Посланикът на Германия за свободата и "Времето е наше"

Кристоф Айххорн

© Велко Ангелов

Кристоф АйххорнТой е с над 30-годишна кариера в дипломацията и от юли 2019 г. е посланик на Германия в София. Кристоф Айххорн е културно аташе в Москва, когато пада Берлинската стена и изчезва бившият СССР. Работи в посолството във Вашингтон, когато терористи атакуват на 11 септември 2001 г. и САЩ започват войната срещу талибаните в Афганистан и срещу режима на Саддам Хюсеин в Ирак. Добре познава как функционират европейските институиции и съюзът като цяло, както и действията на Русия след 2014 г. - особено в Прибалтика, където е посланик в Естония до 2019 г.


Но преди всичко това 7 години е бил радио журналист, а симпатиите към този занаят е запазил за цял живот. Когато пристигна в София, едно от първите му публични участия бе в предаване по БНР, посветено на "песните на свободата". С него в по повод 30-та годишнина от края на комунизма в Германия и Източна Европа той напомни за обединяващите ни емоции, порив за свобода и надеждте за обединение, от които се оформи днешният Европейски съюз.


Тази седмица "Дневник" разговаря с посланик Айххорн за постигнатото в края на германското председателство на Европейския съюз и позициите на страната му по ключови въпроси - за ЕС, България и трансатлантическите отношения. Както и за първите му впечатления от България в една невероятна за всички година, каквато е 2020 г.
Интервюто с посланик Кристоф Айххорн очаквайте в понеделник.


Но преди да преминем към международните отношения, германският посланик ни показа две пана от резиденцията си с оригинални скици на Кристо от опаковането на Райхстага с вградено парче от тъканта, с която бе обвита сградата на германския парламент в Берлин.


С едно от паната със скици и тъкан от оопакования Райхстаг. Кристо (Христо Явашев) почина на 31 май 2020 г. на 84 години.

© Велко Ангелов

С едно от паната със скици и тъкан от оопакования Райхстаг. Кристо (Христо Явашев) почина на 31 май 2020 г. на 84 години.


Нямаше как да не се върнем и към онова предаване от 11 ноември 2019 г., в което прозвучаха българската "45 години стигат", германската Die Gedanken sind frei ("Мислите са свободни") от 1780 г. и европейският хит Wind of Change на "Скорпиънс". Заради него посланик Айххорн беше номиниран за наградата "Сирак Скитник" като ко-водещ на специалното издание на "Хоризонт до обед" с Ирина Недева.


Ето какво сподели посланик Айххорн сега в разговора с "Дневник":


"Г-н посланик, мандатът Ви в София започна малко преди да се навършат 30 години от падането на Берлинската стена. Тогава участвахте в предаване по БНР, в което не се говореше за дипломация, а представихте Вашата селекция на "Песни за свободата". Коя песен бихте пуснали на българите в края на една невъобразима година, каквато е 2020?


- Наборът ми от български песни е ограничен. Но има няколко, които според мен чудесно изразяват колко фундаментално нещо е свободата, довела ни до Европейския съюз. Може да говорим за свобода, ценности, надежди, стремежи И една чудесна песен, която чух, беше "45 години стигат! Времето е наше!"


Мисля, че тя пресъздава онова фундаментално чувство за свобода преди 30 години. След това преживяхме много неща, но те не променят изключителната важност на свободата и европейските ценности. Затова бих пуснал тази песен.Изненадахте ме. Очаквах да предложите "Одата на радостта" от Лудвиг ван Бетовен.


- В Химна на Европа има стих, който казва: Alle Menschen werden Brüder ("Братя всички люде стават", текстът е на великия германски поет Фридрих Шилер - бел. ред.)


Когато настъпи тази ужасна корона криза, създадохме видео клип, в който всички от посолството застанахме с българското и германското знаме, транспарант с надпис "Danke!" и стиха "Братя всички люде стават". Защото кризата се стовари върху всички и ще излезем от нея, когато сме заедно и когато си помагаме. Няма по-добър начин да изразим това от химна на Бетовен и връзката с "Времето е наше".


Кристоф Айххорн в студиото на специалното издание на "Хоризонт до обед" с Ирина Недева на 11 ноември 2019 г., заради което беше номиниран за наградата "Сирак Скитник".

© facebook.com/DeutscheBotschaftSofia

Кристоф Айххорн в студиото на специалното издание на "Хоризонт до обед" с Ирина Недева на 11 ноември 2019 г., заради което беше номиниран за наградата "Сирак Скитник".


В интервю с дипломат за сегашните международни отношения, върховенство на закона и баланс на интереси в организация като ЕС не искахме да пропуснем младите хора, които също оформят и ще управляват Европа.


"И Вие, и аз си спомняме как падна Берлинската стена, какъв беше светът и преди това. Какво ще кажете на младите българи, за които - поне в емоционален план - това събитие е просто документален филм по телевизията?


- Имам две дъщери, родени след 1989 г. и не бива да забравяме, че всички трябва да знаем откъде идваме. Смятам, че можем да помагаме на младите хора да живеят по-добре, ако заедно откриваме пред тях възможности. Например програмата "Еразъм" е прекрасна възможност - наскоро чух, че чрез този младежки обмен са били създадени стотици хиляди семейства.


По пътя ми с автомобил от Берлин за София минах покрай много табели указващи места, на които е имало исторически сражения през изминалите столетия, включително и в ХХ-ти век. Там, също както в София, младите хора не искат метални шлемове, а бейзболни шапки. И мечтаят за готини идеи и стартъпи. Те ще изградят бъдещето. Ние трябва да зачитаме ценностите в нашата модерна Европа и хората да ги усетят в своето ежедневие.


Среща на посланик Айххорн със студенти от УНСС.

© facebook.com/DeutscheBotschaftSofia

Среща на посланик Айххорн със студенти от УНСС.


Не всички битки в Европа са били за окупация и доминиране. Много от тях са битки за свобода. И те ни напомнят, че тя не е даденост и трябва да се защитава, да се инвестира в нея.


- Абсолютно! Затова търся разговор с хората, искам да науча какво очакват от бъдещето. Най-вече преживяванията и надеждите на младите българи. Добре е, че споделяме убеждението колко са важни фундаменталните ценности - свобода, върховенство на закона и свободата на медиите, и основните правила на демокрацията. И не бива да чакаме само политиците да ни решат проблемите. Ако, например, видим на село и в града, независимо дали в България или в Германия, някой да си изхвърля боклука на улицата: не чакайте на другите. Да се съберем и да помогнем в почистването. Не като преди на съботник, а защото ние, като свободни граждани, сами решаваме да направим живота си по-добър. Така функционира демокрацията. И съм щастлив колко много хора в България мислят по същия начин.


Казват, че демокрацията не е спорт на зрителите. Не може да седиш по трибуните и само 22-ма да играят на терена, съвсем различно е - трябва лично да се включиш.


Кристоф Айххорн,

посланик на Германия в София


Казват също "We Can Disagree Without Being Disagreeable" (Можем да не сме на едно мнение, без да сме опоненти). Човек може да спори, вечер да седне на по ракия или по бира, а на следващия ден да намери разбирателство."


Посланикът на Германия за свободата и "Времето е наше"

© Велко Ангелов


Задават се празници, които най-вероятно, ще трябва - заради пандемията - да прекараме в най-тесен семеен кръг. Попитахме посланик Айххорн той лично каква музика и песни ще си пусне на Бъдни вечер и Нова година:


"За финал на разговора да се върнем към песните. Каква музика ще си пуснете на Нова година, как ще изпратите старата и ще посрещнете 2021 г.?


- Още не съм мислил за това, но вероятно ще са две песни. Вярата е важна за мен и има много песни, които докосват сърцето. Те пресъздават емоциите на една действително трудна година и същевременно носят надежда за по-добра нова година. Сигурно ще избера такава песен и ще пея с нея.


В полунощ, по почти всички германски телевизионни и радио канали, звучи "Одата на радостта", нашият общ европейски химн. С тази песен и с шампанско ще пожелая щастлива и здрава Нова година на моята съпруга и близки.


Коментари (41)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bulgarin.
  bulgarin.
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Не виждам никакво признание за австрийския, а и за източногерманския език и етнос??? Но притискат нас за "македонски" такъв???

  "Аз съм бил всякога българин и ще бъда не само до гроб такъв, но още и после смъртта ще оставя завещание и прахът ми да не се смеси с друга народност."
 2. 2 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  В Химна на Европа има стих, който казва: Alle Menschen werden Brüder ("Братя всички люде стават", текстът е на великия германски поет Фридрих Шилер - бел. ред.)
  ___________________________________________________

  Преводът е ужасен, Alle Menschen werden Brüder, човеците ще станат братя!

  Германците са известни с това, че дават прекалено много съвети, един вид действат като Главен учител! А съвсем не са перфектни!

 3. 3 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  В Химна на Европа има стих, който казва: Alle Menschen werden Brüder ("Братя всички люде стават", текстът е на великия германски поет Фридрих Шилер - бел. ред.)___________________________________________________ Преводът е ужасен, Alle Menschen werden Brüder, човеците ще станат братя!Германците са известни с това, че дават прекалено много съвети, един вид действат като Главен учител! А съвсем не са перфектни!
  —цитат от коментар 2 на Dariya Koleva


  И кои са перфектните?

 4. 4 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 313 Неутрално

  Стилен човек. Модел на антидендръф шампоан.

 5. 5 Профил на spr1364o446
  spr1364o446
  Рейтинг: 8 Весело
 6. 6 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Разстроено

  Мда, “ Времето е наше” но след като изпяха песента българите избраха отново БКП в първите свободни за 50 години избори, единственния народ в бившия съветски блок!
  Свободата ни беше подарена от политбюро и другарите Луканов, Лилов, Младенов и Сие, цяла източна Европа бушуваше но ние си стояхме на задниците и чакахме както винаги някой друг да ни освободи. Същото продължава и днес тридесет години след това.

  klimentm
 7. 7 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4241 Неутрално

  До коментар [#6] от "klimentm":

  "Мда, “ Времето е наше” но след като изпяха песента българите избраха отново БКП в първите свободни за 50 години избори, единственния народ в бившия съветски блок!"

  Първите избори бяха най-голямата фалшификация до сега!

 8. 8 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Германия и свобода?
  —цитат от коментар 5 на spr1364O446


  Имаме много приятели немци, половината си мълчат на тема свобода, а останалата половина, казват, че Германия е все още окупирана от САЩ страна!

  Истина е, че няма сключен мирен договор и поради този факт Германия е все още де факто окупирана!

 9. 9 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Весело

  До коментар [#5] от "spr1364O446":

  Напомням за километричните опашки за визи пред посолството на ФРГ когато партайгеносетата ни позволиха международни паспорти!

  klimentm
 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Весело

  До коментар [#8] от "Dariya Koleva":

  Да окупирана е! Американските танкове са пред Райхстага!

  klimentm
 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Не виждам никакво признание за австрийския, а и за източногерманския език и етнос??? Но притискат нас за "македонски" такъв???
  —цитат от коментар 1 на bulgarin.


  Германската търговска експанзия има нужда от стабилни колонии! Македонците всъщност изобщо не искат ЕС!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Това напомня на интервюто на посланика пред мазния и отвратителен Бойко Василев Панорама.
  Германия от известно време е мярка единица за лицемерие. Каква свобода в концерн?

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 13. 13 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Времето е наше", ама някой друг път!

  БКП-то се бяха постарали да сложат начело на СДС онова недоразумение Жельо Желев, който на митинг с 1 милион присъстващи заявил, че СДС не искали политическата власт!
  После фалшифицирани избори, ЛУСТРАЦИЯ и до сега нямаме, на какво се надяваме? Червената олигархия е на всеки метър!

 14. 14 Профил на ejo59693405
  ejo59693405
  Рейтинг: 8 Неутрално

  питайте го, какво мисли за загубата на демокрация в ЕС? имаме ли ДДР 2? какво той мисли за корупцията и за подкрепата на европейската народна партия , която помогна на Феникс да излезе от пепелта ? и срещу какви уговорки и какви зависимост се случи това?

 15. 15 Профил на spr1364o446
  spr1364o446
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "klimentm":

  А връзката между гурбетлък и свобода е?

 16. 16 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#2] от "Dariya Koleva":


  В Химна на Европа има стих, който казва: Alle Menschen werden Brüder ("Братя всички люде стават", текстът е на великия германски поет Фридрих Шилер - бел. ред.)___________________________________________________ Преводът е ужасен, Alle Menschen werden Brüder, човеците ще станат братя!Германците са известни с това, че дават прекалено много съвети, един вид действат като Главен учител! А съвсем не са перфектни!
  —цитат от коментар 2 на Dariya Koleva


  Както виждате , на тях съветите им помагат , а тези , които не се вслушват в тях се влачат на опашката.....

 17. 17 Профил на KRAFTWERK
  KRAFTWERK
  Рейтинг: 744 Неутрално

  До коментар [#11] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":


  [quote#11:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"][/quote]Македонците всъщност изобщо не искат ЕС!

  Хайде бе !!.....такива ли ги говорят в партийната ядка?!....

 18. 18 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dariya Koleva":

  Ммда, окупирана и победена във ВСВ.., абе какво стана с победителят СССР?

 19. 19 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Времето може да е ваше но банките, хотелите и фабриките са си наши.

 20. 20 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 652 Неутрално

  До коментар [#6] от "klimentm":"Мда, “ Времето е наше” но след като изпяха песента българите избраха отново БКП в първите свободни за 50 години избори, единственния народ в бившия съветски блок!"Първите избори бяха най-голямата фалшификация до сега!
  —цитат от коментар 7 на vassilun


  Бяха фалшифицирани, и все пак имаше хиляди, които гласуваха за БСП.
  И догодина ще има хиляди, които ще гласуват за ДС мутри.

 21. 21 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5673 Весело

  До коментар [#3] от "4ort":

  Как кои?
  Източно православните братушки!!!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1478 Неутрално

  цяла източна Европа бушуваше но ние си стояхме на задниците и чакахме както винаги някой друг да ни освободи.
  До коментар [#6] от "klimentm":

  Аз напуснах България в началото на лятото на 1990г. без да разбера че комунизмът паднал. Изненадах се само, че в МВР ми дадоха изходна виза без никакви въпроси.

 24. 24 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Интервюто показва, че до края на годината политиката е на пауза. Нищо за председателството на Германия, нищо за "ветото" или бюджетната драма. Усеща се духът на Коледа :)

 25. 25 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  Тоз немец знае много за освобождението на България от Комунизма.
  Дали няма да знае и как да се освободим от Атлантизма?

 26. 26 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1025 Разстроено

  Не видях въпрос за натиска, който Германия оказва върху Отечеството за разговорите ни с братята ни в Северна Македония?!?!?!

 27. 27 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3811 Неутрално

  До коментар [#20] от "historama":

  Оправданието че са били фалшифицирани е красиво но считам за невярно .
  Самият аз бях участник в тези избори и видях с очите си пълните с червени бюлетини урни. СДС спечели София и големите окр градове но останалата част беше трагедия

  klimentm
 28. 28 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 266 Неутрално

  До коментар [#8] от "Dariya Koleva":Да окупирана е! Американските танкове са пред Райхстага!
  —цитат от коментар 10 на klimentm


  В Берлин-Бранденбур въобще няма танкови части!
  Танковете са в Графенвьор и Ландсхут , самолетите са в Рамщайн!

  Влизали сме в базите, знаем къде кое е .. стига тъпи лъжи!

 29. 29 Профил на simChо
  simChо
  Рейтинг: 266 Неутрално

  Интервюто показва, че до края на годината политиката е на пауза.
  —цитат от коментар 24 на razor


  Това по-скоро е ретро-интервю и разглежда определени периоди през нашата история, свързани с песните на Протеста..

  "Времето е Наше" беше година-две.. и е характерна не само за периода , а и за характера на Прехода тогава!
  https://www.youtube.com/watch?v=Ije1j_4zXHU

  Но "Времето е наше" и лигавщините на Васко Найденов и сие, отстъпиха място на "Седем, осем и ще си паднала" - площад "Александър Невски" кънтеше , а антикомунистите фъргаха гюбеци (köçek)..

  Вероятно Посланникът на Германия, в следващо интервю ще говори за свободата в контекста на "Седем, осем"..

 30. 30 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2026 Разстроено

  Сетих се за една мисъл приписвана на Буров или на Гешев - " Ако на 20 години не си комунист значи , че нямаш сърце.Ако на 40 год си комунист , нямаш ум". Та така е и с "Времето е наше" и със СДС. След 45 години унижения от където и да ги погледнеш ДС ни подхвърлиха кукичката с червейчето и бая хора се хванахме. Другите ги беше страх.

 31. 31 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  С подкрепата си за сегашното пагубно за България и българите управление, германските официални власти нямат право да говорят за българската свобода и демокрация.

 32. 32 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  Най-добре да поздрави българите за Нова Година с - Германия оттеля доверието си от мафиота Борисов! И да го закопае тоя!

 33. 33 Профил на esk431063202
  esk431063202
  Рейтинг: 277 Неутрално

  До коментар [#20] от "historama":


  [quote#20:"historama"][/quote]

  Държавни и общински "служители" - партийната номенклатура

 34. 34 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4104 Весело

  До коментар [#3] от "4ort":

  Краварите.

 35. 35 Профил на Dr Alois Alzheimer
  Dr Alois Alzheimer
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Първите издбори не бяха фалшифицирани, това бяха ЕДИСТВЕНИТЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ след 1990 год.
  Всичко останало са измами.

  Dr Alois Alzheimer
 36. 36 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2383 Весело

  [quote#8:"Dariya Koleva"][/quote]

  Когат' си тъп, е завинаги.
  Няма мирен договор, а?

  П.П. А когат' си тъпа, не прай ФпИчатление. Еле, ако си естествено руса.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 37. 37 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Сметам че, амбасадорОТ, требе задължително да отбележи 5-ата годишнина от масовата междукултурна размяна на сокове в новогодишната нощ из немските градове. Много подходяща е драматичната Happy German Muslims по парчето на Pharrell .

  https://www.youtube.com/watch?v=xfh6pGGrdus

 38. 38 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 661 Неутрално

  В Химна на Европа има стих, който казва: Alle Menschen werden Brüder ("Братя всички люде стават", текстът е на великия германски поет Фридрих Шилер - бел. ред.)___________________________________________________ Преводът е ужасен, Alle Menschen werden Brüder, човеците ще станат братя!Германците са известни с това, че дават прекалено много съвети, един вид действат като Главен учител! А съвсем не са перфектни!
  —цитат от коментар 2 на Dariya Koleva


  Драга, семпла си като цинкова кофа.

  Преводът на Асен Разцветников е поетичен и превъзходен. Направен е така че да се запази смисълът и да може да се изпълнява към гениалната музика на Бетовен.

  Ода на радостта
  Превод: Асен Разцветников

  Радост - ти дете на Рая,
  ти, божествен ясен плам!
  Ний пристъпваме в омая,
  о, богиньо, в твоя храм.
  Твоя светъл чар споява
  туй, що светски нрав дели,
  братя всички люде стават,
  щом с крила повееш ти.


  Прегърнете днес, о, люде,
  целий свят вий със любов!
  Братя, звездния покров
  крие Бог - там Бог е буден:
  Кой чела ви свежда, люде?
  Чувате ли божи зов?
  Там над звездния покров,
  Над звездите, Бог е буден!

  Който е честит да има
  благ приятел в тежък час,
  кой владей жена любима,
  с нас да пей - да пее с нас
  тоз, що „своя“ назовал би
  тук една душа макар!
  Който - не: със тихи жалби
  да напусне тоз олтар!

  Гръд природата разтваря,
  радост всичко живо пий -
  тичат зли, добри, в превара,
  в розовите ѝ следи.
  Тя за нас целувки има,
  благ другар и гроздов сок,
  сласт - за червея незрими,
  а за ангелите - Бог.

  Бодро, както в небесата,
  се понася звездний рой,
  както млад юнак - във бой,
  в своя път летете, братя!
  а за ангелите - Бог.
  Бодро, както в небесата,
  се понася звездний рой,
  както млад юнак - във бой,
  в своя път летете, братя!
  Прегърнете днес, о люде,
  целий свят вий със любов!
  Братя, звездния покров
  крие Бог - там Бог е буден:
  Кой чела ви свежда, люде?
  Чувате ли божи зов?
  Там над звездния покров,
  Над звездите, Бог е буден!

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 39. 39 Профил на FourOhFive
  FourOhFive
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Истина е, че няма сключен мирен договор и поради този факт Германия е все още де факто окупирана!
  —цитат от коментар 8 на Dariya Koleva


  Глупости на килограм.

  Договорът е от 12. септември 1990 и урежда окончателно статуса на следвоенна Германия. Известен е като Договорът 4+2.

  Ето ти официалния текст на немски, който претендираш, че разбираш

  https://www.auswaertiges-amt.de/de/aussenpolitik/themen/internationales-recht/-/240218

  Ето ти и обобщение на родния ти руски
  https://ru.wikipedia.org/wiki/Договор_об_окончательном_урегулировании_в_отношении_Германии

  Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
 40. 40 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Кажи нещо за мерцедесите и тиквите. Останалото е лицемерно ала бала.

 41. 41 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#20] от "historama":

  за дебилите?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK