Лозан Панов пред "Дневник": Моят наследник ще мине през "кастинга" на Пеевски

Лозан Панов пред "Дневник": Моят наследник ще мине през "кастинга" на Пеевски

© Георги Кожухаров"Твърдо да." Така отговаря председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов на въпрос чувства ли лична отговорност за заснетия клип, който стана повод за поредната атака срещу него и Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) му отне управлението на Съдебната палата. "Моята вина обаче не е свързана със заснемането на клипа. Моята вина е в това, че не застанах в редиците на мнозинството във ВСС. Резултат от този избор е и пошлият "милиционерски" сценарий в Съдебната палата", допълни Панов. Той определя скандала като "активно мероприятие" (защо - четете тук) и че е бил осъден по правилата на Народния съд. Атаката с клипа беше поводът да потърсим Панов за интервю (повече от коментарите му за видеото и реакцията на ВСС - четете тук). В този разговор, проведен с писмена размяна на въпроси и отговори, той коментира директно и ясно проблемите в съдебната власт, във Висшия съдебен съвет, отношенията си със Сотир Цацаров и какво означават действията на главния прокурор.


В две заседания бяхте многократно нападан на лична основа. Критиците ви обвиниха, че не работите, че сте делегирали всичките си правомощия и че не изслушвате заместниците си за проблемите в съда. Как ще отговорите на това?


- Преди години един британски депутат беше заявил, че не е очаквал, идвайки в България, да се окаже в ситуация, която може да бъде оприличена на блато, пълно с алигатори. В тази връзка ще ви припомня как миналата година по време на представянето на доклада за дейността на съдилищата в парламента депутат от управляващото мнозинство написа "на коляно" длъжностна характеристика на председателя на ВКС. Мишената беше Лозан Панов, но предписанията му рефлектираха върху правата на представителя на най-висшата ни съдебна инстанция. Според депутата аз имам право да се грижи единствено за сградата и най-вече за чистачките. Сега и тях ми взеха!
Случилото се на Пленума на ВСС на 30 април удивително кореспондира със случката в парламента. Изглежда, процесът на оварваряването ни още се е задълбочил, след като вече е обхванал и съдебния парламент.


Но да се върна към вашия въпрос. Въпреки решението на ВСС във връзка с пандемията през последния месец и половина ВКС е единственият съд в страната, който не спира да работи. В съда не са се провеждали единствено откритите заседания. С оглед на данните за опасността от разпространение на вируса допускам, че на председателя на съда не му е било лесно да убеди председателите на колегии, съдиите и служителите, че ВКС не бива да спира работа. В съда има хора с тежки хронични заболявания, за които рискът дори е по-голям. Затова, за да намалим този риск, в съда се опитахме да създадем в новите условия една добра организация на работа при спазването на всички хигиенни изисквания. Използвам възможността да изкажа най-искрената си благодарност към съдиите и служители, които изпълниха дълга си към обществото, поеха риск, но съдът не спря да работи нито за ден.


Не споделям разбирането на мнозинството във ВСС, че организацията по управление на една голяма структура като ВКС може да работи без административен ръководител. Защото на това заседание чух, че съдът работи добре, но това не се отнася за Лозан Панов. Научих също така, че е възможно много хора с различна компетентност и задължения, работещи на едно място, сами да си възлагат задачите, да не се нуждаят от координиране на действията им, защото могат сами да излъчат най-подходящия сред тях да изпълни определена задача, не е необходимо да се контролират и като краен резултат да постигат баланс в интересите на работещите в съда и на обществото. В тази връзка избрах да замълча, защото това е единственото, което можех да направя, за да запазя достойнството и авторитета както на опонентите си, така и на съдебната власт.


Как от любимец на Цацаров и мнозинството във ВСС станахте основният му враг? Принципната ви позиция за разследване на "ЦУМ-гейт" ли беше причината?


- Допускам, че за да получат възможността да участват в управлението на съдебната власт, хора от мнозинството във ВСС са поемали ангажименти пред "силните на деня". Никой от членовете на съвета, които гласуваха за мен, не е искал предварително от мен да изпълнявам техните ангажименти след избора за председател на ВКС. Потвърждение на това може да намерите в изказвания на г-н Цацаров на заседания на ВСС.


Разминаването ни с бившия главен прокурор започна много по-рано, спомнете си случая "Двете каки". В основата на противоречията ни с г-н Цацаров, който безспорно е един интелигентен юрист, не стоят лична вражда и непоносимост. В основата на конфликта ни с него стоят принципните различия в представата ни за управление и независимост на съдебната власт. Ще припомня само, че аз бях сред малцината изненадани на заседанието на ВСС в началото на 2016 г., когато получих есемес от премиера. И тъй като считам това за нередно, реших да оповестя този факт публично. От този момент нататък аз се превърнах във враг на народа, а Народния съд от миналия четвъртък считам за знак за пълна приемственост в политиката на стария и новия състав на ВСС. Този път обаче всичко придоби много уродливи размери. (Повече за скандала с клипа и позицията на Панов защо това е "активно мероприятие" - тук)


Бившият съдия и председател на Софийския районен съд Методи Лалов например разказа преди време, че е бил оглеждан от Делян Пеевски. Вие имахте ли такива "огледи"?


- Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал с него и нямам допирни точки. Не се съмнявам обаче, че моят наследник ще мине през такъв "кастинг".


Как си обяснявате голямото мнозинство във ВСС, което се присъединява към атаките срещу вас, какво мотивира членовете на ВСС?


- Зависимости, корист, а може и двете заедно. Спомнете си за откритото писмо до медиите, което написа бившият ми заместник във ВКС (Красимир Влахов - бел. ред.), след като предложих неговата смяна. Всъщност тогава за първи път научих, че се срамувал от мен. Не разбирам защо го досрамя едва след като поисках смяната му, а не преди това. За сметка на това управляващите възнаградиха щедро "срама" му с поста конституционен съдия.


Тази стратегия доказа своята ефективност и затова допускам, че в редиците на ВСС вече има и други желаещи върховни съдии, които също я изпробват. Не забравяйте, че приближава изборът на мой наследник, но преди това, през следващата година, предстои да влязат нови попълнения в Конституционния съд. Парламентът все още не е избрал и съдебен инспектор. Затова нека дадем думата на времето, за да ни покаже доколко обосновани са моите предположения.


Ще удържат ли съдиите своята независимост, като виждат как във ВСС се заклеймява различното мнение от зададеното?


- С действията и посланията си съдебният парламент задава стандарти, които служат за модел на поведение на редовия съдия. Стремежът на мнозинството от членовете да удовлетворят интересите на "силните на деня" създава усещането, че ВСС постепенно абдикира от конституционно установена си роля на защитник на независимостта на съдебната власт. Пример за това са "подаръците", които законодателната власт осигури на членовете на ВСС след избора на главен прокурор. Те получиха възможност автоматично, без конкурс да преминат в по-горна инстанция след приключването на мандата им. Кариерните им бонуси са блестящ пример за политическа корупция, а такъв пример е развращаващ за цялата съдебна система.


Посланието, което се изпраща към магистратите, е следното: няма никакво значение какви качества имаш като професионалист, най-важното е да изпълняваш политически поръчки и успехът ти е гарантиран. По този повод Пленумът на ВКС категорично единодушно възрази, въпреки това обаче управляващите върнаха услугата на своите партньори - членове във ВСС. Конституционно установената роля в държавното управление на членовете на ВСС не е да се грижат за собственото си кариерно израстване, а да създадат необходимите справедливи условия другите в системата да израстват.


Ако "първенците" в съдебната системата ползват асансьора, а не стълбите, това рефлектира и върху качеството на правосъдието ни. Когато един съдия е посредствен, той е и "послушен", а оттам се превръща в лесна "плячка" за създаването на зависимости. Безпокоят ме също така публично известните данни за проблемите, свързани със свободата на словото у нас. Съществува също достатъчно информация за влиянието на нелегитимни субекти върху българските институции. При наличието на една такава констелация в публичността ни се създава реална опасност магистратите да бъдат въведени в "изкушението" да правораздават по медийни публикации, а доказателства по делата да се изчерпват само с наличието на такива.


Манипулативните и неверни публикации са средство и за дисциплинирането на съдиите, които си позволяват да изразяват критично мнение относно проблемите в съдебната система. Сплашването на един или двама съдии цели глобално да се превъзпитат и моделират магистратите като конформисти. Затова, ако в предишния ВСС имаше 6 души опозиция, то в този те са само трима. Как мислите, ако се следва логиката на математическите закони, ще има ли мнозинството в следващия ВСС някакъв коректив?


Какви са тогава рисковете за ефектите върху съдебната система при така работещ съдебен съвет?


- Тук бих искал да споделя моя личен опит като клиент на Темида. Принципно не бива да се говори за висящи дела, но ако си спомняте, неотдавна членът на ВСС г-жа Вероника Имова "като една българска майка" ни призова на Съдийска колегия "повече да не си затваряме очите пред факти, ĸoитo coчат зa зaвиcимocти вътpe в caмaтa cъдeбнa влacт". Затова мисля да отговоря на нейния призив, но ще го направя не с лозунги и вестникарски фрази, а само с факти.


Тази информация е публична, но стигна до мен едва преди няколко дни. Ако следите развитието на делото "Иванчева - Петрова", сигурно вече знаете, че по време на празниците излезе решението на ВАС, с което съдът отхвърли жалбата ми като председател на ВКС срещу отказа на Съдийската колегия да образува дисциплинарно производство срещу съдия Георги Ушев. Става дума за нарушения на председателя на Апелативния специализиран наказателен съд във връзка с мерките за неотклонение на двете подсъдими. Комисия от трима върховни съдии установи, че съдия Ушев безпрецедентно е накърнил ролята на съда като безпристрастен арбитър и е предприел действия, с които се обслужват интересите на прокуратурата, която е страна по делото.

Лозан Панов и Сотир Цацаров по време на заседание на ВСС - 2019 г.

© Надежда Чипева, Капитал

Лозан Панов и Сотир Цацаров по време на заседание на ВСС - 2019 г.


Ще припомня само, че преди проверката група прокурори изпратиха на апелативните спецсъдии писмо с препоръка да не дават документите на проверяващите от ВКС. Решението на ВАС е на тричленен състав, в който влизат съдиите Десислава Стоева, Любомир Гайдов и Николай Гунчев. Няма да коментирам кои са факторите, които създават условия за зависимости при съдиите, а ще ви изброя няколко факта. Председателят на състава съдия Любомир Гайдов беше избран за зам.-председател на Административен съд - София-област, но в последния момент се отказа, за да оглави 6-о отделение във ВАС. Съдията Николай Гунчев беше от своя страна обект на медийни атаки, след като написа особено мнение за връщане на делото, което води журналист от вестник "Сега" срещу отказа на главния инспектор г-жа Точкова да предостави материалите по преписката на г-н Цацаров по казуса "ЦУM-гeйт". В състава по делото на г-н Ушев, считам, че специално внимание заслужава докладчикът съдия Десислава Стоева. Ако се запознаете с протокола от заседанието на ВСС на 31.03.2016 г., ще научите как двама съдии от Административен съд - Варна, без конкурс, в противоречие на чл. 194 от ЗСВ, изпреварвайки съдиите по право в 60% от административните съдилища в България, са преместени в София. На заседанието е дошъл и председателят на АССГ съдия Радостин Радков, който лобира пред съвета с аргумента, че ако не бъдат преместени тези двама съдии, в съда щели да "викат линейки". На същия пленум се гласува в АССГ да постъпят 8 души от конкурс, но тяхната първа помощ явно не е от такова значение.


Ключова роля при вземането на решението играе бившият главен прокурор г-н Цацаров, който призовава мнозинството, което е обединено около фигурата на главния прокурор, да гласува прагматично, защото той щял да го направи с радост. На това заседание присъства и главният инспектор г-жа Точкова, която дори упреква част от колегите си, че много стеснително интерпретирали закона. Очевидно съдия Десислава Стоева добре се е справила с "първата помощ" в АССГ, тъй като малко след встъпването си в длъжност новият председател във ВАС г-н Георги Чолаков я командирова във върховния съд, където правораздава вече в продължение на две години. По една случайност аз не присъствам на заседанието на пленума на 31.03.2016 г., видно от протокола, а по друга случайност двете съдийки от Варна, за които "първата помощ" е кариерен трамплин, са съдии по дела, в които аз съм страна. Съдия Десислава Стоева е докладчик по делото на г-н Ушев, а съдия Диана Стамболова е съдията от АССГ, който в едночленен състав трябва да реши справедлив ли е ревизионният акт, издаден от НАП на Лозан Панов.


Преди повече от два месеца по повод консултациите при президента Румен Радев заявихте, че са необходими промени в конституцията - достатъчни ли ще бъдат вече такива промени?


- Не съм наясно с различията, които имат управляващи и опозиция по темата за конституционни промени, но от поведението на техните представители във ВСС оставам с впечатлението, че различия между тях относно правомощията на главния прокурор не съществуват. Вие чували ли сте в последно време някой да говори за реформи в съдебната власт, макар мониторингът на ЕК все още да не е отпаднал? Начинът, по който се вземат решенията в парламента, според мен не се различава особено от случващото се във ВСС


Имам усещането, че користта и зависимостите определено влияят и върху изборите, които правят българските депутати. При това състояние на държавното ни управление не мисля, че има място да обсъждаме колко промени ще направим в конституцията си, а трябва да си кажем директно, че такива промени, свързани с правомощията на главния прокурор, при този състав на парламента са абсолютно невъзможни.


Вижте как беше предупреден президентът, когато обяви, че ще започне консултации, въпреки че от такава дискусия няма никаква опасност, защото всички сме наясно, че той не би могъл да събере мнозинство в парламента за такива промени. Питането на главния прокурор до Конституционния съд относно това що е държавна измяна от президент е предупреждение по един, извинете ме за израза, "мутренски начин" не само за президента, но и към всички, които биха въвели тази тема в публичността. Държавният глава по конституция се ползва с най-големи конституционни гаранции срещу изкушенията на другите власти.


Ако главният ни прокурор дава заявка да посегне дори на държавния ни глава, този знак определено е дисциплиниращ за всички ангажирани със законодателния процес. Но както казва една народна поговорка, човек каквото сам си направи, никой друг не може така да му го направи. Схващането у българските граждани, че политиците ще им дарят демокрация, без да се борят за отстояването на нейните принципи, доведе до този резултат. Трите задължителни елемента на една истинска демокрация са силна опозиция, независим съд и свободни медии. Вие виждате ли някой от тези елементи да е налице?


Ще ви върнем към още една ваша прогноза - тя имаше и конкретна причина - "мракобесните времена в българското правораздаване тепърва предстоят" - размина ли се, случват ли се, или все още предстоят?


- Отговорът е в този на горния ви въпрос.


Как продължавате "борбата за право"?


- По начина, по който съм я водил и досега.


Да се върнем на конкретни казуси: темата за случайното разпределение на делата се повдига периодично като проблемна. Каква е причината за толкова години да не се намери работещо и сигурно решение?


- Кризата по време на пандемията показа, че въвеждането на електронното правосъдие е крайно наложително. Ние обаче все още се бавим с първата стъпка - въвеждането на Единната информационна система на съдилищата. Крайният срок за изпълнението на проекта вече няколко пъти се променя, а случайното разпределение на делата е модул от тази система. Когато встъпих в длъжност във ВКС, съдът работеше с АСУД - система, която беше изработена от компютърните специалисти на ВСС. Тя обаче не се използваше от всички съдилища в страната, а по-голямата част от тях работеха с друг продукт - "Лоу чойс". При избухването на скандала в СГС, който ползваше "Лоу чойс", и излязоха данни как екипът на Владимира Янева е разпределял дела, ВСС взе
решение да наеме фирма, която да надгради АСУД и тази система временно да работи във всички съдилища, до въвеждането на Единната информационна система.

С правосъдния министър Данаил Кирилов

© Юлия Лазарова

С правосъдния министър Данаил Кирилов


Понеже не съм специалист, за да коментирам технически темата, ще цитирам някои факти. Миналата година във ВКС имаше проверки на Инспектората към ВСС в трите колегии и в резултатите от тях не се съдържат никакви данни за нарушения при разпределението на дела. В съда няма депозирани също така жалби от страни, свързани с този проблем. Ще припомня само, че по дела с голям обществен интерес разпределението във ВКС се правеше публично. Що се касае до одитния доклад на фирмата, прави ми впечатление, че той беше разгледан от ВСС при закрити врата с неоснователни аргументи и до момента мнозинството се опитва по всички възможни начини да предотврати възможността да бъдат изслушани компютърните специалисти във ВСС, които са създали системата. Налага се демонстративно тезата на един неспециалист в тази област, какъвто е членът на ВСС г-н Боян Новански. (Повече за одитния доклад - тук)


Имам чувството, че някой се притеснява да не се разбере истината в какво се състоят проблемите в системата, преди да е инсталирана подходящата фирма. От натрупания опит, който имам с тези хора, ще ви кажа, че изобщо не им вярвам и очаквам намесата им да донесе нещо добро за тях, но не и за обществото.


Има ли основание за съмнение, че системата е "пробита" и правосъдие през последните 5 г. не е имало, както твърди главният прокурор Иван Гешев? Защо все още не е внедрена и кога се очаква да се случи?


- Ще припомня само, че клипът в Съдебната палата не беше разпространен от официозите веднага след излизането му в интернет, защото по това време вниманието на публиката беше ангажирано с постановката "коронавирус в съдебната система", по думите на главния прокурор. Спомнете си как преди няколко седмици г-н Иван Гешев публично ме обвини, че нося отговорност за извършените злоупотреби при разпределението на делата, при положение че в одитния доклад не съществуват абсолютно никакви данни за осъществени злоупотреби.


Лъжата смятам, че може да се пробие само с истина и затова поисках публикуването на доклада. "Оскар"-ът за главна роля в този сценарий обаче заслужава правосъдният ни министър г-н Кирилов. Според него в доклада има сигнали за разпределение на дела от "действително странни места по света и достъп от екзотични острови". Това, което ме учудва, защо все още не е сезирал главния инспектор г-жа Точкова, за да провери тези сигнали. Във връзка с това категорично заявявам, че твърденията на министъра не са факт. Хората обаче останаха с усещането, че в този доклад се съдържат данни за огромни злоупотреби с техните права, благодарение на "клоаката", в която се е превърнало медийното ни пространство.


У нас вече рядко се зачитат фактите, а още по-малко етичните норми. Истината е, че с помощта на пропагандата и манипулацията цялата ни действителност е покрита с информационна мъгла и така едни негодници успяха да узурпират властта. Тази машина вече разполага с ресурс и механизъм да изтрие всяка биография и да смаже всеки авторитет.


Режисираният скандал с оповестяването на манипулирана информация за данните в одитния доклад бе последван от грозното и пошло "активно мероприятие" в Съдебната палата, което е дело на същите сценаристи. Целта е да спечелят общественото мнение на своя страна, за да ме отстранят. По метода на натрупване на публиката един след друг се прожектират кадри за "греховете" на Лозан Панов, за да накарат хората да повярват, че всички са маскари. Тезата на сценаристите, подкрепена със скалъпени от самите тях доказателства, е, че върховният ни съд има председател, който манипулира разпределението на делата и ги лишава от справедливост. Нещо повече! Този човек няма елементарен морал, вижте как е превърнал храма на Темида в "истински бардак" и час по-скоро трябва да се премахне. Ето в такава държава живеем!


Съдилищата в цялата страна работят по особени правила по време на извънредното положение. Има ли според вас опасност от недостатъчно прозрачни решения, след като медиите не се допускат до съдебни заседания?


- Опасността от постановяването на недостатъчно прозрачни съдебни актове съществува дори когато медиите присъстват. Липсата на публичност определено увеличава този риск. Искрено се надявам правораздаването ни скоро да се върне към нормалния ритъм.


Атакуват ви по всеки повод - очаквате ли нова атака, за да бъдете отстранен от поста? При какви обстоятелства вие бихте се оттеглили?


- Атаките се сгъстяват, придобиват все по-уродливи размери и в тях не се подбират нито средствата, нито методите. Посяга се дори на човешкото достойнство. Смятам обаче да се оттегля от този пост не когато тази атаки нараняват егото ми, а когато допусна те да наранят съвестта ми.


На изслушване в парламента

© Велко Ангелов

На изслушване в парламента


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  Наследникът вече загрява на тъча.
  Минал е всички кастинги.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2233 Разстроено

  " Стремежът на мнозинството от членовете да удовлетворят интересите на "силните на деня" - те, т`ва е професионализЪм, който след 1989 г. е още по-тачен и който е нормално в държава, която в ОПравянето на гражданите вижда всичко друго, но не и грижа. ДЕМОкрация така и не се случва, няма и гражданско обществено мнение, което да коригира действията на ОПравниците и резултатите са на лице - доверието е само по партийна линия. А партиите напълно законно и Ш умно си разпределят парчетата от държавната машина, с която да захранват и тези, за които раболепието е над някакви си професионални качества. Трупането на "капитали" в блатото дори не е от алигатори, които са достойни за уважение - силни, мощни, значими за живота, а от вряскащи и наместващи се същества, прилепващи към всяко течение в него.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 3. 3 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3878 Любопитно

  "В основата на конфликта ни с него стоят принципните различия в представата ни за управление и независимост на съдебната власт. Ще припомня само, че аз бях сред малцината изненадани на заседанието на ВСС в началото на 2016 г., когато получих смс от премиера. И тъй като считам това за нередно, реших да оповестя този факт публично. От този момент нататък аз се превърнах във враг на народа, а Народния съд от миналия четвъртък, считам за знак за пълна приемственост в политиката на стария и новия състав на ВСС. Този път обаче всичко придоби много уродливи размери. (Повече за скандала с клипа и позицията на Панов защо това е "активно мероприятие" - тук)"

  Ето един от фактите за търговия с влияние от страна на управляващите ! Лично от татовия, без посредници ! Какво последва ? Война с Панов ?
  Пазете, пазете сараите и падишаха, господа управляващи ! Вземете си сребърниците, но един ден ще осъзнатие накъде води пътя на Юда и какъв е неговия край.....

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3878 Любопитно

  " Лъжата смятам, че може да се пробие само с истина и затова поисках публикуването на доклада. "Оскар"-ът за главна роля в този сценарий обаче заслужава правосъдният ни министър г-н Кирилов. Според него в доклада има сигнали за разпределение на дела от "действително странни места по света и достъп от екзотични острови". "

  Нека да познаем - все от разни точки на света, където се намират парите на " стабилността", за която говори премиера ! Същите тези милиони, да не кажа милиарди, които всички виждаме как се източват от нашето общество и за които обвинения се повдигат от прокуратурата на такива като Трайчо Трайков например, а ДП е бизнесмен, който е чист като сълза, нали ?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Весело

  "Моят наследник ще мине през "кастинга" на Пеевски"

  - Нормална екстраполация след като Максим Стависки мина през "кастинга" на Гоце. Въпросът е дали е вярна?
  За смъкването на обвиненията срещу Масларова няма отварям дума. :)

 7. 7 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3878 Любопитно

  " У нас вече рядко се зачитат фактите, а още по-малко етичните норми. Истината е, че с помощта на пропагандата и манипулацията цялата ни действителност е покрита с информационна мъгла и така едни негодници успяха да узурпират властта. Тази машина вече разполага с ресурс и механизъм да изтрие всяка биография и да смаже всеки авторитет."


  Колкото и да трият биографии, да назначават свои мекерета за главни, да лъжат обществото, вече е дошъл момента, когато гърчовете и сволоча на задкулисието са станали явни пред всички нас, а премиерът може единствено да ...крещи пред камера !
  Да, но и това не помага ! Хич !

 8. 8 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 370 Любопитно

  То Баце по едно време се хвалеше , че Пънов и той не е минавал през кастинги , а е на този пост с подкрепата му и бившите му коалиционни партньори от РъБъ

 9. 9 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3878 Любопитно

  " ко следите развитието на делото "Иванчева - Петрова", сигурно вече знаете, че по време на празниците излезе решението на ВАС, с което съдът отхвърли жалбата ми като председател на ВКС срещу отказа на Съдийската колегия да образува дисциплинарно производство срещу съдия Георги Ушев. Става дума за нарушения на председателя на Апелативния специализиран наказателен съд във връзка с мерките за неотклонение на двете подсъдими. Комисия от трима върховни съдии установи, че съдия Ушев безпрецедентно е накърнил ролята на съда като безпристрастен арбитър и е предприел действия, с които се обслужват интересите на прокуратурата, която е страна по делото."

  Мафията си има....и съдии ! Т.е десетки съдии ! И фактите са констатирани от върховни съдии ! Трима, за да сме по - точни ! Но най - висшата инстанция - сараите, не смятат така !
  Е, значи фактите са такива, каквито ни ги спускат от сараите ! Точка !

 10. 10 Профил на Мишо Петров
  Мишо Петров
  Рейтинг: 13 Весело

  Лозан Панов точно не е да не ги разбира кастингите.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 690 Неутрално

  То Баце по едно време се хвалеше , че Пънов и той не е минавал през кастинги , а е на този пост с подкрепата му и бившите му коалиционни партньори от РъБъ
  —цитат от коментар 8 на 001


  Така си е ! " По предложение на Христо Иванов избрахме навремето с цялата мощ на ГЕРБ Лозан Панов. Всичко, което е искано, е направено.! "/ ццитат /
  А кастинга тогава беше на Прокопиев !

 15. 15 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3878 Неутрално

  До коментар [#5] от "rumen_s":

  С управление на сараите ще сънува само кошмари !

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Неутрално

  Сигурно, за много неща е прав, но не ме убеди Лозан Панов в своята принципност, безкористност, безпристраност, политическа независимост, за да има моята подкрепа.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 18. 18 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1912 Любопитно

  Наследник? Не е ли малко преждевременно Лозан Панов да събира бохчата? Или отново има нещо, което трябва да научим от други източници.

 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4588 Неутрално

  До коментар [#16] от "Stewie":

  Тулупи !!! Такива са.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  Вътрешното убеждение е фактора който накланя везната при вземане на решение, понякога в противиречие със закони и интереси на обществото.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 21. 21 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 832 Неутрално

  С Пеевски, Борисов и компания България е загубена кауза. Мафията убива нормалността

 22. 22 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 555 Неутрално

  много смислено, както винаги. за всичко е прав, а начините за успех в съдебната система и изобщо подчиняването на индивида за частното благо на власт държащите важат за всички области на обществения живот, с твърде малко изключения. най-големият проблем е че лъха една депресия и не се вижда измъкване от блатото, така си го представям средния соц в българия. хората сякаш им харесва и въпреки че поне на теория имат възможнсот нео да направят, всички гледаме как ни правят на маймуни все едно не се отнася до нас и децата ни.

 23. 23 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#17] от "hamiltonf":

  а вие какво очаквате, прошнорувано и запечатано с восък уверение от папата? всичкатание в тоя стил - тия са маскари, ама то всички сатакива, и накрая нищо не правим.

 24. 24 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1654 Неутрално

  "Истината е, че с помощта на пропагандата и манипулацията цялата ни действителност е покрита с информационна мъгла и така едни негодници успяха да узурпират властта. Тази машина вече разполага с ресурс и механизъм да изтрие всяка биография и да смаже всеки авторитет."

  Едва ли може да се опише по-точно процесът, при който мафията овладя първо икономиката, после медиите, после политиката, а сега е на път да завземе напълно и съдебната власт.

 25. 25 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3807 Неутрално

  До коментар [#18] от "Lemmy":

  Ще бъде номиниран за кандидат за президент на ДеБъ.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 370 Весело

  До коментар [#13] от "001":при вас гербавите е трудно да се определи ,вие наивни ли сте, или просто тъпи
  —цитат от коментар 16 на Stewie


  Ако ти го определяш това е без значение, защото мнението на хора които нямат акъл да дори да влязат в парламента е смешно да дават оценки на другите.
  Само за сравнение, един човек с една бензиностнация в Люлин има над 15 депутата които участват в управлението на страната, а големите капацитети от дъбъгъб имат 00

 28. 28 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#14] от "doroteus":

  "А кастинга тогава беше на Прокопиев !"

  На Прокопиев? Не може да бъде.
  Не е ли на Сорос и Костов? Не е ли на А за Б? Не е ли козяшки кастинг?
  Няма начин да не е непеошко подопашен ....
  Тъй де.

 29. 29 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 783 Неутрално

  [quote#14:"doroteus"][/quote]

  Защо вярваш на думите на един съдебно доказан патологичен лъжец ?

 30. 30 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Такъв врясък само защото му отнели интендантството на Съдебната палата? Ма приберете му верисиите на Лозан, че ей сега ще се разридая.

 31. 31 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#5] от "rumen_s":

  "Схващането у българските граждани, че политиците ще им дарят демокрация, без да се борят за отстояването на нейните принципи, доведе до този резултат."

  Ей това описва цялото овчедушие на народа, гледащ на безцеремонните престъпления на шайката, като сапунен сериал.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1459 Неутрално

  Работите не отиват на добре и едно наистина не ми е ясно с какво хора като дървено-пияния ( или пияния като талпа:)) философ ги държи, та не хванат поне да го сменят.
  Все пак предполагам, да не кажа сигурен съм, че не е точно той № 1 в хранителната верига.
  Дори и Решетников или някй като него да дърпа конците, толкова ли не могат да намерят нещо по-прилично, ами през сокола, стигаме до такива падения като шиши, каскета, Дани -гения и маса други. В тази редца разбира се е и баце, без да е ясно кой номер му се пада в класацията.
  Но за нас работите не отиват на добре и даже инструменти като гласуването не помагат, защото насред това "блато" няма как да се завъди нещо свястно, а и ни подхвърлят непрекъснато разни "златни" рибки, с което лъжат невинните и далеч не много умни наши сънародници.

 35. 35 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Цялато герберско войнство строено да пляска минуси и да пише меко казано идиотски коментари.

 36. 36 Профил на niki
  niki
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Със сигурност ще е компетентен в сравнение с Панов.

  niki
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3927 Весело

  До коментар [#3] от "samoedin":

  Хубаво си го постнал, но чети по внимателно:

  "...когато получих смс от премиера. И тъй като считам това за нередно, реших да оповестя този факт публично. От този момент нататък аз се превърнах във враг на народа."

  И като го прочети пак, нещо просветна ли ти?! Да ти преведа: "От този момент нататък аз се превърнах във враг на народа" , а преди този момент, значи сме били удобни, не сме били "враг на народа"?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 39. 39 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 370 Весело

  Цялато герберско войнство строено да пляска минуси и да пише меко казано идиотски коментари.
  —цитат от коментар 35 на Nick F


  Ти вярваш ли си ...
  Ако един процент от гласувалите за ГЕРБ пишат тук, щяхте да се видите в чудо.
  Едно е 0.1% от милион, друго е 0.1% от 100 хиляди

 40. 40 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Стана си като по татово време. мутрата съсипа всичко.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 41. 41 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Какъв прекрасен общински съветник губи ДБ в лицето на този безпомощен "магистрат"

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 42. 42 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#5] от "rumen_s":

  Истината е, че народът е тъп. Поне половината няма да разберат повечето думи в това интервю. Поне 90% са с нагласа, че от тях не зависи нищо, което си е белег на хора без достойнство, потомъци на хора, привеждали глави 5века. Когато малко поумнеят, тогава може да се търси промяна. Но във времена, където мутра, която знае 5 думи, е премиер 10 години, това няма да стане.

 43. 43 Профил на kamenof
  kamenof
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Лозан Панов точно не е да не ги разбира кастингите.
  —цитат от коментар 10 на Мишо Петров


  Що не разясниш?

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Целта на мафиотската клика, начело с Борисов-Пеевски е да завладее напълно съдебната система. И почти са успели - техни са МВР, прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС, Правосъдното министерство (начело с Барни Ръбъл). Останаха няколко все още неовладени островчета нормалност, но и те ще паднат. Лошото е, че е тяхна и опозицията. Техни са медиите, синдикатите, КРИБ. До такава степен са се интегрирали в държавата, че дори да падне Борисов, няма да позволят на никой да разрита кочината. Ще смажат всеки опит за надигане на глава.

 46. 46 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 370 Весело

  Много ме забавляват дъбъгъбарите.

  Когато БСП бяха паднали до 40 депутата в народното събрание, а трипроцентовите имаха 7 министри решиха , че ще искат оставката на Баце.
  Радан и Ристьо се мислиха за нещо, а какво стана, че останаха от 40 депутати с 00, а БСП от 40 скочиха на 80
  Съдба
  И трябва им благодарим, че са толкова активни в сайта на прокопи, че да ни забавляват, защото ми липсват техните изказвания от трибуната на парламента.

 47. 47 Профил на Любов Шейсе
  Любов Шейсе
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Речникът на бай Лозан:
  * "кастинга" на Пеевски"
  * "пошлият "милиционерски" сценарий в Съдебната палата"
  * " спомнете си случая "Двете каки".
  * " написа "на коляно" длъжностна характеристика на председателя на ВКС."
  * "аз имам право да се грижи единствено за сградата и най-вече за чистачките. Сега и тях ми взеха!"
  * "процесът на оварваряването ни"
  * ""мутренски начин" не само за президента,"
  * " ижте как е превърнал храма на Темида в "истински бардак""

  Само за размисъл

  Редакция промотирала издигната бесилка на протест ме обвини в писане на коментари "призоваващи към насилие" когато слет това попитах "ще бесим ли?". Лъжите помагат ли?
 48. 48 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 772 Неутрално

  До коментар [#5] от "rumen_s":Истината е, че народът е тъп. Поне половината няма да разберат повечето думи в това интервю. Поне 90% са с нагласа, че от тях не зависи нищо, което си е белег на хора без достойнство, потомъци на хора, привеждали глави 5века. Когато малко поумнеят, тогава може да се търси промяна. Но във времена, където мутра, която знае 5 думи, е премиер 10 години, това няма да стане.
  —цитат от коментар 42 на m_todorov


  ++++++++++++++

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#49] от "miltaka":

  А пък ти сега ще видиш какви минуси ще ти нацвъкат............

 51. 51 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Предполагам, че на всички хора интересуващи се от темата вече им е станало ясно, че самият Панов е човек на Пеевски! Той освен това е и човек на преЦедента-нищоправец, който от своя страна също е пионка на конгломерата управляващ Пеевски, БСП и ДПС-т.е. руските ублюдки !! Отдавна е видно, че руските интереси са тези, които определят поведението на преЦедента, БСП, ДПС, Пеевски, определени медии и няколко партийни, кресливи лидерчета-СидерОФФ и Костя Копейкин!! Така че, каквото и да плямпа Панов-надали някой ще му се върже на сказките!! Той просто се издъни в спокойстивето си, че е бетониран на този пост. Сега просто писка за да се оправдае пред руските си господари, защото излагацията е голяма-издъни се дето се вика за едното нищо!! Лошото за анти-българите е, че Гешев им разтрепери гащичките и няма намерение да ги остави на мира, докато не ги разглоби тотално!! А от това губи само руската диаспора и руските интереси.
  —цитат от коментар 49 на miltaka


  То че е пандемия пандемия е, ама не е хубаво да се злоупотребява с лекарствените препарати.

 52. 52 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Ти вярваш ли си ...
  Ако един процент от гласувалите за ГЕРБ пишат тук, щяхте да се видите в чудо.
  Едно е 0.1% от милион, друго е 0.1% от 100 хиляди
  —цитат от коментар 39 на 001


  Е че те точно толкова пишат - 1% от гласувалите за ГЕРБ които могат да пишат.

 53. 53 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#13] от "001":

  Не, кастинг на Доган и господаря му в Кремъл.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Схващането у българските граждани, че политиците ще им дарят демокрация, без да се борят за отстояването на нейните принципи, доведе до този резултат. Трите задължителни елемента на една истинска демокрация са силна опозиция, независим съд и свободни медии.

  ++++

 57. 57 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Един приятелски съвет към дневник и радан къневските партии.... Ако не се занимавахте с постоянно плюене към държавата като едни малки рублен радевци то хората щяха повече да ви обръщатт внимание когато стане нещо по-сериозно както това във въпросната статия. Но сега ще скандала с лозан панов ще бъде засенчен от редовното плюене което си действате и ще мине без да му се обърне много внимание,,,
  —цитат от коментар 55 на rdb41527334


  Всяка критика се приема за плюене от изпитващите когнитивен дефицит рустикали.

 58. 58 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  единствено адмирации за г-н Лозан Панов - такива като него вече се броят на пръстите на едната ръка

  и огромно съжаление за българската държава, която за 10 години беше превърната в територия населена с 90% неадекватност и селяния - те и коментарите ще го покажат  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 59. 59 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  ,,....Как си обяснявате голямото мнозинство във ВСС, което се присъединява към атаките срещу вас, какво мотивира членовете на ВСС?....,,

  вижте накратко кой е Лозан Панов, те затова го и критикуват помежду си.
  ,,,,....Лозан Панов иска от ЕК да му разреши да прави политически изказвания Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е водил целенасочена клеветническа кампания срещу българската държава в продължение на една година. ...,,
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ,,....При срещата на Лозан Панов с мисията на ЕК, проведена в рамките на визитата им у нас на 12 и 13 март тази година, "съдия №1" захвърля всички задръжки и благоприличие, каквито изисква заеманият от него пост, и буквално започва да клевети всички институции в държавата и отделни публични личности. Председателят на ВКС се оплакал, че нямало възможност да изразява мнение за "случващите се безобразия", което звучи повече от цинично, най-малкото, защото само в рамките на последната половин година Панов участва в две конференции, на които направи политически изказвания, а и интервютата, които даде за обслужващи го медии, звучаха изцяло политически. От цитираните акценти от срещата се разбира, че Панов е недоволен от работата на парламента, правителството, ВСС, прокуратура, КПКОНПИ, съдиите, които не го подкрепят, а не на последно място се срамува и от собствения си народ. В тази връзка председателят на ВКС настоява пред представителите на ЕК да му бъде разрешено да прави и политически изказвания, без за това да му се търси отговорност.
  -----------------------------------------------------------------------------------------
  Според българското законодателство магистратите у нас не могат да изразяват политически пристрастия, нито да са част от политически партии. ....,,

 60. 60 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 762 Неутрално

  И какво, от времето на “Репортажите” на Марков не сме мръднали, така ли излза? Защото там Георги Марков разказва точно за това - че некадърните се бутат във всякакви съюзи, защото се чувстват застрашени. А на кадърните никой съюз не може да им помогне.

 61. 61 Профил на Eд
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#46] от "001":

  Абе шебек, ти постваш по 20 пъти на ден в този форум! Що не си ходиш, остави ни нас подопашниците, грантаджиите, соросоидите. Ние сме отрепки. Ето тук ти давам линк към един сайт дето са твойте хора. Супер са ерудирани, адски интелигентни, безрезервно неподкупни, и гласуват 100% против собствените си интереси. Перфектно място за теб. Вземи си и приятелчетата. Линк: pik.bg

 62. 62 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Само за сравнение, един човек с една бензиностнация в Люлин има над 15 депутата които участват в управлението на страната, а големите капацитети от дъбъгъб имат 00
  —цитат от коментар 27 на 001


  Не разбирам как горният факт може да е повод за радост драги! Всички виждаме резултата от работата на този "парламент", правителство и институции !!!

 63. 63 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  До коментар [#57] от "Nick F":

  Виж кой е Лозан и ми кажи плюя ли по Лозан. Това да плюеш по България и да се изкарваш гонен. Да искаш да си по голям от всички с искане да се изказваш политически като действащ съдияи да не ти се търси сметка ???!!!

  ,,....Лозан Панов иска от ЕК да му разреши да прави политически изказвания Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е водил целенасочена клеветническа кампания срещу българската държава в продължение на една година. ...,,
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  ,,....При срещата на Лозан Панов с мисията на ЕК, проведена в рамките на визитата им у нас на 12 и 13 март тази година, "съдия №1" захвърля всички задръжки и благоприличие, каквито изисква заеманият от него пост, и буквално започва да клевети всички институции в държавата и отделни публични личности. Председателят на ВКС се оплакал, че нямало възможност да изразява мнение за "случващите се безобразия", което звучи повече от цинично, най-малкото, защото само в рамките на последната половин година Панов участва в две конференции, на които направи политически изказвания, а и интервютата, които даде за обслужващи го медии, звучаха изцяло политически. От цитираните акценти от срещата се разбира, че Панов е недоволен от работата на парламента, правителството, ВСС, прокуратура, КПКОНПИ, съдиите, които не го подкрепят, а не на последно място се срамува и от собствения си народ. В тази връзка председателят на ВКС настоява пред представителите на ЕК да му бъде разрешено да прави и политически изказвания, без за това да му се търси отговорност.
  -----------------------------------------------------------------------------------------
  Според българското законодателство магистратите у нас не могат да изразяват политически пристрастия, нито да са част от политически партии. ....,,

 64. 64 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Сигурно, за много неща е прав, но не ме убеди Лозан Панов в своята принципност, безкористност, безпристраност, политическа независимост, за да има моята подкрепа.
  —цитат от коментар 17 на hamiltonf

  Дръж се за Инструмента, нали затова ти плащат. Стига писа абстрактни измишльотини.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 65. 65 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Безкрайно любопитно ще е ако някой от нас пишещите във форума мине през съдия успешно преминал кастинга на Пеевски какъв ли ще коментарът му.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 66. 66 Профил на Nick F
  Nick F
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#57] от "Nick F":Виж кой е Лозан и ми кажи плюя ли по Лозан. Това да плюеш по България и да се изкарваш гонен. Да искаш да си по голям от всички с искане да се изказваш политически като действащ съдияи да не ти се търси сметка ???!!!,,....Лозан Панов иска от ЕК да му разреши да прави политически изказвания Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е водил целенасочена клеветническа кампания срещу българската държава в продължение на една година. ...,,---------------------------------------------------------------------------------------------------------------,,....При срещата на Лозан Панов с мисията на ЕК, проведена в рамките на визитата им у нас на 12 и 13 март тази година, "съдия №1" захвърля всички задръжки и благоприличие, каквито изисква заеманият от него пост, и буквално започва да клевети всички институции в държавата и отделни публични личности. Председателят на ВКС се оплакал, че нямало възможност да изразява мнение за "случващите се безобразия", което звучи повече от цинично, най-малкото, защото само в рамките на последната половин година Панов участва в две конференции, на които направи политически изказвания, а и интервютата, които даде за обслужващи го медии, звучаха изцяло политически. От цитираните акценти от срещата се разбира, че Панов е недоволен от работата на парламента, правителството, ВСС, прокуратура, КПКОНПИ, съдиите, които не го подкрепят, а не на последно място се срамува и от собствения си народ. В тази връзка председателят на ВКС настоява пред представителите на ЕК да му бъде разрешено да прави и политически изказвания, без за това да му се търси отговорност.-----------------------------------------------------------------------------------------Според българското законодателство магистратите у нас не могат да изразяват политически пристрастия, нито да са част от политически партии. ....,,
  —цитат от коментар 63 на сидер


  Ами имаш когнитивни проблеми. И ми ситираш сайт многократно осъждан за клевета.

 67. 67 Профил на ivan_lawyer
  ivan_lawyer
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Адвокат съм от 20 години, познавам съдията Лозан Панов, отличен професионалист, не разбирам агресията - в един момент няма да има желаещи за такова поприще - съдия - да те атакуват от всички страни, това е неприкосновена длъжност, трябва да имаш свобода да се изразяваш и да вземаш Решения, ми взимайте брадвите и - който е по-добър - а да видим това, като няма съдии - какво следва - улично правосъдие, мечтата на идиота.

  Според мен - един мандат - трябва да бъде изтърпян - аз не определям като неуспешен мандатът на Лозан Панов - нищо му няма на ВКС, работи си нормално, правят ми справки, отметват работа, даже са на 6-та степен - гражданско, търговско, всичко играе по часове, нямам никакви претенции, ще дойде някой лежляк - ще замръзне всичко.

 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1816 Неутрално
 69. 69 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  От Лозан Панов слушаме само политически изказвания и нико дума за съдебна реформа! Или ако има си свежда само до думата "реформа" и ни дума за същността и!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Последната останала нормалност в държавата е под обстрела на Пеевската мафия.
  ВИЕ, МОИ СЪСЕЛЯНИ (не сте ми съграждани) СТЕ ЧАЛГА!

 72. 72 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#69] от "lz2":Абе гербски гъзолизецо, кой ви спира да реформирате?! Кой ви сере в гащите от 10 години?! Нещастник!
  —цитат от коментар 70 на


  Слушай висококултурний подопашник,

  Преди да се прави някаква реформа трябва да се убедим, че старите закони и наредби не работят! А не да не се спазват законите и после да квичим, че трябват нови, ама такива, че нас да устройват а не държавата!
  Отдавна знаем къде ви стяга чепика! Ама няма да стане вашата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 73. 73 Профил на waterfall
  waterfall
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Всички говорят на Д.П. - българското дете-чудо, но никой не представя доказателства, от които може да има някакви реални последствия.

 74. 74 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 893 Весело

  Тутраканската обявява кастинг за нов....

 75. 75 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1567 Любопитно

  "Бившият съдия и председател на Софийския районен съд Методи Лалов например разказа преди време, че е бил оглеждан от Делян Пеевски. Вие имахте ли такива "огледи"?
  - Не познавам г-н Делян Пеевски, никога не съм се срещал с него и нямам допирни точки. Не се съмнявам обаче, че моят наследник ще мине през такъв "кастинг"."

  Как Панов е минал между капките и без да познава Пеевски е сигурен, че приемникът ще бъде третиран, по начин различен от него?!

  I Want To Believe
 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  До коментар [#72] от "lz2":

  Колко години ви трябват, за да разберете ,че не работят. Т. е. те работят, но в полза на мафията. И щом за 10 години не сте разбрали, няма и да разберете.

 77. 77 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#73] от "waterfall":

  Не е моя и твоя работа да представяме доказателства. Достачно добри за лично ползване доказателства имаме и ти, и аз, и всеки мислещ българин.

  Доказателства за пред съд се събират от разследващите и от обвинението.

  А със свидетели знаем какви работи се случват.

  Тъжната истина е, че сме общество, което има търпимост към такива като Пеевски. И общество, което гледа Бат Бойко премрежено, толкова премрежено, че чак не поглежда как той се е нагъзил към иначе презряния от всички Ахмед Доган и неговите момчета във властта.

 78. 78 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#72] от "lz2":

  Теб е ясно че няма какво да те убеждаваме. Достатъчно често даваш свобода на мислите си в този форум и на всички си ясен.

  Но има сякаш нещо, което не си признаваш: скоро ще стане много напечено. Това е по причини извън сферата ти на влияние и на тези, които защитаваш тук във форума, причини, на които с писане по форуми не можеш да повлияеш: икономическото състояние на Европа, на Русия, и масовото бягство на хора от България. Та по тези причини скоро няма да има нищо за крадене и нищо за разпределяне. Тогава тази задруга между хора неспособни на нищо съзидателно ще се разпадне от самосебе си.

  Тежко ѝ на родината ни тогава.

 79. 79 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 428 Неутрално

  Трите задължителни елемента на една истинска демокрация са силна опозиция, независим съд и свободни медии. Вие виждате ли някой от тези елементи да е налице?
  —цитат от коментар 0 на Лозан Панов


  Изключително интервю от изключителен човек! РЕСПЕКТ и ПОКЛОН!
  В резюме: Надежда всяка оставете...
  България няма скоро да се превърне в нормална държава.

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 80. 80 Профил на nocomnet
  nocomnet
  Рейтинг: 348 Неутрално

  [quote#79:"blurred"][/quote]

  Да, но надежда има винаги. Без надежда няма смисъл да се опитваме, а това е точно нещото, което се иска от теб и от мен: да спрем да ритаме и да се насладим.... Да, ама не. От такава нагласа ние не печелим нищо, и даром даваме това, което се опитват да ни отнемат с насилие.

  Аз не съм такъв; а ти?

 81. 81 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 428 Неутрално

  До коментар [#80] от "nocomnet":

  Много ми се иска, но не виждам как може да стане. Особено когато след година и нещо сменят и последния човек останал в борбата за нормалност - Лозан Панов, носещ някаква светлинка на надежда с мракобесна кукла на конци контролирана от Сараите чрез Пеевски...

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 82. 82 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 920 Неутрално

  Лозан Панов да благославя Господ, че още не са го ступали при разпра за паркомясто. Няма какво да се ерчи на "Данко Хайрсъзина", защото никой няма с пръст да пипне Данко. Така е при "дермократията".

 83. 83 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1584 Неутрално

  До коментар [#72] от "lz2":Колко години ви трябват, за да разберете ,че не работят. Т. е. те работят, но в полза на мафията. И щом за 10 години не сте разбрали, няма и да разберете.
  —цитат от коментар 76 на Роси


  Напротив! Убедихме се, че работят! Хората като Панов объркват всичко! Ама му изтича мандата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 1384 Любопитно

  След това интервю няма как да се сетя за онова показателно:

  "Народе????"

  П.П. " Според депутата аз имам право да се грижи единствено за сградата и най-вече за чистачките. Сега и тях ми взеха!"

  Така ще е , сър, докато неграмотници са на власт!

  П.П. В какво, да му се не види, се състоят функциите на (Чл. 37, ЗСВ) постоянната Комисия "Управление на собствеността"? Бъркат си в носа ли?

 86. 86 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Ай стига бееее, и бай Лозан е с червено конче, също като бай Хеййй. Ебемти и елита, дето води стадото.

 87. 87 Профил на svoboden izbor
  svoboden izbor
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#84] от "асен георгиев":

  Златна ти уста - именнико на бългаски цар-велик!
  Здраво да се държим , и Гербавите комунисти да повалим!

 88. 88 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Отлично интервю на Лозав Панов.
  Разбира се, цялата шлака се хвърля да го атакува, но без нито един смислен аргумент. Само лични нападки, изфабрикувани в ПИК и другите центрове на лъжата и пропагандата на управляващата мафия.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 89. 89 Профил на ambros
  ambros
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не зная кой ще му е наследникът на този психар, но трябва да го разкарат час по-скоро.

 90. 90 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Отлично интервю на Лозав Панов.Разбира се, цялата шлака се хвърля да го атакува, но без нито един смислен аргумент. Само лични нападки, изфабрикувани в ПИК и другите центрове на лъжата и пропагандата на управляващата мафия.
  —цитат от коментар 88 на Rhapsody of Fire


  Лозан Панов днес отново развихри фантазията си. Разбира се, в „Дневник - изданието на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. В нормална държава само този факт би бил достатъчен председателят на ВКС веднага да подаде оставка. Защото не само не е морално, но не е и законно, действащ магистрат, при това съдия № 1, да получава медийно внимание от подсъдимо лице, чието дело ще бъде окончателно решено именно от Върховния касационен съд. За Панов обаче моралът и законът, а и конфликтът на интереси, отдавна са изгубили всякакво значение като понятия. Той редовно участва в политически демонстрации, държи речи - повече присъщи на партиен функционер, отколкото на съдия, води война с инакомислещите (разбирай тези, които не са от кръга „Капитал“), както и с прокуратурата. Не вижда никакъв проблем да се снима с хора на Цветан Василев и да участва на „конференции“ с тях, нито да клевети България в Брюксел или да защитава открито подсъдими за подкуп като Десислава Иванчева

  Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/kastingt-na-lozan-panov-za-politik-mina-odobren-e_news744272.html

  За колко сребърника си подарявате способността за анализ и самостоятелно мислене ти и подобните ти тук?
  Авторките на този материал и взетото интервю са поне доказано служителки на медията. Вие защо се отказвате от себе си? Няколко бири и кюфтета в повече?
  Омерзително.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 91. 91 Профил на Eд
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#90] от "Реми":

  За втори път казвам: Обърни палачинката. Чети Дневник, коментирай в Блиц. Не коментирай в Дневник, ако ще четеш Блиц и ще идваш, само да обясняваш колко е гаден Дневник. Благодаря.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#45] от "4u4o":

  "техни са МВР, прокуратура, КПКОНПИ, ДАНС, Правосъдното министерство (начело с Барни Ръбъл). " - Това е жален крясък на загубилите. Авторът страда истински че са "техни" , а не
  " наши".Вие сте като японците след края на войната- години се крият и не приемат поражението.НЕ СА ВАШИ!, защото сте слаби играчи, но за сметка на това сте и глупави.провал!!
  Г

 94. 94 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#48] от "ck2013":

  А гусин Тодоров е много умен но никой не го знае.Излъган си.Кокошките спряха да снасят от твоя бляскав ум.

 95. 95 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Лозане, Мао Дзе Дун казва : Когато врагът е зад тебе , никакво шаване !

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2214 Неутрално

  До # 90 Реми,Реми и ти си от платените мисирки на властта...

 98. 98 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  До коментар [#66] от "Nick F":

  Е кой е този сайт многократно осъждан за клевета

 99. 99 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  ,,....Безпокоят ме също така публично известните данни за проблемите, свързани със свободата на словото у нас. Съществува също достатъчно информация за влиянието на нелегитимни субекти върху българските институции....,,

  Типично политическо изказване на съдия №1. За такова изказване в белите държави съдия №1 няма да е съдия

 100. 100 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2953 Неутрално

  ,,....Схващането у българските граждани, че политиците ще им дарят демокрация, без да се борят за отстояването на нейните принципи, доведе до този резултат. Трите задължителни елемента на една истинска демокрация са силна опозиция, независим съд и свободни медии. Вие виждате ли някой от тези елементи да е налице?...,,

  Лозанее, като Мето оставяй съдийството и ставай политик. С тези си политически изказвания и то пред определена медия, ти не си независим съдия, а политически зависим субект

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK