Авансово получена през 2012 г. лихва по депозит се облага с данък, ако падежът е през тази

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на J.J.
  J.J.
  Рейтинг: 840 Весело

  Очаквано, как ще изпуснем прихода от това.

 2. 2 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 561 Неутрално

  ваш'та #@$%$#

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 3. 3 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 600 Любопитно

  Не разбирам как българина може да има толкова големи претенции и очаквания от държавата и в същото време да се стреми по всякакъв начин да избегне да плаща данъци!!!

 4. 4 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#3] от "moloko_":

  ТАКА Е ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ,НО ТУК Е ВЪРХЪТ.

 5. 5 Профил на ku4e
  ku4e
  Рейтинг: 720 Любопитно

  Би било интересно да се проучи дали ако данъкоплатецът счита, че сумата, с която е обложен, не е правилно изчислена, има ли пред кого да се жали?

 6. 6 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 716 Весело

  До коментар [#3] от "moloko_":

  аз пък не разбирам как е възможно управляващата партия все да хваща последния рейс и да натриса на бедния матрял решенията си.
  то бива кофти планиране, ама това си е некак из......не...
  герберугите се държат като контрола в градски автобус, без да се сещат, че могат да отнесат боя...

 7. 7 Профил на niki2003
  niki2003
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това правилно ли го разбирам,че ако си теглиш парите на падежа, ще трябва да ти удържат данък върху вече отдавна получена преди цяла година лихва, за Дянков...

 8. 8 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Хубаво ама аз не разбрах нещо. Значи тоя данък не се събира през годишната данъчна декларация. Банката би трябвало да си го удържи при осребряване на лихвите. Ама ако аз съм си взел през 2012 лихвата, банката от къде ще го удържи? От главницата? Е това ми се струва лесно оборимо правно

 9. 9 Профил на NK /имигрант в родната страна/
  NK /имигрант в родната страна/
  Рейтинг: 893 Гневно

  Малоумници! Калинка до калинката, мила моя майно льо!!!

  В момента, в който е правен депозитът не е имало подобно облагане. Още повече, че ще събират данък върху лихва за отминал вече период.

  И за да е всичко леко и мазно - банките ще си го отчисляват, а не титулярите по сметките. Т.е. правата на последните кучета (или по-скоро гербери) ги яли!

  Правителството ОЛИГАРСКИ призовава: "ПЛУВАЙ, БЪЛГАРИНО... НЕ Е РИБА!"
 10. 10 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3307 Неутрално

  До коментар [#3] от "moloko_":


  [quote#3:"moloko_"]Не разбирам как българина може да има толкова големи претенции и очаквания от държавата и в същото време да се стреми по всякакъв начин да избегне да плаща данъци!!! [/quote]Българина винаги иска да има правила и закони,но ако може за него да не се отнасят.Също иска и големи заплати и пенсии,детски надбавки и изобщо всичко да му идва наготово,но ако може да не си плаща данъците.Психологията ни е такава.Пък и не само нашата-всички южноверопейци са такива.Познавам доста богати хора,които изобщо не плащат здравни осигуровки,пък после се сърдят,че си плащали навсякъде.Могат да дават стотици на месец за алкохол и цигари или за колата си,но за здраве не дават...

 11. 11 Профил на Boris Popov
  Boris Popov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Значи начислените,но неплатени през 2012 година (когато данъкът ощене е бил в сила)лихви по депозити,които имат падежи през 2013 ще се облагат,но в обратния случай,когато лихвите са платени през 2012,а падежа им е в 2013-пак ще се облагат..Уж принципът щеше да е според момента на получаване на дохода.Хората на Дянков пак си ги тъпкуват,както на тях им уйдисва...

 12. 12 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#3] от "moloko_":
  След като не получава от държавата това което трябва, е разбираем стремежа да се плащат данъци в по-малки размери.
  След като приходите от данъците много често се употребяват не прозрачно и несправедливо, и щом в държавата властва принципа на френските крале - Държавата -това съм аз", е напълно разбираемо нежеланието да се плащат данъци .
  Това достатъчно ли е?
  И освен това , в случая , ако няма закононарушение - какъв е проблема?

 13. 13 Профил на Boris Popov
  Boris Popov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#12] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  Още преди 80 години върховния съд на САЩ е постановил,че никой не е длъжен да урежда данъчните си задължения,така,че полза да има фискът.Стига всичко да е според закона,съдът приема,че всеки гражданин има право максимално да оптимизира данъчните си задължения в своя полза.

 14. 14 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Всички родни политици се мъчат да оправят бюджета със всевъзможни данъци и такси.Само дето накрая няма да останат хора в държавата които да ги плащат

 15. 15 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До #13:
  Абсолютно!

 16. 16 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#10] от "yanne":

  За здравните осигуровки отговорът е много прост: Като идеш на лекар - гледат колкото се може повече пари да измъкнат от теб независимо дали си плащал осигуровки или не.

 17. 17 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  И после говорят, че в България нещата са предсказуеми - ми ти може да си сключил договор ( в случая: договор за влог, но може и да бизнес договор) и след 3 години на държавата й идва наум да ти обложи дохода.

 18. 18 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1284 Весело

  Изобщо не ми пука вече! Аз моите сметки в БГ си ги закрих всичките в края на миналата година. Дянков да ми (у)държи оная работа.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 19. 19 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ще гласувам за тази партия която запише в програмата си за управление на България: Че ще отмени този данък върху лихвите докато България настигне средните доходи на гражданите на Европейския съюз като Германия,Франция...

  И още нещо за нашева брата незнаещия българин - в съседна Румъния - НЯМА ДАНЪК ВЪРХУ ЛИХВАТА от депозитите все още!

  Дянков дори тук ни излъга,че България била последната приела този закон страна. Моля уважаемите форумци поне да бъдат винаги информирани и да не се оставят така да ги манипулират от управляващите....и още нещо къде беше Народе мой, когато приемаха този скапан закон,защо не те видях пред НС ???

 20. 20 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#3] от "moloko_":

  Българинът обаче си остава само с претенциите и очакванията и
  нищо не дочаква от държавата, докато тя реално си му
  взема данък от каквото й хрумне...

 21. 21 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1158 Неутрално

  До коментар [#3] от "moloko_": [quote#3:"moloko_"]Не разбирам как българина може да има толкова големи претенции и очаквания от държавата и в същото време да се стреми по всякакъв начин да избегне да плаща данъци!!![/quote] И аз не разбирам защо държавата прави заменки от които се облажават някои, но накрая плащаме всички данъкоплатци. Не съм против облагането, а съм против това, че държавата не предоставя услугите за които ни стригат.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 22. 22 Профил на Strahil Ivanov
  Strahil Ivanov
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Пореден абсурд - имаме си нов данък при това обхващащ и облагащ минали периоди.Нещо като изравнителна сметка ни предостави държавата, само че без сметката .Вместо да се занимава с кокошкарство (за едни пробити 200 млн)правитлеството да се замисли сериозно за работата на КЗК и бизнесклимата у нас ,за законодателството касаещо защитата на собствеността.Въобще да се мисли в посока как да се търси растеж ,но на българският бизнес ,а не по милиционерски да се мисли как да се съберат едни пари сега ,а трудните въпроси изискващи управленска дълновидност да бъдат отлагани до безкрайност.

  Tova ,koeto ne me ubiva me pravi po-silen
 23. 23 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#8] от "niakoi_si":

  Не е оборимо правно, защото е в съответствие с международните счетоводни стандарти. Признаването на приходите и разходите се разсрочва за целия живот на сделката независимо кога се извършва плащането. По-скоро може да се атакува това, че данъкът не се внася на два пъти в зависимост от това в коя година са признати приходите/разходите.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 24. 24 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#18] от "BG Reality":

  Браво на теб! Вероятно парите си ги похарчил за стоки (дано да са скъпи парфюми, цигари, алкохол, автомобили), така че Дянков пак е на далавера от теб заради ДДС и акциза

 25. 25 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#13] от "eurogi":
  Така е! По делото Gregory v. Helvering (1935 г.) съдията казва:
  "Anyone may arrange his affairs so that his taxes shall be as low as
  possible; he is not bound to choose that pattern which best pays the
  treasury."
  Грубо казано - Никой не дължи на бюджета повече отколкото закона изисква.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 26. 26 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#23:"tribiri"]Признаването на приходите и разходите се разсрочва за целия живот на сделката независимо кога се извършва плащането. [/quote]
  Стига облагаемата единица да избере прилагането им. В САЩ може да се обложиш на касов принцип или на принципа на начисляването, а в люлката на демокрацията - не може.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 27. 27 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Не разбирам как българина може да има толкова големи претенции и очаквания от държавата и в същото време да се стреми по всякакъв начин да избегне да плаща данъци!!
  До коментар [#3] от "moloko_":

  Всъщност големите претенции и очаквания от държавата са предимно от държавните служители, те само вземат, почти нищо
  не дават, но искат другите да пълнят хазната , за да вземат още
  повече....

 28. 28 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 672 Неутрално

  А лихвата по кръпките на гащите, кога ще я събираме???
  Да ни се види на яве голият г...!

  ура и да живей!!!
 29. 29 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#19:"newmind"]Ще гласувам за тази партия която запише[/quote]
  Ми аз какво пинкям само под всяка тема свързана с данъци - че трябва данъчна и пенсионна реформа, онаследяеми вноски, минимален необлагаем доход. Ако необлагаеми минимъм е границата на бедността от 500 лв какво ще удържи Ловешкия тарикат?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 30. 30 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Това ние много добре го знаемЕ

 31. 31 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До коментар [#24] от "dan1":

  Не позна. Опитай пак, като ти давам и жокер - Дянков нито е взел нито ще вземе и стотинка данък от тези пари.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 32. 32 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 408 Неутрално

  До коментар [#31] от "BG Reality":

  Означава, че "тези пари" не носят печалба и че не се харчат... Много хубаво, ама къде ти е далаверата?

 33. 33 Профил на forum_terrorist
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#23] от "tribiri":

  Да има логика в това. Мерси

 35. 35 Профил на hristinablt
  hristinablt
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Отново много симпатично се правят промени със задна дата! Редно беше законът да обхваща депозитите, сключени след датата на приемането му. А нашият народ търпи ли, търпи...

 36. 36 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Шут на изборите! По посока към съблекалнята!

 37. 37 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Дано им излезе солена и голяма тази хапка ( данъкът върху лихвата )и да я повръщат на изборите! Дянков вън! Мазното вън! И после всички вътре!

  apoloniy
 38. 38 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Чл. 11. (1) Ако не е предвидено друго в този закон, доходът се смята за придобит на датата на:

  1. плащането - при плащане в брой;

  2. заверяването на сметката на получателя на дохода или получаването на чека - при безналично плащане;

  3. получаването на престацията - за непаричен доход.
  Това е закона за облагане доходите на ФЛ.
  Да не би и това да са пренаписали.

  nikoia
 39. 39 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1706 Весело

  [quote#3:"moloko_"]по всякакъв начин да избегне да плаща данъци[/quote] Тоз данък българинът не го плаща. Ако беше кръстен "данък върху добавената стойност" от лихва, нямаше да има толкова врява. Тогава данъчно-задълженото лице и събирача на данъка щеше да е едно и също лице. Сега датъчно-задължено лице е депозитаря, а събирач е банката. В тоя случай винаги може да се спретне компромат, че лицето Х не е внесло дължимите данъци. От друга страна, събирача на данъка не е под никакъв контрол (9 млрд. влогове) и може да си удържа каквото иска.

  [quote#4:"mentra65"]ТАКА Е ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ,НО ТУК Е ВЪРХЪТ.[/quote] По целия свят има НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ. А там където няма, разходите по закон (данъци, такси, осигуровки, застраховки, издръжки по съдебно решение, наеми) се приспадат от брутния доход. А тук щот сме ВЪРХЪТ, данъкоплатецът е брулен от всякакви ветрове и все е в "коалицията на желаещите" да бъдат оакани.

 40. 40 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1706 Любопитно

  До коментар [#38] от "nikoia":

  Ако депозитът в едно с лихвата плюс кешова вноска/наличност по сметка са прихвани за покриване на потребителски/ипотечен кредит, може ли да се тури по сметка на задълженото лице "отрицателна доходност" от лихва и банката да му я възстанови от бъдещ дължим данък-лихва?

 41. 41 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#40] от "wanderer":
  Не разбрах много какво питате, но ще се опитам да отгатна. Искате да направите прихващане м/у гланица, вноска в брой и лихва по депозит и от друга страна теглен кредит.
  Данъка пак ще си го платите, така е защото разхода Ви за лихви не е признат за данъчни цели.

  nikoia
 42. 42 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Старите печени комуняги, като луканов и о. дойнов, източиха кацата 90-години, а сега наследниците им ще я олижат да сухо!


  По-доло нещо пише!

 43. 43 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Е, то вече не остана кой да плаща данъците. Ще трябва да внасят матриял.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 44. 44 Профил на jiffylube
  jiffylube
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Видях на доста места, че данъкът е лесно оборим правно, а и на мен също така ми се струва все повече.
  Затова предлагам да завалят искове, молби, жалби и дела до посиняване. Някой ако е по-запознат да сподели процедурата. И друго - по какъв начин банката или държаваа ще уведомява данъкоплатеца за това, че е платил данък в някакъв размер - той дори не знае какво е платил докато сам не провери сметката си - това би трябвало също да е в разрез с някакви правила...

 45. 45 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3329 Неутрално

  До коментар [#43] от "Нефертити":
  Нормално е и физически, и юридически лица да внасят дължимите данъци. НЕ е нормално, обаче, Дянков и компания да измислят още и още всевъзможни данъци, без никаква реформа в обществения сектор. Не просто срамно, нагло е! Ами чувалът вече е изтупан до края! Днес чета - над 3.5 млн лв за нови коли, ползвани от министрите, пък да беше само това... Този откровен цинизъм ще им изиграе лоша шега.

  "Хората, които се фукат с коефициента си на интелигентност, са загубеняци." Стивън Хокинг
 46. 46 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#41] от "nikoia":

  И каква е логиката разходът за лихви да не се признава за данъчни цели, а приходът от лихви пък да се признава за доход и то облагаем за данъчни цели? Намирисва на дискриминация и данъчен расизъм, защото разходът за лихви се признава на юридическите лица, а за физическите - по една дянковица изотзаде. А на всичко отгоре, доходът от лихви по държавни облигации, ония дето Дянков ще ги напечата за покриване на дефицита, не се облага с ДОД.
  Дотук виждам пълна мутронизиране на лихвата - за физически лица лихвата е винаги положителна и винаги се облага с ДОД независимо дали задълженото лице има други доходи/средства за издръжка (впротиворечие с ДОПК), а за фирмите - според зависи ... от подкупа. После някоя синилка или пребоядисан цоциалист ще ми спряга я демокрация, я правова държава или ще ми дават за пример свободните капиталистически държави кат Сомалия, Зимбабве или Бангладеш - как свобдно пазарно можело да се умре там, опс да се прави бизнес, почти безплатно.

 47. 47 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Добре де, нали логиката да се дължи данък върху лихвата по едногодишен депозит сключен в през 2012 и падежиращ, беше че дохода се обалага към момента на получаването му. в същото време авансовия лихвен доход е получен през 2012, защо не се прилага същата логика?

 48. 48 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Некадърни олигофрени! Ако искат да обложат всички лихви от 1989 г. до сега, защото са на 1 и същ човек и той е жив през 2013! ЗА СВЕЩИ да ги дават! За пореден път се убеждавам, че по - долно и просто животно от гербаджията няма! НАЙ - НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ до сега. По - зле са и от тройната коалиция в много отношения!

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 1706 Весело

  [quote#44:"jiffylube"]той дори не знае какво е платил докато сам не провери сметката си [/quote]
  И да я провери сметката, пак няма да знае. Може да види, че банката му е удържала Х стотинки/левове уж ДОД, но дали са преведени в НАП, е Божа работа. След пет години като се яви на избор за конституционен съдия, например, хоп някой му извадил компромат, че за онзи депозит, деклариран преди пет години, няма платенти данъци върху лихвата. Хайде блокирал съответния държавен орган и цялата държава с него, щото никой няма да има прозрачно данъчно досие.

 50. 50 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 615 Любопитно

  "Законът, който влезе в сила в началото на тази година, не изисква гражданите да декларират .... този данък."

  Тогава защо в следния образец на декларация http://nap.bg/document?id=3867 в част IV, ред 4 колона 4 няма хиксче?

 51. 51 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#45] от "domakinq":

  Обсолютен цинизъм! Нови коли за НСО! Ами те със старите поизтрепаха хората по улиците и сега нови коли искат.
  Как да плащам данъци като парите, които плащам просто се пилеят и не се използват в полза на обществото?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 52. 52 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1713 Весело

  Смело напред Бойко! Втори мандат, подписан, подпечатан и напълно заслужен!

 53. 53 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 612 Неутрално

  До коментар [#46] от "wanderer":
  "И каква е логиката разходът за лихви да не се признава за данъчни цели, а приходът от лихви пък да се признава за доход и то облагаем за данъчни цели? Намирисва на дискриминация и данъчен расизъм "
  Прав сте, но не аз измислям законите.
  Малко по на запад от нас ситуацията е точно такава - облагат се доходите от лихви, а по ипотечните кредити разходите за лихви са дан. облекчение. Наще сладури не можаха да дадат смислено обяснение защо вземат само лошото и си затварят очите за разходите за лихви.
  Много отдавна съм предложила примерно Дневник да напишат една дан. декларация по нашите дан. закони и примерно по немските. Гарантирам, че такава изненада ще се получи, че ще умрете от смях. Нищо чудно данъкът при немците да излезе по - нисък, въпреки високите им дан. ставки.

  nikoia
 54. 54 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Интересно ми е за български лица които има банкови сметки в чужбина как конкретно ще се декларира и данъка събран в чужбина, как ще се приспада от облагаемия доход в България?
  Примерно лице му се удържа данък върху лихвите в Англия, от там му издават удостоверение за удръжките, по спогодба трябва да се приспадне от облагаемия доход в България.
  Как това е предвидено да се случи?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 55. 55 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Трябва си съд и поне това задължение ще отпадне!

 56. 56 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ей на това му се вика предвидимост.
  Само се, чудя кого обслужва българското правителство. Във всеки случай не и 99% от българското население.

  Pivoley
 57. 57 Профил на Кака Пена от голямото село
  Кака Пена от голямото село
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#10:"yanne"]Познавам доста богати хора,които изобщо не плащат здравни осигуровки,пък после се сърдят,че си плащали навсякъде.[/quote]

  Какво да кажем тогава ние, небогатите, които си плащаме здравните осигуровки и въпреки това пак си плащаме почти навсякъде.

  Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
 58. 58 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 506 Весело

  СЪД СЪД СЪД
  СЪДЕНЕ му е майката за всяки идиот на ГЕРБ и идиотски закон
  Иначе с тази палач от идиоти няма оправия защото те от друго не разбират .
  Как ще облагащ ретроградно с задна дата депозити и ще нарушиш договорите на толкова хора бе Малоумни Дянков
  Как ще искам да ти видя оръфаната муцина в съда как който и да било бг съдия ще те прати където ти е мястото малоумник такув
  Считало се ,счита се че дянков е малоумен съответно всеки казус за депозит трябва да минава през съдебната система за дам оже този лумпен най сетне да седне и прочет конституцията ни ,.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK