Тежката икономическа ситуация отказа Lloyds от планове й

Тежката икономическа ситуация отказа Lloyds от планове й

© ReutersБританската банка Lloyds, която е частично държавна, ревизира в негативна посока плановете си за възстановяване след като отчете 3.5 млрд. паунда загуба за 2011 г., съобщи Ройтерс. 


Финансовата институция предупреди и че изгледите за тази година също не са оптимистични като икономическата ситуацията в страната се очаква да влоши приходите й.


Банката, от която държавата придоби 40 процента след като се наложи да я спасява през 2008 г., посочи, че вече не очаква да постигне обявените по-рано цели за приходите си и възстановяване на собствеността си върху 12.5 на сто до 2014 г.
Банките в цяла Европа отчитат милиарди загуби след като дълговата криза в еврозоната подкопа стойността на държаните от тях държавни облигации и удари техния бизнес с тези книжа докато се опитват да отговорят и на новите капиталови изисквания, които трябва да изпълнят до края на юни.


Lloyds е най-големият ипотечен кредитор на Острова, посочва и че ще плати под формата на бонуси 375 млн. паунда за 2011 г., което е спад от 30 на сто. Средният бонус е 3 900 паунда за всеки служител. 

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK