Лазар Младенов, Български културен клуб-Скопие: Ребългаризацията ще стане с рухването на границата

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (147)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 639 Неутрално

  И двете държави населението много бърза да се самозатрие, за да реши споровете окончателно. От данните от пандемията много лесно се вижда как, ако не братя, поне първи братовчеди живеят от двете страни на границата и каквото правят едните, правят го и другите.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 2. 2 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Не съм съгласен с господина. 30 години има давахме абсолютен комфорт, нямаше вписване на българите в тяхната конституция и въпреки това разделението ставаше все по-голямо. Значи не може да е това проблема. Проблемът е съвсем друг и всички добре знаем какъв е.

 3. 3 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Затова нека се работи за това - де факто интеграция на Македония в ЕС под формата на митнически съюз и вкарване в Шенген, както и право на хората да работят и живеят в ЕС свободно. БЕЗ самата БЮРМ да започва преговори и да влиза в съюза. Така днешната югославска влада няма да има политическо представителство в Брюксел и ще загуби и легитимност пред гражданите си.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 4. 4 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  "Много по-голям е броят на латентните българи, които знаят историята и мълчат. Те вероятно са са записали като македонци, но знаят в душата и сърцето си. " Ах!! 😃

  Хитрец си ти, Младенов. Я кажи, вие двамата с Ризински колко точно човека обърнахте в българщина? С колко се увеличи броят на членовете на БККС за 10 години? Защо "библиотеката" с дарения в Струмица си я затворил, какво е работното й време?! Усучете се сега около Петков, както се усуквахте около Каракачанов и Борисов, преди, по финансови причини, да минете на другата страна. Отдавна никой не ви вярва. (Даже, според мен, и Ангел - на него просто му е поръчано да направи това интервю.)

 5. 5 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Швейцария и Норвегия са в Шенген и Митнически съюз с ЕС, и горе-долу при тях важат всички правила на ЕС, но те не участват във взимането на решенията в Брюксел. Този модел може да се приложи и за РСМ.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 6. 6 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Това, което казва Младенов за големия брой латентни българи е така, и мисля, че вписването во Уставот ще ги окуражи да се изявят като такива. Ако бъдат вписани, това не означава, че ние признаваме, че българите са мнозинство. Ние твърдим, че са мнозинство и толкова. Всеки македонец е българин по произход и народност, ако не е, значи е югославянин.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 7. 7 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 983 Весело

  Колкото до Конституцията на РСМ, следва да се поизчисти от разните етноси и се направи като основополагащ документ на една новопостроена държава с равни права на всеки в нея, без да се изброяват етноси, после наистина може като паднат границите, всеки да се чувства какъвто иска....иначе и Филип Македонски ще се обиди!

 8. 8 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#4] от "voodoo_child":

  За това, че голяма част от тия клубове и сдружения са де факто търговци на листчета "за произход" говори и Виктор Канзуров. Също така, част от тия българи са отдавна или отскоро вербувани от УДБА и де факто говорят това, което се иска от тях. В Скопие такова нещо като свобода на изразяване има само ако си югославянин. На албанците им се наложи да воюват срещу този апартейд. Иначе не става.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 9. 9 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  Всичко изглежда много разумно. Но на практика напълно отрича българската позиция и подкрепя тази на македонската държава. За вписването в конституцията очевидно е така - недомислено дело на Радев. Но за ветото не е така. Целта на българската политика не е ребългаризация, а да не се ощетява българската история. Не може да се прави компромис с това. Всъщност България трябва да погледне към кражбата на история и от Гърция - да преосмисли как беше заличена българската история на Егейска Македония и Западна Тракия. Стига импровизации. България трябва да има стратегически съвет от историци, лингвисти, прависти, дипломати-нечегета и хора, които са работили десетилетия в Македония с различни кръгове.

 10. 10 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 591 Неутрално

  gospodinut e pistaven ot mskedonskite slijbi tam

 11. 11 Профил на fpr291091676
  fpr291091676
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Едно наистина културно, европейско отношение по проблема и истинска увереност в общото между двете нации!
  Чисто човешко, без политически крясъци и ултиматуми, които имат обратен ефект на разделение и генерират омраза.
  Ясна идея за корена на различията и с мисъл за хората на днешния ден.

 12. 12 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  " Вписването на българите в македонската конституция ще създаде ново разделение между българи македонци
  Разлики между двете групи просто няма освен схоластични"

  Съгласен съм, че няма разлика между" двете групи" ! Съгласен съм, че няма нужда от нарочно вписване на българите като отделен етнос в конституцията на комшиите ! Ние не сме малцинство,а мнозинството в тази държава ! Това там е един народ, просто под друго име......

 13. 13 Профил на До руските мекерета
  До руските мекерета
  Рейтинг: 1072 Неутрално

  Точно.

  Тогава ще се разбере с кого е меката сила.

 14. 14 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3164 Весело

  " Аз и и мои познати и роднини, които не са прочели една книга за историята, а само слушат приятели, колеги и история от училищата, сме една и съща кръв, но те се определят като македонци, а аз съм българин."

  Всичко, което трябва да се каже за разликата между македонци и българи е тази.....!

 15. 15 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  България винаги е вървяла по грешен път в отношенията си към братята край Вардар.
  Ние ги изоставихме.
  Сега какво очакваме?!
  Подарихме ги на сърбите, да правят с тях каквото си искат, а сега ревем!
  Последните издънки, ръководени от Москва (чрез руските мекерета Каракачанов и Радев) са ветото за ЕС и сега искането за вписване в конституцията им на "българи"... (демек признаваме, че има 2 различни етноса - македонци и българи...).
  Във всичките ми разговори с македонски граждани, в един момент се стига до тяхното "абе ние сме еден народ, ама политичарите...".
  Прав е Младенов, ама ...

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 16. 16 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  "Ребългаризацията ще стане с рухването на границата"
  Интересна хипотеза, не е лошо да се помисли над нея.

 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6778 Неутрално

  Колкото имаше промяна и когато раздадохме 150 000 български паспорта.

 18. 18 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#17] от "Роси":

  Отлична забележка!

 19. 19 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Български предатели има и в Македония. Лазар Младенов е един от тях, както и цялият БККС. Те бяха замесени в продажбата на български паспорти. Срещу определена "такса" дават удостоверение , че имаш български корени и с това удостоверение се кандидатства за българско гражданство по етнически признак. Парите от тази "такса" , която е в евро, са безотчетни. Това се разказва от самите българи живеещи в Македония. БККС бяха и са поддръжници на Зоран Заев , който разбрахме какъв измамник "българофил" е.

 20. 20 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1838 Неутрално

  До коментар [#19] от "tacheaux":

  Тези уточнения са важни за нас, които не следим внимателно.

 21. 21 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Не случайно БККС не бяха поканени и не присъстваха на срещата на Радев с българските организации в Македония. Българите в Македония знаят , че те са предатели и не искат да си имат работа с тях. Лош знак е , чеПетков се е срешнал с тях в Скопие. Няма информация какви разговори Петков е водил с останалите български организации , които искат и настояват българите да бъдат вписани в македонската конституция като държавнотворна народност. България е длъжна да се вслуша в техните искания.

 22. 22 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2866 Неутрално

  "Ето и първия полет между София и Скопие вече уговорен. Да се надяваме, че ще продължат така."
  Частни полети се извършват от десетки години, но няма интерес от редовна линия.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 23. 23 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Хитрец си ти, Младенов. Я кажи, вие двамата с Ризински колко точно човека обърнахте в българщина? С колко се увеличи броят на членовете на БККС за 10 години? Защо "библиотеката" с дарения в Струмица си я затворил, какво е работното й време?! Усучете се сега около Петков, както се усуквахте около Каракачанов и Борисов, преди, по финансови причини, да минете на другата страна. Отдавна никой не ви вярва. (Даже, според мен, и Ангел - на него просто му е поръчано да направи това интервю.)


  na "choveka" tova mu e kazano ot makedonskite slujbi....ne po dumite, a po delata shte go poznaesh....interesno, che titovistite oshte e smiatat che bulgarite sa idioti I shte se vurjat na takuv "istinskii bulgarin"

 24. 24 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  " Аз и и мои познати и роднини, които не са прочели една книга за историята, а само слушат приятели, колеги и история от училищата, сме една и съща кръв, но те се определят като македонци, а аз съм българин."

  Лазар Младенов ,вместо да се занимава с продажба на български паспорти , трябваше да настоява пред Заев , когото официално поддържаше и гласуваше за него, когато беше премиер и фактор в държавата , да промени македонските учебници така , че хората да научават историческата истина не от странични книги и от интернет, а още в училищата. Защо до БККС не поискаха от Заев да направи това? Въпросът е риторичен. Отговорът е ясен. Защото са предатели на българската кауза в Македония.

 25. 25 Профил на Пепелац Киндзадза
  Пепелац Киндзадза
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Две изречения прочетох и ми стана ясен в тъмен юлски ден.Поредната марионетка на външни фактори прокарващи своите политики, а за България един уЙ.Русия е лоша, но и другарите(новите) наложени от децата на номенклатурата не са добри.С отстъпчивост по темата Македония може да се събудим и без част ЮГ-а си.Тайпитата само това чакат...

 26. 26 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Съвременната северномакедонска нация е конструирана на расова основа. Те не могат да приемат, че в тяхната земя има българи, както нацистите не могат да приемат, че Хитлер е имал еврейска кръв. Противното би означавало крах на расистката им идеология. Вписването на българите в конституцията ще е край на расисткия северномакедонизъм, след което броят на българите константно ще нараства. Но винаги ще има и една фанатична есесовска северномакедонистка гвардия, която ще остане вярна на расовата си идеология до смърт. Както ще има и полезни идиоти като тия двамцата в интервюто, които да наливат вода във воденицата им.

 27. 27 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Трябва да е ясно, че народностите изброети в македонската конституция не са в качеството си на малцинства , а в качеството си на държавнотворни народности. Когато българите се впишат в македноската конституция , те ще са в качеството не на малцинство , а като държавнотворен народ в Македония. И понеже по официални данни над 120 хиляди македонци има с български паспорти и още 60-70 хиляди са подали документи за българско гражданство , българите като държавнотворна народност ще са съизмерими с албанците. Така страхът , че си българин постепено ще изчезне. Българите, подобно на албанците ще имат право да откриват български училища. След време българският език, подобно на албанския може да стане един от официалните езици на Македония.
  Така се прави "ребългаризация", която ще продължи години и десетилетия. От това се стряхуват македонските власти , защото всичко това те го предвиждат като последствие от вписването на българите като държавнотворен народ. Затова промяна на конституцията в това направление няма да стане. Но , ако това е условието на България , което е в унисон с европейските изисквания за права на човека , тогава Македония няма да получи зелена светлина за преговорите. Натискът ще бъде към Маседония за промяна на тяхната конституция , а не към България.

 28. 28 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#21] от "tacheaux":

  Има информация. Прочети на линка, хората са омерзени. Знаят си, че такива като тия двамата ибрикчии пак ще ги продадат за жълти стотинки.

  https://tribuna.mk/vladimir-perev-se-nadevam-deka-nema-da-se-sluchi-novo-predavstvo-vo-bugarskata-oficijalna-politika/

 29. 29 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 0 Неутрално

  НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА НИ ОБЯСНИ С КАКВО СБЪРКАХА ГЪРЦИТЕ И КАКВО ЗАГУБИХА ОТ ТОВА, ЧЕ ДЪРЖАХА с. македония 20 ГОДИНИ ПРЕД ВРАТАТА СИ НА ИЗТРИВАЛКАТА и след това ГИ ПРЕДАДОХА НА НАС ДА ПРАВИМ С ТЯХ, КАКВОТО РЕШИМ!
  АКО СИ ОСТАВИМ ЕЗИКА (ОТКРАДНАТ* ПЪРВО ОТ РУСИЯ) И ИСТОРИЯТА НЯМА ДА НИ ОСТАНЕ НИЩО..., ЗАЩОТО И КИСЕЛОТО МЛЯКО ПО СВЕТА Е ИЗВЕСТНО КАТО ГРЪЦКО!

  *откраднат – взимаш нещо чуждо, за да стане твое и дори не признаваш от кой си го взел.

 30. 30 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Българомразци и сърбомани – марионетки на УДБА (ДС–КГБ)!

 31. 31 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Днес Младенов смята, че вписването на българите в Конституцията не е на място и ще раздели българската общност там. През 2017-та твърди, че е "време ние, българите, да влезем в Конституцията". Ангеле, ти защо не се готвиш професионално за интервютата си?
  http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4550480/

 32. 32 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  Всичко изглежда много разумно. Но на практика напълно отрича българската позиция и подкрепя тази на македонската държава. За вписването в конституцията очевидно е така - недомислено дело на Радев. Но за ветото не е така. Целта на българската политика не е ребългаризация, а да не се ощетява българската история. Не може да се прави компромис с това.
  —цитат от коментар 9 на spiegel


  Много точно казано от теб, ние не искаме ребългаризация на македонците! Нека си останат македонци, но да спрат да ни крадат историята и да спрат езика на омразата към България!

  Вето ако трябва още 20 години!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 33. 33 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално


  До коментар [#31] от "voodoo_child":

  Благодарим за информацията. Ще цитирам по-подробно какво е казал Лазар Младенов през 2017 г.:

  "Време е ние, българите от Македония, да влезем в конституцията. Травмиращо е основният етнос (българският) да не присъства в основния закон на държавата, след като се знае, че исторически точно ние сме носителите на идеята за държавността на Македония."

  Днес Лазар пее други песни. Класическо предателство. Срамно и позорно е Кирил Петков да се среща с подобни предатели в Македония, но може би има резон в тази среща , ако премиерът на България е замислил подобно предателство.

 34. 34 Профил на ashkembar
  ashkembar
  Рейтинг: 95 Неутрално

  Лазар Младенов е разумен и обективен българин в Македония. Той не е както онези платени агенти, като Петър Колев и сие, които като дворцеви клоуни целуват ръката на шкембето и сие, и насаждат омраза, за свои интереси, от двете страни на митницата. Като Българин в Македония, напълно подкрепям Лазар.

 35. 35 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мондиана":

  Това за границата е вярно.Но,границата е построена от Към Вардар.Не може ние да я съборим.Трябва те да я съборят.Същото като със Сверна Корея е.

 36. 36 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#28] от "protoger":

  Благодарим за линка. За съжаление такива информации остават скрити в медия като Дневник, която защитава антибългарския македонизъм, а се вземат интервюта с откровени предатели като Лазар Младенов.

 37. 37 Профил на izoblichitel
  izoblichitel
  Рейтинг: 70 Неутрално

  когато беше казано "Скопие си купува македонски българи и ги използва за пропаганда" беше заради е тоя.

  Първо ще се реформирате и ще признаете истината, после ЕС. Защото сте лъжльовци и искате да си запазите титовизма и да лапате ес парички без никаква промяна.

  Octavian е антикомунист и се смее на номенклатурната имитация на псевдо опозоция от чичкови червенотиквеничета и комсомолската й редакция и цензори.
 38. 38 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2642 Неутрално

  До коментар [#33] от "tacheaux":

  Е,с какви да се среща Просто Кире ,освен с такива.На него някой му урежда срещите.И е ясно,че Кире изобщо не знае с кого се среща.Та тоя не знае колко моста на Дунав имаме,ти искаш друго да знае.Лошото е,че и съветниците му са като Комитета на Радев-все ченгета.

 39. 39 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2333 Любопитно

  Интересно би било да се разбере, колко от организациите на македонските българи в РСМ са под контрола/влиянието на техните и/или сръбските служби?

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 40. 40 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Никога, НИКОГА всички македонци не са били българи. Винаги е имало и гъркомани, и сърбомани, а сега и югославяни. Ламтежът да ги правим всички българи ни доведе до две катастрофи. Време е да спасим, каквото можем, от античните кретени и партизанските внуци българи не става, пък ако ще и в една държава да живеем.

 41. 41 Профил на Am Eagle
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на Am Eagle
  Am Eagle
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Интересно би било да се разбере, колко от организациите на македонските българи в РСМ са под контрола/влиянието на техните и/или сръбските служби?
  —цитат от коментар 39 на DDR


  Ооо, да, сакън. Задължително от сръбските служби трябва да е, като не ти утърват нещата, които гховори.

 43. 43 Профил на troi
  troi
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Моето мнение е малко по-различно. Русия няма интерес ние да сме в добри отношения и агентурата и ще измисли всякакви номера от наша и македонска страна, за да не сме обединени или в ЕС заедно. За мен Радев изпълнява руски поръчки и всяко негово действие трябва да се разглежда против България. Така, че и вписването на българите в Конституцията на Македония го разглеждам като поредната режисирана пречка, макар и галеща ухото на българина. И аз искам да се случи, но е нереалистично в следващите години, с тяхното ВМРО.

  Искам пак да кажа, Русия противодейства всякак да се случи нещо положително в нашите отношения с Македония и апелирам винаги да наблюдавате техните агенти какво правят, от българска, македонска или сръбска страна, според мен няма нищо случайно в действията им.

  забавление и приключение
 44. 44 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Нашите агенти в Скопие казват тва което им суфлираме, така че е тъпичко "техните" думи да цитираме в заглавия. Обаче, точно заради подобни идеи (ребългаризация) ни се смее цел свят и сме в длъбока международна изолация. От както съществува България (1878) все някого ребългаризираме -роми, власи, гърци, гагаузи, арменци, турци, черкези, татари, каракачани, рупци, копанари .... последни ги ребългаризирахме ромите и турците (Възродителен процес).

 45. 45 Профил на terminal velocity
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Абе тези като са българи що не си кръстят барем клуба Български културен клуб , ами са го кръстили Бугарски културен клуб. Бугарин е тежък сърбизъм и никога не е използван в Македония преди Тито да им промие мозъците.

 47. 47 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Каква ребългаризация ще има е спорно, но все пак отношенията на ниско ниво ще се нормализират. Това обаче го знаят много добре и в Белград и те няма да допуснат Македония да стане член на ЕС преди Сърбия. За това и српските марионеткив Скопие ще си измислят все по абсурдни искания и претенции, за да направят приемането на Македония в ЕС невъзможно.

 48. 48 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1286 Неутрално

  Нашите агенти в Скопие казват тва което им суфлираме, така че е тъпичко "техните" думи да цитираме в заглавия. Обаче, точно заради подобни идеи (ребългаризация) ни се смее цел свят и сме в длъбока международна изолация. От както съществува България (1878) все някого ребългаризираме -роми, власи, гърци, гагаузи, арменци, турци, черкези, татари, каракачани, рупци, копанари .... последни ги ребългаризирахме ромите и турците (Възродителен процес).
  —цитат от коментар 44 на novo-star dnevnik-ar


  Абе охлюв удбашки , как така им суфлираме пък българските организации в Македония са на различно мнение дали българите трябва да се впишат в конституцията. Я бегом при дружетата от Шумадия да ти оправят опорките.

 49. 49 Профил на novo-star dnevnik-ar
  novo-star dnevnik-ar
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#48] от "Rex":

  "как така им суфлираме пък българските организации в Македония са на различно мнение "

  Не си в час. Заплахата от санкции е реална и Радев/Петков панически търсат начин клякането ни, което е неизбежно да изглежда някак достойнствено - уж Скопйе прави огромни отстъпки.

 50. 50 Профил на ashkembar
  ashkembar
  Рейтинг: 95 Неутрално

  До коментар [#41] от "Am Eagle":

  Снощи Бойко достигна върхъ с Захариева и Топалов. Ако можеше, щеше да възкреси Драгойчева и да я сложи в предаването.

 51. 51 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  От както съществува България (1878) все някого ребългаризираме -роми, власи, гърци, гагаузи, арменци, турци, черкези, татари, каракачани, рупци, копанари .... последни ги ребългаризирахме ромите и турците (Възродителен процес).
  —цитат от коментар 44 на novo-star dnevnik-ar


  Това "ребългаризиране" започнало не в 1878 г., а в 864 г. от Свети княз Борис Михаил Покръстител доведе до появата на една от най-стабилните и успешни съвременни нации, основана на културна, а не племенна идентичност. Затова днес можем да сме и роми, власи, гърци, гагаузи, арменци, турци, черкези, татари, каракачани, рупци, копанари ...., и българи едновременно, без шизофренично раздвоение като при северномакедонските расисти. Изключвам комуниститеските изродщини с възродителния процес, които са тъкмо обратното на горния процес.

 52. 52 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  И още нещо - ако вписването на българите во Уставот беше нещо лошо за България, мицковистите досега да са го направили сто пъти. А те вият на умряло, щото в северната им чиста раса можело да има само българофили, но не и българи.

 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  "Не с такива промени и с вето, а с падането на границата, културния и икономически обмен и диалога между политическите елити ще се решат проблемите...."

  Държавна граница е и няма как да се премахне. Но тя нито пречи, нито помага. Господинът не е прав. През изминалите 100 години нищо българско не е позволено в СМ. И нищо българско няма. И няма да има. Конституирането на българско малцинство ще постави някакво българско начало, което да се надгражда. Иначе пак ще имаме едно нищо. А дали македонстващите ще се съгласят? Ами те нямат друга възможност. Ако не го направят, ще покажат истинското си грозно лице на цяла Европа.

  Judjuk
 54. 54 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2333 Любопитно

  Не е приятно да подлага на критика новото българско проевропейско правителство и лично премиера Кирил Петков (възпита и интелегентен човек, диплома от Харвард, канадско възпитание, който е над нещата е) които полагат големи усилия за нов подход и бързо приемане на РСМ в ЕС. А той седнал да критикува - лоша организация, стоял диван чапраз, не му обръщали внимание, и т.н. .... Не стига, че човека на крака му идва, ръка му стиска а той недоволен ...

  Интересно би било да се разбере, колко от организациите на македонските българи в РСМ са под контрола/влиянието на техните и/или сръбските служби?
  —цитат от коментар 39 на DDR

  Ооо, да, сакън. Задължително от сръбските служби трябва да е, като не ти утърват нещата, които гховори.
  —цитат от коментар 42 на Am Eagle


  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 55. 55 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1446 Гневно

  Беше отвратително да се гледа, как Ангел Петров сервилно критикува президентът на България по северномакедонска телевизия.

 56. 56 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1651 Разстроено

  Рядко разумно интервю, още по-рядко разумни мисли, изказани от Лазар Младенов. Съдейки от коментарите, българските политици и коментатори тук все едно живеят в 20-те години на 20, а не 21 век и от селото си по-далеч от районен център не са пътували. Това е "българския патриотизъм" днес.

 57. 57 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ефектът с членството на СевМак ще бъде точно обратен на ребългаризацията! Трябват поне 2-3 десетилетия за осъзнаване на истината както на Мойсей са му трябвали 40 г. да направи от робите народ. Много си е добре сега СевМак - в сивата зона. Точно времето за размисъл в нея е по-благоприятно за хората със запазено българско самосъзнание, защото всеки ход срещу тях ще бъде вече сурово наказан.

 58. 58 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  Забравата
  Доверчивият народ, облъчван вече 75 години от тези медии и докаран до състояние на пълна амнезия за собствената си история, трябваше да бъде насъскан срещу скопската клика и да забрави някои факти:

  ДА ЗАБРАВИ нашите родни комунистически „историчари“, които близо две десетилетия насаждаха силово македонизма в България. Дори и сега още има такива „учени“, които в академичните си трудове фактически оневиняват Червените партийни деятели, които от българска страна сътрудничеха на титовците, за да мачкат всичко българско.

  ДА ЗАБРАВИ, че МВнР вече 75 години води една и съща политика: първо, сътрудничество с титовата клика (до началото на 60-те), след това мирно съвместно съществуване, а от 1990 г. – пълна индиферентност към антибългарските инсинуации на Скопие.

  При това, „нашето“ МВнР запазва гордо мълчание по македонския въпрос и дума не обелва пред съюзниците ни от НАТО и ЕС, относно престъпленията на сърбомакедонизма, минали и настоящи.

  А в това време виждаме, че скопската дипломация се е активирала до червено. За кратко време те успяха да обиколят ВСИЧКИ СТРАНИ от ЕС и НАТО, дори се отбиха в Австралия (там, в най-големия университет отдавна са отворили катедра по „македонски език“), за да обясняват своята антибългарска позиция.

  Да не говорим за културния натиск, упражняван чрез книги, филми и медийни изяви на македонистката теза в тези страни, за десетките промакедонистки дружества създавани и поддържани от скопската държава. В това време откъм официална България – гробовно мълчание и НИКАКВО действие.


  Тишината
  Вече всички политици в Европа, а дори и по света, започнаха да забелязват оглушителната тишина, която се носи от дипломатическите коридори в София, във връзка със затягащия се Гордиев възел, наречен „Македонски въпрос“. Това прави странно впечатление на фона на хиперактивното поведение на македонската дипломация.

  Такава ситуация е извънредно рядко срещана в световната дипломатическа история и в такива редки случаи това се дължи на пълна некомпетентност или на нежелание да се действа, поради някакви съображения. Изглежда, че точно това е и нашият случай.

  Естествено, такова поведение се тълкува еднозначно: от българската страна мълчат, следователно няма какво да кажат, защото не са прави.

  Пореден скандал се заформи, след като стана известно, че нашият посланик в САЩ месеци наред не дава разяснение относно българската позиция по македонския въпрос, след запитване от група американски конгресмени, подробно запознати с македонската позиция.


  Защо
  От казаното дотук става пределно ясно, защо позицията на България не е разбрана от съюзниците ни в ЕС и НАТО. Не защото изначално били настроени срещу нас. Не защото не ни били харесвали.

  Просто не им е обяснена. Нарочно.

  ЗАЩО досега нашето правителство не е излязло с основен документ по македонския въпрос (да го наречем например Бяла, или ако щете, Червена книга), където кратко, ясно и фактологично да се обосноват нашите концепции по въпроса в исторически, етнокултурен и политически аспект…

  Уви, това се прави само от патриоти-ентусиасти, които се мъчат със скромни средства да популяризират истината за Македония, чрез книги, филми и електронни издания. Като при това, не само че не им се съдейства, но често им се пречи. Лишени обаче от институционална поддръжка, такива действия си остават частни мнения…

  А ЗАЩО се поддържа тази позиция от страна на МВнР? Позиция, определяща и политиката на самата българска държава по т. нар. македонски въпрос? Съвсем ясно е, че това със сигурност води до замитане на проблема и решаването му на тъмно, вън от общественото внимание и против българските интереси.

  ЗАЩО не се обяснява, разяснява и популяризира на Запад и по света, българската позиция?

  Да не забравяме, че съвременните поколения, у нас и по света, отдавна са забравили какво е ставало в Македония през последните 100 години и затова, който първи им даде информация – той печели и става говорител на истината.

  Разбрахте ли сега, уважаеми читетели, защо България губи и защо всички вече са против нас, по македонския въпрос?

  Не защото ни мразят (както ни обясняват Внуците), а защото ние гузно мълчим. Напълно естествено е, когато обвиняват някого в прегрешение, а той неуморно мълчи, всички да се убедят, че е виновен…


  Мълчанието
  Защо мълчим? Много просто, защото тези, които трябва да говорят, нямат интерес от това. Защото в МВнР се констатира най-високата концентрация на Деца, Внуци и Близки роднини на АБпФК от всички институции на Републиката.

  А пък там се определя външната политика на правителството и страната. Има солидни съмнения, че МВнР представлява своего рода държава в държавата, застинала във времето, отпреди 75 години.

  Министрите идват и си отиват, а те – „дипломатите от кариерата“ и отговорните служители, повечето спадащи към Кастата, остават. Те нямат никакъв интерес цялата истина за македонизма да блесне пред България и света, защото от българска страна, в престъпленията нерядко са взели участие и техни близки роднини по права и съребрена линия.

  Защото, ако нещата излязат наяве, ще рухната кумирите им (например, такива като Никола Вапцаров, най-големият национален предател на всички времена) и редица фамилии на неоспорими национални предатели ще станат публично достояние, във връзка с:

  Разцепването на ВМРО през 30-те години от българската агентура на Коминтерна, създаването и промотирането на Тракийска, Добруджанска и Македонска нации (виж Никола Вапцаров);

  Борбата за откъсване на Пиринска Македония от България, за насилствената и кървава „македонизация“ (помни „възродителния процес“);

  Пренаписването на българската история с въвеждане на „македонска“ фактология, фалшификация на исторически извори или предаването им в ръцете на скопските историчари (например предаване архива на Македонския институт на Югославия, заедно с костите на Гоце Делчев);

  Ликвидацията на хиляди членове и ръководители на ВМРО през първите години на Народната власт (например кървавият социопат, генерал Лев Главинчев, лично убил повече от 400 привърженици на ВМРО, по свидетелство на брат му), взривяване на гробове и паметници (включително гроба на Тодор Александров);

  Заграбването имотите на старото ВМРО (след 10 ноември 1989 г.) и създаването на казионното такова, управлявано от агентура на КДС, с проруска насоченост и генерична връзка с Кастата АБпФК.

  И т.н. и т.н….

  Решението
  Изглежда, единственото разрешение на т. нар. „Македонски въпрос“, оплел се като Гордиев възел за век и половина, се съдържа в едно единствено решително действие:

  Незабавно да се извади публично ЦЯЛАТА истина, както за престъпленията срещу българите в Югославия (също и в Кралство СХС и Кралство Югославия), така и тази неприятната, позорната за нас, за престъпленията срещу македонските българи и техните организации в България.

  Защото ние сме единствената страна в света, където сме се опитвали насилствено да откъснем част от собственият си народ. Чудовищно предателство, единствено в световната история. Извършено от българските комунисти през 30-те, 40-те и 50-те години на 20-и век и покрито с булото на забравата от Внуците им.

  Тогава и само тогава ще можем да разрешим и всички други висящи въпроси между двете (братски) страни.

  Ако пък загубим Македония, като идея и български символ, губим и България. Завинаги.

  Път назад няма.

  Ако северномакедонистите успеят да откъснат част от историята ни и то свързана с базови факти и личности, това ще е началото на края за нацията, и без това тежко ударена от демографска криза и инетелектуален срив.

  На това залагат и проруските кръгове у нас, затова и насъскват промакедонистките домогвания.

  Да не забравяме и промакедонистките кръгове в България, свързани с левичарски неомарксистки формации, които действат в същата насока.

  Сега се решава съдбата на България – да бъде или да не бъде.

  Дали ще бъде разкъсана между руската имперска доктрина и левичарското Зло на неомарксизма.

  Дали чистият (а не вулгарен) национализъм ще устои пред лъжепатриотизма на руската агентура и глобализма на западните левичари. Фатална алтернатива.

  А може би броят на патриотите вече е спаднал под критичния минимум, откъдето връщане няма…

  Дали камбаната не бие за България?

  https://www.novetika.com/severna-macedonia-kyrviashta-rana-bulgaria/

 59. 59 Профил на Виктор
  Виктор
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Ребългаризация??? Какъв тъп човек може да говори за такова нещо?

  Вижте, можете да интервюирате толкова Виктор Канзурци, колкото искате. Докато не се приеме, че македонците са народ, нация със своя култура, свой път в историята, няма да има мир между нашите две държави. Трагедията е, че екстремисти като този господин винаги привличат внимание във вашите медии. Знаете ли, че има още 1500000 други хора, македонци?

  Съгласен съм само с едно нещо: пише, че ветото носи повече вреда, отколкото полза, така че мисля, че дори и най-националистичните от вас ще започнат да разбират. Да отворим границите и да видим какво ще стане. Нека хората решават кои са и какви са. Демократично, нали?

  - Покоiниiо А.А. Ростковцки не iеднаш кажуаше: « бугарите мисл’ат, оти само они имаат ум на светов, а сите друзи сет будали. Кого мисл’ат они да излажат со статиiите во « Право » и друзите ноини, оти македонците сакаат Македонија за македонците? Знеме ниiе многу арну, шчо сакаат они » (За македонцките работи, К. Петков Мисирковъ, 1903 г.)
 60. 60 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#49] от "novo-star dnevnik-ar":

  Аз НЯМАМ проблем да имаме санкции. Толкова репарации сме платили през миналия век,че няма проблем.
  ТРЯБВА ДА ДЪРЖИМ НА СВОЯТА ПОЗИЦИЯ!!
  Никой няма да ни уважава, ако ние самите не се уважаваме!!
  И ако оттатък границата не се освестят, северо-македонците ще гледат ЕС през крив макарон следващите 20 години.
  Ако санкции ни наложат американците - просто трябва да им искаме наем за базите + неустойка за изтребителите и положението бързо ще се оправи.
  Зелените либерали от ЕС са още по-лесни - там слагаме някое вето на Климатичния закон или друга подобна измишльотина и нещата много бързо ще се решат.
  Едно от малкото хубави неща на настоящото положение е, че нашият глас е с еднаква тежест с немския или френския в съвета на ЕС.

 61. 61 Профил на lii07621540
  lii07621540
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Именно следването на тази политика на толериране на македонистите,се стигна до това положение.И сега господинът иска "още от същото".Не искаме заради схоластични разлики,българското да се представя като етническо македонско и то толерирано от държавата България.Приемам че г. Младенов е искрен,но тезите му са смешни и неоснователни.Нека погледнем отношенията си с Румъния и Гърция,с които уж нямаме истинска граница.Румънците ни разиграват за мостовете по Дунав,като си правят техните сметки да тласкат целия трафик през Букурещ,а гърците правят пречки при посещенията там на Егеиските бежанци.ЕС не може да им диктува нищо.Та ако паднат границите ,никаква ребългаризация няма да се случи,а точно обратното,СМ ще предявява непрекъснато претенции към България и ще прави проблеми в целия ЕС.Това е сигурно,имайки предвид безкрайната наглост на македонистите и убеждението им,че са жертва на български шовинизъм че всичките им беди идват от България.Разликите не са само схоластични,а са и на манталитет наследен от Югославия,който е много различен от българския.

 62. 62 Профил на mrakogor
  mrakogor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не съм напълно съгласен с позицията на Лазар Младенов, но той според мен не е предател, както тук пишещите го обвиняват. От доста години го следвам във фейсбук и следя изявите на БККС, а също така при мое ходене в Македония на минаване през Струмица минах през затворения вече офис на БКСС където и се запознах лично с него и доста поговорихме тогава на македонската тема. Може и да симпатизира на Зоран Заев, така е, но определено не е сърбоман, комунист или нещо такова.

 63. 63 Профил на Srboljub Tatarcev
  Srboljub Tatarcev
  Рейтинг: 5 Неутрално

  ДРСКОСТ , БЕЗОБРАЗЛУК , ТОТАЛИТАРИЗАМ , ЖИВКОВИЗАМ , НЕМАЊЕ ДОМАШНА КУЛТУРА ... , Е АМБИЦИЈАТА НА РУМЕНЧО РАДЕВ ДА ГО ПИШУВА УСТАВОТ НА ЕДНА НЕЗАВИСНА И СУВЕРЕНА ДРЖАВА СО КОЈА ОН ЛИЧНО ТРЕБА ДА ГРАДИ ПРИЈАТЕЛСКИ ОДНОСИ , СОРАБОТКА , ВЗАЕМНОПОЧИТУВАЊЕ .
  РАДЕВ БЕЗ ДА ГИ ПРАША БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА , КОИ ПАТЕМ КАЖАНО ИМААТ СВОИ ОРГАНИЗАЦИИ , ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ , ... УЦЕНУВА ЗА ПРОМЕНА НА УСТАВ НА ДЕМОКРАТСКА И СУВЕРЕНА МАКЕДОНСКА ДРЖАВА .

  СРАМОТА !!!

 64. 64 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  До коментар [#21] от "tacheaux":Има информация. Прочети на линка, хората са омерзени. Знаят си, че такива като тия двамата ибрикчии пак ще ги продадат за жълти стотинки.https://tribuna.mk/vladimir-perev-se-nadevam-deka-nema-da-se-sluchi-novo-predavstvo-vo-bugarskata-oficijalna-politika/
  —цитат от коментар 28 на protoger


  Интервюто е разбиващо. "Дневник" би трябвало да го публикува.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 65. 65 Профил на so_cial_en
  so_cial_en
  Рейтинг: 14 Неутрално

  Ще станат още по-нагли и без срамни.

 66. 66 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#64] от "7777":

  "Дневник" никога няма да го публикува. "Дойче веле" тоже.

 67. 67 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Ребългаризация??? Какъв тъп човек може да говори за такова нещо?Вижте, можете да интервюирате толкова Виктор Канзурци, колкото искате. Докато не се приеме, че македонците са народ, нация със своя култура, свой път в историята, няма да има мир между нашите две държави.
  —цитат от коментар 59 на Виктор


  Ние знаем че си имате език и история, както знаем и местата, хората и датите, когато те са създадени. Знаем и по чие нареждане. За всичко има документи, че и пишещата машина, с която е създаден езикът ви. Докато не приемате очевидната истина, и предявявате все по абсурдни претенции за какви ли не исторически личности и събития, няма как да получите нашата подкрепа. И няма как да станете членове на ЕС. Което е и основната цел на про сръбската ви върхушка, защото главната задача на вашите управляващи е да сте неразривно свързани с Белград, а не с Брюксел.

 68. 68 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Моментът е исторически тежък за сънародниците ни в Северна Македония. Дошло е време разделно да се определят дали са българи, или българофили. Всеки сам си преценя, ние ще го приемем. С едните ще сме братя, с другите - приятели.

 69. 69 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Съвременната северномакедонска нация е конструирана на расова основа. Те не могат да приемат, че в тяхната земя има българи, както нацистите не могат да приемат, че Хитлер е имал еврейска кръв. Противното би означавало крах на расистката им идеология. Вписването на българите в конституцията ще е край на расисткия северномакедонизъм, след което броят на българите константно ще нараства. Но винаги ще има и една фанатична есесовска северномакедонистка гвардия, която ще остане вярна на расовата си идеология до смърт. Както ще има и полезни идиоти като тия двамцата в интервюто, които да наливат вода във воденицата им.
  —цитат от коментар 26 на protoger  Знаеш ли за какво говориш? "фанатична есесовска северномакедонистка гвардия". Ти нормален ли си? Како тогава има 7 български сдружения и дори има политическа партия. Колко партии и сдружения имат българите в Гърция? Там има българи нели?

  Човекът говори честно и веднага го обвинявате че е предател. Той обича страната, в която е роден и никому не пречи че е българин. Но това не работи във ваша полза. Искате да има омраза, напрежение, вражда.За вас всички българи, които искат приятелство с Македония, са предатели. Колев и Перев които плюят собствената си държава са ви патриоти. Те са добри за вас, защото създават враждебност и омраза.

  Ясно е, че много от вас не им одговара да се намери решение. Вие си знаете защо.

 70. 70 Профил на ogp03622986
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 71. 71 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2675 Неутрално

  Моментът е исторически тежък за сънародниците ни в Северна Македония. Дошло е време разделно да се определят дали са българи, или българофили. Всеки сам си преценя, ние ще го приемем. С едните ще сме братя, с другите - приятели.
  —цитат от коментар 68 на protoger


  Я с българофобите какви да сме?

  Judjuk
 72. 72 Профил на ashkembar
  ashkembar
  Рейтинг: 95 Неутрално

  До коментар [#69] от "146":

  Точно така! В Македония има Българи, които обичат страната си, работят за дборото и, уважавани са в нея и живеят си добре с всички, независимо как се определят. Аз, като Българин в Македония, не искам да бъдам представляван от Колев, защото такива като него работят единствено за своите си интереси. Колко повече омраза изливат в страните ни, толкова по добре за тяхните интереси. Също така, Радев не може да решава за моята съдба в държавата в моята държава. Нека оправя проблемите в България. Тук, в Македония, ние ще изграждаме добро съжителствуване с всички, които живеят в нея. Вашата отровна омраза не ни трябва.

 73. 73 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#71] от "Judjuk":

  Те са ни през оная работа, нас ни интересуват българите (днес и в историята) там. Може да имаме обща история със Северна Македония, но нямаме обща история със северномакедонците. Както и с албанците, власите, турците египтяните и бошняцитенв РСМ. Ако искат, ще сме добри съседи, ако не - много им здраве.

 74. 74 Профил на BiGman
  BiGman
  Рейтинг: 6453 Неутрално

  Докато в учебниците им пише, че сме татари и фашисти, докато ни крадат историята и културата...ВЕТО...

 75. 75 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#37] от "izoblichitel":

  "когато беше казано "Скопие си купува македонски българи и ги използва за пропаганда" беше заради е тоя."

  Точно така. Този български клуб с Скопие е като "Европейския съвет за Външна политика" в София (Весела Чернева). Заблуждаващо име., което няма много общо със заглавието си.

  Хората с открито българско самосъзнание в РСМ гласуват на изборите у нас и винаги подкрепят партиите, които залагат на твърда позиция и вето. Миналата година го потвърдиха на три пъти. Изписаха хиляди писма.

  Този господин се опитва да се изказва от тяхно име и от някакви мними латентни българи. Интересно обаче, защо тогава за него (но не и за мнозинството българи в РСМ) е проблем да се впишат българите като "част от народ", за да им се дадат равни права и след 10 години да видим колко са? И тогава в общините с над 20% българите да могат да позлват официално езика си, така както го правят албанците днес.

  Защо това е проблем за господина от този "български" клуб?
  Що за глупост е, че можем хипотетично да ребългаризираме всички сърби или сърбомани?! Насилствено ли?

  Най-нормалното нещо е трите групи - албанци, българи и сърбомани/македонисти да имат равни права и на всеки 10 години, според съотношението при преброяване, да се актуалиозира в коя община кой език се използва.

  Тази мисъл втриса Скопие, защото ако българите получат равни права и бъдат вписани в конституцията, кулата от карти може да се срути още след 10 години.

  Изказването на господина, в унисон с исканията на скопския елит и в пълно отрицание на волята на българите в РСМ, е само още един сигнал, че България най-накрая е на прав път - вето и вписване на българите като част от народ в РСМ.

 76. 76 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#3] от "Пипера е много лют":

  "Затова нека се работи за това - де факто интеграция на Македония в ЕС под формата на митнически съюз и вкарване в Шенген, както и право на хората да работят и живеят в ЕС свободно. "

  Франция предлага нещо много подобно и е отличен момент България да говори с Париж за точно такъв модел.

  Тук е момента да вметна, че след Португалия, онзи ден имаше второ официално изявление, позитивно към България, от страна-председател на ЕС. В "Денят" при Дременджиев, посланичката на Франция, въпреки многократното настояване на водещия, не само отказа да порицае България и да постави срокове (с което го шокира, птредвид заблужвдаващите информации на Весела Чернева в това студио), но и г-жа Робин категорично подчерта, че конференцията за Западните Балкани няма да бъде за разширяване, а за търсенето на такъв нов модел на интеграция, че няма как да има ЕС с над 30 страни, в сегашния формат.

  "Няма да даваме на България уроци по история и не поставяме срок за решаване." - последното повторено на два пъти. Доста остър тон от Франция към анти-българските групи у нас. И един знак към останалите у нас, че Франция е отворена за предложения, които да отработи с България относно Западните Балкани.

  Предложението Ви е доста разумно, с уточнението, че Шенген е във фризера и свободното движение вероятно ще бъде по българо-румънския модел (което предвид миграцията е оферта, която много страни в Шенген биха искали). Предполагам, че например, новите страни, няма да имат право на вето.

 77. 77 Профил на terminal velocity
  terminal velocity
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#59] от "Виктор":

  Хората може да решават кои са и какви са и никой няма против. Откровените лъжи в букварите ви относно историята обаче са съвсем друго нещо и не не може. Сори маке ама първо ще спрете да пишете дядо ми за македонец /съвсем истинска история/ и тогава може да си говорим.

 78. 78 Профил на lii07621540
  lii07621540
  Рейтинг: 52 Неутрално

  Вето за отцеругателите и фалшификаторите на българската история. ДГД сърбоманите от Бановината. Гоце Делчев винаги ще си остане българин и никакъв друг. Даме, Самуил, Миладинови също. СМ си има мицко Крстич, Лазар Кулишевски, Йован Бабунскии т.н.

 79. 79 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1446 Неутрално

  .... македонците са народ, нация със своя култура, свой път в историята, няма да има мир между нашите две държави.
  —цитат от коментар 59 на Виктор


  Ама война ли има?
  Македонците имат своя път в историята, но той започва като тясна пътечка през втората половина на XIX век, за да се превърне в път през 1944 г.

  ....Трагедията е, че екстремисти като този господин винаги привличат внимание във вашите медии. Знаете ли, че има още 1500000 други хора, македонци?
  —цитат от коментар 59 на Виктор


  Кое е "екстремисткото в "този господин".
  В българските медии рядко има интервюта с деклариращи се като българи македонци.
  От друга страна Стойко Стойков е по всички македонски медии.

  ....Да отворим границите и да видим какво ще стане. Нека хората решават кои са и какви са. Демократично, нали?
  —цитат от коментар 59 на Виктор


  Границите и сега са отворени.
  Македонците са свободни ако искат да четат, гледат и слушат български медии.
  Но единици са тези които го правят. Вие се интересувате много повече от Босна и Херцеговина или Черна гора (да не говорим за Сърбия), отколкото от българското кино или музика примерно.
  Ние сме го приели и не очакваме "отварянето на границите" (каквото и да значи) да го промени.

 80. 80 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2178 Весело

  До коментар [#41] от "Am Eagle":

  Какво ми е казал тоя? Някой го е излъгал, че искам да ги ребългаризирам тия смешници и той бичи опорките. Типично активно мероприятие на сръбските служби.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 81. 81 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4062 Неутрално

  До коментар [#72] от "spectrum":
  " Аз, като Българин в Македония, не искам да бъдам представляван от Колев, "

  Но други българи в Македония искат да бъдат представлявани от Колев.

  "Радев не може да решава за моята съдба в държавата в моята държава. "

  Радев иска българите в Македония да се пишат в македонската конституция като държавнотворна народност. Радев е в правото си да защитава правата на българите в чужбина.Ти защо си против? Нали си уж българин?

 82. 82 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1130 Весело

  Докато в учебниците им пише, че сме татари и фашисти, докато ни крадат историята и културата...ВЕТО...
  —цитат от коментар 74 на BiGman1


  Куку, Ганчо, усещаш ли,че заставаш на страната на Радев? ;) Малей, ще те отлъчат от герб. Няма да те пазят от разобличения. Гаци, да не би да поумняваш? Ей, внимавай, така както си я подкарал ще вземеш да станеш умен и красив с лилави черти. Очаквам да подкрепиш и съдебната реформа ;) Смелчаго!

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 83. 83 Профил на Johnnie Glupavia
  Johnnie Glupavia
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  И търговията на органи ще се оживи, все пак шиптърите за какво я взеха тая нещастна земя...

  Слава Українi! Героям слава!
 84. 84 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3983 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не потекоха ли реки от инвестиции
  от бедни роднини в Близкия Запад?

  Пробвайте в Близък Изток а.к.а. Middle.
  Неумерено богат.

  До коментар [#17] от "Роси":

  Колкото имаше промяна и когато раздадохме 150 000 български паспорта.

 85. 85 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3983 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Дете клето,
  поради что верваш в техни учебници?

  До коментар [#74] от "BiGman1":

  Докато в учебниците им пише, че сме татари и фашисти, докато ни крадат историята и културата...ВЕТО...

 86. 86 Профил на ashkembar
  ashkembar
  Рейтинг: 95 Неутрално

  До коментар [#81] от "tacheaux":

  "Но други българи в Македония искат да бъдат представлявани от Колев."

  Видяхме колко Българи стоят зад Колев. На изборите гласуваха за неговата партия само неговите роднини. Той няма авторитет да представлява Българите в Македония.

  "Радев иска българите в Македония да се пишат в македонската конституция като държавнотворна народност. Радев е в правото си да защитава правата на българите в чужбина.Ти защо си против? Нали си уж българин?"

  Радев се интересува само от политическата си кариера.
  И, да, против съм вписването на Българите в македонската конституция, защото е пълно безумие отделянето на българите от македонците. Те са, просто, едно. Ако са впишат Българи в конситуцията, тогава, аз, който съм македонец - българин, къде ще присъствам? Да разграничиш българин от македонец е шизофренична глупост.

 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3983 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Лют джендър ей ;)

  Македонец произхожда от антични времена.
  По е Южен, по е Славен.
  Винаги e все така.

  Българинът пък пристигнал в 7ми век подир Христа.
  На Балкана... на Балкани.
  Официално е така.

  А сега.
  Как, кажи, младок родил дедо си и сътворил?

  До коментар [#6] от "Пипера е много лют":

  Всеки македонец е българин по произход и народност,
  ако не е, значи е югославянин.

 88. 88 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 650 Неутрално

  До коментар [#86] от "spectrum":

  "Ако са впишат Българи в конситуцията, тогава, аз, който съм македонец - българин, къде ще присъствам? Да разграничиш българин от македонец е шизофренична глупост."

  За разлика от РСМ, България е държава, която изпълнява договорите, които подписва. През 1992, България призна държавата, която днес е РСМ. С момента на признаването, въпросът беше прехвърлен от сферата на психологията в понето на международните отношения. Право на всеки гражданин на РСМ е да се самоопределя както прецени. България не може да налага самоопределение на човек или още по-малко на една едномилионна общност. Но България, особено като член на ЕС, ще направи всичко въъзможно, хората с българско самосъзнание да имат тези същите права, които никога не сме отказвали на останалите.

  Това, че с вашия коментар, се опитвате да провокирате такива низки страсти у нас българите, ме кара дълбоко да се съмнявам в това доколко този коментар е автентичен.

  Очевидна е линията на говорене против Радев и искането за равни права на хората с българско самосъзнание. Ако наистина бяхте такъв българин от РСМ, не бихте се отказал от равни права, само защото смятате другата опция за "шизофренична"?! Шизофренично е да не искате вашата опция да присъства, вашият език да може да стане официален в общината, където живеете и т.н.

  България и българите вече многократно ясно заявиха, че не търсят масова ребългаризация, а само и единствено 1) спиране на опитите за присвояване на българско историческо и културно наследство и 2) равни права за хората с българско самосъзнание (забележете, не генетична принадлежност).

  И понеже горните са цивилизационни искания и вече никой не в Европа не ви вярва, че отричаме правото ви да сме каквито искате, сега сте подели нова кампания да ни слагате такива варварски идеи в устата.

  Не, България не иска насилствено да ребългаризира РСМ. България иска само равни права за своята общност. Давате си парите на вятъра, ще бъде отречено колкото пъти трябва това за "ребългаризацията". Спестете си усилията.

 89. 89 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  До коментар [#86] от "spectrum":

  Както писах по-горе, време е да се самоопределите какви сте - македонски българи или македонски българофили/бугараши. И ако някой се самоопределя като македонец, кой си ти, че да му казваш, че е българин? Ако се чувстваш едно с Михайло Апостолски, Методи Андонов Ченто, Никола Груевски и Миленко Неделковски, а не с Константин Миладинов, Марко Цепенков, Годе Делчев и Тодор Александров - прав ти път. Когато проумеете, че народността не е гени, не е раса, тогава ще проумеете какво ви казваме.

 90. 90 Профил на bob321099112
  bob321099112
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-дин Лазар е во право, треба Булгарија да побара од Северна Македонија да ги тргне Македонците од Уставот, а да се пишат Бугарите, а потоа може да ја прифатиме Северна Македонија во Европски сојуз,како исти народи

 91. 91 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Нещо не му вервам на Лазар. Интересно защо е бил отсвирван досега от българската власт - тук нещо леко пропускат да ни съобщят важни неща.
  А и икономедия не прави интервюта с други освен еничари и е силно съмнително да си е променила изведнъж грантовата схема.

 92. 92 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 196 Неутрално

  Г-дин Лазар е во право, треба Булгарија да побара од Северна Македонија да ги тргне Македонците од Уставот, а да се пишат Бугарите, а потоа може да ја прифатиме Северна Македонија во Европски сојуз,како исти народи
  —цитат от коментар 90 на bob321099112


  И вака може 🙂 🙂 🙂

 93. 93 Профил на 146
  146
  Рейтинг: 314 Неутрално

  До коментар [#92] от "protoger":

  Нели не сакате ребугаризација. Еее бугари прочитани сте одамна.

 94. 94 Профил на jul171092351
  jul171092351
  Рейтинг: 306 Неутрално

  Преди да измислите собствените си предположения как трябва да бъде включено българското малцинство в конституцията на Македония, не е лошо първо да я прочетете.

 95. 95 Профил на jul171092351
  jul171092351
  Рейтинг: 306 Неутрално

  До коментар [#92] от "protoger":Нели не сакате ребугаризација. Еее бугари прочитани сте одамна.
  —цитат от коментар 93 на 146


  Они готови са да пожертват своите автентични си сънародници у нас , за сметка на постигането на една хипотетична и почти нулева , бъдеща реализация на ,,мокрите си мечти,, - ,,ребългаризиране,,. Това е в съответствие с тяхната доктрина и в същото време условие, което трябва да приемем, за да премахнем ветото.Тъй като те искрено вярват, че сме нация, създадена от документ на Коминтерна, те също вярват, че сега с подписан документ за премахване на ветото ще ни „коригират”.Тоест преди някоя бъдеща нощ трябва да си легнем като македонци и да се събудим като българи. Само дето още не са намерили своя Тито ...

 96. 96 Профил на bob321099112
  bob321099112
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абре собраќа православни, за каква ребугаризација на Македонците за 50-70 години во иднина зборувате. За 50 -70 години во иднина ќе имаме и Вие и ние, проблем во нашите празни села и градови,ќе дојдат нашите внуци и правнуци од Америка, Австралија и Германија,во престој во некој хотел на 10 -тина дена да ги посетат родните огништа на своите родители и дедовци, но за жал нема да зборуваат ниту бугарски ниту македонски јазик, него некој англосаксонски или германско баварски дијалект. Да ве прашам тогаш, за каква ребугаризација или ремакедонизација ќе зборуваат тогашните политичари . И во Бугарија и во Македонија, постои наметната западна русофобија, заборвајќи дека за празинкот Водици и во Софија, во Белград, Скопје, Москва и Атина, скокаме во студените води да го фатиме и радуваме на Православниот крст. Прошетајте низ селата, погледнете колку убави куќи муфлисуваат и како плодните ниви фаќаат трескот и почнуваат да зашумуваат. Се фалите дека први сте ја признале како држава Македонија, чувствувајќи не како браќа, што вреди сето тоа кога сега ни давате толку голема шлаканица која младите генерации дечиња ќе ја паметат уште 70 години во иднина. Дали на газдата бизнисмен Германец, Австралиец или Американец, ќе му биде битно дали работникот е Бугарин или Македонец, дали во фабриките низ западниот свет, бугарите ќе зборуваат бугарски јазик, а македонците на македонски јазик и нема да се разбираат !!!????

 97. 97 Профил на bob321099112
  bob321099112
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Абре собраќа православни, за каква ребугаризација на Македонците за 50-70 години во иднина зборувате. За 50 -70 години во иднина ќе имаме и Вие и ние, проблем во нашите празни села и градови,ќе дојдат нашите внуци и правнуци од Америка, Австралија и Германија,во престој во некој хотел на 10 -тина дена да ги посетат родните огништа на своите родители и дедовци, но за жал нема да зборуваат ниту бугарски ниту македонски јазик, него некој англосаксонски или германско баварски дијалект. Да ве прашам тогаш, за каква ребугаризација или ремакедонизација ќе зборуваат тогашните политичари . И во Бугарија и во Македонија, постои наметната западна русофобија, заборвајќи дека за празинкот Водици и во Софија, во Белград, Скопје, Москва и Атина, скокаме во студените води да го фатиме и радуваме на Православниот крст. Прошетајте низ селата, погледнете колку убави куќи муфлисуваат и како плодните ниви фаќаат трескот и почнуваат да зашумуваат. Се фалите дека први сте ја признале како држава Македонија, чувствувајќи не како браќа, што вреди сето тоа кога сега ни давате толку голема шлаканица која младите генерации дечиња ќе ја паметат уште 70 години во иднина. Дали на газдата бизнисмен Германец, Австралиец или Американец, ќе му биде битно дали работникот е Бугарин или Македонец, дали во фабриките низ западниот свет, бугарите ќе зборуваат бугарски јазик, а македонците на македонски јазик и нема да се разбираат !!!????

 98. 98 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 799 Неутрално

  Е Киро нали тва е тръгнал да прави - да премахне изолацията на различни нива, като почнем от физическите такива с транспорта. Бг телевизия още яма. Преса също.

 99. 99 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#40] от "protoger":

  Тва е като да кажеш, че в България живеят и цигани и турци, освен българи. Е и ?

 100. 100 Профил на bob321099112
  bob321099112
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Една реална ситуација од Македонија, од пред неколку години.

  Во едно излетничко место (место за рекреација) во Македонија, во мое присуство, дојдоа двајца Албанци на свои околу 40 години, со своите двајца синови, на околу 20 години. Татковците помеѓу себе си зборуваа на Албански јазик, а децата помеѓу себе си зборуваа на Германски јазик.
  Во Македонија, некаде на почетокот после самостојноста, пошстоше големо негодување, дури и немири и протести за/против на едуцирање на наставници на Албански јазик за да ги воспитуваат идните албански дечиња. Денес, после 30 години, во Македонија имаме 4 универзитети каде што се одвива настава на Албански наставен јазик. Од ваквата образовна еволуција и еманципација добробит денес имаат и Албанците и Македонците, затоа што заедно со еднаков капацитет придонесуваат во развојот на општеството и државата. Денес имаме претседател на Собрание, министри, директори на институции кои се од албанска националност, кои несебично себеси се вложуваат во развојот на општеството подеднакво како за Албанците,така и за Македонците, во насока да младите генерации својата перспектива ја гледаат во својата земја, каде што ќе ги негуваат јазикот,традициоте,обичаите, збогатуваат соживотот преку развојот на државата и татковината, која сите еднакво ја чувствуваме како своја.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK