Военните купили 273 апартамента в седем града

Според Министерството на отбраната жилищата в Сливен са по-скъпи от тези в Бургас

Военните купили 273 апартамента в седем града

© ДневникИзбори 2022

Министерството на отбраната е сключило сделки за 273 апартамента в седем града. Това става ясно от справка на отбранителното ведомство. Имоти са пазарувани във Варна, Бургас, Карлово, Сливен, Враца, Стара Загора и Велико Търново.


Изнесените от военните данни показват, че Сливен вече изпреварва Бургас по цените на жилищата. Министерството на отбраната е купило в Града на 100-те воеводи 24 апартамента при средна цена на квадратен метър от 672.84 евро без ДДС. Фирмата, с която е била осъществена сделката, е "Билд инвест". Сравнено с данните в специализирания сайт imoti.net, става ясно, че сключените договори за Сливен са на цени, по-високи от средните за града. Те варират от 402 до 679 евро на квадратен метър. В Бургас са били купени 39 апартамента от компанията "Сан сити" и 55 жилища от фирмата БМ. Първите за взети при цена от 500 евро без ДДС на квадратен метър, докато вторите при цена от 650 евро без ДДС.


Във Варна Министерството на отбраната е купило апартаменти на най-висока цена, която обаче е по-близо до най-ниската средна за града. Военното министерство е взело 19 жилища при цена от 723.46 евро без ДДС на квадратен метър. Компанията, която е продала жилищата, е "Оркид сийсайд апартментс". Средните цени за различните квартали на морската столица варират от 626 до 1385 евро на квадратен метър, сочат данните в сайта imoti.net.
В Карлово военното министерство е сключило договори за покупката на 23 апартамента с фирмата "Донатекс и Ко". Средната продажна цена по договор е 511.86 евро без ДДС на квадрат. В Стара Загора са купени 62 жилища от компанията "Топ-груп" при цена от 560 евро без ДДС на кв.м. Във Враца и Велико Търново са били взети съответно 34 и 17 жилища за военните. Договори са сключени с компаниите "Враца авто" и "Еврострой инженеринг". Апартаментите са били придобити при цена на 375 и 580 евро на кв.м.


Изнесените данни от военното министерство са само за половината сделки, които са били реализирани от министерството през последните месеци. Преглед на правителствените решения за покупка на апартаментите показва, че до този момент трябва да са купени повече от 450 жилища. Според военното министерство информация за останалите сделки няма, тъй като те още не са приключили.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK