Цветан Цветанов: След оставката на кабинета престъпността се увеличава

Цветан Цветанов

© Юлия Лазарова

Цветан ЦветановВицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов в интервю за Би Ти Ви говори за ситуацията във Варна, за протестите и протестиращите, за престъпността, за подготовката на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори и за грешките в управлението. Интервюто е публикувано с незначителни съкращения


Защо подкрепихте за кмет на местните избори във Варна Кирил Йорданов, за да се стигне до тук, да се отичате от него и от собствените си решения?


- Към момента на номинациите нямахме добре изграден кандидат, който да бъде представен от ГЕРБ и от всички кандидати, които бяха заявили участие, това беше най-малкото зло, което можеше да се предложи на Варна.
Като най-малко зло сте го подкрепили, а не като каквото и да е било добро?


- Приемете го така, защото в днешните условия и това, което наблюдаваме като оценка от гражданите на Варна виждате, че реално сме направили политическа грешка с издигането на Кирил Йорданов за кмет.


Нямаше ли и такъв момент, че местната структура или част от местната структура на ГЕРБ във Варна не желаеше тази подкрепа и бяха елиминирани за това, че не искаха той да бъде легитимиран като ваш представител на изборите?


Имаше оценки, които бяха давани в негативен план при номинацията и от наши хора. Но, разбира се, когато се взимат решения и когато се правят тези номинации, всички се консолидирахме около взетото вече решение.


Вие ли го номинирахте, подкрепихте или Бойко Борисов, чия политическа решка е?


Не смятам, че трябва да влизаме в тези детайли и решенията, които се взимат от изпълнителната комисия, са колективни. И, разбира се, че всеки един от нас има право да предлага и решенията, които се взимат, в обши линии трябва да бъдат изпълнявани. Вие виждате каква е принципната позиция на представената партия ГЕРБ в общинския съвет. Дори и вчера беше заявено от лидера ни, областен ръководител на партията, г-н Иван Портних, че ние сме готови да отидем и на предсрочни избори за общински съвет, ако всички партии, които са участвали в изборите направят отказ.


Защо не са депозирали вашите общински съветници освен на думи, като документ оставките си?


- Защото това означава, че всички останали учаднмали листи запълват тези, които напуснат. 


Страх ви е да не изземат властта?
 - Не, не да ни вземат властта. Трябва да има политически консенсус.


Защо не поемете този риск, да видим дали ще се възползват от освободените ви места?


-Защото това ще бъде предателство спрямо избирателите, гласували за общинската листа. В момента общинската листа на ГЕРБ, в лицето на Иван Портних, който е и шеф на бюджетната комисия, за последните шест-осем месеца има готови проекти, които са на стойност от 150 млн. лв.


Ако днес в 12.00 часа, вчера го чухме и той разказа за тези проекти, ако днес в 12.00 часа Кирил Йорданов каже – тръгвам си, очевидно се отива към частични избори във Варна, кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ? 


- Ще бъдат направени номинации във всичките райони на Варна. Но аз смятам, че Иван Портних е една добра кандидатура, която би могла да бъде разглеждана в структурата на партия ГЕРБ. Но разбира се, когато се върви към номинации, се правят много задълбочени анализи, за да се избере действително най-добрият. И да не допуснем тази грешка, която допуснахме 2011 година.


Къде е дъщерята на Брендо? 


- Това, което се случи вчера, е доста неприятно. Но нека да си припомним все пак кой е Ивелин Банев-Брендо и това, което беше заявено във вашето студио от предишния министър на вътрешните работи Румен Петков. Мога да кажа, че точно в периода, когато той беше министър на вътрешните работи, точно беше осуетено предаването на Ивелин Банев-Бредно по разследването, което течеше в Италия.


Как така осуетено?


- През 2008 г. италианските колеги са се обърнали към българските служби и заедно с прокуратурата е трябвало да се предприемат действия по неговото задържане.  Информацията, споделена от италианските служби с българските, е предадена от Ивалин Банев-Брендо на втория час към партньори от неговата организирана престъпна група в Италия. И италианските колеги знаеха, че информацията вече е стигнала…Това беше заявено на пресконференция от разследващия от карабинерите, г-н Джорджино, който беше в България.


 Разбрахте ли от къде е изтекла информация?


- Не разбрахме от къде е изтекла информацията. Но при задържането на Брендо миналата година беше намерен точно този доклад с тази информация, която е била предоставена от италианските власти на българските.


Румен Петков каза, че операцията и разследването срещу него е започнало по негово време, срещу Брендо?


- Това, което Румен Петков казва, аз не мисля дали трябва винаги да го приемаме за достоверно. Нека да си припомним, че точно Румен Петков беше човекът, който провеждаше оперативни срещи с Алексей Петров и с братя Галеви, а той самият тогава не знаеше, че бяха на контрол.


Алексей Петров беше част от ДАНС. Къде е детето е въпросът, министър Цветанов, това е най-важното.Вините да ги калкулираме, на Румен Петков, преди това на други министри.


Това е най-важното и действително аз смятам, че колегите, полагайки усилия, ще можем да стигнем до хората, които направиха това престъпление. Най-важното е детето да бъде живо и здраво.


Върнаха ли се "Наглите"?


От всичко, което наблюдавам през последните 20 - 30 дни трябва да ви кажа, че определено се заформя възход на някои организирани престъпни групи.


Тоест обвързвате подаването на оставка на кабинета "Борисов" с умножените криминални престъпления?


Определено. Само на територията на София за последните 25 дни имаме завишаване с 20 процента на кражбите на автомобили. В не малко от случаите организираната престъпност е доста доволна от това, което се случи в България. Дори имаме конкретна информация за определени представители на организираната престъпност, които дори са празнували в деня, когато беше подадена оставката.


Кой?


Не бих могъл да конкретизирам, защото колегите работят точно по тези лица.


Щом са конкретни лица или представители на организираната престъпност, защо не са в затвора, а на купон?


- Сами разбирате, че не всяко едно криминално лице, тоест техни родствени връзки, са в затвора. Тоест това е поводът за празнуване.


Смятате ли, че детето, чиито следи в момента се губят, е със застрашен живот или почеркът на това отвличане сочи, че ще бъде освободена десетгодишната Лара невредима?


- Всяка жертва при подобно престъпление е застрашена.


Поискан ли е откуп към днешна дата, към този момент?


- Към този момент нямаме никаква комуникация, направена към системата. Но тук искам да се обърна към всички, които имат някаква информация, да я споделят в специализираните звена на МВР, за да може всеки един сигнал да може да бъде разгледан. И тук все пак може да имаме в предвид, че разследването в Италия продължава. На 1 март имаше заседание. На 8 март предстои второ заседание по делото на групата на Ивелин Банев-Брендо. И това, което мога да кажа е, че ще положим максимални усилия…


Чувствате ли се отговорен за похищението на десетгодишното момиче? Тук цитирам адвокат Ина Лулчева, адвокат на Брендо, която казва – отговорни за това похищение, са онези, които го нарекоха кокаинов крал. И цитира вас, когато обявихте резултатите от тази операция.


- Само мога да припомня казаното от Джорджино и споделеното от карабинерите в Италия. Ивелин Банев-Брендо е ръководил трафика на кокаин от Южна Америка за Европа, годишно 40 тона за Европа. Само да припомня, че януари 2021 година приключи разследването в Швейцария за трафик на десет тона кокаин и за пране на 10 млн. евро, като там вече са ясни схемите, по които са реализирани.


Какви са версиите тогава, след като имате такъв поглед, за колумбийци се говори?


- Нека припомня и това, което се случи и в Румъния. Знаете, че той вече има издадена заповед, както той, така също и Радето, неговият съратник в тази група, където също са установени как са вкарали 50 кг кокаин, но договорени са около 500 кг кокаин, които трябва да влязат в страната.


Защо на територията на България няма дело за наркотрафик?


- Защото Ивелин Банев-Брендо в България е инвестирал парите, които е придобил от тази дейност.
И тук в България той определено се ползваше с добро име от гледна точка на това, че политическата класа в България през последните 20 години въобще по никакъв начин не е…


Какво е финансовото му състояние? Запорирани ли са всичките му имоти, банкови сметки?


- Всичко, което е необходимо, е предприето. Знаете, че на първа инстанция той получи осъдителна присъда за пране на пари само преди няколко седмици. И даприпомня, че това дело започна 2007 година. Представете си колко дълъг е периодът за един съдебен процес.


Внушихте една теза, че откакто сте подали оставка, престъпността се е размърдала. Сигурно е период на безвластие има нещо подобно. Но критиките преди да подадете оставка към несправянето или справянето с престъпността, особено с битовата не са спрели. Стрелбата пред Съдебната палата срещу друго знаково име, това място, символично. Опосканите, оглозгани села от престъпност, в която няма никакъв наркотрафик или никаква организираност, а кражба дори на храна, на зимнина е удар сякаш по-основната гордост на ГЕРБ, че може да се справя с престъпността, не се ли провали ГЕРБ в най-силното си, изявено като ресор? Това е общият въпрос.


- Аз си спомням как ме поканихте в студиото, когато беше задържана групата "Наглите" на 17 декември 2009 г. Нека да си припомним какво се случваше преди това. Групата за отвличания, 18 отвличания, 19-тото беше точно в началото на моя мандат като министър. Тази група беше задържана, на първа инстанция осъдена, чакаме втора инстанция. За голямо съжаление част от тази група беше оправдана, незнайно по какви причини. Но все пак ние трябва да се съобразим със съдебното решение. Нека да ви припомня какво се случи с Ивелин Банев-Брендо и неговата група. Кажете ми кога в България е имало такава политическа воля за борба с тежката организирана престъпност, а тя рефлектира върху всички процеси в държавата.


За скиминг устройствата, знаете, че над 180 български граждани бяха предадени на Италия, за операциите "Шок" 1 и "Шок" 2. Знаете какво се случи с печатниците за фалшиви пари, със задържаните наркотици.  Нека да припомня, че миналата година бяха задържани 16 тона хашиш. Това са много пари, които се генерират при поемане на ангажименти. И, когато някой не си изпълни ангажимента, разбира се, има последващи действия.


Г-н Цветанов, на сайта ни питат какво правите с икономическата престъпност и дават пример с Варна, защото там вече призивите са за справяне с мафията.


- Операция "Всичко коз" започна от Варна. Бяха хора, които ползваха огромен финансов ресурс. И, когато бяха освободени от Апелативния съд в София, са изнесли този вид престъпна дейност извън пределите на страната. Нека да ви припомня за Гуцанов (бел. ред- лидерът на общинските съветници от БСП във Варна), когато направихме реализацията и за градския транспорт…


Какво стана там? Имаше скандал, че влизат тежко въоръжени пред жена му, пред детето му, той присъда няма. Имаше други такива нахълтвания по време на мандата ви в домовете на хора.


- В момента, когато беше направена тази реализация, имахме достатъчно данни, след което започнаха съдебно-следствените поръчки, за да се получи информация от държави, в които е минал преводът на тези пари за закупуването на автобуси. Това няма как МВР да го реализира, прокуратурата е поискала неговото задържане, съдът е този, който се е произнесъл и товастана в началния етап на разследването.


Има ли данни за престъпления, извършени от настоящия кмет на Варна, понеже за местната власт във Варна говорите и цитирате Гуцанов?


Не бих искал да коментирам. Всичко, свързано с местната власт и това, което беше по времето на предишното управление в общинския съвет и в общината... Знаете, че в много от случаите принципал на общинските предприятия е общинският съвет. И там се взимат политическите решения. И там са схемите. И за това някои от хората, които призоваваха за оставка и на общинския съвет, визираха определени лица, които са статуквото… 


Най-вероятно сте знаели, че организираната престъпност ще се развихри във време на безвластие или на кабинет в оставка, защо подадохте оставка? Защо кабинетът подаде оставка, сами заявявайки, че това, което се случи на "Орлов мост" с кръвта и камъните е организирано, а не е естествен спонтанен процес на улицата? Вие го казахте, че е организиран.


- Първо искам да кажа, че исканията на хората в началния етап на протестите бяха изключително справедливи, защото високите сметки бяха за всички потребители и всички български граждани. Това, което обаче наблюдаваме в последните няколко седмици е, че действително някои от представителите на организираната престъпност се възползват и искат да употребят този протест.


Как? Това са хиляди хора, които излязоха заради глад и мизерия. Това, че има по-агресивна групичка, не значи, че можем да обобщаваме по този начин.


- Вие знаете ли в момента тези, които се възприемат или искат да бъдат лидери на тези протести какви са? Питайте ги какви са. Какви данъци са плащали в тази държава. Питайте с какво се занимават.


Те се оплакаха от репресия.


- Каква репресия? Тези, които сме видели в първите редици, в много от случаите колегите ги разпознават като лица, които са били оперативно интересни за тях, свързани с наркоразпространение, свързани с криминални престъпления. 


Сред тези, които ходят по студиата, държат мегафони от трибуните, има ли такива хора?


- Не бих искал да конкретизирам, защото утре веднага ще излязат много спекулации в публичното пространство. Мога да кажа, че примерно приемете от 50 човека, които се възприемат като лидери, около 49 процента от тях са имали някакъв допир за нарушение. 


Хората са тези, които ще преценят кои да ги представляват в българския парламент. Избирателният кодекс дава възможност да се кандидатираш със събрани подписи... Нали разбирате, че 500 човека, може всеки един работодател да си вземе работниците и служителите, или примерно някой, който участва тук в студиото, да ви събере подписите и да участвате.


На последните избори който е водач на листа, влиза, който е на дъното на листата, няма как да стане.


- Знаете, че имаше и мажоритарни избори, които бяха регламентирани в правната уредба 2009 година. Бяха въведени от БСП, които не вкараха нито един мажоритарен кандидат. Знаете ли какво ще се получи, ако имаме мажоритарната система, за която най-много настоявате. Тогава вече става двуполюсен модел на управление в страната... Избирателният кодекс беше наблюдаван, когато се приемаше, както от Европейската комисия, така също и от ПАСЕ. Знаете, че бяха правени много разговори и много работни групи, които реализираха това, което се случи днес, и в момента няма технологичното време, за да може да бъде приет.


Защо не опитате. Тя и Меркел харесваше бюджета на Дянков, обаче дайте да видим какво искат в момента хората и какво е възможно в рамките на разумното да им бъде дадено - възможност за промяна, а не да си е същото, да се експонира и в следващия парламент.


- Ние знаем какво искат хората. Хората много ясно заявиха - предсрочни парламентарни избор. Това, което взе като решение премиерът, го взе само и единствено, за да ограничи възможността някой да пролее кръв в протестите, които, пак повтарям, справедливите искания на българските граждани, които щяха да бъдат облечени с определени фигури, като ултраси, като крайно леви, крайно десни, които търсят провокацията и те искат да се сбият на улицата. Това е, което премиерът искаше, да не участва сегашното правителство, и при положение, че мандатът на това правителство изтича след 4 месеца, не е ли по-добре да отидем на предсрочни парламентарни избори и да отпадне като твърдение, което лансира в последните няколко месеца опозицията, когато говореше, че това правителство ще проведе най-опорочените и най-нечестните избори в България.


Защо не подкрепяте Росен Плевнелиев в намерението му за съставяне на служебен кабинет. Усещането е , че има разнобой между ГЕРБ и президента, включително и в реплики, изговорени от вас и от премиера. 


- Твърденията на опозицията са, че Плевнелиев ще направи правителство, което ще бъде близко до ГЕРБ. Не, ГЕРБ се е изолирал от начина, по който президентът ще си формулира както структурните, така също и кадровите промени в служебния кабинет, и това е негово право. Аз дори не знам кой ще бъде бъдещият вътрешен министър. 


Е, това никой не знае.


- Но знам, но знам, че определени икономически кръгове лансират определени кандидати. . . 


Кои? И мислите, че президентът няма да се опази от това?


- И знам, че дори, че има хора, които се обаждат и дискутират, и всичко това, нали разбирате, че в една малка България се знае. 


Кажете малко подробности. Кои са тези хора, кои са тези кръгове?


- Е, те са към 10-15 имена, които се спрягат за министър на вътрешните работи. Но президентът Плевнелиев е този, който ще реши. Аз по тази тема не коментирам. За мен е важно колкото по-бързо президентът е готов със съставянето на правителството, то да бъде обявено.


Замръзнали ли са отношенията между Росен Плевнелиев и Бойко Борисов?


- Защо да са замръзнали? Имаме институционално уважение един към друг и, разбира се, дадена е пълна свобода на президента в този момент. . .


Тя конституцията му я дава, по принцип. 


- Ами, разбира се, и ние трябва да се съобразим с това. Защото, ако имаше в момента срещи между премиера - президента, между мен - президента, щяха да кажат опозицията това е абсолютно никакво решение, което ни се предлага, щяха да изприказват толкова много . . . 


Има твърдение, че е имало натиск от страна на ГЕРБ да сложи хора, посочени от вас, но така или иначе. . .


- Ами, ето, аз ви давам за пример, аз не знам кой ще бъде вътрешен министър в служебния кабинет. 
Само, че зная кои са имената, които се спрягат, и то не от президента Плевнелиев, а от тези, на които е възложил да търсят и да говорят с определени лица.


Кристалина Георгиева добър пример ли е за служебен кабинет? И как гледате на критиките срещу нея, появили се в последните седмици.


- Аз мога да кажа, че Кристалина Георгиева е добър еврокомисар. Не бих могъл да отговарям на подобен въпрос. В момента тя е един добър еврокомисар и смятам, че от всичко това, което имаме като представителност в Европейския парламент и в Европейската комисия . . .


Структурата на служебния кабинет, която представя президентът - с трима вицепремиери, но без финансовия и вътрешния министър представлява ли оценка на сегашната конструкция?


- Когато премиерът Борисов прие този мандат за съставяне на правителството ние си давахме много ясна сметка къде се намира България през 2009 г. Ако сте проследили внимателно междинния и летния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и оценка, знаете, че най-критичната сфера беше съдебната система, вътрешно министерство и липсата на политическа воля за борба с организираната престъпност. За нас беше важно да изградим доверие и диалог с Европейската комисия, затова премиерът прецени, че трябва да има вицепремиер и той трябва да бъде и министър на вътрешните работи.  От докладите, които излизаха през последните години, сами си направете равносметка дали е било правилно решението на премиера да предложи тази структура на Министерски съвет и с този персонален състав.


Въпросът беше дали не е сбъркано. Това със социалната политика остава на заден план, за разлика от силовата политика, което, мнозина казват, е емблема на това управление. Вие давате аргументи защо е било така, но не беше ли грешно исторически като погледнете?


Кое е силова политика? Много пъти и във вашето студио, тези, които са ви били събеседници, са говорили за полицейщина. Нонормално ли е бащата на едно убито момче да си хване убиеца на площада пред паметника на "Васил Левски" и този да излиза и да протестира? Нормално ли е тези, които са наркоразпространителите в момента, да протестират? За какво протестират те? Протестират да си падне това правителство,  за да може да си правят бизнеса и да могат да тровят децата на България.
Не ни ги казвате кои са.


- Кои са? Ами, всички тези, които бяха показани по телевизията.


Кои, кои визирате, кои визирате? Кои са наркоразпространителите, които са били на протести? Имате информация.


- Ами, разбира се, че има.


Ама как може да я държите в себе си, без да има последици, ако това е вярно, защото това звучи като общо анатемосване на всички хора, които излязоха. . . 


Тези, които са ултрасите, които бяха с камъните. Тези, които бяха на Орлов мост, които бяха с бутилките. В много от случаите има непълнолетни. Мога ли да попитам аз родителите къде са им децата и защо те имат пари, за да си купят бутилка, да се напият и да трошат, а нямат пари за тяхното 


Искаме да бъдем честни със зрителите и да зададем вече натрупващите се въпроси в сайта. Питат ви за ТИМ и за Варна, какво правите за ТИМ и Варна.


- Знаете, че няма групировка или лица, които да се ползват с някаква политическа протекция, и сме го доказали през последните 4 години. Така че когато има извършено престъпление, когато има документирано престъпление, ама въобще не се церемоним към когото и да било, независимо кой е, какъв е и какъв е бил в миналото, и сме го показали многократно.


Алексей Петров, кой щеше да предприеме действия спрямо него, освен оценката, която се даваше от евроатлантическите партньори? Кой щеше да предприеме действия спрямо Сумиста, който пък беше представител и в парламентарната група на "Коалиция за България" като съветник? Кой щеше да предприеме действия спрямо тези лица? Няма лица, които да са ползвали някаква политическа протекция. Кажете ми едно лице, което да е изплувало в тези 4 години. 


Ама нека да си припомним какво се случваше преди. Защото Косьо Самоковеца от един портиер в управлението на Костов стана най-големият контрабандист и беше убит в Амстердам. Нека да си припомним как бяха създадени всичките тези емблематични фигури, които в момента вие ме питате.


Политически въпрос и финал на нашия разговор. Готови ли са листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни извънредни избори.


- Изпратени са указания за провеждане на общински събрания. Областните ръководства са тези, които трябва да обобщят тези предложения, да бъдат изпратени в централата. И в централата след 18-и всъщност март ще започне вече реалната подредба на листите.


Има ли в ГЕРБ дефицит на качествени кадри и кандидат-депутати?


- ГЕРБ има изключително качествени хора. 


Има много анонимни депутати на ГЕРБ, много анонимни депутати.


- Да, но пък много от тези депутати са изключително активни в своите региони, от които са избрани. Защото в момента трябва да се направи баланс, не всеки може да бъде необходимият законотворец в пълния си обем, в който се очаква в един парламент. Но той пък може да бъде достоен представител на избирателния район.


Ние нямаме одход за правене на политика като Румен Петков, като Румен Овчаров, като Корнелия Нинова, като Сергей Станишев с договора "Хохегер". Между другото това, което се случи в момента, и прекратяването мандата на 41-вото Народно събрание няма да могат да излязат всички истини по енергетиката, по това, което започна да се разсекретява и да се пуска в комисията по корупция в Народното събрание. Няма да може да се прочете и да се знае истината за доклада "Хохегер", където всъщност 1.5 милиона евро заминаха в сметката на Хохегер, от които 500 000 евро се върнаха в приятелката на Сергей Станишев.


След подаване на оставката и в това време на леко безвластие усещате ли на гърба си как слагачите и милите хора в определен момент са много по-ожесточени към вас, за разлика от други, които са имали някаква крива на критичност?


- Аз никога не съм бил високо в облаците. Аз винаги съм си бил човек, който е стъпвал много здраво на земята, и винаги съм си правил преценка кой кой е и с тези, които контактувам ежедневно, така че в тази посока това не е изненада за мен, а това е нормален процес.


Очаквате ли при обръщане на палачинката едни хора, които бяха много мили към вас, да не бъдат?


- За мен е важно на 12 май българските граждани да се възползват от конституционното си право и да гласуват за една по-добра България. Аз смятам, че правителството ще преосмисли всички грешки в управлението, и съм убеден, че фокусът в бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде точно социалната политика и доходите на хората.

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  любопитно съвпадение !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4925 Неутрално

  при втория мандат - по 6 апартамента за всеки българин !!! НАЙ-МАЛКО !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 768 Весело

  Цецко, по закон още трябва да си вършиш работата. Ти не че си я вършил досега, де.

 4. 4 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Не съм чул престъпността да е намаляла. Статистиката на милиционерите които дори не си правят труда да разследват битовите престъпления, не прави живота на хората сигурен... през последните две десетилетия, в които попада и управлението МУ с ГЕРБ...

 5. 5 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 598 Весело

  Това е една бая дълга статия, пълна с мисли на Цветанов. Всеки загрижен за психиката си, да има една на ум.

 6. 6 Профил на el_komandante
  el_komandante
  Рейтинг: 442 Гневно

  ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ

  1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около ТИМ компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!
  2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!!
  3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години
  4. "Бизнесът" им със застраховки и охрана, чрез дружествата "Армеец" и ТИМ СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ, а от друга - предлагат "решение". Тази "дейност" си има имена - нарича се РЕКЕТ или ИЗНУДВАНЕ. Приходи от тази престъпна дейност - не по-малко от 500 000 000 лв. през последните години.
  5. РЕКЕТА над фирми и граждани по линия на ОУП на Варна и Шабла, осъществяван чрез ТПО-Варна. Широко известен факт е, че им е "плащано" да "оправят" парцели. Също така, закупени от тях парцели, по новия градоустройствен план (изготвен от самите тях) се оказват изключително "апетитни". Отново РЕКЕТ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ.
  6. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни обществени поръчки - например изготвяне на ОУП
  7. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез банката си ЦКБ - заставането на входа и н изхода на общината. Сметките с парите на Общината са в ЦКБ, а в същото време банката е основен кредитор на Община Варна ( кредитите естествено са обезпечени с апетитни имоти на общината)
  8. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни НЕИЗГОДНИ КОНЦЕСИИ - например скандалната концесия за Крайбрежната Алея, където вземат най-атрактивната част от брега за жълти стотинки, а я отдават скъпо и прескъпо под наем.
  9. ИЗТОЧВАНЕ на Република България чрез НЕИЗГОДНА и ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЗАЦИЯ. Примери: Св. Константин и Елена, Елпром Варна, скандалната Алея 1, Авиокомпаниите, Химимпорт. Не можем да подминем и "подаръка" от правителството на ГЕРБ в последните часове на неговото управление - 160 д-ка до Летище София.
  Всичко това е нещо повече от КРАЖБА - това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Щети за България - не по малко от 1 000 000 000 лева
  10. ИЗТОЧВАНЕТО на Община Варна със сделки от типа "кон за кокошка". Например сделката "Графити" и поредната "дупка" Стадион Варна, където срещу един от най-апетитните терени във Варна, Общината получи жалки огризки като обезщетение.
  11. НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО като обектите им "Хотел Азалия" (построен директно върху пясъците на плажа) и "Тринити Парк", построен във Морската градина.
  12. Ощетяване на Републиканския бюджет чрез кражбата на акцизи, ДДС и мита чрез дружествата им Ловико (алкохол) и Хим ойл (горива)
  13. ТИМ е ВТОРИЯТ по големина акционер в ЧЕЗ, и са сочени за неформален собственик на ЕНЕРГО-ПРО. Отново ЗЛОУПОТРЕБИ С МОНОПОЛ.
  14. РАЗСИПИЯ И ЛИКВИДАЦИЯ на приватизирани индустриални предприятия, с цел продажба на активите им. Например Елпром-Варна. Съседното Елдом Инвест си работи много добре, дори и в криза.
  15. БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ от инвеститори, не без любезното съдействие на правителството и Комисията за финансов надзор. Загубите за инвеститорите се изчисляват на не по-малко от 600 000 000 лв.
  16. Участието им КАРТЕЛА на олио, чрез дружеството им "Слънчеви Лъчи" - Провадия
  17. Участието им КАРТЕЛА на зърно, чрез дружеството им "Зърнени Храни" България
  18. Участието им в изборни ФАЛШИФИКАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И КУПУВАНЕ на гласове. Преди два дни бившия лидер на ГЕРБ, Павел Димитров, публично призна, че Кирил Йорданов, е кметувал благодарение на ТИМ. В момента "партията на ТИМ" Нашият Град, е разследвана за фалшива регистрация с крадени лични данни от пенсионно осигурителното дружество ЦКБ Сила

  Да обобщим какво имаме: ИЗТОЧВАНЕ, КАРТЕЛ, МОНОПОЛ, РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ, НЕИЗГОДНА И ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЦИЯ, пак ИЗТОЧВАНЕ, пак РЕКЕТ, и пак ИЗТОЧВАНЕ, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, КРАЖБА НА ДДС И АКЦИЗИ, и пак ЗЛОУПОТРЕБА С МОНОПОЛ, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ И ИЗМАМИ, И ПАККАРТЕЛ, и отново КАРТЕЛ, ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ И ФАЛШИФИКАЦИИ, КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПОЛИТИЦИ . И това е само върха на айсберга, видимата част от тяхната "дейност". Само господ знае какво има отдолу. Простата сметка показва, че тия са си присвоили през годините около 3 000 000 000 лева пара, открадната от всички нас. Това е повече от платеното до тук по проекта "Белене" + "Цанков Камък"!

  Дори и малка част от това да е вярно, тя работата страшна...
  В памет на Пламен, който изгоря заради тези боклуци, всеки да копира това и да го пусне из мрежите ПОНЕ ВЕДНЪЖ, за да не бъде саможертвата му напразна!

  ПРОМЯНАТА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ САМО С ИСТИНАТА !

  След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
 7. 7 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 726 Весело

  Голяма част от престъпниците са свободни, след оставката на правителството.Вече не са на държавна работа.

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 8. 8 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Неутрално

  Туй винаги съм го възприемал като гьонсурат, ама вече надминава и собствените си рекорди!

  Абе, Туй, какво "след оставката" млямлиш?
  Някой да ти я е гласувал в Парламента, някой да те е освободил от министерските ти отговорности, та ги ръсиш такива идиотии?
  Ай сиктир!

 9. 9 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Ами ти за какво си там бе? Би трябвало да си изпълняваш все още задълженията, а не да ми водиш статистика кое се е увеличило и кое не! Цял мандат пълни глупости, измислени акции без никакви доказателства, показни арести и тем подобни! Но самата личност на министъра изобщо не ми вдъхва доверие след "завидното" му благосъстояние с помощта на тъста и тъщата; с набъркването му на името на "неговия" човек с апартаментите в Дюнигейт и т.н. и т.

 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1661 Весело

  Защо ли тази статия се е щмугнала в "Бизнес" панела???

 11. 11 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  абе, физкултурник, на хората е ясно, че си глупак, ама и друго им е ясно - след 1989 година ДС извади мутрите и криминалните елементи за плашат хората, днес гербавите и останалата олигархия вади циганската карта за да наплаши хората, елементарни сте, но този път номерата ви няма да минат - протести до дупка, докато една не остане от крадливите ви муцуни.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 12. 12 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Бих искал да отбележа, че ПРЕДИ ОСТАВКАТА НА кабинета престъпността не беше намаляла!
  Дребната битова престъпност не се е променяла в нито един момент към по-добро, а едрата...
  Не бих казал, че едрата е особено повлияна от ПОЛИЦЕЙСКОТО правителство на Боко.
  А щом ченгета управляваха държавата 4 години и не са се справили, за какво говорим...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 13. 13 Профил на chantilly chantilly
  chantilly chantilly
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Цецо плс.

  Beauty is in the sky of the beholder.
 14. 14 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 442 Весело

  Цветан Цветанов: След оставката на кабинета престъпността се увеличава

  Някой ти уволни "кадрите ли" че се е вдигнала престъпноста Виф-аджия наакан? Нали ги бяхте изловили и осъдили?
  Или няма кой да превърта Рубикони и зат'ва така?

 15. 15 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Като та чуха ,че заминаваш -престъпниците се разшетаха ....така ли ?

 16. 16 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1366 Гневно

  Прочетох интервюто.

  Дума по дума.

  Срам ме е, че този нискоинтелигентен човек изобщо е влизал в сградата на Мин.съвет...

  Цветанов е срам и позор за всеки по-интелигентен от средното българин.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 17. 17 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 996 Весело

  Липсваше ми Цветанов! Кажи сега как ще намалите престъпността като се върнете на власт.
  Веднъж милиционер, завинаги милиционер.

 18. 18 Профил на Sevdelina Boikova
  Sevdelina Boikova
  Рейтинг: 936 Весело

  Знаем, знаем, без вас сме загубени.
  Като си заминавате, да отворите прозорците, че има осезателна нужда от провертяване в държавата след управлението ви.

 19. 19 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1312 Гневно

  "От всичко, което наблюдавам през последните 20 - 30 дни трябва да ви кажа, че определено се заформя възход на някои организирани престъпни групи."
  ------------------------
  Явно само Цветанов може да респектира организираната, дори и неорганизираната престъпност.
  И сега,когато вече е в оставка, и аз съм дереспектиран, чудя се какво правонарушение да спретна за да си заформя един възход...

  п.п. Приемам форУМНИ съвети.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 20. 20 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#17:"herbaltea"]Кажи сега как ще намалите престъпността като се върнете на власт. [/quote]

  Touche!

 21. 21 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  По време на безвластие винаги така става...........

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 22. 22 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#16:"NPaine"]Цветанов е срам и позор за всеки по-интелигентен от средното българин. [/quote]

  Кратко, точно и ясно!

 23. 23 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 442 Весело

  До коментар [#7] от "arnautsky":
  Бу-ха-ха-ха +++

 24. 24 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Дъщерята на Брендо е отвлечена по заповед на Борисов и Цветанов, за да си мълчи относно наркотрафика в, и през България и да не би "случайно" да се изпусне за техните имена (Боко и Цвъки), облечените във власт престъпни Босове!!!

 25. 25 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 671 Неутрално

  "Цветан Цветанов: След оставката на кабинета престъпността се увеличава"

  Което идва да покаже, че г-н Цв. Цв. не е успял да създаде устойчив механизъм за предотвратяване на престъпност.

 26. 26 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  Министърът на МВР трябва да си върши работата, а субективните оценки, прибързаните присъди и лирическите отклонения няма защо да са му приоритет.
  “Това, което се случи вчера с дъщерята на Брандо, е ДОСТА НЕПРИЯТНО.“ Амa сериозно ли бе? А ако се беше случило с някое от твоите деца, как щеше да го определиш?

  ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
 27. 27 Профил на томат
  томат
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Какви неща бих ти написал, ама ще ме изтрият, мутро неприятна.

 28. 28 Профил на naskom44
  naskom44
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Та те на всякъде и не само в местната власт хората на герб са подбирани на принципа на най-малкото зло вместо на най-малкото добро

 29. 29 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Как? Това са хиляди хора, които излязоха заради глад и мизерия. Това, че има по-агресивна групичка, не значи, че можем да обобщаваме по този начин.
  - Вие знаете ли в момента тези, които се възприемат или искат да бъдат лидери на тези протести какви са? Питайте ги какви са. Какви данъци са плащали в тази държава. Питайте с какво се занимават.
  Те се оплакаха от репресия.
  - Каква репресия? Тези, които сме видели в първите редици, в много от случаите колегите ги разпознават като лица, които са били оперативно интересни за тях, свързани с наркоразпространение, свързани с криминални престъпления.
  Цветанов повтори тезата си, че част от протестиращите "в първите редици" са разпознати от колегите му като "оперативно интересни, свързани с разпространението на наркотици и криминални престъпления". Като са разпознати от колегите му като "оперативно интересни, свързани с разпространението на наркотици и криминални престъпления", защо не са ги задържали, защо не са ги предали на съдебните органи? В чл. 6 от Закона за МВР, са регламентирани изчерпателно основните задачи на МВР, т. е. на неговите органи. Като основна задача там е изведено и противодействието на престъпността и опазване на обществения ред. Основните дейности на МВР за изпълнение на задачите по чл. 6 са: точка 3. - противодействие на престъпността чрез разкриване и разследване на престъпления по предвидения със закон ред - чл. 7, ал. 1, т. 3 от ЗМВР. Наказателният кодекс има за задача да защитава от престъпни посегателства личността и правата на гражданите и цялостния установен в страната правов ред. За осъществяване на тази задача Наказателният кодекс определя кои общественоопасни деяния са престъпления и какви наказания се налагат за тях.
  Престъпленията по служба са вторият раздел от глава Осма на особената част на НК – “Престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации”. Тази глава включва различни по вид посегателства, обединени от техния родов обект...за вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов. „Нарушаване или неизпълнение на служебните задължения от длъжностно лице или превишаване на властта и правата му с цел да набави за себе си или за другиго облага или да причини другиму вреда, когато от това могат да възникнат немаловажни вредни последици.” – чл. 282 от НК. Ако от деянието са настъпили значителни вредни последици или е извършено от лице, което заема отговорно служебно положение, наказанието е лишаване от свобода от една до осем години, като съдът може да постанови и лишаване от правото по чл. 37, ал. 1, точка 6. За особено тежки случаи по предходната алинея наказанието е лишаване от свобода от три до десет години, като съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, ал. 1, точка 6. Предвидени са четири форми на изпълнителното деяние: нарушаване или неизпълнение на служебните задължения – активна и пасивна форма на накърняване на служебните задължения; превишаване на власт или права. Тук е характерно, че субектът на престъплението излиза извън своята компетентност. Това са общественоопасни последици от типа на застрашаващите. Говори се за вредни последици, а не за вреди. Мястото и времето на извършване са без значение, защото това не е елемент на фактическия състав.
  А дори съгласно чл. 205 от НПК: “(1) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, гражданите са обществено задължени да уведомят незабавно орган на досъдебното производство или друг държавен орган.
  (2) Когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, длъжностните лица трябва да уведомят незабавно органа на досъдебното производство и да вземат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението.
  (3) В случаите на ал. 1 и 2 органът на досъдебното производство незабавно осъществява правомощията си за образуване на наказателното производство.” Затаяването на това престъпление и неподаването на сигнал до прокуратурата от страна на министър Цветанов, днес в качеството му на висше длъжностно лице, го излага и на санкциите на чл. 294, ал. 1 от НК, за лично укривателство: “Който спомогне на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказано, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление, се наказва за лично укривателство с лишаване от свобода до пет години, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания.” Какво каза преди време германският дипломат Шрамайер: Правна слепота мъчи кабинета "Борисов" и няма развито правно чувство и усещане за правовата държава и това е един от най-големите му недостатъци. Слава богу има добра министърка на правосъдието, но тя сама не може да постигне всичко. За съжаление кабинета "Борисов" не разполага и с добри юристи. Вече толкова пъти го удряха през пръстите от най-различни места - от Страсбург, от собствения му парламент, от Съвета на Европа... Правната слепота на това правителство може да се превърне в опасност, ако не се промени нещо.

 30. 30 Профил на Автор
  Автор
  Рейтинг: 606 Неутрално

  А бе пич, ти още си министър, ако си в оставка. Ако е вярно това, това което казваш отговорността е твоя

  http://braveanonymous.blogspot.com/
 31. 31 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3081 Любопитно

  [quote#21:"sto67nes"] По време на безвластие винаги така става........... [/quote]
  Мдам.

  Ама Туй е още министер. С всичките му отговорности.
  Ама полицията не е подала дори оставка, камо ли изволнена.

  Та ... какво за "безвластието"?

 32. 32 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Но страха на хората намалява. Който краде властта просто краде и безчинства и от там се увеличава престъпността. А като я вземе не я краде щото трябва да я краде от себе си. Просто е. Сега нямат власт и си и търсят пак.

  Малките духом хора виждат света малко призрачен и си мислят, че всичко знаят защото подслушват и следят, но и те спят нощем.

  Такъв е случаят с вътрешния в оставка. В оставка между другото се превърна в нещо като титла и призвание за този кабинет в оставка.

  http://www.youtube.com/watch?v=cggNqDAtJYU

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 33. 33 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 497 Гневно

  Така говореха Мутрите преди 2000 година.Първо пускат някой да ти обере магазина или да ти начупи витрините, а после идват да ти разказват, че може би е по-добре да си плащаш за охрана.И този човек е бил министър повече от 3 години?!Срам!

 34. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Тът, тът, какво каза този с характерното, тът, тът... и с изказ на невменяем ...
  За отношенията на Бойко Борисов с президента Росен Плевнелиев Цветан Цветанов коментира: „Имаме институционално уважение един към друг и разбира се дадена е пълна свобода на президента в този момент”...
  Замръзнали ли са отношенията между Росен Плевнелиев и Бойко Борисов?
  - Защо да са замръзнали? Имаме институционално уважение един към друг и, разбира се, дадена е пълна свобода на президента в този момент. . .
  Тя конституцията му я дава, по принцип.
  - Ами, разбира се, и ние трябва да се съобразим с това.
  Ами, разбира се, и вие, но само ако ви е удобно, ако обичате и ако искате ще трябва да се съобразите с “това“. Вие което наричате с думата “това“, ние простосмъртните, ние без 6 апартамента, го наричаме Конституцията или основният закон на държавата. Разбира се, само вие може да дадете пълна свобода на президента и то само в този момент, после може и да размислите и да му я вземете свободата на президента ако така примерно решите...Вие давате, Вие взимате, Вие... Вие... Вие...Когато Вие влизате стаята на българите, не палите лампата, а гасите мрака.

 35. 35 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#34:"latcho59"]Разбира се, само вие може да дадете пълна свобода на президента и то само в този момент, после може и да размислите и да му я вземете свободата на президента ако така примерно решите...Вие давате, Вие взимате, Вие... Вие... Вие...Когато Вие влизате стаята на българите, не палите лампата, а гасите мрака.[/quote]
  Цветан Цветанов: След оставката на кабинета престъпността се увеличава. Плевнелиев говори каквото си поиска, за да се хареса. На президента всичко му е позволено да говори всичко, за да бъде харесван. Той има обаче само представителни функции. Това заяви пак пред БТВ вътрешният министър Цветан Цветанов. На въпрос, че именно заради Плевнелиев Венета Марковска не е съдия в КС, вътрешният министър още повече засили критиките си към президента. Ако Венета Марковска не си беше подала оставката имаше реална предпоставка за започване на процедурата на импийчмънт, защото Конституцията беше нарушена. http://www.cross.bg/1340744

 36. 36 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Поразяващата уста :
  [quote#35:"latcho59"]След оставката на кабинета престъпността се увеличава. Плевнелиев говори каквото си поиска, за да се хареса. На президента всичко му е позволено да говори всичко, за да бъде харесван. Той има обаче само представителни функции. Ако Венета Марковска не си беше подала оставката имаше реална предпоставка за започване на процедурата на импийчмънт, защото Конституцията беше нарушена.[/quote]

 37. 37 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Значи сега ще създадете престъпност, за да ни наплашите здраво ,а после ше ни спасявате - ако дойдете на власт.

  А пък алексей петров що рече :
  Ако Брендо разкаже какво знае за Борисов, Цветанов и Флоров, "ще стане страшно"

  Е , а дано каже . Ама надали , защото наглите му отвлекоха дъщерята.
  Виж , ако той си трае ,а те пак получат властта може и да му я върнат.

  http://www.mediapool.bg/ако-брендо-разкаже-какво-знае-за-борисов-ветанов-и-флоров-ще-стане-страшно-news203693.html

 38. 38 Профил на kukoto
  kukoto
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Дали този е по- "проз" отколкото нагъл. Ченгеджийските номера нямат край на гербавите дори и да са в оставка.

 39. 39 Профил на Ivayloto бе
  Ivayloto бе
  Рейтинг: 777 Разстроено

  Някой вчера с бензин се запали.
  Лумнал факел на скъпа цена.
  Без да може това да прежали,
  че виновните нямат вина...

  Алчни змейове крадоха, мляха,
  в изнурената бедна страна.
  И накрая фалшиво запяха,
  че виновните нямат вина...

  Ден годината може да храни.
  Далаверите - куп, планина.
  А се кръстят, ей Богу, тирани,
  че виновните нямат вина...

  Като ангели - чисти и святи.
  Неспособни на капка злина.
  И си вярват, безумно богати,
  че виновните нямат вина...

  Оня просяк е сигур кръвникът
  или куцата стара жена...
  С белезници на съд да ги викат,
  щом виновните нямат вина...

  О, Българийо! Рай за измами,
  а за честните - ад и война!
  Да надпишем ли твоето знаме,
  че виновните нямат вина?

  Някой вчера с бензин се запали.
  Дай му прошка, родино една!
  Че за съвести, мъртво заспали,
  той, невинният, беше с вина...

  За едни благата, за други ла*ната
 40. 40 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Народът, т.е. масата от българите, Е "Против!" случващото се. На улицата, подкарвани от комуноиди (псевдопатриоти-фашисти, полуфалирали мутри, крайни "елементи" с бащи-партийни секретари и прочие), са по-малко от 5% от жителите на България. В същото време по масмедиите и форумите активността на същите гореописани е толкова грандиозна, че човек се пита - 15 души ли са или са милиони? Е, слава Богу - 15 "парчета" са.
  И какво се цели с цялата тази активност? Като гледам неадекватността на говорителите на това "спонтанно" недоволство, и те самите не знаят. Да поиграят връз полянката... кат' червени козлета.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 41. 41 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Краят на България (програма)
  Първите 3 точки - дестабилизация на държавата, сваляне на правителството и спиране на икономиката, вече са факт. Сега ТРЯБВА да бъде свален Президента, да се почне "спешно" строеж на АЕЦ "Белене" и Пръмовица да "спаси" положението.
  Честито, българи!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 42. 42 Профил на иван
  иван
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Разбира се, на Президента Цвъко и Буда са му дали пълна свобода. Ега ти наглеца, а? Или просто се изпусна. Ама яко засмърдя. И тоя ще иска да бъде министър. Българи, не заслужавате това, не сте толкоз лоши. Бой по ушите...

  effi
 43. 43 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Ми като сте такъв фактор пред престъпността, защо избягахте г-н Цветанов. Май си тръгнахте така както управлявахте - нагло, високомерно, страхливо и с мноооооого лъжи. Това че блокирахте администрацията за да докажете колко сте незаменими - го знам. За престъпността - вие със сигурност знаете.
  Галфони гербаджийски. И гьонсуратлъка ви трябва да има някакви граници.

 44. 44 Профил на lynyrdskynyrd
  lynyrdskynyrd
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#41] от "moriarti":

  скрий се бе, платен драскач.

 45. 45 Профил на Woland
  Woland
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Цветанов смело оглавява класацията за най-прост вътрешен министър от новата българска история. А това е класация, приютила Румен Петков и Любо Начев, все първенци на мисълта.

 46. 46 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1383 Любопитно

  "Цветан Цветанов: След оставката на кабинета престъпността се увеличава"

  Необичайната активност на парламента май има предвид Цвъки... сезирай прокуратурата веееее

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#41:"moriarti"]дестабилиация на държавата, сваляне на правителството и спиране на икономиката, вече са факт. Сега ТРЯБВА да [/quote]
  Чакай, не бързай да я отписваш, преди да си видял състава на служебно правителство! Първо да го видим, после аз пръв ще ти кажа, ЩЕ СТАНЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА? Първо да видим Твореца...

 48. 48 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  А преди да падне ГЕРБ от власт да не би да не растеше?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 49. 49 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Разликата между "преди" и "след", е че след падането на Бойко от власт организираната престъпност вече няма да е толкова добре организирана.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 50. 50 Профил на Packo
  Packo
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ц.Ц. и Б.Б. се страхуват , че "тихата вода" Плевнелиев ще им подложи динена кора със служебното правителство.

  Packo
 51. 51 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Замръзнали ли са отношенията между Росен Плевнелиев и Бойко Борисов?" - Плевнелиев явно е сменил отбора, сменил е икономически кръг...

 52. 52 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не ми трябваше много време да си помисля същото! Отвлякоха дете на един "бизнесмен" когато правителството подаде оставка.

  Ако дойде на власт пак БСП/ДПС ще почнат да си уреждат "сметките" с убийства в центъра на София. Ще има пак поръчки за биене на журналисти посред бял ден. Или ще ги убиват както стана със Стоев.

  Не случайно Станишеф реве, че по времето на Цветанов сме станали полицейска държава, цоциалистите искат анархия, за да продължат да разграбват "мандрите".

  Широк граждански фронт срещу връщането на БСП/ДПС във властта! Всички патриоти да не ходят за гъби, а на избирателните урни!

  България над всичко!

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 53. 53 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Дори имаме конкретна информация за определени представители на организираната престъпност, които дори са празнували в деня, когато беше подадена оставката."
  Май нарече цяла България престъпници?

 54. 54 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 298 Неутрално

  До коментар [#52] от "Курт Деликуртев - фен на Карла!":

  Сметките и сега така ги уреждат, странно как не си забелязал. Продажен плужек.

 55. 55 Профил на red.mary
  red.mary
  Рейтинг: 538 Любопитно

  "Сами разбирате, че не всяко едно криминално лице, тоест техни родствени връзки, са в затвора. Тоест това е поводът за празнуване."

  Ъ-Ъ-Ъ?!

  "...разбира се, дадена е пълна свобода на президента в този момент. . ."

  Ъ-Ъ-Ъ?!

 56. 56 Профил на Sonsaku Hakufu
  Sonsaku Hakufu
  Рейтинг: 442 Весело

  [quote#53:"radiacionen_tip3"] "Дори имаме конкретна информация за определени представители на организираната престъпност, които дори са празнували в деня, когато беше подадена оставката."
  Май нарече цяла България престъпници? [/quote]

  хех, определено

  http://www.youtube.com/watch?v=cFZtoWmlrq0
 57. 57 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  "...Цветан Цветанов: След оставката на кабинета престъпността се увеличава..."
  Имам лоши очаквания за активността на мутрите за времето след сформиране на редовното правителство. А в центъра на мутренската атака ще играе самият Цецко с готови папки и досиета. Това дъъълго гостуване в САЩ не ще да е само за фитнес

 58. 58 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Весело

  Дневниче мило, триете коментари, в които се укорява пристрастността ви (почервенели сте, демек), а тези, които съвсем директно обиждат (продажен плужек, платен драскач, тиква, наглец... ) си ги кътате и обгрижвате с внимание. ??? Я, пак да попишете за това колко много са зависими и подтискани медиите и как лично Б.Б. ви пише материалите.
  Явно свободата на медиата ви свършва до кръвясалия поглед на модератора ви.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 59. 59 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 931 Весело

  Цвъко, ами твое задължение е да се бориш с престъпността, не на някой друг. Когато се изнесеш от кабинета си в МВР и станеш редови гражданин, тогава можеш да правиш дълбокомислени изявления ! Но вината пак ще е твоя, след като се оправдаваше 4 години с наследството на предходните, да не би да си мислиш, че твоето наследство е по-добро ? Не е, и ти сам го твърдиш, след като докато си действащ министър, престъпността расте !
  Ама в твоята яйцевидна главица подобни мисли трудно виреят, а и съветниците ви са същите безхаберни и престъпни калинковци като тебе и Боко !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61 Профил на radiacionen_tip3
  radiacionen_tip3
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Групата за отвличания, 18 отвличания, 19-тото беше точно в началото на моя мандат като министър. Тази група беше задържана, на първа инстанция осъдена, чакаме втора инстанция. За голямо съжаление част от тази група беше оправдана, незнайно по какви причини. Но все пак ние трябва да се съобразим със съдебното решение. Нека да ви припомня какво се случи с Ивелин Банев-Брендо и неговата група. Кажете ми кога в България е имало такава политическа воля за борба с тежката организирана престъпност, а тя рефлектира върху всички процеси в държавата."

  Епа, разчиствате си терено!

 62. 62 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1157 Любопитно

  [quote#24:"dzmey"]Дъщерята на Брендо е отвлечена по заповед на Борисов и Цветанов, за да си мълчи относно наркотрафика в, и през България и да не би "случайно" да се изпусне за техните имена (Боко и Цвъки), облечените във власт престъпни Босове!!! [/quote]

  По този въпрос АФЕРА пише:

  В Италия работят по Евелин Банев – Брендо като сведенията се изпращат чрез български представители на МВР на италианска територия и всички те минават през тогавашния шеф на „Наркотици” в НСБОП, сегашният шеф на ГДБОП – Станимир Флоров. Когато Брендо духва от Италия и пристига в България, италианските служби са потресени защо у нас никой не го закача. През 2012 година, преди официалната пресконференция на вътрешния министър, Цветанов на предварителна среща с италианския колега Джорджино от „партньорската служба” го предупреждава да казва, че по Брендо се работи „от момента на идването на ТЯХНОТО ПРАВИТЕЛСТВО”. Джорджино е потресен и обиден, но не реагира остро, за да не стане дипломатичен скандал.

  Снощи АФЕРА анонсира абсолютно умишлено, заради предварително разгласеното участие на вътрешния министър Цветанов Цветанов по bTV по темата „Брендо”, следният текст:

  „ОЧАКВАЙТЕ! КОЙ ПОКРИВА БРЕНДО ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА МВР. И ЗАЩО ЦВЕТАНОВ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА НАРЕЖДА НА ИТАЛИАНСКО ЧЕНГЕ КАКВО ДА ГОВОРИ!

  Очаквайте в АФЕРА – как вътрешният министър Цветан Цветанов си позволява да „нарежда” на ченге от италианските служби да каже, че по Брендо се „е работело само при НАШЕТО правителство”. И защо любимите партньорски служби на Цветанов са потресени, че след като стига до ВИСОКОПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ОТ МВР, ПРЕЗ КОЕТО МИНАВА ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА БРЕНДО, нищо не произлиза.”

  С импровизираната ни „комбинация” не очаквахме, че вътрешният /все още!/ вътрешен министър Цветан Цветанов толкова лесно и прогноризуемо ще влезе сам в капана.

  Той обаче направи две фатални грешки – без изобщо да сме споменали в анонса си името на италианския карабинер Джорджино, натрапчиво го употреби на няколко пъти, с което демонстрира определена гузност по темата, и второ – излъга нагло за това как „Джорджино и италианските колеги не желаеха да работят с България” докато не дошло правителството на ГЕРБ, което „единствено имало политическата воля да се справи с тежката организирана престъпност”.

  Италианците започват да разработват Брендо от 2006 година. Очевидно предупреден, че италианските служби го нюхат, Брендо духва от Италия, където често се подвизава и се прибира в България.

  По Брендо работят италианските служби, заедно с полицейски представители на МВР там.

  ВСИЧКИ ИЗПРАТЕНИ СПРАВКИ ОТ ИТАЛИЯ МИНАВАТ У НАС ПРЕЗ СТАНИМИР ФЛОРОВ, ТОГАВА НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛ „НАРКОТИЦИ” В НСБОП.

  В студиото на bTV на въпрос защо Евелин Банев – Брендо не е бил задържан заради нарко-трафик от правителството на ГЕРБ, Цветанов отговори, че „Брендо в България се показваше с едно добро име като инвеститор, защото 20 години политическата класа го пазеха…”.

  Цветанов посочи директно, споменавайки името на бившият вътрешен министър Румен Петков, че той бил: „осуетено бе предаването на Брендо на Италия през 2008 година”.

  Румен Петков обаче е вътрешен министър до април 2008 година и точно по негово време Брендо е арестуван в България на 17 април 2007 година.

  На 13 ноември 2007 Софийският апелативен съд пуска Брендо по парична гаранция от 20 000 лева.

  „Осуетяването на предаването на Брендо на италианците бе заявено от Джорджино”, каза вътрешният министър Цветанов.

  Гузно, повтаряйки непрекъснато името на Джорджино като „алиби”, Цветанов директно изрече и че: „кога в България е имало такава политическа воля за борба с тежката организирана престъпност /б.р. – има предвид правителството на ГЕРБ и самият себе си като вътрешен министър/. Те не желаеха да работят с България! Това го каза Джорджино.”

  ИСТИНАТА ОБАЧЕ Е ПЕЧАЛНО РАЗЛИЧНА. СЛЕД КАТО БРЕНДО ДУХВА ОТ ИТАЛИЯ КЪМ БЪЛГАРИЯ, ИТАЛИАНЦИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАБОТЯТ ПО НЕГО, СЪБИРАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ИМАТ СВИДЕТЕЛИ ЗА ВРЪЗКИТЕ МУ С КАМОРАТА.

  Цялата информация е изпратена и ВСИЧКО МИНАВА ПРЕЗ СТАНИМИР ФЛОРОВ – ШЕФ НА „НАРКОТИЦИ” В НСБОП.

  След падането на вътрешния министър Румен Петков, тогавашният министър – председател Сергей Станишев прави вътрешен министър Михаил Миков. Той пък ИЗДИГА СТАНИМИР ФЛОРОВ КАТО ШЕФ НА ГДБОП.

  По онова време ръководството на ДАНС е втрещено от този ход на правителството, на Сергей Станишев и Михаил Миков.

  В службите знаят, че Брендо е покровителстван от Флоров.

  Италианците са в потрес, че докато те работят по Брендо, той се подвизава у нас незобезпокоявано.

  След като Брендо изчезва от Италия и се връща у нас, Джорджино непрекъснато задава въпроси на български ченгета, които работят с тях в чужбина, защо никой в България не реагира на техните разработки.

  СЛЕД КАТО ПРИ МИКОВ – СТАНИМИР ФЛОРОВ СТАВА ШЕФ НА ГДБОП, ПРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ, ТОЙ СТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЛЕРИРАН И СИЛЕН, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОПЛАТА СИ ВРЪЗКА С ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

  Същият Флоров с „опасната връзка” – Брендо, за когото знае всичко, което идва от Италия.

  През 2012 година МВр-то на Цветанов прави „показен” шумен арест на Евелин Банев – Брендо. Конфиденциални източници твърдят, че дълго време преди това Брендо е бил поставен на силен натиск за „отчитане”, но той се е дърпал. Арестът на „инвеститорът с добро име” /б.р. – по думите на Цветанов/ е очевиден знак, че Брендо трябва да влезе „в правилния час”.

  Италианците обаче реагират моментално.

  Преди официалната пресконференция, която помпомзно прави вътрешният министър Цветан Цветанов, свързана със задържането на Брендо и предаването му италианските власти,

  ЦВЕТАНОВ ИМА ПРЕДВАРИТЕЛНА СРЕЩА С ДЖОРДЖИНО. ЦВЕТАНОВ ПРЕДУПРЕЖДАВА ДЖОРДЖИНО ДА КАЖЕ ПРЕД МЕДИИТЕ, ЧЕ „ПО БРЕНДО СЕ РАБОТИ ОТ МОМЕНТА НА ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО /Б.Р. – РАЗБИРАЙ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ/, ЗАЩОТО ТЕ РАЗШИРИЛИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ ВРЪЗКИ НА МВР, И НИКОЙ ДРУГ НЕ ГО БИЛ НАПРАВИЛ.

  Джорджино се чувства обиден и потресен как така му нареждат и то от такова високо ниво да казва подобно нещо, но въпреки това, стискайки зъби го прави, за да не избухне дипломатичен скандал.

  Джорджино обръща особено внимание на тази предварителна среща на Цветанов, че заедно с колеги от МВР, ситуирани в чужбина, са работили много добре по Брендо назад във времето, но нищо не е произлязло от това /б.р. – а цялата информация минава през Флоров/, Цветанов обаче избягва въпроса на Джорджино и настоява и му повтаря какво трябва да каже на пресконференцията.

  Днес вътрешният министър нарече отвличането на дъщерята на Брендо след стрелба срещу шофьора, който е трябвало да я зеведе на училище „доста неприятно”.

  Станимир Флоров още не се е произнесъл по въпроса.

  Afera.bg

 63. 63 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1366 Весело

  По-тарикат милиционерите му казваха на Капо ди тутти Тикви - абе сложи бай Цвятко за президентин бе, щото тая Росната китка е много лабава.
  Ама Боко вика - аа нее, Цецо е керпеден и ше почна да ми играе курвегин, ако го бутнем у президентството...по-рахат ше ми бъде да си го държа близо и изкъсо... а, Роската през туй време да ми топли столчето.
  Криви са ви сметките бе мюлюцюниери.
  Щот са ви къси.
  И без кръчмаря.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 64. 64 Профил на firefall
  firefall
  Рейтинг: 442 Весело

  "Ройтерс за управлението: на много ниско ниво и пропито от корупция"

  "ЕК: Българският държавен апарат е сред най-корумпираните"

  Ама ти си дрънкай Цвъцко!

 65. 65 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "След оставката на кабинета престъпността се увеличава"
  "Шега" на деня.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 66. 66 Профил на azzzy
  azzzy
  Рейтинг: 473 Неутрално

  До коментар [#16] от "NPaine":

  Напълно подкрепям!

 67. 67 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Цвъки пак счупи тъпомера. Престъпниците четат новини и знаят, че правителството работи в оставка и затова са се раздвижили. Господинчото продължава да е министър. Или като е в оставка и вече не му дреме???

 68. 68 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#16] от "NPaine":


  [quote#16:"NPaine"]Прочетох интервюто.

  Дума по дума.
  [/quote]

  Ти си герой, че си се подложил на това. Аз не мога да се прежаля.

 69. 69 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Този човек няма елементарна представа за управление на една държава,за Конституция,за правомощия на правителство,оставка на правителство и за много други неща ! От както правителството било в оставка,престъпността се увеличила !?!? В това правителствор в оставка си ти,г-н Цветанов и всички останали министри.Защото ПРАВИТЕЛСТВО значи МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ.Той е в оставка,но във всички бели държави правителствата в оставка продължават да изпълняват своите функции по Коституция и закон до избирането на ново правителство или назначаването на служебно правителство.Следователно по Конституция и закон ти си на работа.Не са в оставка твоите зам.министри,началници на различните звена в МВР, цялата полиция не е в оставка.Тя трябва да работи,длъжна е да работи и ще работи и след твоето напускане. И ти си бил министър на вътрешни работи, още по-страшно е , че си бил вицепремиер,първият след министър-пхредседателя ! Хора,бдете беше казал младият чешки комунист Юлиус Фучик преди екзекуцията му от гестапо.Българи ,бдете ! Мислете ПРЕДИ да пуснете бюлетината,а не СЛЕД ТОВА !

 70. 70 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Коментирам само заглавието - за повече нямах сили да се назорвам да чета.

  Едно качествено държавно ръководене осигурява сигурност дори при липсва на политическа глава. Думита на Цвинокио са самоубийство.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 71. 71 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1005 Любопитно

  Я преди оставката на ГЕРБ, само се стрелят в центъра на София, посред бял ден пред Съдебната палата. Освен това, по времето на управлението на Цвък контрабандата процъфтява и т.н.
  Нормално ежедневие.

 72. 72 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1005 Весело

  [quote#53:"radiacionen_tip3"]"Дои имаме конкретна информация за определени представители на организираната престъпност, които дори са празнували в деня, когато беше подадена оставката."
  Май нарече цяла България престъпници?
  [/quote]
  И аз се зарадвах, когато подадоха оставка, май трябва директно да се запътвам към затвора.

 73. 73 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Весело

  Дори имаме конкретна информация за определени представители на организираната престъпност, които дори са празнували в деня, когато беше подадена оставката

  То всички нормални в държавата празнуваха него ден.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 74. 74 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Неутрално

  [quote#70:"Музар"]Думита на Цвинокио са самоубийство. [/quote]
  Покрепям на 100%.От 6 месеца повтарям , че този ще забие последният пирон в ковчега на ГРОБ.

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 75. 75 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Абе Цвъцко, до там ли я докара полицията бе, до "Милиция ЕТ"? Само пълен малоумник би казал такова "нещо". Дано полицаите го "оценят" подобаващо
  Дневник, искам да ми плащате вредни за четенето на тази статия

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 76. 76 Профил на pavlov10
  pavlov10
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Престъпността се увели4ава,а вс4ки още вземате заплати.
  Или ве4е сте отпускари.Заплатата те4е,редовен аванс.И
  ние гражданите можеме така.

 77. 77 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 795 Неутрално

  "... и съм убеден, че фокусът в бъдещо управление на ГЕРБ ще бъде точно социалната политика и доходите на хората."
  ================================
  Няма, няма-а-а-а!!!

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 78. 78 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Имам чувството, че Герб ни рекетира - "Гласувайте за нас, че иначе престъпността ще ви залее".
  То от мутри какво друго и да очакваш, натрупания опит си казва думата.

 79. 79 Профил на Gruga Pitich
  Gruga Pitich
  Рейтинг: 388 Весело

  Цецо,обърни се към специалист да ти постави диагноза и да ти предпише адекватно лечение!
  Според мен все още има надежда!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK