Бойко Борисов: Ако дадат аргументи, ще променим отново Закона за горите

Бойко Борисов: Ако дадат аргументи, ще променим отново Закона за горите


Премиерът Бойко Борисов даде телефонно интервю днес за сутрешния блок на "Нова телевизия" "Здравей, България". В него той беше прекаран през целия конспект от актуални за страната теми - от протестите срещу Закона за горите, през промените в Закона за съдебната власт, до ситуацията във волейбола. Ето и пълният текст на интервюто


Преди два дни започнаха протести в София. Всъщност, тогава беше и рожденият ви ден, което даде повод на протестиращите да ви честитят и рождения ден. Протести имаше вчера, протести ще има и днес срещу Закона за горите. Г-н Премиер, склонен ли сте да чуете хората и да направите крачка назад по този закон?
С огромно притеснение от два дни следим тези неща и нека да започнем, понеже с тоя рожден ден вече ми омръзна, това беше един абсолютно нормален работен ден. Предишният ден открихме завод...


Вижте, това беше от тяхна страна да направят намека, че депутатите ви правят и този подарък за рождения ден. Протестиращите и това искаха да кажат – за рождения ден на Бойко Борисов освен торти, ножици и т.н., ето един Закон за горите, който знаете какво се говори за него – че е лобистки.
Ще стигна до него. Подреждат се част от спекулации, които да нагнетят напрежение около тези няколко дена. Но съм притеснен, защото тези млади хора могат спокойно да си проведат протестен митинг, където пожелаят в София – нито ще им бъде отказан, нито на някой е отказано да проведе протестен митинг.
От вчера нашите депутати, които са правили и са участвали в приемането на Закона за горите, настояват да се срещнат да им обяснят за всеки един текст и това, което пише в него. Видяхте, вчера вървеше заедно по едно време, че едва ли не шистовият газ ще го пуснем заедно с махането на мораториума за конвенционалния газ. И хората се подвеждат и ескалира напрежението. Единствената ми молба към тези хора е да не затварят Орлов мост. Да отидат пред парламента, да отидат пред Министерски съвет, където искат в София могат да протестират.


Защото когато го затворят, полицията е длъжна да го отвори. И веднага почват да се разхождат полицаи и младежи заедно в схватка, която просто ме ужасява.


А начинът, по който се случи през последните два дни – как оценявате работата на полицията?
Аз вчера съм говорил поне три пъти вечерта със столичния директор Вальо Йорданов. По никакъв начин... просто полицай, който им посегне, ще бъде уволнен. По никакъв начин не трябва да пипнат човек. И защо казвам, че ми е мъчно – защото този закон е следствие от...


Тоест ще има уволнение полицаи? Тези, които виждаме в момента на кадрите?
Не, тези, които проявят насилие. И затова ги моля тези хора да не протестират там, да протестират пред парламента, да дойдат пред Министерски съвет – където искат. Така. И се връщам на закона.


И само за подкрепа на това, което ще кажа. Когато станах кмет, почти цяла София беше разпродадена. Спомняте си Южен парк, спомняте си "Мария Луиза" и какво ли не. Аз като кмет ги спрях и ги оставих паркове и градинки, бяха откраднати, бяха прехвърлени вече. За тези 12 години, в които по един или друг начин съм в политиката, сложихме мораториум на горите, на заменките. И всъщност тези, които си ги бяха подготвили да си ги застроят, си получиха едни бутикови паркове в момента, в които нищо не могат да направят. Второ...


Г-н Премиер, мен, като човек, който обича планината, ме притеснява планината да не стане като Слънчев бряг. Това ли предполага този закон? Защото момчетата и момичетата, които протестират, казват именно това, че ще стане като Слънчев бряг.
Не, напротив. На тези момчета и момичета и на вас, като планинар, ви моля да отворите "Евростат", който цитирате за всичко друго, когато сме най-бедни или с най-ниски доходи. Единствената – има още една държава в Европа, в която са се увеличили последните години горите, и то с 10%, е в България. Факт ли е това?


Щом казвате.
Ето, отворете. Накарайте ги докато говорим, да ви отворят "Евростат" и ще видите, че в България са се увеличили с 10% горите. Ски-пистите, за които говорим – всички проекти да станат, са около 100 км. Всички нови писти. За Австрия – даже аз съм казал, 12 000 км са пистите в Австрия – 10 милиарда...


Тази сутрин каза един колега-журналист, че били 800-900, че не сте казал правилно. Сега, нямам време да го проверя това нещо в рамките на предаването, така или иначе...
Ами, нека да го проверят. Нека, има специалисти – да го кажат. в пъти, пъти, пъти повече. След това. След това, видяхте, че с археолозите по всички магистрали всяко камъче събираме. С еколозите местихме и кокичета. Оставихме с една година да закъснее магистрала "Хемус" заради щъркелово гнездо. Направихме всичките неща, които са за екологията.


Добре, обяснете ми тогава простичко и конкретно по тази поправка, която е проблемната и скандалната. Защо е необходимо да не се променя предназначението на земята? Защо е необходимо там, където ще бъде изсечено, за да се построят съоръжения и прилежаща инфраструктура, то на хартия да си се води гора? Не е ли парадоксално това?
Аз не мога да кажа за някаква думичка в закона дали е така или не е.


Не, логиката каква е?
Логиката е проста – курорт като Банско, където работят хиляди хора от цялата страна зимно време, трябва да им се направи още едно съоръжение, още един лифт и на мястото горе, на стария лифт, където е, за студентска хижа, ако я знаете горе в планината високо, където има сега стар лифт, счупен, да могат да го направят с нов и скиори и сноубордисти да си практикуват спорта.


Какво пречи по сегашния закон да се направи?
Това е единственото, което ще се разреши. Пречи, не може да се направи.


Защо?
Така е законът бил досега, иначе да сме го направили. Затова на тези хора и на вас самия ви предлагам – съберете ги днес в парламента, нека да дойдат и по тези теми да се изяснят. Когато имаше проблем с ACTA, нашето правителство го спря – бяхме първи в Европа и успокоихме хората. С шистовия газ по същия начин. Закон направихме за храните...


А сега?
Нека да дойдат, нека да обясним, защото парадоксът в момента е, че тези хора протестират, а в същото време ние го правим за хората, които обичат спорта и ските. Ако тези хора не са съгласни...


Не всички ползват планината за ски и за сноуборд, от друга страна, но оставете. Добре, ако те ви обяснят, ако те ви убедят в правилността на техните аргументи, бихте ли направили крачка назад?
Разбира се. Ние този закон го правим, за да могат хората да практикуват нормален спорт на планината. И тук не сте прав, защото много хора, които се разхождат във Витоша са ме срещали - "това ми едно от любимите неща". 0,005% от цялата гора са ски-писти.
40% от нашата територия – гори. За всяка отсечено дърво садят 10 нови. И в края на краищата, нека да не се поддаваме на това, че държави, които имат интерес... Да речем Австрия за тази година има 10 милиарда евро приходи от зимен туризъм.


Да, защото ходят българите в Австрия, че било по-евтино там.
Извинявайте, когато сравнявате доходите в Австрия с нашите, те доходите и повишението на заплатите и пенсиите трябва да дойде от някъде. Няма да правим ски-туризъм, няма да правим шистов газ, няма да правим това, няма да правим онова... Няма да правим АЕЦ. Спрях и АЕЦ-а, спрях "Бургас-Александруполис", от някъде нещо трябва да се работи в държавата.


Добре, г-н Премиер, разбрах ви. Казахте, ако може да поискат разрешение за протест, предупредихте полицаите – ако някой пипне или удари протестиращ, че веднага трябва да бъде уволнен. Казахте, че в крайна сметка, ако са по-убедителни в аргументите си от вас, бихте променили отново този закон и бихте премахнали тази поправка. Правилно ли съм ви разбрал?
Абсолютно правилно, както ме го правили много пъти. Но нека да дадат аргументи...


Добре, дайте тогава да минем по следващата изключително важна тема, според мен. Законът за съдебната власт беше приет и на второ четене миналата седмица. Всички аргументи против този закон и против конкретни текстове в този закон бяха чути и бяха казвани месеци наред, а вие решихте сега учтиво да помолите – нека така да кажем – президентът Росен Плевнелиев да наложи вето. Защо е необходимо?
За съжаление, много от нещата, които стават в парламента, аз ги научавам, когато вече станат факт или когато минат през медиите.


Как така?
Така, аз имам Министерски съвет, с който работя. Парламентът е друга институция.


Така е, но има връзка между двете институции. Законите много често отиват в Министерския съвет, от Министерския съвет се приемат в парламента.
Точно така. Вземете решението на Министерски съвет относно решението на Закона за съдебната система и ще видите, че в него няма тези текстове, които бяха приети в парламента.


Кои текстове?
Именно тези, които са за кариерното развитие и бонусите, за избора на Висш съдебен съвет (ВСС), да избере новия главен прокурор, старият Висш съдебен съвет да избере новия главен прокурор, за което аз съм против.


Защо сте против?
И затова вчера само казах, че бих приветствал, ако президентът Плевнелиев наложи вето по тези текстове.


Не мислите ли, че го поставяте в малко неудобна ситуация?
Не, защо?


И него, и депутатите всъщност. Него, защото ако наложи вето, това ще бъде първото му вето, което той ще е наложил по ваша препоръка, как да кажа. Депутатите...
Не, това са... Вижте, ако ние имахме възможност, на 13-ти, с президента Плевнелиев близо час и половина да говорим по различни теми и това беше една от тях. Ние винаги сме мислили по тази тема по един и същи начин, и аз съм изказвал своето мнение. А иначе Плевнелиев, дали ще наложи вето или не, си е негова работа. Ако наложи просто съм казал, че бих го аплодирал.


А, ако не наложи?
Това е негово право.


Тогава какво ще правите – ще внесете нови поправки в Закона за съдебната власт или как?
Тогава ще внесем нови поправки.


Има едно много важно нещо, което искам да ви питам. Вие не споменахте за този закон, пък доколкото съм ориентиран, от Европейската комисия го подчертават всеки път и вероятно ще намери място в новия доклад. Това членовете на Висшия съдебен съвет, правителството на съдебната власт да се избират част от тях пряко от работещите в съдебната власт – магистрати да избират магистрати. Това нещо ще го има ли в новия закон или в поправките, след като президента наложи вето?
То е записано, че следващият избор на Висш съдебен съвет ще бъде с пряк избор.


С пряк избор?
Да. Сега във вторник министър Цветанов и министър Ковачева ще бъдат в Брюксел и още веднъж ще обяснят аргумента за рисковете, ако още сега опитаме да направим това – с пряк избор да бъдат избрани, което практически означава, че трябва в една зала, да речем, в НДК, да се съберат всичките и малко като избора на папата – да стоят там няколко дена, докато изберат. А ако не изберат – какво ще стане. Просто всички аргументи да бъдат казани на Европейската комисия и ако те считат, че това, рисковете да не се избере ВСС или в последствие да не се избере главен прокурор са оправдани, още сега ще опитаме и варианта за пряк избор.


А ако не, кога? Още от кога?
То е записано, че е от следващия ВСС.


За следващия ВСС, което означава за след пет годни, примерно.
Бойко Борисов: Но ще опитаме във вторник и това да го регламентираме.


Какъв трябва да бъде следващия главен прокурор според вас? Как си го представяте като профил, нека да кажем? Защото не можете да се месите в работата на съдебната власт, но като профил как си го представяте?
Аз мисля, че е хубаво новият главен прокурор да бъде избран от поне няколко кандидати, които са безспорни лидери в съдебната система. А защо не и съдия да е новият главен прокурор, за да познава по-детайлно работата и на съда, и съответно да може да накара прокурорите, които пък са началниците на полицаите в досъдебното производство, да събират по-качествено и по-точно доказателствата.


Добре. Как ще отговорите на критиките и на представители в съдебната власт, че и на опозицията, че всъщност този ВСС, който в момента работи, който е избран от Тройната коалиция, е удобен за вас, че е опитомен един вид?
Не мога да отговоря по никакъв начин.


Не е вярно?
Не е вярно, разбира се. Не е вярно и затова именно аз съм против кариерните бонуси за този ВСС и съм против този ВСС да избере новия главен прокурор. Как по-ясно да им отговоря на позицията и по-категорично, разбира се?!


Достатъчно ясно и категорично беше. Нека да минем към следващата тема – боеприпасите, взривовете миналата седмица, преди една седмица край "Петолъчката". Искам да ви припомня нещо, което казахте вие през 2008 г. в декларация на ГЕРБ по повод взривовете в "Челопечене" – че тогава там не бяха взривени оръжейните складове и боеприпасите, а беше взривен митът за компетентното управление на Тройната коалиция. Сега, когато гърмя "Петолъчката", смятате ли, че допуснахте грешка? Мислите ли, че беше нанесен удар върху компетентността на вашето управление?
Категорично съм съгласен, абсолютно е така.


Кой допусна грешката?
Щом има човешки жертви, значи има некомпетентно управление. И в тази сфера, този, който е ръководил или отговарял, безспорно е бил некомпетентен и точната дума е престъпно некомпетентен.


Кой, г-н Премиер, отговорни?
Аз съм възложил да ми подготвят от ДАНС справки, надявам се тези дни да са готови, за целия процес на обезвредяване на припаси, на боеприпаси. Къде отиват? Кой отговаря, защо? Къде може контролът да бъде занижен, къде могат да се купят хора, които да си затварят очите?


Знаете ли, на мен ни направи впечатление нещо много простичко: министърът на отбраната Аню Ангелов каза "крещящи нарушения", а в същото време всички проверки, които са правени от служба КОС на МВР, са показали нула нарушения. Къде е истината според вас, къде се е пропукало?
Дори и да има елементарна човешка грешка, в смисъл, рязали ракети, пък не били снаряди или каквото и да било, това означава пак, че тези хора не са минали профилактичните и всички необходими подготовки за работа, да знаят, че това не могат да го направят.Така че невинни няма и служба КОС в случая трябва да си понесе своята отговорност. Как няма нарушение?


Добре, дайте да минем към спорта. За съжаление, от една страна с хубаво, защото Националният отбор по волейбол отива на Олимпиада, от друга страна обаче, с лошо, защото това беше съпроводено с много остър скандал. Вие на чия страна сте в този спор?
Първо, аз се радвам, че преди години не се поддадохме и направихме спортната зала в София. Виждате сега, хората имат възможност не само да спортуват, а и всички световни звезди се извъртяха на концертите, които се провеждат там. Сиреч, практиката отговори, че е имало нужда от тази зала. За радост, вчера открих още една спортна зала в Пловдив – много красива, много функционална. Напомням, че градове като София и Пловдив, когато аз станах премиер, нямаха нито една спортна зала. Вчера, тази е много хубава в Пловдив, догодина на лято, живот и здраве, ще открием за 10 000 души.


На страната на Радо Стойчев ли сте в този спор или на федерацията? Кой е по-прав според вас?
И двамата не са прави вече. Председателят на федерацията Лазаров е направил, каквото е необходимо, да има волейбол и до този момент работихме перфектно. Радостин Стойчев, най-добър треньор в света, свърши си работата, класира отбора на Олимпиада. Държавата им е подсигурила база, подсигурила им е финансиране, допълнително финансиране, за да се направи квалификацията и вече са в Лондон. Сега трябваше и двамата да проявят разбиране, да изчакат да мине Олимпиадата, да се концентрират в работата дотогава. А събрания и кой какъв да бъде, трябваше да се направи след Олимпиадата.


Той Радостин Стойчев си каза още преди месец - "ще класирам отбора на Олимпиада и след това си тръгвам, ако нещата не се променят".
Тука не е прав Радо. Безкрайно ми е симпатичен, приятел ми е, млад, съвременен, изключителен треньор. Ултимативното казване втвърдява федерацията. И вие видяхте, че скочиха срещу него Лобо Ганев, кой ли не от добрите волейболисти, които казват - "ама волейбол имаше и преди, ще има и след това".


Ще се направи ли проверка по всичките тези неща, които говори обаче Радостин Стойчев?
Разбира се, тя вече се прави. Щом има резултати, то ще станат ясни.
Така че опитах се да помогна в името на волейбола, на зрителите, да отидат и да победят в Лондон, а след това да се караме.


Да, което трябва да знаят хората, че струваше не малко пари между другото, нали така?
Много пари и затова си заслужава да преглътнат обидите си да се стегнат и да отидат подготвени на състезанието.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 688 Гневно

  "Ако дадат аргументи.." което е точно, както ченгеджийницата събира доказателства: дай само тези за вина, респективно за невинност ако е за някой "НАШ"!!
  Така и с аргументите, тиквеников....
  Те са си там, видни за всички освен за тези, на които не им отърва.
  Подавайте си оставката цялото правителство веднага, че сме в такъв уникален батак, който само го увеличавате!!!

 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Весело

  Боко Предпоследното.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Горкият, сигурно е очаквал законът да мине тихомълком, олигарсите да са доволни, публиката да не разбере...

  Тия спонтанни протести му идват в повечко на крехката психика.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Весело

  Да гледаш мутро-милиционер да се защитава със статистика и да ползва числа като аргументи... Е нема такова шоу!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 5. 5 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4207 Разстроено

  До коментар [#1] от "Hristo'o":Едно време в Дирекция на полицията е имало т.нар. Зала на аргументите, представени от гумени бичове, тояги, електрогенератори и т.н. Като произлязъл от тези среди Бобо признава май само подобни силови аргументи...

 6. 6 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3308 Гневно

  Ха-ха...
  При протестите СРЕЩУ ПРОУЧВАНЕТО !!!! ДАЛИ ИМАМЕ ЗАПАСИ ОТ ГАЗ Б.Борисов едва дочака да се покажат "протестиращите" и веднага ЗАБРАНИ ПРОУЧВАНИЯТА,с аргумента,че Гласът народен,бил грас Божи ?!?!
  Сега същият този БОЖИ ГЛАС,с ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО-ГОЛЯМА СИЛА го прави глух и безчувстве.
  Така де.
  Този път "Божият" не обслужва братските и приятелски монополи.

 7. 7
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 8. 8 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  А между другото откъде накъде трябва протестиращите да дават аргументи?

  Не е ли работа на правителството да дава аргументи в защита на интересите на гражданите?

  Така излиза, че по презумция правителството защитава олигарсите, а гражданите трябва да се оправят сами.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Бойко вместо да се обясняваш по телефона в сутрешните блокове съберете темите по които протестират хората, като шистовия газ, горите и още няколко и направете един референдум. Да се види, че по тези територии се взима мнението и на местното насаление не само твойто.

 10. 10 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 636 Неутрално

  е как ще дадат аргументи, те трябва да четат проектозакона, трябва да мислят от позицията на хората които представляват, трябва да отидат на работа и други такива неприятни и неприсъщи за тях неща.

 11. 11 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всичко прието излиза,че е предпоследно!

 12. 12 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#3:"dodge_ram"]Горкият, сигурно е очаквал законът да мине тихомълком, олигарсите да са доволни, публиката да не разбере... [/quote]
  Е да, ама не. Над 20 протеста имаше само за този закон. И едва към края на февруари разбрах, аз, дето съм младеж и еко-талибан...... Смятай какъв комфорт за управляващите И сега се пулят.......

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2429 Любопитно

  Той не знае за какво става дума в закона за горите.Явно текста са му го спуснали.и не го е чел.А за взривовете пряко отговорен е цв.цв.Да сте го виждали скоро?Не обикаля телевизиите тези дни

 14. 14 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  А някой да знае защо не се иска тези протести да се правят, както пише в закона ???
  Дали не е, за да стане скандал, инцидент, беля някаква ???
  На някое не особено умно или държеливо полицайче да не му издържат нервите, да удари, да стане меле и после да има телевизии, оплаквания, ЕС и т.н. ???
  Та, знае ли някой защо не се прави по законния ред ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 15. 15 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Както винаги е прав бащицата. Толкова слаба опозиция - мишки, че го принуждават сам да си е опозиция!

  А пък тия се крият и изкарват хората на улицата да им вършат работата.

 16. 16 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  Ха-ха! Боко го казва почти в прав текст: Натиснете ме още малко и ще отменя закона.

  /не се чете/
 17. 17 Профил на mustak_dete
  mustak_dete
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Все едно прочетох интервю с Димитър Пенев, но дори и неговата мисъл тече по-гладко.

 18. 18 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Весело

  Това недоразумение, Боко Тиквата, се върти като фурнаджийска лопата

 19. 19 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#13] от "hodounski":

  и аз си признавам че не съм запознат със закона за горите и не знам кое е лобисткото в него. ти или някой запознат може ли да внесе някаква яснота с цитати

 20. 20 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Другарю премиер, доколко знам естеството на работата Ви е да пътувате много.Можете от време на време да поглеждате през прозореца за да видите оголените хълмове.Там преди 10 години имаше гори, а сега са само оголени хълмове.

 21. 21 Профил на aravind
  aravind
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Вчера премиерът твърдо заяви, че колкото и да протестират, няма да върнат закона, днес стана по-отстъпчив. Очевидно снощи ПР-ите са го посъветвали да смекчи авторитатния тон, че рейтингът пада ли, пада надолу! И г-н Борисов, кой е пожелал да спирате строежа на АЕЦ "Белене"?КОй? Не хората при всеки случай! Айде, моля ви се, да престанете с популизма си и като сте толкова нагъл, що не вземете да го построите този АЕЦ! НИе го искаме!

 22. 22 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Как е възможно някой да гласува това "нещо" да бъде министър-председател???

 23. 23 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#22:"stenli1"]Как е възможно някой да гласува това "нещо" [/quote]
  Ся..ша са обиждаме, така ли))))

 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#21] от "aravind":

  По-скоро се е уплашил от окзаната съпротива от протестиращите вчера.
  А той смел само когато му се кланят

 25. 25 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Протестира се и за унищожаването на екосистемата покрай Магистралите и реките.Ще се обезлеси както след Раундъпт.
  Чу се-щели да го засяват със Слонска трева,това незнам за кого е Подаръка.

 26. 26 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 681 Неутрално

  [quote#21:"aravind"]Очевидно снощи ПР-ите са го посъветвали[/quote]
  Аааааа, не само, не само..... Взе да се вдига информационната завеса, хората запонаха да чуват за проблема, а не като преди това. Европейските медии се разшумяха..... Кадри от протести, обективно отразяване на истината.... срам пред Европата......
  От цялата работа - 2 новини:
  1. Има живи хора на територията, наречена България
  2. Трябва ли за всяко малоумие да се стига дотук? Няма ли най-накрая да тея изедници да се вземат в ръце?

 27. 27 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Аргументи ли? Ей сега ще ти дам аз едни аргументи!

  1. Не може един концесионер, който е взел една концесия от държавата, безнаказано да не си изпълнява задълженията по нея.
  Сиреч, да поддържа и обновява съоръженията, които е взел на концесия. Ако условията не му изнасят, да си плаща неустойките и да се пръждосва. В противен случай да бъде съден.
  2. Не може една самозабравила се мутра да рекетира ЦЯЛАТА държава и това да и се разминава също безнаказано.
  Щом не си изпълнява задълженията, кой откъде. При опит за такъв брутален рекет - съд и затвор, т.е. връщаме се към точка първа.
  3. Не може ЦЯЛ закон да се променя в чест и угода на един рекетоьр, който вместо да бъде съден, яде и пие на една маса с премиера на държавата. Защото зад него един куп други хищници дебнат да видят дали номерът ще мине и точат зъби.

  Ей това са ни аргументите. Основните. Тези, които стоят зад всичко. Останалите са също от първостепенно значение, но ако тези не бъдат взети предвид, опазването на природата става Сизифов труд и обречена битка.
  Така че вземи се в ръце г-н премиер, че иначе идваме до точка 4.
  А именно: Не може един човек, който яде и пие на една маса с мутри и рекетьори и чиято управляваща партия гласува подобни удобни промени, да бъде премиер!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 28. 28 Профил на ivo_mutafchiev
  ivo_mutafchiev
  Рейтинг: 465 Весело

  Г-н Бойко,

  Радой Ралин каза:

  "Когато един народ мълчи, навярно е вцепенен от успехите си.“

 29. 29 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  До коментар [#19] от "jackdaniels":

  До сега не можеше да се строи в гори и земеделски земи трябваше да се смени статута на земята.Сега ще се строи,а на хартия ще има гора

 30. 30 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Неутрално

  [quote#27:"rapidfire"]Не може ЦЯЛ закон да се променя в чест и угода на един рекетоьр, който вместо да бъде съден, яде и пие на една маса с премиера на държавата. [/quote]

  Този рекетьор е "спонсор" на Боко и ГЕРБ

 31. 31 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Лелел що плювалници се извъдиха.

  Абе вие освен да плюете нещо друго правите ли ?

  Когато се сечаха горите на поразия при тройната, къде бяхте всички смели млади и не ориентирани в живота елементи ?

  Борисов е единственият, който от 20 години се е заел да построи и да вкара малко ред в таз територия наречена България.

  А плювачите ще си останете само с плюнките около самите вас.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 32. 32 Профил на ръмжо
  ръмжо
  Рейтинг: 619 Неутрално

  А кой да ти ги даде тия аргументи като при тебе всичко е монолог и не търпиш (щото не можеш) диалог?

 33. 33 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 531 Неутрално


  Явно е, че протестите притесняват ГЕРБ.
  Затова още през първата година от управлението им приеха поправка в закона за митингите, т.е. бъдещите протести.
  " Чл. 7. (1) Събранието или митингът може да се провежда на открито или в закрито помещение.

  (2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Събрание, митинг или манифестация не може да се провежда в обозначената зона около сградите на Народното събрание, на Президентството и на Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни обекти."

  А целта на протестите не е да преминат с възторжени възгласи и държащи с любов портретите на управниците, а да ги накарат да не прокарват лобистки закони, да не вършат безобразия, да не крадат, да не ощетяват мнозинството, да не нарушават гражданските права и свободи.
  А колкото повече протести, толкова повече избиратели започват да се замислят как ги управляват и после ще вземат и съответното решение по време на избори.
  А властта не желае публично да им се излага на показ мръсното бельо.
  А ако протестите ескалират, неминуемо ще се стигне до екцесии, които ще се отразят негативно. Колкото и изрязани лентички да се показват.


 34. 34 Профил на aravind
  aravind
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И какви аргументи иска, след като той не дава никакви аргументи за приемането на нелепия закон! Да не ми разправя, че турзмът ще цъфне и върже с пистичките и хотелите, които ще построят. Ще върже само джобът на неговоте хора, които ще ги облаготелства този закон. Аман от управляващи дето бързат да си вържат гащите, докато са на власт за сметка на народа!

 35. 35 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 583 Неутрално

  ББ: "Няма да правим АЕЦ. Спрях и АЕЦ-а"

  Това е абсолютна ЛЪЖА! "Белене" НЕ Ш СПРЯН а ЗАМЕНЕН с удължаването на ресурса на блокове 5 и 6 и строителството на нов 7-ми блок в "Козлодуй"!!!! Как ще се нарича и къде ще се намира производителя на ядрения боклук няма никакво значение. И в двата случая Белене/Козлодуй количеството му е едно също и ще бъде завещано на хиляди поколения след нас!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 36. 36 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Същото, което и аз казах вчера. Липсват доводи. Протестът е да се отпуши насъбраната енергия и да се покрещи. Когато няма доводи, протестите са неуспешни !

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 37. 37 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#29] от "hodounski":

  и ти май не си много запознат. сега ще го потърся тоя закон да го разгледам

 38. 38 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Каквото и да обяснява Бойко манталитетът му си остава .... не пиша какъв заради модераторите.
  Такива като премиера не разбирет от аргументи - те разбират само от протести! Стискам палци на протестиращите млади хора. Те показват, че все още в България има мислещи.

 39. 39 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Гневно

  СТИГА ЛЪЖИ !!! НИЕ , ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВАМЕ НА ЕФТИНИТЕ ЛАКАРДИИ И ЩЕ ВИ ДАДЕМ ЗАСЛУЖЕНОТО НА ИДВАЩИТЕ ИЗБОРИ И СКОРО СЛЕД ТОВА !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 40. 40 Профил на myth
  myth
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Винаги съм мислил, че в демократична държава законите се приемат и поправят от парламента. Оказва се, обаче, че в България това се прави от диктатора Бойко Борисов! Честито!

 41. 41 Профил на Стоил Стоилов
  Стоил Стоилов
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#29:"hodounski"]До сега не можеше да се строи в гори и земеделски земи трябваше да се смени статута на земята.Сега ще се строи,а на хартия ще има гора[/quote]

  По-правилно е да се каже, че до сега за да се строи в гора или земеделска земя е трябвало да се смени статута на земята. Сега ще се строи но без промяна на статута. Едно облекчение за бизнеса. Разбира се за да стартира един строеж на каквото и да е в гората то попада и по ударите на други закони, екология благоустройство

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Зимно време"!!! Заради двата месеца сняг (и поминък на мързеливите) да си затрием природата!! Нали виждаме как се осигури работа по морето... До степен, че чак трябва да си вкарваме кадри от вън!

 44. 44 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Бойко говори наизуст, въобще не му е ясен закона. Очевидно е запознат само с лобистките изисквания

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 45. 45 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Неутрално

  [quote#38:"drago62"]Каквото и да обяснява Бойко манталитетът му си остава .... не пиша какъв заради модераторите.
  Такива като премиера не разбирет от аргументи - те разбират само от протести! Стискам палци на протестиращите млади хора. Те показват, че все още в България има мислещи. [/quote]

  Вярно е, такъв му е манталитета

 46. 46 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#31] от "ironhorse":

  Да бе ,ужас! И аз ги питам тия екозагриженяци къде бяха когато крадливата тройна коалиция унищожаваше природата на България ,извършваше престъпните "заменки", бетонираше Черноморието ни, и нарушаваше правилата в защитените територии. Къде бяха когато дървената мафия изсичаше горите и ДПС дерибействаше във фонд Земеделие?! Къде бяхте бе , екозагриженяци?!

 47. 47 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 956 Весело

  Гледам, че по инсткрукция на Цецо, милиционерите от ГЕРБ, които могат да работят с компютър са вършали под статията

 48. 48 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#46] от "redrock":

  Където винаги са били - при тройната коалиция, или поне при комунистите ... кой, мислиш, ги праща на "протести" ???
  /да ме прощават искрените хора, но участват в манипулирани "протести", даже провокации, а на организаторите идеята е да има максимум хаос, за да правят "политика" от това/ ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 49. 49 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Весело

  Ако Боко и служителите му от ГЕРБ ЕООД имат желание да се запознаят с аргументите, могат да го направят веднага, защото те са внесени отдавна в парламентарната комисия по земеделието. Има достъпни стенограми от обсъжданията. Всичко е казано ясно и подробно.
  Едиственото, което е необходимо е да ИСКАШ да четеш и да МОЖЕШ да четеш. За да пита за аргументи, поне едно от двете неща не са налице бро Боко, а може и двете

 50. 50 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 636 Разстроено

  Моля да ме извините за грешката!
  "бро" да се чете "при"

 51. 51 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#47] от "stenli1":

  аа, прави впечатление.изпълняват поръчението,макар че на кой му пука!
  важното е ,че млади ,готини хора,без да са обвързани политически разклатиха лодката.

 52. 52 Профил на otmnogoum
  otmnogoum
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ББ: "...понеже с тоя рожден ден вече ми омръзна, това беше един абсолютно нормален работен ден. Предишният ден открихме завод..." Заводи, магистрали, писти и ски лифтове! Напред към светли бъднини вървим!

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#31] от "ironhorse":

  Бе не знам, ама точно от статистиката на евростат, дето бат ти Боко цитира, излиза, че баш тройните са увеличили площта на горите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#48] от "deepdp":

  ти верваш ли си?
  контра протеста на Цеко беше платен - тия деца нямат нужда от 10 лева ,вода и сандвич и не са без зъби и безработни ,като организираните протести!

 55. 55 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Мдааа, законът за горите , преди това този за съдебната система, съвсем неевропейски по дух, но пък съвсем герберски по съдържание, съвсем еднакви по развитие:
  - премиерът-т..../МС внасят своя проект в Народното събрание.
  - НС с гласовете на герб+ "независими" го приемат, без забележки.
  - поради протести премиерът-т.... препоръчва на марионетката да му сложи вето.
  - президентът налага вето, НС - герб + "н" си го гласуват.
  И така, кръгът се затваря.
  Бягане на място. Имитация на управление. Ако мине-мине.

  А индекса на корупция за България стремително върви към рекорд. Съвсем ненапразно- премиер, МС, НС, президент- всичките са преки участници в гореописания процес.
  След управлението на герб основната работа на новото НС ще е до премахне всички прокарани от герб закони.
  За да можем наистина да вървим към Европа.

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 56. 56 Профил на stefanos
  stefanos
  Рейтинг: 217 Неутрално

  какви аргументи се очаква да се изтъкнат, аз искам да изтъкна,че за мен и семейството ми е важно да мога да отдъхна на Витоша, но само ако използвам нови, качествено обезопасени и сигурни съоражения.

 57. 57 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Думица срещу децата не съм казал, и няма да кажа, и не мисля срещу тях ... а ти вярваш ли си, че точно децата са решили, и измислили, да спират движението по Цариградско шосе ???
  Че те правят цялата организация ???
  Че те осигуряват адвокатите, че те се разправят с полицията ???
  Вярваш ли си ?
  Бесен съм само за това, че ги използват !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 58. 58 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#48] от "deepdp":

  Явно е ,че всички комуноиди във форума днес са се активирали до крайна степен просто за да вдигат пушилка и да врякат неистово. И както веднъж споменах, комуноидите не търпят разумни аргументи, за тях е важно да плюят всичко и всички. Мрън-мрън-мрън...

 59. 59 Профил на pepi1442
  pepi1442
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#58:"redrock"]Явно е ,че всички комуноиди във форума днес са се активирали[/quote] - ми като ти гледам ника redrock (Червена Скала) явно ги разбираш тези работи - така де, черпиш информация от извора

  dnevnik са част от статуквото!
 60. 60 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#57] от "deepdp":

  Ако не си спомняте, точно децата са тези, които не признават някой друг да им казва какво да правят!

 61. 61 Профил на Heisenberg
  Heisenberg
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Бойко, докажи ми че за всяко отрязано дърво засявате 10, че това ми изглежда твърде нереално!

 62. 62 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#8] от "NPaine":

  Тъй ли?

  Т.е., всеки на който му хрумне може да протестира срещу вичко без аргументи?

  Ти да не си анархист?

 63. 63 Профил на redrock
  redrock
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#59] от "pepi1442":

  Ако по никовете се опитваш да правиш характеристика на пишещите тук ще изпаднеш в дълбоки заблуждения.

 64. 64 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#52:"otmnogoum"]Заводи, магистрали, писти и ски лифтове![/quote]
  А на теб какъв ти е проблемът с всичко това? Мислиш, че е по-добре без заводи и магистрали?

 65. 65 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  ЕДИНСТВЕНИЯТ АРГУМЕНТ Е, ЧЕ БОКО НЕ Е "СКИОР"

  , А Е НАЗНАЧЕН САМО ЗА ДОМАКИН НА ОТБОРА "СКИОРИ"

  ТА ГЛЕДА ДА ГО ОБЕЗПЕЧИ С КАКВОТО МОЖЕ В ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ И КАКТО МОЖЕ, ЗАЩОТО НЯМА ВРЕМЕ.

  Природата САМО може да бъде ОПАЗВАНА ЗАКОНО СЪОБРАЗНО, а не ПРОМЕНЯНА ЗАКОНОСЪОБРАЗНО.

  Не може да забраниш законово тютюнопушенето , а после да го разрешиш чрез наредби и превратни тълкувания, които да обезмислят закона.

  Същата работа е и с закона за горите приет да развива уж скиорството, а всъщност да пренесе и създаде нова урбаногенерираща показна цивилизационна пустиня на по-голяма надморска височина.

  Впускайки се в анормален съветскоруски лобизъм на едно по-високо международно ниво, Живков създаде условия навремето за подобни прояви на управление и ръководство ,които наблюдаваме днес.

  Та стана за смях и подигравки и опетни високопарното си дело на загриженост към Нацията.

  Та който се подава на натиск, без да има общата култура и виждане какво точно ще извърши, трябва да се консултира, а не да лобира.

  Разбира се ако декларираното не е само един тъп фалшификат.

 66. 66 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  ОСНОВНОТО ПРАВИЛО Е,ЧЕ ПРИРОДАТА И НЕЙНАТА ДАДЕНОСТ ТРЯБВА ДА СЕ УПРАВЛЯВА САМО С МЕСТНИ РЕФЕРЕНДУМИ.

  А НЕ СЪС ЗАКОНИ ИЗДАДЕНИ ОТ ОГРАНИЧЕНИ МАНДАТОНОСИТЕЛИ.

  ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СА НАСОчЕНИ САМО КЪМ КОНТРОЛА НА НЕЙНОТО ОПАЗВАНЕ, А НЕ МОДИФИЦИРАНЕ И ПРОМЯНА.

 67. 67 Профил на Bedtime for Democracy
  Bedtime for Democracy
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#3] от "dodge_ram":

  Аз изобщо съм изумен от реакцията на хората като цяло... И то баш на рождения ден на слънцето... Очаквах да дойдат 100 човека на протеста, но вчера направо беше лудница. Днес очаквам заграждения, жандармерия и т.н. Ама тя борисовата градина е голяма ... цялата немогат да я оградят от към цариградско...

  Pure Chewing Satisfaction
 68. 68 Профил на aravind
  aravind
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#64] от "kaka_ginka":
  А, моля, моля, Бойко заводи не строи ще ме извиняваш. Да припомня отказа от АЕЦ"БЕлене". Ако Бойко строи нещо, то със сигурност е бойкоугодно!Ама нали няма да може да вземе голямата пара от централата, затова драпа да построи седми реактор, та да може да намаже и той.

 69. 69 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#59] от "pepi1442":

  Да, той и Големият Каньон е чисто комунистически, щото целият е от червени скали.

 70. 70 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#57] от "deepdp":

  Ей, тва комунистите сте големи демагози! Аз съм на 40, а и достатъчно хора на моите години и по-големи има по протестите, ама разбира се, за вашият Вожд - не може голям човек да протестира, трябва все нещо да се омаловажи - деца, подкупи и пр.
  Няма такова нещо, разберете го - на хората им писна от малоумности, според мен това е само началото.
  Нямали сме аргументи - поредната лъжа на управляващите! Трети ден се публикуват, ама няма кой да ги прочете. И понеже не съм специалист и няма да мога да се изразя правилно, поствам следния линк, където можете всички, които сте загрижени за нашата аргументация да се запознаете. Ако може и Негово Тиквово Височество - и той да се запознае: http://offnews.offroad-bulgaria.com/index.php/39009/8-promeni-koito-shte-ubiyat-gorite

 71. 71 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#70] от "rosko1306":

  Пич, през живота си не съм бил комунист, и най-малко сега ... а дори да си искрен, сам казваш:

  [quote#70:"rosko1306"] И понеже не съм специалист и няма да мога да се изразя правилно[/quote]

  Ей това е по комунистически ... не разбирам, но съм против !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 72. 72 Профил на penkagk
  penkagk
  Рейтинг: 426 Гневно

  Днес по БТВ една депутатка от ГЕРБ защитаваше по бетер комунистичяски закона и запенено - направо щях да извикам Екоравновесие да я прибере...
  Какви аргументи - сега ще може и да се строи ЗАКРИТА площ!

  Унищожихме морските плажове, сега е ред на планината!

 73. 73 Профил на hlapaka1987
  hlapaka1987
  Рейтинг: 374 Неутрално

  В специална декларация WWF предупреждава, че те "ще доведат до разграбване на последния значим природен ресурс" на страната.

  Промените ще улеснят застрояването на защитени досега природни местности.

  Е, колко по-аргументативни искания искате? Хората от организация като WWF са си го казали чисто и просто. Решението на Бойко за прокарването на този закон са чисто лобистки с цел обслужването на различни интереси от ски бизнеса.

  Най-интересното е как се отмента от думите си преди 2 дни и сега иска повече информация...Най-големият и най-добрият кукловодещ в държавата 4 шоу

 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#71] от "deepdp":

  Твоето е по комунистически! Няма да мога да го направя, както може специалист по материята, когото цитирам и подкрепям. Направи ли си труда да отвориш и прочетеш какво е писано в линка, който постнах? Не си, но чисто по комунистически си готов да извъртиш думите ми. Ха сега го прочети и ми кажи с кое от написаното там, казано от специалист - не си съгласен. И се аргументирай. Ма не по комунистически, ако може.

 76. 76 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Имало е някога Силва магна булгарика, но то е било во време оно. После дошли едни завоеватели и де що могли опоскали, но гора поостанала. После сме се "освободили" и било едно разбойническо време, като днешното. И гората била на ръба на оцеляването!?! Но появили се едни ми ти българи, в чужбинско изучени и създали и те българската наука за гората. И от почти сто години се залесява и държавата пази гората. От стари хора съм чувал, а и аз самият съм вече стар, че горски акт в съда не падал. Демек закона е бил строг и се е спазвал. Обаче през последните години се появиха едни мутри с физиономии и телосложение и манталитет на преяли и препили хамали от сточна гара. Та на тях сега, понеже не им остана друго за крадене, трябва да даваме аргументи против узаконяването на беззаконието провеждано от тях в ГОРЪТЪ! Бог да пази България от мутрите и техните съветници с бели якички!!!

 77. 77 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  БОКО НЕ САМО Е КОМУНОИД, СЛЕД ПРИЕМАНЕ НА ПОДОБЕН РАЗТЕГЛИВ И НЕЯСЕН ЗАКОН, щЕ ИМА НОВО ИМЕ - БЕТОНОИД

  ИЛИ КОМБИНИРАНО: КОМУНОИДЕНБЕТОНОИД

 78. 78 Профил на aravind
  aravind
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#66] от "convince":
  Да наложат вето не само върху закона за съдебната система, да наложат вето върху закона за строеж в горския фонд, да се подпишем за референдум за АЕЦ "Белене"! Да изчистим въпросите, които имат значение за нас като народ още сега! Нека бъдем гравдански ангажиран и отговорни.

 79. 79 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Мутра, милиционер и простак от аргументи не разбира.

  Особено когато шума на мръсни пари му пречи да ги чуе.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 80. 80 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 845 Неутрално

  До коментар [#75] от "rosko1306":

  Тома Белев е такъв специалист, и високо морален еколог, че не е истина, не знаех, че е сред "идеолозите" ... а това, към което ме препращаш, е такава тъпня, че се отказвам да коментирам ... отдавна не съм чел нещо толкова долнопробно, където на черното се казва бяло и обратно ... само един пример - единственото, което прилича на "застрояване", е инфраструктура за вец-ове /те са безброй, нали/ ... всичко останало са стълбове, САМО ОТКРИТИ съоръжения, и т.н. ... ти знаеш ли какво е "чакало" в гората - дървена колибка /или само площадка/ в короната на дървото, с лескова стълба към нея ... какво застрояване ???!!!
  Щели да оградят площите ???
  Само дето никъде не го пише ...
  А изсечените гори от турците не са изсечени заради закона, А ВЪПРЕКИ ЗАКОНА ...
  Пълно безумие ... но, желая ви успех, само по-полека с квалификациите за комунизъм ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 81. 81 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "За съжаление, много от нещата, които стават в парламента, аз ги научавам, когато вече станат факт или когато минат през медиите."

  Ми да, като прелита от студио в студио и от лента на лента, и като се умори отива да порита мачле, няма как да е в час.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 82. 82 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Цялото черноморско крайбрежие е неузнаваемо комуноидно бетонирано отблъскващо, сега идва ред и на планините.

  Голяма част от тях са ПАРЦЕЛИРАНИ, НО НЕЗАСТРОЕНИ.

  ТОЗИ ЛОБИЗЪМ ще добетонира изцяло страната превръшайки я в последен бастион и бетонен лагер на ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИЯТ развой на КОМУНОИДНОСТА като мисъл, идеи и практика.

  След време ще се превърнем в особена международна тур дестинация за разглеждане от групи подрастващи за вреди анесени от алогично управление и решения.

  Турът ще започва от Музеят на социалистическото изкуство в София, минавайки както през изкопният гьол "АЕЦ "Белене" като преди това групата е била прекарана по път наречен скоростен да разгледа както циментираните планински масиви с лифтове и влекове очакващи тълпи от скиори, така и нагъсто заселеното от руснаци черноморие в бетонни панели полагащи грижи за бледите си тела само от тесните балконски ложи за да икономисат някоя и друга рубла.

  Природна красота.

 83. 83 Профил на Lana
  Lana
  Рейтинг: 426 Гневно

  Да, добре. Само, че веднага след, като правителството даде своите аргументи, защо иска да пълни гушата на определено БИЗНЕСМЕНИ??

  Мозъкът е чудесно нещо! Иска ми се всички да имаха по един!
 84. 84 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#62] от "kaka_ginka":

  Естествено, че всеки има право да протестира, независимо от аргументите с които разполага!

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#62] от "kaka_ginka":

  Ох, милата кака, колко й липсва комунизма...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на rosko1306
  rosko1306
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#85] от "Тони!":

  Кво им липсва бе, то по-лошо от тогава става.....

 87. 87 Профил на kaka_ginka
  kaka_ginka
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#84] от "NPaine":

  Да, но не може да очаква някой да го вземе на сериозно.

 88. 88 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Сега чух, че спира приемането на закона до изясняване на спорните текстове. Законът е приет - ще карат президента да налага вето... Пак е успех!

 89. 89 Профил на cahdar
  cahdar
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Планинарите, задавали ли сте си въпроса как би била достъпна планината, ако не са изградени пътища, лифтове, хижи и хотели. Как? Колко са хората, които са върли планинари, а и те ползват, както лифтовете, така и хижите и понякога хотелите, нали? Според мен не е въпроса дали да се модернизират съоръженията и да се изграждат нови, а в това този процес да бъде контролиран. Да има проекти, които да се одобряват. Така е в развитите страни и би било добре да бъде и тук така.

 90. 90 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  Е, де! Какво не му харесвате на Б.Б. и това, което казва? На мен ми звучи логично (Знам! Спестете ми "остроумията" си за интелекта ми на милиционер и прочие...). Призовава протестиращите да се държат цивилизовано и да се опитат поне да изложат исканията си пред властта, та да стане лафа. Досега властта взимаше решения зад гърба на народа и НИКОГА не се случваше нещо различно, освен желаното от "горе". Споменава, че все пак нещо трябва да работи в тази държава и да носи приходи (даже не намеква, че българите са мързелива пасмина). Що не решим - откъде да идват кинтите? Туризъм, селско стопанство, енергия, газ, мас...? Или това са твърде засукани казуси за публиката?! По-важно е да се мрънка и плюва. И накрая, за да илюстрира нагледно облика на "българина", описва ситуацията във волейбола ни. Има пари, има развитие, има възможности, НО Мунчо и Такворчо си мерят "пиперите" и всичко отива по дяволите. Май и България натам е тръгнала. Дано този "тиквоч" да остане начело на държавата поне още два мандата. А вий...

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 91. 91 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#84] от "NPaine":

  Не и ако очаква да му бъдат решени от някого си проблемите му. Тогава ще се наложи да обясни на този някой си аджеба защо протестира. Иначе - меко тапицирана килия при бай Ставри - строг, но справедлив.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 92. 92 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#7:"Тони!"]Малоумник.[/quote]
  Боце е от поколението което не са се съобразявали с природата а са си мислили че природата се съобразява с тях.
  Тия са строели металургични комбинати без суровини, руди и въглища, без електроцентрали, прокарвали са пътеки на витоша без чертеж, правили са виадукити без план и пристанища без оглед на водните денивелации. Боце е от поколението което така красноречиво обрисуваш. За добро или за лошо те са точно такива и всички ги знаят че са такива и пак за тях гласуват. Ами тоя електор как да го наречеш? То е ясно!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 93. 93 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Нищо свято няма за този..... Не мога да намеря думата.
  И за всички преди него.
  Като нищо ще унищожат България.
  Ей така - от алчност и глупост!

  Аз знам много малко.
 94. 94 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#2] от "ПАВЛА":

  ма то в живта е постоянно така не знам какво се чудиш толкова

 95. 95 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Малоумник безобразен!!!

  Кажи ти, нещастна мутро, с какви аргументи направихте сегашните промени, тогава искай други!


  Хора, трябва да си го кажем "право куме у очи" - премиерът ни е психично болен и не може да управлява, а стеногамата му със срещата с еколозите просто потвърждава това!

  Вече не е смешно!

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 96. 96 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Tchu Интервюто е добро. И водещия и интервюирания са споменали аргументи по три пъти.

  Tcha Охотно се споменава и във форума за което допринася заглавието.

  Tcha Споровете стават градивни и така примката около кабинета се затяга. Нека ги отсвирим!

  http://www.youtube.com/watch?v=cSnkWzZ7ZAA

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 97. 97 Профил на winttterrr
  winttterrr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Тия хора знаят ли защо протестират?

 98. 98 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Изчетох цялото интервю!

  Комунетата и десебарите, т.е. сините комунета не ме кефят, хайде стига с това ново ОФ, бре другари!

  Какво точно искате? Да падне Бойко и да дойде пак Тройна на власт?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 99. 99 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#98] от "Курт Деликуртев":

  Лично аз искам Бойко да падне от власт!

  По-лошо от настоящето управление може да бъде сам управление на Цветан Цветанов

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 100. 100 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#97] от "winttterrr":

  Аз лично знам за какво протестирам - исам колкото се може по-скоро това управление да падне.

  Горите за мен са само повод - не причина!

  http://braveanonymous.blogspot.com/
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK