Новият лъч на метрото засилил интереса към наемане на магазини

Новият лъч на метрото засилил интереса към наемане на магазини

© Николай НиколовДо три месеца ще има яснота дали сега заявения интерес към имоти близо до новия лъч  на столичното метро ще премине в реални сделки. Това коментира пред държавната телевизия Страхил Иванов, генерален мениджър на "Явлена".


То посочи, че в момента към жилищата, които са на половин-един километър на новите метростанции има заявка за 10% по-високи цени, а за наемите на магазини - 5-15 на сто.


Повече сделки според него се чакат за магазините, защото се очаква те да имат повече клиенти. 
Той направи сравнение с пускането на първия лъч на метрото в "Люлин", когато в продължение на 1-2 години е имало завишен интерес, но в момента към този квартал няма.


Страхил Иванов посочи, че през последните 6 месеца има спад с 26% на сделките с имоти в София, а на цените - с 2-4%.


По думите му очакването на хората е за продължаващ спад, но това според експертите от бранша няма да се случи. Той посочи, че през последната година има затихване на този спад, въпреки че
съдия изпънителите и банките предлагат много апартамети.


По негово наблюдение има пренасочане на интереса на купувачите от малките към по-големите жилища, а в началото на кризата интересът е бил към едностайните. Прогнозата му е, че през следваща година ще има покачване на цените в определени зони.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK