Областният управител на Бургас: Обидно ми е да слушам обясненията на Панайот Рейзи

Вълчо Чолаков

© Областна администрация - Бургас

Вълчо ЧолаковМиналата събота кметът на Созопол Панайот Рейзи (ГЕРБ) разпореди поставянето на ограда на пътя между туристическите комплекси "Дюни" и "Св. Тома". Това негово решение предизвика публичен скандал и вчера, след намесата на премиера Бойко Борисов оградата беше премахната.


Аргументите, с които Рейзи заповяда поставянето на заграждението, бяха, че участъкът от пътя не е нужен на никого, че иска да опази плажната ивица от незаконно къмпингуващи и, че плажът е неохраняем, поради което всяка година морето взема жертви.


След премахването на оградата в интервю за "Дневник" вчера Панайот Рейзи каза, че сега очаква от областния управител на Бургаска област Вълчо Чолаков (СДС - Реформаторски блок) да постави на плажа "Алепу" водно-спасителни постове.
Предлагаме ви разговора с него по този повод:


Вчера кметът на Созопол Панайот Рейзи е казал на премиера, че пътят край плажа"Алепу" е бил затворен, тъй като там липсвало водно спасяване...


- Добре е човек най-напред да не търси някъде другаде причините за несвършена или незаконно свършена работа. Когато се научим да постъпваме по този начин в администрацията ще бъде чудесно.


На първо място никой няма прави да прегражда път, било то и кметът на общината, през която той минава. А по отношение на това дали плажът е охраняем или не – на територията на Бургаска област има 56 неохраняеми плажа, определени със заповед на МРРБ. За част от тях има издадена заповед за организиране на водно спасяване. За тези плажове ние сме в процедура по организация на дейността.


Тук отварям една скоба, че този плаж - "Алепу" е бил неохраняван през последните 10-15г. И там никога не е имало организирано водно спасяване. Хората го знаят като див плаж и ходят там точно по тази причина.


При това положени, ако всеки един от кметовете на община, където се намират тези 56 неохраняеми плажа в Бургаска област, реши да прегради пътищата... Това е детинско извинение! Едното няма нищо общо с другото.


Такива бяха аргументите на Панайот Рейзи – че плажът е опасен.


- Аз съм изумен от аргумента за затварянето на пътя. Някъде другаде е причината, не е в това със сигурност. Готов съм да докажа, че не е свързано с водното спасяване.


Изобщо на мен като гражданин ми е обидно да слушам всичко това, което разказва и обяснява кметът на Созопол. При това правя уговорката, че съм готов да защитя всички свои думи и действия.


А вие знаете ли какво биха могли да бъдат "другите причини"?


- Не, не зная. Зная само, че е незаконно. Със сигурност проблемът не е липсата на охрана и водно спасяване на плажа. Този плаж е в това състояние от години и много хора го предпочитат точно заради това.


Сега в резултат на разпореждането на министър – председателя, на този плаж да бъде организирано водно спасяване. Ние още вчера сме започнали процедура за съгласуване на схемата за разполагане на постове. Трябва да направя уточнението, че на два километра ивица не е възможно да се организират водно-спасителни постове, така, както го изисква наредбата. Ще предвидим няколко поста по наша преценка.


Къде ще  намерите свободни водни спасители в разгара на летния сезон?


- В Бургас водни спасители няма. Чухме от министър Калфин, че някъде в страната имало 150 безработни спасители, които са регистрирани и в момента ги издирваме чрез Агенцията по заетостта. Ясно е обаче, че ние не можем насила да ги доведем тук, за да извършват тази дейност.


Кой трябва да контролира поставянето на кемппери, палатки и т.н. върху плажовете и дюните?


- Генерално казано , задължението е на държавата – в лицето на РИОСВ, Областен управител... Ако става дума за случаите, в които върху дюни са разположени кемпери и каравани, законността на този акт трябва да бъде установена от РИОСВ, която има компетенциите за това. Ако става дума за плажове, отдадени под наем или на концесия от МРРБ – МРРБ. Ако плажовете са отдадени на концесия или под наем от областния управител – областният управител. В Бургас има 13 такива плажа.


Задължение на държавата обаче е да осигури на гражданите само пешеходен достъп до морския бряг и плажа, а не чрез моторни превозни средства. Имам чувството, че това е недостатъчно изяснен въпрос.


Означава ли това, което казвате, че в годините назад подобни проверки на плажа "Алепу" не са правени, тъй като там всяко лято пристигат почиващи с палатки и каравани, които разполагат и върху дюните и върху пясъка?


- Приемам това като сигнал. Не съм се сблъсквал този казус. Ние като Областна администрация не разполагаме с достатъчен ресурс, за да установим дали тези хора вредят на дюните и природата. Опитваме се да проверяваме плажовете, които по закон трябва да контролираме, но дори и за това не ни стигат силите. Когато получим сигнал, работим по нето.


Съществува ли тогава регламент, определящ местата, на които могат да се разполагат палатки и реда, по който да става това?


- По закон разполагането на палатки и каравани според българското законодателство представлява къмпингуване, което може да се извършва само в къмпинг. Разрешението за обособяването на къмпинг се издава от съответната община. Това става на базата на Подробен устройствен план. Общината определя терена, на който може да се извършва къмпингуването.


Ако говорим за плажовете, там палатка, кемпер или каравана може да се постави само след издаването на съответното разрешение. Ако такова разрешение липсва, значи палатките, кемперите или караваните са разположени в нарушение на закона.


А как стоят нещата с другия преграден път – този, който води южно от комплекса "Св. Тома" към плажа Аркутино?


- Пътят е частен. Последната проверка, свързана с него, е извършена миналата година във връзка с подадени жалби. Това, което е било установено е, че пътят попада в частен терен, вероятно собственост на "Главболгарстрой". По тази причина движението по него може да бъде ограничавано.

Ключови думи към статията:

Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  И на мен ми е обидно неграмотници да заемат държавни служби,ама......

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2930 Неутрално

  Този кмет реши да направи далаверата в края на мандата, ама ну попречиха! А на колко няма да попречат...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на Васил Богданов
  Васил Богданов
  Рейтинг: 955 Весело
 4. 4 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Бре, там е затворено от години! Всички сякаш са паднали от някоя летяща чиния (знаем чия).

 5. 5 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Аре стига си плакал веее,
  Нали е от вашите, да ви го нагербя....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#5:"Саранди Говедаров"]Аре стига си плакал веее,
  Нали е от вашите, да ви го нагербя....[/quote]
  Чудех се кой ще се спусне пръв...и ей го на - Саранди. Браво Саранди, браво Говедаров!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Поразбъркани хсобствености ...

 8. 8 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2646 Неутрално

  Все пак трябва да се отчете как Булгарбаши успя само с едно обаждане да оправи нещата и да ги вкара в пътя....

 9. 9 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1520 Неутрално

  [quote#0:"статия"]Изобщо на мен като гражданин ми е обидно да слушам всичко това, което разказва и обяснява кметът на Созопол. [/quote]
  И на нас ни е обидно,точно като телефонното управление.Щото да санкционира неправомерни или неуместни действия на кметовете е работа точно на Областните управители,не на премиера.Ама туй с разделението на властите явно е енигма за много от властващите.

 10. 10 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 921 Неутрално

  "Пътят е частен. Последната проверка, свързана с него, е извършена миналата година във връзка с подадени жалби. Това, което е било установено е, че пътят попада в частен терен, вероятно собственост на "Главболгарстрой". По тази причина движението по него може да бъде ограничавано."

  Частни пътища в България няма, Конституцията е категорична в това отношение.

  "Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища както и водите горите и парковете с национално значение, природните и археологическитɟ резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост."

  Това, че някой е включил този път в някаква приватизационна сделка само означава, че сделката е незаконна и трябва да се атакува в съда. Няма как път от републиканската пътна мрежа да е частен.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8843 Неутрално

  А не ти ли е обидно от думите на твоя съпартиец Борисов?

 12. 12 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 736 Любопитно

  "Пътят е частен.",а преди това "На първо място никой няма прави да прегражда път, било то и кметът на общината, през която той минава."
  Има някакви недоразумения в средите на олигархията,както галено у нас наричат червената мафия.

 13. 13 Профил на alighieri
  alighieri
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Отдавна е ясно, че има нещо много гнило в община Созопол и община Царево, щом дори кметовете им се казват Резни и Лапчев съответно.

 14. 14 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2944 Неутрално

  До коментар [#12] от "Вячеслав Атанасов":

  Чети. Иде реч за два различни пътя.

 15. 15 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  А ни са прави на обиден,ще ти се обади Бойко и ще ти коригира мнението.Чак е отвратително като се правите на мислещи и независими.

 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Пътят , другарю областен управител , е БИЛ ПЪТ и ПРЕДИ Главстрой и мафията да си приватизират земята около него ...Този път ТЕ не са го построили - впоследствие :)
  Следователноо НЕ могат да го преграждат ...:))
  Мафия, червено - герберска ...))
  Е , граждани , учете се, гледайте , слушайте и мислете, как МАФИЯТА - милиционерско - симеоновско турската -ви заграбва ,..държавата ...))

  BIG AL
 17. 17 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А приказките тук , другарю областен
  ги пращаш на прокуратурата - смешната - и на шефа си - пожарникаря ..
  Не на нас ...)
  Ние , не сме правораздавателен орган ...)
  Де да бяхме , палячо .......

  BIG AL
 18. 18 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#14:"niakoi_si"]Чети. Иде реч за два различни пътя. [/quote]
  Напротив,едното твърдение се отнася за всички пътища,минаващи през общината.

 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 736 Любопитно

  [quote#14:"niakoi_si"]Чети. Иде реч за два различни пътя. [/quote]
  Георги Стоев си беше поставил една бариера на един път,който водеше до плажа.Срещу 3 лева навремето,сега може да са повече,може да влезнеш до кея и там да паркираш.Сега ми е интересно кой е другият частен път,тъй като този е 100-тина метра не подлежи на коментар.

 20. 20 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 616 Весело

  Абе,щом имате кмет резняк няма смисъл от коментари.

 21. 21 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 384 Неутрално

  Ако имаше нормален съд и прокуратура, тази резилска измет Рейзи отдавна щеше да е при бай Ставри! В Бг десетки контролиращи институции не работят или работят само за рекет...виновните си плащат и си продължават...

 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Неутрално

  И какво излиза областния не е знаел?!
  Трудно мога да повярвам на това!

  klimentm
 23. 23 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Пътят от Дюни до Аркутино, старият път от времето на Народна република България, също трябва да бъде отворен. Защото беззаконието тук започва със затварянето му до комплекса на Главболгарстрой. Абсолютно варварство, бандитизъм и липса на законност и ред.

 24. 24 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#6] от "oporna_to4ka":

  Много ми липсва Каишев!
  Да не би Говедарчето да му е клонинг?

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 25. 25 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 743 Весело

  Явно Панайот Рейзи се уяде, но стъпи на динена кора.
  Време е да настъпи и дръжката на мотиката /Главния пожарникар да възложи анализ на действията му, зависимости от Кой и пълна данъчна ревизия на фамилията му/.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 26. 26 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3706 Неутрално

  [quote#12:"Вячеслав Атанасов"]Има някакви недоразумения в средите на олигархията,както галено у нас наричат червената мафия.[/quote]

  Ква червена мафия бе? Туй са ГЕРБ и РБ.

 27. 27 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3613 Неутрално

  Ха, затварянето на пътища било незаконно...?! Може, ама на юг от нос Емине! На север може! Къде ли? Ами, Албена например! Даже и такса вход събират! И дело имаше..., което заглъхна лека, полека! Няма сила, която да спре събирането по няколко десетки милиона годишно от другаря Красимир Станев! И местните ГЕРБ-ери му стоят мирно даже!

  Бивш tww09306483.
 28. 28 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3613 Неутрално

  До коментар [#26] от "Judjuk":

  За ГЕРБ, със сигурност! Колкото до РБ, все имам някаква надежда, че може да са начало на нещо, което не е дълбоко свързано с БКП и ДС...!

  Бивш tww09306483.
 29. 29 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Същият кмет и местен феодал го бяха хванали преди време през нощта с джипки и ловни пушки в резервата Ропотамо. Обяснението му беше, че бил за гъби /през нощта и с пушки/. Но така и нищо не му направиха.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 30. 30 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2198 Неутрално

  Айде и Панайот глътна вода за изборите...

 31. 31 Профил на supebo
  supebo
  Рейтинг: 524 Весело


  Ква червена мафия бе? Туй са ГЕРБ и РБ.

  Те ГРОБ и Деформаторте, да не са зелени? Тъмно цръвени са, ама се правите, на ущипани Моми!

  Една любов, една страна, една България
 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4640 Весело

  До коментар [#29] от "bombov_saruyar":

  Гъби човекоядци?

  klimentm
 33. 33 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#10] от "kirsner":

  а откъде знаете, че пътят е от републиканската пътна мрежа?

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 34. 34 Профил на Usted
  Usted
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Хубаво е да чуем кога пътят към Аркутино е станал частен, защото със сигурност в миналото е бил част от пътната мрежа.. Това е свързано с процедури по деактуване, за да може да се смени собственоста от публична в частна държавна/общинска собственост..

 35. 35 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5495 Гневно

  До коментар [#33] от "bulgarinvstranstvo":

  ами това ВСИЧКИ го знаят ! И една елементарна НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА техническа експертиза ще го докаже по безспорен начин !!! Документите ги има поне в 5 РАЗЛИЧНИ архива на държавни институции !!! отделно в частни документи. обсебването е станало по една НАГЛА схема преди около 20 години и сегашното е опит за повтаряне на същата схема но котка им мина път !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 36. 36 Профил на abrasha
  abrasha
  Рейтинг: 301 Неутрално

  [quote#23:"naiden_pravdev"]Пътят от Дюни до Аркутино, старият път от времето на Народна република България, също трябва да бъде отворен.[/quote]
  Доколкото помня, старият път (след Св.Тома) беше затворен много преди да се построи комплякса, заради свличане на пътя край изоставен строеж на почивна станция. Та не е съвсем безопасно, но това не пречи да се развеждаттуристите с влакчета точно там.

 37. 37 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#35] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не знам. Трябва да попитат областния управител защо според него тогава пътят е частен.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 38. 38 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#10] от "kirsner":

  За Републиканските пътища, ДА, ама частните НЕ....
  Законът за пътищата не третира частните пътища, когато не са отворени за обществен транспорт...... зависи от онтереса, брат, интересът клати феса при капитализЪма.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 39. 39 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#33] от "bulgarinvstranstvo":

  Ами познавам мястото и въпросния път към Аркутино още от едно време. Той си беше третостепен път ( или както там се води) от републиканската пътна мрежа. Имаше си го на картите и т.н.
  Вследствие на алчност и незаконна приватизация ( неотчитаща законови и дори конституционни разпоредби) въпросния път е попаднал в границите на частен имот и описан най-вероятно като частен ( съвсем незаконно!), поради престъпното поведение на общински и държавни чиновници.
  Частен път не може да бъде част от републиканската пътна мрежа, а частни пътища могат да бъдат само новопостроени такива в рамките на частни терени и имоти. А всички съществували до 1989г. пътища си бяха част от републиканската пътна мрежа.

 40. 40 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#38] от "boby1945":

  Още веднъж, въпросния път не е бил построен на частния терен през последните 20-25 години, а си е съществувал и преди 1989.
  Няма как републикански път да се приватизира, освен НЕЗАКОННО. А преди 1989 частни пътища нямаше.
  Така че очевидно този път е бил обявен за частен съвсем незаконно.

 41. 41 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#40] от "kirsner":

  Няма никакво значение кога е построен пътя, важен е статусът му... щом е частен, не го бара закона за пътищата...
  Ако нещо не ти харесва приватизацията, оплачи се на АП или на Костов....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 42 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#41] от "boby1945":

  Това ти обяснявам 3 пъти бе - че има значение кога е построен един път! Ако е построен преди 1989г., той няма как да е частен. Тогава частни пътища нямаше! А този въпросния път го има от време оно. Бил е част от републиканската пътна мрежа, беше обозначен на карти и на него имаше пътни знаци. Поддържаше се от Пътно управление по времето на Бай Тошо. През август 1991 е приета нова Конституция, която не позволява такива пътища да се приватизират. Очевидно обаче някой на практика го е присвоил ( т.е. приватизирал), напук на Конституцията.

 43. 43 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#42] от "kirsner":

  Има как да е частен и път построен при ТАТО и даже при княз Александър батемберг. Не се безпокой....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 44. 44 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  [quote#42:"kirsner"]Очевидно обаче някой на практика го е присвоил ( т.е. приватизирал), напук на Конституцията.[/quote]
  Щом Конституцията си трае, значи няма нарушение, тя Конституцията по ги разбира от тебе тези работи....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 45. 45 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 921 Неутрално

  До коментар [#43] от "boby1945":

  "Има как да е частен и път построен при ТАТО и даже при княз Александър батемберг. Не се безпокой."

  Няма! Ама капацитетът ти е толкова ограничен, че ти даже не можеш да вденеш това, което ти се обяснява. На неграмотника каквито и доводи да му дадеш, той все не разбира. Щото е неграмотник. Такъв е твоя случай.

 46. 46 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#45] от "kirsner":

  Кой си ти бе нахалник? Сигурно и кучешка колиба нямащ в своя собственост а си отворил уста като обществена баня!!!

  Я виж какво ти казва областния на Бургас, който представлява властта в региона:
  " Пътят е частен. Последната проверка, свързана с него, е извършена миналата година във връзка с подадени жалби. Това, което е било установено е, че пътят попада в частен терен, вероятно собственост на "Главболгарстрой""

  Аман от неучки!!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 47. 47 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2682 Неутрално

  До коментар [#41] от "boby1945", До коментар [#40] от "kirsner":
  До коментар [#30] от "volarok", До коментар [#27] от "tww09306483", До коментар [#13] от "alighieri", До коментар [#2] от "lz2":

  Офшорки от Белиз и масонски шеф ще строят до плажа
  https://bivol.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BF%D1%83-%D0%BE%D1%84%D1%88%D0%BE%D1%80%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B7-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%88%D0%B5%D1%84-%D1%89.html

 48. 49 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  До коментар [#47] от "Наблюдател":

  Дали ще строят и кога ще строят ще разберем като му дойде времето.... сега за строеж, въобще не става дума....

  А кметовете въртят далавери, ако казаното от Бивол е вярно, щото законът на реститутския "преход" им дава....
  Що не въртяха далавери при ТАТО, щото само като си помислеха за такива далавери и отиваха в кауша.....
  Сега държавната земя, стопанин няма.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 49. 50 Профил на nik_177.
  nik_177.
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Спасители на "шофьорския" плаж? Това е нонсенс. А на другите "диви" плажове? Тук-там по някой плажуващ. И спасител по случая? Рейзи си е изсмукал мотива от пръстите. За да изглежда приемлива "приватизацията".

 50. 51 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 948 Любопитно

  [quote#9:"Лелка"]Ама туй с разделението на властите явно е енигма за много от властващите. [/quote]
  Това с енигмата си го пиши на себе си ... областните управители дали не са в изпълнителната власт ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK