даваш за наем не можеш да си платиш и половината лихва при добри времена/т е 10% / или една четвърт от парите давани само за лихви в момента.

 5. 5 Профил на търси се
  търси се
  Рейтинг: Неутрално

  някой да е виждал Иванов/Ганев? Имаме нужда от експертна прогноза за бъдещето на пазара за недвижими имоти.

 6. 6 Профил на брокер
  брокер
  Рейтинг: Неутрално

  Ти остави ,че не могат да си плащат лихвите, ами и панелните блокове се оказаха по-яки от новите некачествени тухлени изпълнения. Каквата демокрацията ни - такова и новото строителство....

 7. 7 Профил на запознат
  запознат
  Рейтинг: Неутрално

  др.Иванов и брокера му Ганев имат проблем с ипотекирани имоти и нямат време за чат. Вече не ги търсете тук.

 8. 8 Профил на Недко
  Недко
  Рейтинг: Неутрално

  Бойко да се намеси. Той е месия.

 9. 10 Профил на ликтор
  ликтор
  Рейтинг: Неутрално

  Аз си мисля ,че Костов е виновен !

 10. 11 Профил на Тъй е то
  Тъй е то
  Рейтинг: Неутрално

  Голям ташак е да си взел кредит - има да го изплащаш...

 11. 12 Профил на А
  А
  Рейтинг: Неутрално

  Костов е виновен и за световната криза!

 12. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 13. 14 Профил на ertop
  ertop
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ама, разбира се, че Костов. Как пък не се сетих пръв?

 14. 15 Профил на kony
  kony
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Хей, Евгени Бъкърджиев държи по 180 000 евро у дома си, златото отделно - който е закъсал с ипотеката да знае

 15. 16 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 512 Неутрално

  До голяма степен имотите поскъпнаха заради манипулирането на купувачите, а не толкова заради обективно нарастване на търсенето.
  Манипулирането на купувача се основаваше на една оборима презумпция - че цените ще продължат стабилно да растат. Затова някои купуваха имоти, с цел последваща препородажба с печалба, а други се подплашиха, че цените един ден ще стигнат едва ли не милиони и вземаха заеми, без да преценят възможностите си.
  Един ден, в нашия случай едва ли преди да са минали 5-6 години, пазарът може и да се ПОвъзстанови, НО манипулативният елемент няма да го има. Тогава друга стока ще е на мода - натам балъците ще се втурват и ще се разоряват, ако не се отдръпнат навреме.
  А в близките 2-3 години ще видим нива на цени на апартаменти в София от 150-200 Е. При това пак няма да има достатъчно купувачи.

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 16. 17 Профил на DABE
  DABE
  Рейтинг: Неутрално

  Костов е виновен за глобалното затопляне, за кредитите, за банките, за борсата. Той е виновен, че има криза...

 17. 18 Профил на да бе
  да бе
  Рейтинг: Неутрално

  до еврореалист

  какви цени по 100 евро на квадрат??? Аз още преди 2 години писах, че това е балон, ама кой верва. Сега обаче ти си доста краен, това няма да стане, защото разходите са ололо 300 евро на квадрат. Дори някой да е принуден да продава, едва ли би паднал под 250 евро.
  За мен реалистична цена е 400 до 500 евро НОВО И КАЧЕСТВЕНО СТРОЙТЕЛСТВО В СОФИЯ С ИНФРАСТРУКТУРА И В ДОБЪР КВАРТАЛ.
  КОЙТО ЧАКА ЦЕНИ ОТ ПО 100 ЕВРО РИСКУВА ДА ИЗПУСНЕ МОМЕНТА. АЗ ЩЕ ЧАКАМ ОЩЕ ГОДИНКА, И ТОГАВА ДЕЙСТВАМ...

 18. 19 Профил на do da be
  do da be
  Рейтинг: Неутрално

  кой те пита за разходите? Пита ли някой за себестойността преди година-две?
  е, сега имоти ще се продават доста под себестойността и няма да има купувачи

 19. 20 Профил на ухх малии
  ухх малии
  Рейтинг: Неутрално

  тепърва има да 'спихва' балонът , и после няма себестойности ,няма пазарлъци... ще видите как е по света /15% собствени жилища/ , просто ние се движим 10-20 години назад
  ..и 300 Е/м2 ще е много ,щото нокой не знае колко лева ще е едно евро след 1 год. , банките не дават заеми /вече няма обезпечения за тях/ , а безработицата ще расте

 20. 21 Профил на jukoni
  jukoni
  Рейтинг: 226 Неутрално

  до да бе
  Няма реалистична цена бате, има пазарна цена- колкото ти даде купувача- 100 Е м2, взимай и беж крачета да бягаме...
  Иначе лаком ГЪЗ...

 21. 22 Профил на Нционал
  Нционал
  Рейтинг: Неутрално

  Важно съобщение
  Уважаеми Българи, това съобщение ще го срещате във всички форуми свързано с темата на форума или не затова ме ивинете, НО това е начина да се промени нещо.
  Съобщение: Всички посетители на к.к Златни пясъци Варна с автомобили задължително да паркират на платените паркинги собственнос на баровците, иначе веднага ще Ви вдигнат автомобила с паяк, и не си мислете че ще намерите място за безплатно пакиране. Аз предлагам на Всички нормални българи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да почиват в чужбина, защото нашите курорти не са за нас а за социално слаби чужденци, баби и дядовци с инхалатори, българи баровци и мутри.
  Да им покажем че ние можем без тях!!! Национал.

 22. 23 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 512 Неутрално

  до 18

  Ганев?

  Айде, бе! Бях се притеснил! Къде се изгуби!?

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 23. 24 Профил на 96
  96
  Рейтинг: Неутрално

  Цената ще се срине толкова повече, колкото повече трае кризата и дали ще има споразумение с МВФ. За съжаление ще пострадат първо хората повярвали на банките и теглили заеми за да платят 5-6 пъти по-високи цени на имоти и плащали огромни лихви на банките през последните 5-6 години. Сега ще трябва да продават на безценица и да загубят и десетки хиляди евро платени за лихви.

 24. 25 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 699 Неутрално

  А какво ли ще стане в Банско и Разлог?
  Там има блокове за половин София построени....

 25. 26 Профил на jukoni
  jukoni
  Рейтинг: 226 Неутрално

  В Банско , а и не само там, работата отдавна е -"кой ми сра в гащите".

 26. 27 Профил на ne be
  ne be
  Рейтинг: Неутрално

  в крайна сметка - на който са му ниски цените - просто да не продава... !

 27. 28 Профил на !
  !
  Рейтинг: Неутрално

  За Банско... Костов е виновен. Питайте Бойко, докато се храни!

 28. 29 Профил на ..
  ..
  Рейтинг: Неутрално

  Прогнозите за апартаменти на цени от порядъка на 150-200 е за София са крайно оптимистични. За мен тези твърдения са по-скоро примамки! Същите от типа на "купувай сега щото утре ще е по-скъпо", така и "продавай за 150 е. щото утре ще са по 100". За да е стабилна банковата система голяма част от балъците трябва да продължават да си погасяват ипотеките за да не станат банките собственици на ненужни апартаменти. Най малкото защото всички банки към момента се нуждаят от пари-кеш. Така, че реалните нива на цените на апартаменти и в този случай няма да се определят на пазарен принцип. Забравете за безплатния обяд!

 29. 30 Профил на един
  един
  Рейтинг: Неутрално

  очакват се цени до 200 е на квадрат за провинцията и 300-до 400 за лукс в софия и варна ,офиси 300 до 400 евра ,такива цени има и сега но до нова година ще има още поне 20 пъти повече такива имоти , освен това ,ако не издържи и борда което е много вероятно ,може да стигнем бързо и бодро цените в маями и чикаго ,дето има и 70 долара на квадрат ,е има и 2000 но там е маями .

 30. 31 Профил на the_one
  the_one
  Рейтинг: 226 Неутрално

  Абе Костов, Костов Я направо кажете, че Костов е виновен и за Третата световна война, к'во го криете?

 31. 32 Профил на пп
  пп
  Рейтинг: Неутрално

  Има един по-голям кретен от инж.Ганев, всичките му изказвания са едно и също и са навсякъде по форумите "Костов е виновен". Не го ли познава някой, да викнем линейка да го вземе

 32. 33 Профил на Реалист
  Реалист
  Рейтинг: Неутрално

  Хайде, хайде! Цените ще паднат, ще има изгодни сделки, за който може да си го позволи, но нека бъдем реалисти - оферти под себестойността няма да има на пазара, освен при принудителна продажба.

  А в бъдеще хората ще са много по-предпазливи. Ще купуват само когато могат да си го позволят и ако цената е изгодна. А действително, човек може да прецени дали цената е изгодна, като сравни паричните потоци при наем и при покупка. А онова, което си струва, ще се продаде лесно и ще си запази цената. Което не струва, ще поевтинее.

 33. 34 Профил на Др. Портокалов
  Др. Портокалов
  Рейтинг: 443 Любопитно

  Ами то проблема е, че цените не спадат със същата скорост с която се качват. В момента има на пазара все още имоти за 1800Е/кв които са просто нереалистични, но пък под 600 може би само нещо на зелено може да се намери

 34. 35 Профил на xilol
  xilol
  Рейтинг: Неутрално

  Дайте идея как да се отървем от този шизофреник Ганев. Сигурен съм, че и Костов ще е благодарен.Еба ти изкукуригалия,смахнат фанатик!

 35. 36 Профил на 007
  007
  Рейтинг: Неутрално

  Цените на имотите ще спаднат до реалността им. Не е реално да печелиш 500-600 процента, нали? Така че скоро стойността на имотите ще спадне до 10 процента над тяхната себестойност, което е нормална търговска практика. Никой няма да купува ново строителство с акт 16 повече от 500 евро на квадратен метър. А панелките ще спаднат още повече. Всичко ще бъде наред, просто хората ще умират от глад, което е насърчително.

 36. 37 Профил на ямх
  ямх
  Рейтинг: Неутрално

  милион пъти го обеснявах на мутрите по форумите да спрат да перат пари, но те не могат да четат, не могат да смятат и не са били в даскалото... цена 150 евра/кв/м, до 200 в софия и не се радвайте, назад времето ще е татово!

 37. 38 Профил на hihihi
  hihihi
  Рейтинг: Неутрално

  Бре Ганев и Иванов сменили никовете и пишат с по няколко ника. Сега заприказвали за реални цени само купувачи дано пак да се намерят и банки, готови да наливат пари в имоти. Че с този стандарт в Булгаристан само сме за нови апартаменти да закупуваме (не ни стигат старите). тъкмо се чудехме къде да инвестираме. Хайде пак в апартаменти, вече на "реални" цени

 38. 39 Профил на себестойник
  себестойник
  Рейтинг: Гневно

  Аре стига повтаряли тая себестойност като развален грамофон , де! Колко е себестойността на панел в Люлин 5 набор 1976?

 39. 40 Профил на Marek
  Marek
  Рейтинг: Неутрално

  Apartament,bez KUHNYA,bez KILER,bez KORIDOR-NE KUPUWAM,poznai zascto.

 40. 41 Профил на наблюдател
  наблюдател
  Рейтинг: Неутрално

  ''кредит център'' ме кефят с техните статии. Преди яко насърчаваха безумното теглене на ипотечни кредити и радостно съобщаваха колко се е покачил размера на средния заем - вземат си % като заведат в някоя банка поредния новодомец , а сега съобщават , че длъжниците си продавали ипотекираните апартаменти )))) '' КРЕДИТНИ - КОНСУЛТАНТИ'' СА ТЕЗИ ЕЙ - Т.Т.

 41. 42 Профил на съмнителен
  съмнителен
  Рейтинг: Неутрално

  разбирачити у форумът не казват, чи сичкуту силяндур от Испанията и Ирландията кат са върни нема да иска да си оди обратну у Чирпан и Тутракан - видели свет вечи, гърмени тарикати! а и с кинти спастрени колко за идна кутийка у София или Варнъ. Кат добавим и сичкото сигане от Виетнам, Бангладеш и Сирия, за които Софията си е напрао Европата чернити прогнози поанмирисват напрао на насаждане на паника и плачат ли плачат за прокурор!!

 42. 43 Профил на еспециалист
  еспециалист
  Рейтинг: Неутрално

  От вече година когато стане въпрос за жилища ви споменавам че България сериозно върви по пътя на Испания
  Кризата едва сега започва офертите ще включват и нов лек автомобил за закупено жилише а по късно и 2 жилища за цената на едно
  Така че тогава ще разберете реалната цена когатао банките започнат да си търсят парите от предприемачите
  Дано да съм с грешка но пък ще имаме голф игрища за да си разхождаме кучетата

 43. 44 Профил на Пацо
  Пацо
  Рейтинг: Неутрално

  Дълбоко се заблуждавате разни "разбирачи" и дървени философи. Наистина цените на имотите падат леко за момента, но те ще скочат отново нагоре след недълго време.
  Такъв спад на цените обикновено води до повишаване на наемите, защото всички тези хора дето продават сега ще трябва да живеят някъде все пак. Това пък от своя страна води до изкупуване на евтини жилища от инвеститори за да бъдат отдадени под наем, тъй като това става вече изгодна практика, а то пък от своя страна води до повишаване цените на жилищата.
  Номера е да остискаш жилището, което си купил на всяка цена. Дори и пазарната му цена да падне за момента в по-дълъг период от време ще си върнеш парите и дори ще спечелиш.

 44. 45 Профил на uf
  uf
  Рейтинг: Неутрално

  Пацо, вервам ти ...ама не е тъй.... с пожелания не става вече..пробвах

 45. 46 Профил на cheers
  cheers
  Рейтинг: Весело

  Не винаги цените на имотите се качват и след криза.
  Има много фактори който трябва да се вземат предвид.
  При (страх от) инфлация се качват винаги но дали това е инфлация или просто разхлабен кредит които също ако не се позатегне от време на време води до инфлация а пък ако се затегне още по вече може да се получи дифлация.
  Развитите страни като Япония и САЩ имат достатъчно опит в тази област през последните 20-30години - затова моя съвет е да вземате поука от тях.

 46. 47 Профил на take it easy
  take it easy
  Рейтинг: Неутрално

  Хвърляйки едно око констатирам, че все още са доста скъпи! Ако банките не паднат цените в последствие като собственици
  ще започнат да губят повече.
  Мисля че това не е дъното и ще има още да падат!

 47. 48 Профил на Недолюб
  Недолюб
  Рейтинг: Неутрално
 48. 49 Профил на Men
  Men
  Рейтинг: Неутрално

  Пацо, ей такива "експерти" като тебе ни докараха до тук. Но помни - за всяка свиня си има Коледа!

 49. 50 Профил на Недолюб
  Недолюб
  Рейтинг: Неутрално

  Според мен не се отчита фактът, че вече има субсидии в земеделието. Всяка готина стойноста на субсидията нараства. Много скоро земеделието ще стане много печеливш бизнес. Това ще накара доста предприемчиви хора да се захванат с земеделие и ще живеят в големи и богати къщи в провинцията. Там всичко ще им е еффффффтино и спокойно. При бързите автомобили, дай Боже и добри пътища, развитието на технологиите, интернет, електонен подпис, електронни разплащания и т. н. Няма да има нужда да се бутаме в боклуците и задръстванията.

 50. 51 Профил на Пацо до 40
  Пацо до 40
  Рейтинг: Неутрално

  До къде са ви докарали Men???
  Точно това е разликата между глупаците и умните хора. Глупака като Men си купува жилище за 60 хил. за да го продаде след 1-2 години за 40 хил. щото не може да плаща заемите, а след още 1-2 години си го купува същото жилище за 80 хил. и после експертите и икономиката и целия свят им е крив и виновен.
  Умния си купува жилище за 60 хил. и чака то да стане 100 хил. та да го продаде и да си купи друго.
  Всеки според акъла си.

 51. 52 Профил на Men
  Men
  Рейтинг: Неутрално

  Казах ти, повече няма да повтарям. :І

 52. 53 Профил на вергил
  вергил
  Рейтинг: Неутрално

  Имаше масово облъчване на хората и глупаците естествено се вързаха.Първата лъжа-София била над 2 милиона,дори 3 милиона жители.При положение че има 500 хиляди жилища и от тях 100 хиляди са непродадени интересно как я изчислиха тази цифра.Средно да сложим по 3 човека в жилище се получават 1 милион и 200 хиляди.Останалите 800 хиляди сигурно живеят в землянки.

 53. 54 Профил на Недолюб
  Недолюб
  Рейтинг: Весело

  Когато в правото се разглежда един казус, първия въпрос, който се задава е: кой има полза от това???
  Защо в София се нагъчкаха толкова хора? Защото "някой" иска да лапа и да щрака с пръсти. Няма инвестиции в прованса. Това означава: натиск върху цените на имотите: натиск върху цените на наемите; натиск върху цените на услугите; магазини и бензиностанции никнат, като гъби. Задръствания, боклуци и престъпления. "Някои" със скъпи имоти лапат охолно. Това те си го направиха умишлено.
  Представете си: 700 000 - 800 000 души, които са дошли да работят в София от провинцията, да имат работа на добра заплата по родните си места, където имат големи къщи и апартаменти. Къде ще отидат цените на имотите, цените на наемите. Оборотите на магазините и бензиностанциите????
  Ще има фалит след фалит на малките фирми и магазинчета.
  Къде ще се спре падането на цените на наемите и имотите?????
  Предишните години да наложи "модата" да се куповат безумно скъпи, некачествени жилища, с некачествена или липсваща инфраструктура. Тези жилища се купуваха с безумно скъпи кредити. Жилищата и кредитите ги раздаваха ченгета от един и същ кръг. Познайте сега на какво се нахендриха толкова много хора??? Аз лично все още живея под наем и не си продадох душата за една кутия. В ченгесарска България едно жилище = един живот. Купувайте ......

 54. 55 Профил на DO # 54
  DO # 54
  Рейтинг: Неутрално

  ЕВАЛА БАЦЕ........................МНОГО ПРАВИЛНО!!!

 55. 56 Профил на ivanchoLA
  ivanchoLA
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ah sha padat oshte tva e ideotski zeni na kvadrat za nishtoto koeto poluchavash tam, sha ima oshte vreme kogato naistina se srinat zenite, no horata se uchat ot greshkite si i tva e

  #notmypresidentAmericans strive for excellence, Europeans for mediocrity ... да не би цоциализъм играло, не би чудо видяло (c) ivanchoLA2012
 56. 57 Профил на брокер на броколи
  брокер на броколи
  Рейтинг: Весело

  Пацоо, Пацо

  от една година наемите падат, заедно с цените на жилищата. Падат, понеже няма финансиране за покупки и всичко отива на наемния пазар. А познай къде ще тръгнат да купуват големите инвестори, като всички пазари на имоти са в корекция, включително и развитите. Днес 60000, догодина 100000. Ех, мечтиии .... сега е 2009, а не 2007.

 57. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: Неутрално

  Всеки, който се взе на сериозно с 500 лева заплата и повярва на банкери и брокери, го чакат трудни години...!
  Обречения на "вечен растеж" пазар на недвижими имоти остана в историята! Цените ще са около 250-300 евро и за то добри имоти.
  Селяндурите навряни в София да си седят там и да газят калта! Да си пре-продават един на друг апартаментите из разни световно неизвестни ЖК-та, че да поддържат нивото!

  След около година ще е голямия цирк! Апартаменти на килограм! Коли на килограм! Даже и бате Бойко няма да може да помогне...!

 58. 59 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ние имаме поръчки за такива апартаменти.
  Но клиентите дават цени, много под тези на пазара в момента.
  Ще чакат.
  ---
  Това трябва да се разбере от собственици , които продават преди да загубят инвестицията си.
  Важно е да се минимализира загубата, а не да се спечели.
  Времето на печалбата изтече

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 59. 60 Профил на Сталин
  Сталин
  Рейтинг: Неутрално

  мАй Пайцо ли Гайу ли иска да спаси ПОТЪВАЩИЯТ "Титаник" и вика не скачайте ,че ще трябва да се качвате пак.
  Хей Пицо , 10 ГОДИНИ(минумум) ако ти устиска да удържиш имота си ,то тогава ще се върнат на цени 2005-2006 година.Пример Япония.

 60. 61 Профил на Пачо
  Пачо
  Рейтинг: Весело

  Паца, яла пиле да ти продам едно имотче като слънце на топ локейшън, че такива като тебе нещо малко останаха....

 61. 62 Профил на watchdog
  watchdog
  Рейтинг: Неутрално

  До скоро ни уверяваха, че трябва да купуваме жилища на всяка цена, а сега ще ни уверяват че трябва да продаваме жилища на всяка цена!!!
  ЗАЩО?
  За да има сделки, естествено!!!
  От тях папкат не само брокери и банкери, но и държавата!!!
  За всяка сделка се плащат такси, комисионни, вземат се кредити за които се плащат високи лихви...
  Така че алъш-веришът трябва да продължи!...
  The show must go on...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK