Сайт ще повишава финансовата грамотност на българите

Основен акцент на сайта са потребителските права, коментират от КФН.

Сайт ще повишава финансовата грамотност на българите


Нов сайт за потребители на небанкови и продуктови услуги ще повишава финансовата грамотност на българите. Сайтът www.tvoitefinansi.bg беше представен на пресконференция в сградата на Комисията за финансов надзор (КФН) по време на Деня на отворените врати на институцията.


Сайтът дава възможност да бъдат подавани оплаквания, стига те да не са анонимни. От комисията казаха, че ще отговарят на всеки сигнал или запитване на гражданин.


От страницата може да се научи за потребителските права. В началото са представени четирите теми, които по данни на Световната банка най-много интересуват потребителите в България - правата на потребителите на финансови услуги, за които искат да знаят повече 74%, пенсионната система, важна за 69%, застраховане и застрахователни продукти (61%) и капиталов пазар и сделки с ценни книжа (49%).

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK