Слави Трифонов: Утре или след година ГЕРБ ще бъдат изчегъртани, логично е

Слави Трифонов: Утре или след година ГЕРБ ще бъдат изчегъртани, логично е

© Надежда Чипева, КапиталЛидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов даде първото си интервю, след като партията стана втора на парламентарните избори на 4 април. Той говори малко повече от половин час пред Петър Волгин в предаването на БНР "Политически НЕкоректно" днес на обяд. "Дневник" публикува пълният текст на интервюто.


Защо вашата партия е покрита с такава тайнственост. Имам предвид, че не давате интервюта. Предпочитате да общувате във "Фейсбук". Това някакво негативно отношение към традиционните медии ли е?


- Тайнственост ми звучи все едно става дума за нещо свързано с литература, картини, сюреализъм. Няма тайнственост, а логично поведение, след като медиите са такива. Първо - защо трябва да се дават интервюта. Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже.
Предполагам, че имате какво да кажете


- Не знам. В продължение на толкова много години, представете си всяка вечер съм говорил много. Самият аз съм интервюирал ужасно много хора от цял свят и от България, разбира се. Запознат съм със системата и с това как изглежда свободата на словото. Свободата на словото не е да си на 112 място. Свободата на словото е наистина да усещаш, да правиш това, което ти повелява морала, логиката, интелекта- Свободата е да си свободен. В България е огромната част от медиите не са свободни. Това не го ли виждаш и ти? Или на мен така ми се струва. Ако ми се струваше само на мен, нямаше да сме на 112-то място по свобода на словото.


Това е безспорен факт, но не мислиш ли, че ако използваш и традиционните начини на комуникация с аудиторията, извън твоята телевизия, извън "Фейсбук" ще достигнеш до много повече хора, на които да разкажеш за своите идеи?


-Ето ти последният случай. Този, който отиде в комисията, там при Мая Манолова. Целият интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма. Как е възможно това? Ето ти нещо. Целият интернет е взривен от това, което разказва този човек. Илчовски ли, Илчев ли, не знам как му е точно фамилията. Целият интернет е взривен. Това е доказателство, че тука става въпрос за огромен обществен интерес, към това, което разказва този човек. Как може националните медии да се правят, че все едно това не се е случило? След като е възможно. България е на 112-то място. Какво да давам аз и да говоря на хора, които са в състояние веднага да спират, да преиначават, да променят, да редактират и така нататък. Откъде на къде.


Добре, тази стратегия, която до този момент, вашата партия


- Чакай, чакай малко. Ни нещо не ме разбираш. За каква стратегия става въпрос? Ти, какво стратегическо виждаш в това твърдение, което аз казвам. Какво стратегическо има в морала, какво стратегическо има в свободата на словото, какво стратегическо има в това да избираш, да бъдеш свободен? Каква стратегия виждаш тук? Стратегията е или си свободен, или си несвободен.


Смяташ, че като говориш по различни медии, това те прави по-малко свободен, така ли?


-Смятам, че има друг начин на изразяване вече и който не го е забелязал, живее в друго време. Начинът на изразяване е вече интернет, защото там си напълно свободен. Преди бяха свободни вестниците. Преди 20 години, когато стартира предаването "Хъшове", преди толкова време имаше такава битка. Имаше една единствена телевизия - това беше БНТ, но вестниците бяха свободни. Аз съм присъствал на четиресет и незнам си колко първи страници на вестниците, това основните "24 часа" и "Труд". Сега тази свобода е в интернет, вестниците са собственост. Националните телевизии са собственост. Защо трябва да присъствам на нещо, което е подчинено на определени хора, или кръгове. Откъде-накъде. Това е избор бе Петре.


Мога ли да направя извода, че и в предстоящата предизборна кампания по този начин ще действаш и ти, и твоите колеги, както досега - основно интернет?


- Ти, приятелю, може да направиш какъвто си искаш избор или извод. Реалността, може би понякога се разминава с твоите изводи, или това, което избираш. Така ме ще видиш какво ще се случи. След като изборът е в мен и в моите колеги, да се държа по начин, който отговаря на представите ми за свободен човек, резултатът ще бъде такъв. Повече от ясно е.


Добре, ако спечели "Има такъв народ" изборите, каквото предполагам е вашата цел и съставите правителство, вие ли г-н Трифонов, ще бъдете новият министър-председател на България?


- Какво е това условно наклонение "Ако"?. Аз как мога да отговоря в такъв случай на "Ако"? Сега аз мога да ти кажа, като един друг бивш монарх и премиер на България: "Като му дойде времето", но как мога да ти отговоря? Директно искаш да ти кажа?


Със сигурност ще обсъждали този вариант и със сигурност имате отговор на този въпрос?


-Ами не мога да отговарям по този начин с "Ако". Когато-тогава. По-добре е така да изглежда. Не ако, а когато се случи, тогава господин Волгин, приятеля Петре, ще разбереш.


Тогава го задавам така: Когато спечелиш изборите ти и ще бъдеш министър председател?


- Не, не, не, това не. Няма въобще да говоря преди По тоя начин. Просто опитвам да се изразявам точно. Нямам предвид под когато, че съм сигурен в нещо подобно.


Виж сега, аз не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект, защото съм имал невероятното желание да стана политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае 3.5 млн българи, гласували на законен референдум, отказа да признае тяхното мнение, решение, за това. Защото единственият законен начин да разберат, че не може така и да се защитава интереса на суверена, който в нашата конституция е българският народ, единственият законен път беше да се създаде политически проект. Аз просто вървях по това да има логичен, законен път. Не съм имал намерение да взимам власт, да става депутат, или да правя каквото и да било, свързано с политическата система.


Просто искам това нещо, което е логично, морално и законно, да бъде наложено. Независимо от желанието на някаква политическа класа, която е решила, че е превзела публичното пространство и законовото пространство в България и не позволява това да се случи. Няма да стане по техния начин, затова предприех този политически ход, заедно с моите колеги. Трябваше да реша да го има. И не може да отречеш, че вследствие на този политически ход сега ситуацията и като свобода на медиите, и като отношение към политическата система, е малко по-различна.


Със сигурност ситуацията е много различна. Обаче искам конкретно да те попитам. Според теб, които са днес основните проблеми на България, тези, с които бъдещите управляващи, дали сте вие или който и да било друг, трябва да се заеме?


- Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ. Трябва да бъде изчегъртано, със сетни законови средства. Това, което направи ГЕРБ е немислимо, не немислимо, невъобразимо, недопустимо. Това трябва да бъде изчегъртано, за да има съвсем свободно отношение в бизнес, администрация, в отношенията България-Европа, в медиите, трябва да има свободно нормално отношение в една нормална европейска държава. Това, което разказа този Илчевски, звучи ли като в една нормална европейска държава? Това звучи на една държава, не знам Една държава от третия свят.


Дали обаче има капацитета тези неща да бъдат преодолени, тоест вие, с други политически партии, трябва да направите съответните промени в законодателството, те да бъдат приети


-Има нещо, което не разбираш. Има логичен път. Независимо кога, това нещо ще се случи, защото това не е нормалният логичен път, това което се случваше по времето на управлението на ГЕРБ. Това нещо ще се махне. Дали ще се махне утре, дали ще се махне след една година Защото това е логичният, нормален, естествен законов път на една нормална държава, членка на ЕС.


За да се махне ГЕРБ, за да се стигне до това изчегъртване на ГЕРБ от властта, трябва да дойдат други хора на власт. Предполагам в твоята представа трябва да дойде "Има такъв народ". Аз затова те питам "Има такъв народ" с кои други партии би управлявал. С кои други партии би направил коалиция?


- В зависимост от това, което реши суверена, на следващите избори, които ще бъдат скоро, доколкото слушам президента. След 11 юли. Суверенът решава с кои.


Суверенът едва ли ще реши много по-различно, отколкото сега. Тоест тези партии, които сега ги гледаме, плюс-минус една, две, най-много ще бъде разликата?


-Откъде знаеш? Оракул, екстрасен ли си? Запознат си с това, което се случва в съзнанието на милиони български граждани ли? Това ли?


Предполагам просто


- Еми, значи, когато твоите предположения станат реалност, тогава и ще стане ясно. Виж бе, не искам да бягам Петре, не искам да бягам от никакви въпроси.


Малко така изглежда


-Ами не знам как изглежда. Защото аз, приятелю, съм човек кои не искам да се изразявам като намерения или като нещо, в което има "Ако". Като нещо, което "би могло", като "нещо което би било евентуално". Нещата, които са под мой контрол и мога да нося отговорност, мога да кажа уверено какво ще направя, за другите мога да ти кажа, когато съм в състояние да придобия достатъчно информация, достатъчно яснота по определен казус и по определен проблем, и ще ти кажа какво ще направя. А не ти неща, които ми задаваш: "Ако стане това, ти какво ще направиш. Като стане, ще видим какво ще направя".


Отношението към различните партии е под твой контрол


- Ама как. Под мой контрол ли са тези политически партии, които


Не, става дума отношението към тях. Примерно, ето сега искам да те попитам конкретно, защото винаги ми е било странно твоето отношение към БСП. Ти ги определяш като част от статуквото. Хора, с които вие никога не бихте направили коалиции, а пък БСП, нека не забравяме, че три години беше в абсолютна опозиция на ГЕРБ в парламента и е силно критично настроена към ГЕРБ. Защо тогава ти някак си приравняваш двете партии.


- Ти от БСП ли си?


Не, прави ми впечатление твоето отношение


- Ами на мен ако ми прави впечатление, че твоето отношение е доста със симпатии към БСП?


Защото бяха критични към ГЕРБ...


- БСП е била най-слабата, беззъба опозиция, която съществува в последните 30 години от новата българска история.


Ама нямаше друга в парламента, само те бяха
- Ами така е решил суверенът. БСП е част от цялото това статукво. Решенията, които приеха по времето на този референдум, бяха събрани с останалите политически партии от статуквото. Доказателство е когато ония ден БСП, заедно с ГЕРБ и ДПС, решиха да бойкотират парламента, защото така им отърва. Това е най-ясното доказателство. Това беше в деня, в който "Има такъв народ" върна мандата, тогава БСП, заедно с ГЕРБ и ДПС, решиха да провалят пленарното заседание.


Сега, когато си говорим за парламента, БСП имат критики към вашата партия, защото Ето председателката на парламента Ива Митева прекрати заседанието, когато трябваше да се гласува преизчислението на пенсиите и сега това преизчисление не беше гласувано.


-Това за кой човек, включително за тебе, скъпи симпатизанте на БСП, не е предизборен, популистки ход?


Ама, всичко може да бъде тълкувано като предизборен, популистки ход


-Ето аз, приятелю, аз така го тълкувам и затова така правя. Корнелия Нинова тълкува това, че си е подала оставката, като това, че след това ще си вземе обратно оставката и ще продължи. Корнелия Нинова тълкува, че този провал, който изживя БСП на тези избори, както и на предишните избори, нея лично не я касае, касае хората около нея, които си подават оставките, но самата Корнелия Нинова няма да си подава оставката. Самата Корнелия Нинова, ще цитирам Андрей Райчев, превърна БСП от една голяма и сложна партия, в една малка и проста партия.


Добре, това е разбира се твоята позиция


- Не знам дали е добре. Това е моето мнение. Нали сме свободни и аз ти давам интервю, защото ти си свободен човек.


Благодаря, за което. Ти каза, че можеш да говориш основно за нещата, които са под твоя контрол и затова искам да те попитам


-Е, не, така звучи Нещата, за които мога да нося отговорност, айде така да се изразя.


Точно така. Затова в тази връзка е свързан следващият ми въпрос и той е мисля, че е много важен, защото всички хора, които слушат, и които имат намерение да гласуват, за да могат по-добре да се ориентират в това, какво точно партия е "Има такъв народ". Значи, по-скоро дясна, или по-скоро лява? По-скоро либерална, или по-скоро консервативна? По-скоро с акцент върху наднационалните институции, или с акцент върху националната държава? Тези координати са важни, за да могат хората да разберат за кого гласуват.


- Не, тези координати според тебе са важни, за да знаят хората за кого да гласуват.


Ама, те искат да знаят


-Ти не си последна инстанция, която казва това е така, или иначе. В България най-десните взеха леви решения в последните 30 години, а най-левите взеха десни решения. Това ляво, дясно, отдавна се е размило. Съвременният свят е съвсем различен, според мен. И това, което се случва в целия свят, е доказателство за това, че ляво, дясно вече няма толкова голямо значение. Така е според мен.


Ако трябва да определим какво е поведението на тази политическа формация, в която има честта да присъствам в нея, е да го наречем практично. Не е ляво, не е дясно, не е център, тези понятия са овехтели и са в нафталина. За мен поведението е практично, но не казвам в интереси на самата политическа партия, а в интересите на суверена. Практична, в интересите на суверена.


Ти казваш, че понятията са овехтели, според мен не е така. Ето следващият въпрос, който ще ти задам, определя ляво или дясно. За или против плоския данък си?


- За плоския данък.


Тоест, това не е лява позиция, в никой случай?


- Ако трябва така да го разглеждаме, аз съм десен. Ако от тази гледна точка трябва да го разглеждаме аз съм десен. Но от другата, за която говорихме преди малко, с други наименования и квалификации, аз съм практичен за това, което е в интесен на българския гражданин.


Тука всяка една партия има различна представа за интересите на българските граждани. Едни казват едно, други - друго


-Това му е хубавото на демокрацията.


Въпросът за либерално и консервативно също е друг важен въпрос. За или против Истанбулската конвенция?


- Виж сега. Тук се намесват един куп Ако говорим за това, което касае моралният казус, свързан със сексуалността и така нататък Българският народ ясно се е изразил по този въпрос.


Той и Конституционния съд се изрази също така ясно


- Ами значи ето, виждаш колко е просто. Конституционният съд , като се е изразил, държавата трябва да си спазва законите и правилата, които създават нейните институции. Така че повече от ясно е.


Тоест, по-скоро консервативна е "Има такъв народ". По-скоро на традиционните ценности, отколкото това, което се определя като мултикултурализъм, джендър идеология и т.н.


- По-скоро консервативна, да. Ти си като някакъв анализатор, оракул, екстрасенс, който се опитва да ме вкара в някакви рамки, които според тебе са Тези квалификации всъщност са


Дават яснота на хората.


- Добре, има някакви конкретни въпроси и аз ти казвам. Ти може да го наричаш всякакво. Ако трябва това да е консервативно или по-скоро дясно по този начин, да в конкретния случай, казваш това, което ме питаш - плоският данък и Истанбулската конвенция - Да, по-скоро консервативно дясно.


Добре, това беше едно наистина важно уточнение- Между другото имаше страшно много въпроси към теб на нашата страница във "Фейсбук". Аз се опитвам така да систематизирам всичко и много хора се вълнуват от позициите по международни въпроси на "Има такъв народ". Сигурно е нормално, защото знаеш в какво напрегнато време живеем, най-малкото това противопоставяне между колективният запад и Русия. България, според теб, как трябва да се държи в тази конкретна ситуация. На фона на това противопоставяне?


- Аз мисля, че с това трябва да се занимават професионалисти. Аз правя всичко възможно, за да има достатъчно професионалисти, които да направят необходимото и важното за това в България да има хора, които знаят какво правят, а не избрани политически фигури, които действат според политическите интереси на своя лидер, или на своята партия. Трябва да бъдат защитавани интересите на суверена по този начин. Тоест, трябва да има експерти, аз мисля, че в България имат хора, които имат достатъчно добри качества, за да могат да взимат такива решения.


Но въпросът е твоята лична полиция каква е?


- Но не е ли толкова просто, бе приятелю. Виж, ще ти го обясня така. Аз съм израснал в град Плевен. Плевен е град на българо-руската дружба. Той е освободен...Там са загинали, само в мъртвата долина, хиляди, хиляди, руски, финландски, румънски и други войници, за да защитават интересите на един поробен народ. Аз съм емоционално обвързан. Само че, това е исторически погледнато. В момента България, приятелю, е член на НАТО и ЕС. Не може да си член на две организации, поне в този случай, трябва да бъдеш коректен партньор и коректно да изпълняваш своя ангажимент. Моето разбиране е, е България е член на ЕС и това, което е част и добро за ЕС, е добро и за България. Това, което е добре за Атлантическия пакт и НАТО е добро и за България. Това е моето разбиране.


Разбирам те, но те питам, защото има държави в ЕС и НАТО, които имат различно поведение. Ето, например, едно е поведението да речем на Полша, съвсем друго е на едно Унгария.


-Добре, честно ми кажи, приличам ли ти на поляк?


Не, никак.


- А на унгарец?


Също не ми приличаш на унгарец.


- Аз като българин ти заявих и ти казах следното. Израснал съм в град Плевен, който е град на братската българо-руска дружба, заради това, което се е случило. Това е назад в историята. Ние винаги ще бъдем благодарни и България винаги ще е емоционално свързана с Русия, заради тази невъобразима жертва, която е направила за България. Сега ситуацията е различна. Правилен беше хода на суверена преди толкова години да стане член на Европа и на НАТО, и затова ние трябва и е логично да бъдем лоялни партньори на НАТО и на ЕС.


Лоялни! Най-после да има едно отношение, в което няма два крака, няма единият крак стъпил на едно, другият стъпил на друго. Аз не го разбира така. Или си лоялен партньор, или не си.


Дори, ако тази лоялност означава да се противопоставим на Русия в някакъв момент?


- То при всички положение, приятелю, когато си лоялен към една кауза, или към един човек, ще се противопоставиш на друг. Ти разбра ли ме какво ти казах?


Каза, че трябва да сме лоялни към нашите евроатлантически партньори


- Мисля, че ако си последователен, лоялен и принципен, не може да си последователен, лоялен и принципен от понеделник до четвъртък, а от четвъртък до неделя вече да си нещо друго. Или си последователен, лоялен и принципен, или не си. И мисля, че това като поведение добро за всеки един човек, за всяка една държава и е добро по принцип, защото така, ще може да общуваш с предсказуеми партньори. Един партньор който е предсказуем, можеш да му имаш доверие, защото знаеш какво ще направи. В другия случай той е непредсказуем партньор. Кой иска да работи с непредсказуеми партньори?


А когато си член на организация и видиш, че тази организация бърка, не прави правилно политика. Нямаш ли право ти да кажеш: "Чакайте, спрете, нека да обмислим това, нека да не действаме прибързано? Тоест можеш ли да имаш свое мнение?


- Аз съм малко по-различен в отношението си към това как трябва да изглежда ЕС и как трябва да изглежда подобно поведение. Трябва да е принципно и трябва да е нещо като една държава, защото съчетание между различни държави, всяка една от които може да си решава, малко става като с ваксините и така, в крайна сметка резултатът не е добър. Според мен, трябва да има това, което ти казах преди малко. Така мисля и във взаимоотношенията си дотук съм спазвал тези принципи и смятам, че така е правилно. Да си принципен, да си лоялен, да си последователен и нещо да е така. А не да е така за известно време, в другото време да е по-различно. Някой го наричат дипломатичност, но това за мен си е чиста форма на лъжа.


Добре, за вашата партия хората знаят, че най-силното и послание е за мажоритарните избори, изцяло мажоритарни избори. Това ще се случи ли. Защото в този парламент много хора не разбраха и си казаха: "А, те се отказват от основното си предизборно обещание"?


- Петре, нещо не мога да разбера. Аз непрекъснато казвам едно и също нещо и въпреки всичко, след това има въпроси, все едно аз не съм го казал. Каква партия? Какви пет лева, като на законен референдум от 3.5 млн гласували, 2.5 млн. ясно се изразиха по въпроса за мажоритарните избори.


Всъщност вие можехте да ги въведете в този парламент


- Чакай, чакай, чакай! Какво казват тези, които са политически представители на различните хора, които са гласували за тях. Нали са се изразили 2.5 млн. Души, ясно са го казали това нещо.


Но, за да стане факт, парламентът трябва да го приеме.


- Еми, парламентът, но той не може да го приеме парламент, който няма необходимото време, за да го изработи. Това е все едно, представи си за да се промени статуквото, за да се променят изборите от пропорционални, да станат мажоритарни, има една определена работа, която трябва да се извърши, за да се случи това нещо реално. Това не може да стане днес го решаваме, утре го гласуваме. Трябва да се създадат 240 едномандатни избирателни райони. Трябва да има ясно преброяване. Трябва да има много работа - на националния статистически институт, на един куп институции, за да може това да се реализира.


Тоест, трябва да мине много време? Така ли да те разбирам?


- Не, не много, достатъчно, приятелю, не много. Аз не мога да кажа колко, трябва да мине достатъчно време, за да има спокоен парламент и политическа воля на представителите на суверена, за да се реализира това, което той иска. Не е достатъчно само желанието, а и възможност, и необходимата технология. Това нещо ще се случи с всички условия. Кое е сложното в това?


Питам, защото хората се объркват, питат се: "Е да, те сега бяха в парламента, ГЕРБ им предложи да им съдейства за приемане на тази система


- Но ГЕРБ предлагат нещо, което е невъзможно да се случи. Нали ти го обясних току що. То е повече от ясно. Който нормален човек седне и види Можеш ли днес да направиш ремонт на колата си за 5 минути? Нали трябва да имаш необходимото време, условия и възможности, за да се случи.


Важното е, че обещаваш, че ще се случи...


- Никога, нищо през живота си не съм обещавал. Когато нещо може да се случи и аз съм поемал отговорност за него, правя така, че то да се случи. Ти не виждаш ли какво направихме ние за мажоритарния вот? Аз можеш спокойно да се откажа и да кажа: "Ами хубаво, има хора, които гласуват, но пък ето, не протестират". Имал съм възможността да кажа: "Ами добре, окей, след като няма достатъчно воля, а само знак, те не искат да го направят с повече инициативност, можеше да се откажа. Но аз продължавам. Можеше да се откажа от мажоритарния вот. Защо го правя?


Това ти е кауза, явно.


- Явно е така, защото просто не мога да приема факта, че има група хора, които са се самозабравили. Това написах на българския, така наречен политически елит, когато протестирахме пред парламента, защо то няма такъв, определено. Това са хора, които са се самозабравили. Отиват на това място и забравят.


Ония ден, ли кога беше, един човек от ГЕРБ изкрещя на генерал Атанас Атанасов, който е заместник-председател на парламента: "Ей, гном, не се ядосвай, защото пак ще получиш инсулт". Това е една част от българския парламент.


Е, няма как да приемем такова поведение за нормално.


- Мога да ти кажа и кой го изкрещя.


Кой беше?


- Изкрещя го Лъчо, по прякор "Мозъка". Това е. Така изглежда българския парламентарен живот. На кого му харесва това. Българският парламент трябва да представлява цвета на нацията, да бъдат уважавани, да се държат достойно, да бъдат принципни. Кой не иска това?


За едни други избори искам да те попитам - президентските. Ще има ли "Има такъв народ" свой кандидат?


- Ами те са ми, да ти кажа, малко далече.


Ама, ето сега, в края на годината са, ей сега ще дойде.


- Ами, като дойде ще се случи. Сега има много по-важни неща, които в момента се случват и са от огромно значение. Времето е наситено със събития и трябва да се вземат правилните, адекватните, отговорните и моралните решения. Някак си това ми се струва далече и не мога да ти отговоря. Ако можех. При всички случаи поведението ни и поведението ми ще се стремя да е адекватно, отговорно и морално.


И все пак, понеже започнахме с медиите и информационната среда, дали представителите на "Има такъв народ" ще бъдат по-склонни да общуват с медиите, да дават интервюта, да са по-отворени за разговори.


- Ами, приателю, ще ги попитам. И надявам се те да ми отговорят откровено. И на базата на това, ще се случи това, което те пожелаят.


Тоест, всички зависи от тях?


-Добре де, не ти ли се е случвало Всъщност, да ти дам пример да любовта. Любовта не е да се гледате в очите, а да гледате в една посока. Аз имам щастието да общувам с хора, с които гледаме в една посока. Аз не взимам самостоятелни решения, а търся съвети и мнения. Хората с които се събирам и съм се събрал от толкова време са почтени, свободни и могат да се изразяват мнението си и да казват кое е правилно, или неправилно, според тях. И аз се съобразявам с тяхното мнение. Събирам силни и кадърни хора, а не такива, които го слушат безропотно и правят това, което той казва. Така винаги ще стигнеш до крах, това и историята го доказва.

Коментари (170)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на честита промяна
  честита промяна
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Могат да бъдат изчегъртани само от някой, който има топки да поеме управлението на държавата.

 2. 2 Профил на Дисидент в ЕССР
  Дисидент в ЕССР
  Рейтинг: 654 Неутрално

  "Не е ляво, не е дясно, не е център, тези понятия са овехтели и са в нафталина"

  Изключително некоректно поведение на ИТН. Всяка партия има идеология, неминуемо! Решенията за икономиката, за човешките свободи, данъци, бюджет, имиграция, гей бракове и какво ли още не са решения на идологическа база!

  Партия, която преди изборите не казва каква е идологията й; която дори отрича, че има идеология, и която не казва какво е нейното мнение по всички актуални за държавата въпроси НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ. Ние за ИТН не знаем абсолютно нищо. А това е партия, която не само, че се яви на изборите, а дори стана втора.

  ИТН заслужава още на следващите избори да отиде на бунището на историята, защото е една недостойна и тоталитарна партия.

  "Регулирането на словото е опасна идея, която не е съвместима с принципите на свободното общество." - Рон Пол
 3. 3 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1608 Неутрално

  Неувереност ли забелязвам - защо чак след година?

  Всички лилава врачки обявиха, че с ГЕРБ е свършено на 4.4.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 4. 4 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2200 Весело

  Предполагам, че така са се вълнували широките народни маси след 09.09.1944 г. Обещавали са им сигурно, че след като паднат тираните ще има всичко за всички и предполагам са разобличавали престъпните схеми на режима. И е била голяма радост сред населението, както сега, след като тирана падна и почнаха разобличенията 😉

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 5. 5 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4205 Неутрално

  Започна предизборната кампания.

 6. 6 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 355 Любопитно

  Един измислен политик и един още по измислен журналист си бъбрят приятелски в ефира на бнр, това ако не е турбо чалга, кое е

 7. 7 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1331 Весело

  На много гербажиии вече им се иска да не са се раждали.

 8. 8 Профил на Сд
  Сд
  Рейтинг: 691 Неутрално

  ИТН ми прилича на АТМ.Да се прекръстят на Банкоматите

 9. 9 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2082 Весело

  изчагъртани, логично е

  Може и да е логично, но е неграмотно!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 10. 10 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3285 Любопитно

  И снимката е от???

  Еретик
 11. 11 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5380 Неутрално

  Трябва поне един управленски цикъл да мине в който ГЕРБ да бъдат изчагъртани

 12. 12 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 2128 Неутрално

  Най-после някаква яснота за Слави Трифонов и ИТН.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2822 Весело

  Ей това нещо идва на мястото на онова нещо Бацето.
  Любувайте му се...

 15. 15 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  "Ето ти последният случай. Този, който отиде в комисията, там при Мая Манолова. Целият интернет е взривен, а националните медии се правят, че го няма. Как е възможно това?"

  БНТ го отрази в десет секунди, без да споменава нищо конкретно, в първият ден.След това отделиха минута за Каракачанов и с кого щял или не щял да се коалира.И Слави да дава интервюта там? От какъв зор? Та тия са слепи и глухи и не знаят какво става в държавата.

  Sic transit gloria mundi
 16. 16 Профил на Северозападнал
  Северозападнал
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  За да бъде "изчегъртана " най- голямата политическа партия в България, чалгарят- политик гражданска война ли смята смята да предизвика?

 17. 17 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#6] от "Konstant Ray":

  Цялостната политическа биография и поведение на Буцефал от Банкя. Оставяме настрана неизмерната обич на Баце към сръбските турбо чалга певачки..

  Sic transit gloria mundi
 18. 18 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  Съгласен - да се чегърка!:)
  ГЕРБ ходи като тоталитарна партия
  ГЕРБ кряка/говори като тоталитарна партия
  ГЕРБ облича се като тоталитарна партия
  Следователно са тоталитарна партия !

 19. 19 Профил на kazushi
  kazushi
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Отново една камара общи приказки от Слави. Задават му конкретни въпроси, той няма конкретни отговори.
  Също като ГЕРБ, БСП и всички останали партии от парламента.
  Иначе тази статия май не е минала през редактор: "Няма въобще да говоря преди По тоя начин", "Аз не го разбира така."

 20. 20 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  БСП трябваше да бъдат изчагъртани още в началото на прехода, но това не стана не без помощта на Слави Трифонов.

 21. 21 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  А бе, за приказките — добре. Ама имаше един, дето си мислеше, че управлението на държавата е шофьорлък. Примолете му се на тоя по-убедително лятото да Ва управлява с лаф моабет. Който обича пуканки да си ги поръчва отсега

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 22. 22 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 1213 Весело

  До коментар [#15] от "Hristov":

  прочети становището на душана здравкова по въпроса.

  п.п. укроти малко този революционен сърцетуп

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 23. 23 Профил на Apophenia
  Apophenia
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  "Човек трябва да дава интервюта, когато има какво да каже."
  А те няма какво да кажат...

  ☠ ☠ ☠ Long after humanity and its works were dust, the Sun engulfed Earth, heaved its last gasp of energy out into an insouciant cosmos, and died.
 24. 24 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1813 Весело

  До коментар [#2] от "Дисидент в ЕССР":

  Много пък интересно ГЕРБ каква идеология има? Дясна с държавни бензиностанции? Проверопейска и за човешки права, ама връща на Ердоган идеологическите противници в разрез на всички закони?

  Не ме търсете преди обяд
 25. 25 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Неутрално

  До коментар [#10] от "Костадин Иванов":

  Улица Цар Иван Шишман в София.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Неутрално

  До коментар [#16] от "Северозападнал":

  Кое и най-голямото старшинка? РЕЗИЛЪТ ЛИ? Прав си!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#26] от "David Moyseev":

  Аха, а мисирката що не даде теста на Илчовски?! Човека каза пред цяла България че е готов да го направи веднага...Ма нещо се изпокрихте..

  Sic transit gloria mundi
 30. 30 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Могат да бъдат изчегъртани само от някой, който има топки да поеме управлението на държавата.
  —цитат от коментар 1 на честита промяна


  +++++
  Точно, досегашното изчегъртване е от хора на пРезидента, чиято задачка единствено е в България да се получи властови вакуум в интерес на русиЯ.
  Появяването на истинска алтернатива може да промени нещо, но ИТН, ДБ, ИМВ и пРезидентчето не са такава.
  С деструктивен подход ще покрякат още едни избори и парламент и българинът ще проумее, че го водят наникъде.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 31. 31 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#22] от "sarunka":

  Хич не е революционен..Оставил съм революциите на герболяка сега..Хем им е време, хем и се полага..

  П.П Дай линкче ..

  Sic transit gloria mundi
 32. 32 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 1605 Весело

  Не харесвам славиту, но В ТОВА (да не говори по купените медии) Е ПРАВ!

  "...Какво да давам аз и да говоря на хора(МАЙ ИСКА ДА КАЖЕ-ПРЕД/ЧРЕЗ МЕДИИ СОБСТВЕНОСТ НЯКОМУ), които са в състояние веднага да спират, да преиначават, да променят, да редактират и така нататък. Откъде на къде...."

  Апропо, и Тръмп имаше подобен подход: Комуникираше директно чрез Туитър, не чрез "другите" медии.

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Весело

  До коментар [#27] от "kzj35678888":

  Много си злобен герберче. Пази си нервите, че лошо ви се пише.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Весело

  До коментар [#29] от "Hristov":

  Ива николова му го даде но не обясни как се ползва.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4584 Весело

  До коментар [#32] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Ти кажи защо разлюби бойко ти. Толкова години го защитаваше.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Охо, интервю при един от най големите русофилистици и комунисти.

  Случайност?

  Here for the LOLS
 39. 39 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#6] от "Konstant Ray":Един измислен каратист, пожарникар, кмет, полицай, генерал, минпред стриймва от държавна джипка, една година-е тва е дива чалга, бро.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално

  За да бъде "изчегъртана " най- голямата политическа партия в България, чалгарят- политик гражданска война ли смята смята да предизвика?
  —цитат от коментар 16 на Северозападнал


  ================
  Голяма, голяма...колко голяма, 13% от имащите право на глас, и то с лъжи и измами!!!

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално
 45. 45 Профил на bizarre_infit
  bizarre_infit
  Рейтинг: 600 Неутрално

  До коментар [#1] от "честита промяна":

  Ами давай, явно знаеш как. Или викаш не си поискал - не си го направил

  Всеки го бива поне в едно нещо -ако и толкова не те бива, поне не пречи на другите.
 46. 46 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#20] от "tacheaux":

  Хм, а кой пееше "Пътнико виден, пътнико офф"

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#36] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Тъй де, толкова сигурна беше , че ще откаже, а той им го натакова с 200-та..

  Sic transit gloria mundi
 50. 50 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#42] от "kxh52671547":Както е тръгнало-още на следващите излитат в небитието.

 51. 51 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#33] от "David Moyseev":

  Даде го, само дето не знаеше как се прави...А Илчовски откъде трябва да знае? Ти знаеш ли?

  Sic transit gloria mundi
 52. 52 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#2] от "Дисидент в ЕССР":

  //ИТН заслужава още на следващите избори да отиде на бунището на историята, защото е една недостойна и тоталитарна партия.//
  ------------------------
  Така казва и другаря Ленин, комундетата на Буци, мястото им е на бунището на Долни Богоров.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Беше истинско удоволствие да изчета. Волгин определено ще го помни това известно време. Много ми хареса сцената където го попита дали е поляк и Волгин за момент си помисли, че Слави е про-руски настроен, преди да го попита дали прилича на унгарец.

  Малко хора могат да говорят от името на народа и да затворят устата на съветофил, но Слави може да говори така, имайки мссовия избирател, направи го и заяви за пореден път, че България иска да е повече Европа и българите принадлежим там, без да е нужно да обсъждаме Русия всеки ден. Позициите на Волгин са маргинални - няма нито една про-руска партия в Парламента. Беше му заявено в лицето.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#48] от "lz73":Въпросът е-за кого? Борис off?

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#20] от "tacheaux":Хм, а кой пееше "Пътнико виден, пътнико офф"
  —цитат от коментар 48 на lz73


  =================
  Така, така...това не е по силите на този които иска да му пеят...."Батальон се строява...тези крещят (няма да ги кажа, да не отида пак във фризера)!!!

 61. 61 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3149 Неутрално

  Нинова, от фейса:
  “Два въпроса към Слави Трифонов

  Слави Трифонов казал днес, че преизчисляването на пенсиите било популизъм. Имам един въпрос към него: Ако е популизъм, защо ИТН го подкрепи на първо четене? И един още по-важен въпрос: защо не го подкрепиха на второ?

  Ние в залата видяхме защо и КОЙ изкомандва групата на "Има такъв народ". Дали господин Трифонов е видял не знам, защото така и не стъпи в парламента. Но и в двата случая гласуването против преизчисляването на пенсиите на ИТН е лошо за него.

  Ако е знаел как гласуваха неговите депутати, значи играе по чужда свирка. Ако не е знаел, значи не го зачитат за нищо и друг му командва групата.

  Любовта ще спаси света!!!
 62. 62 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2082 Весело

  Изборът да даде интервю точно на Петър Волгин е като международната му политика - обича Русия, но е лоялен към ЕС и НАТО. Нито ляв, нито десен, нито център, а верен на суверена консерватор с афинитет към плоския данък и антиваксърството.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 1405 Весело

  "Ако трябва да определим какво е поведението на тази политическа формация, в която има честта да присъствам в нея, е да го наречем практично. Не е ляво, не е дясно, не е център, тези понятия са овехтели и са в нафталина. За мен поведението е практично, но не казвам в интереси на самата политическа партия, а в интересите на суверена. Практична, в интересите на суверена." - нещо като нищо, нито дясно, нито ляво, направо си е тюрлю гювеч, да не кажа буламач.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2082 Весело

  Много ви благодаря за този текст, защото не бих изтърпяла гласовете им!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 67. 67 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#62] от "etty1":

  //обича Русия, но е лоялен към ЕС и НАТО.//
  ===============
  Различен е от Буци, обича ЕС, щото му дават парички, но е лоялен към Раша, строй им пАтоци иска да им монтира самоварите!!!

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Днес да не е ден на чалгата? Втора публикация за този.
  —цитат от коментар 57 на stedim


  =================
  Ми Хелоуин е далеко!!!

 71. 71 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#64] от "n_kukaleva":

  Кукукалева, ГЕРБ кво животно е в политическият спектър?

  Sic transit gloria mundi
 72. 72 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  До коментар [#68] от "kxh52671547":

  Именно..Това, което трябваше да стане преди години, става сега. Дали начело е Христо или Слави или и двамата, за мен е без значение..И ако перефразирам " ГЕРБ трябва да бъде унищожен"!

  Sic transit gloria mundi
 73. 73 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  До коментар [#41] от "LudLustrator":

  "" Голяма, голяма...колко голяма, 13% от имащите право на глас"" "

  Вие от ДБ ли сте? Всички ли сте толкова наивни?

  ДБ пък се подкрепя от 4.7% от имащите право на глас. 😂😂

  Между другото, онези 50% които не гласуват, живеят добре и не им трябват никакви революции. Това е логиката.

  Вие си вярвайте на волгин, слави и паунова.

  Here for the LOLS
 74. 74 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#73] от "kaiser":

  GERBago delenda est...Толко по въпроса..

  Sic transit gloria mundi
 75. 75 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2082 Весело

  До коментар [#67] от "LudLustrator":

  По-висок е.
  Но Борисов има коса.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 76. 76 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#73] от "kaiser":

  Ко това е логиката, очевидно ти не живееш добре и ти трябват революции..Тук се казва " Да ти имам логиката"..

  Sic transit gloria mundi
 77. 77 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  До коментар [#73] от "kaiser":GERBago delenda est...Толко по въпроса..
  —цитат от коментар 74 на Hristov


  Ad Calendas Graecas

 78. 78 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1815 Неутрално

  До коментар [#56] от "Alarmstufe Rot":

  Добре, ще го кажа пак. Дневник, оправете го най-после тоя досаден бъг! Ако не знаете как, то поискайте помощ от прокуратурата. Там са баш IT специалистите. Може и от ГЕРБ...

 79. 79 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#72] от "Hristov": Герб, логично ще се самоунищожи, с малко помощ от препатили. Въпросът е, да се изкоренят условията, които са направили възможно съществуването му 10+ години. Това ще бъде много трудно, щото е свързано с манталитета български. За това-желязно спазване на законите. Неизбежността на закона ще предотврати мултиплицирането на ОПГ'та.

 80. 80 Профил на choguna
  choguna
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#15] от "Hristov":

  Интервюта, анализи, социологически агенции, политолози, телевизия, радио, всички имат нужда от Слави и от партията му, за тях това са хонорари, рейтинги...
  В същото време доста от тях ще се опитат да ги злепоставят и докарат до нивото на ГЕРБ и БСП, както част от служителите на Севда в този форум.

 81. 81 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  До коментар [#3] от "Николов":

  Ако бяха добре, баце нямаше да вилнее по фейсбук. А иначе беше уверен в четвърти мандат. На сутринта след изборите се омърлуши, като попикано мушкато.

 82. 82 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3863 Весело

  До коментар [#21] от "Gretel":

  Не може ли пържени картофки? С шарена сол! 😀

 83. 83 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3853 Неутрално

  Слави Трифонов е приятел с путинофила Петър Волгин и с руския резидент Радев. В своето шоу през годините той злобно е осмивал и се е подигравал с десни политици , но не и с политиците от БСП.
  Слави е по-лошата алтернатива на ГЕРБ.

 84. 84 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1308 Любопитно

  Всяко първо интервю е знаково....... първо интервю пред Петър Волгин е като огромен червен знак СТОП! Ще им светне ли ламБичката на избирателите му или мозъците им тотално са сварени в чалгасос?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 85. 85 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 2286 Весело

  До коментар [#77] от "ivanpopov":

  Adhibenda est in iocando moderatio

  Sic transit gloria mundi
 86. 86 Профил на Далечен близък
  Далечен близък
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ще ги изчегъртат

  от близо и далеч
 87. 87 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1308 Любопитно

  Медиите не били свободни, сиреч обективни...... Ми, кой използУва ефира на ьтв за да развращава? Кой се изживяваше като бухалка?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 88. 88 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#75] от "etty1":

  //По-висок е.
  Но Борисов има коса.//
  ===========
  Имал е коса, сега е плешивец (оплешивял е от грижа по чекмеджетата), но затова пък е по-дебел, и в двата случай жените казват че е предимство, по-голямо чело за целуване, а като не може да върши работа, ще лежи за да тежи!!!

 89. 89 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Айде да ви предложа гледна точка в стил-по делата им ще ги познаете. Слави първо, щото дописката е за него. Страхотен развлекателен продукт, прост пример-вижте видеото от концерта му в дъжда на Националния стадион. Бойко/вече не е джентълменско да го плюем, щото-на умрело куче-нож.... ама, гледам, продължава да се дърви/- аз не виждам нещо, което да е свършил докрай. Поправете ме, може да съм сляп. Някой да посочи нещо, което Борисов да умее, да владее занаят, умение някакво, творение някакво?

 90. 90 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3163 Неутрално

  Те едни хора искаха да изчегъркат Асад, ама се пръкна ИД там..

  После изчегъркаха Кадафи, ама там племената се хванаха за калашниците и после почнаха да се стрелят. :)

  Така че кажи като изчегъркаш ГЕРБ какво ще дойде после? :)

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 92. 92 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#84] от "the_flea":

  // първо интервю пред Петър Волгин е като огромен червен знак СТОП! //
  ==============
  Буци на килимчето пред Путин-> др. Путин, и ти не можеш да ми забраниш да те обичам, в знак на обич куче ще ти подаря и колкото пАтоци искаш толкова ще ти построя!!!

 93. 93 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  До коментар [#77] от "ivanpopov":Adhibenda est in iocando moderatio
  —цитат от коментар 85 на Hristov


  Castigāre ridendo mores.

 94. 94 Профил на jlb02632781
  jlb02632781
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#83] от "tacheaux":Това го писах в този форум, ама като тролите едно и също, се налат повторения. Слави свали Жан, гаври се с Костов, Стоянов, Симеон, Първанов, Станишев, Борисов... Реално с всички.

 95. 95 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  До коментар [#82] от "Vlado Nikolov":

  “ Не може ли пържени картофки? ”
  ——
  Може. … стига Авропейския съюз да продължава все така да дава пари за бира

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 96. 96 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Ако този е алтернативата на Борисов...
  Не,благодаря.Да замениш един простак с друг не е промяна.
  А иначе на чалгаря няма да му стигнат и два живота да изчагърка построенето от ГЕРБ за 10 години.
  А поканата за Еврозоната ще я връща ли ?

 97. 97 Профил на LudLustrator
  LudLustrator
  Рейтинг: 650 Неутрално


  Много ви благодаря за този текст, защото не бих изтърпяла гласовете им!
  —цитат от коментар 66 на etty1

  ============
  Ще свикнеш, щом на Буци наречието ти харесва, тези ще ти сторят като песнопойни птички!!!

 98. 98 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  Свободата на словото не е да си на 112 място.
  _________________
  Едва ли ще стана някога симпатизант на Слави ама докато шефове на 5-6 водещи телевизии продължават да са мисирко-зависими от първия ред на ГЕРп, всеки самоуважаващ се политик и бизнесмен не трябва да им дава интервюта!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 99. 99 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  Дай боже да изчегъркаме ОПГ Герб завинаги от политическата сцена и да бъде само един спомен да ни напомня на всички следващи избори да не допущаме повече такава грешка.

 100. 100 Профил на elgin
  elgin
  Рейтинг: 372 Неутрално

  #94:"jlb02632781"........ Слави свали Жан, гаври се с Костов, Стоянов, Симеон, Първанов, Станишев, Борисов... Реално с всички.

  Но никога с Доган и ДПС.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK