КНСБ иска минималната заплата да е 400 лв. през 2015 г.

КНСБ иска минималната заплата да е 400 лв. през 2015 г.

© Юлия ЛазароваКНСБ настоява през 2015 г. минималната заплата да е 400 лв., а не да остане замразена в размер на 340 лв., както предлагат управляващите. 


В декларация изпълнителният комитет на синдиката изразява очакване за нова политика по доходите, която да доведе до годишен растеж на средната заплата с 10 на сто до 2018 г. Дотогава пък минималната заплата трябва да достигне половината от средната. 


КНСБ настоява за изработване на механизъм за договаряне на минималната заплата всяка година като това трябва да стане по социални и икономически критерии и показатели.


Синдикатът очаква от правителството логистична подкрепа на двустранния социален диалог между бизнеса и синдикатите и преговори по препоръчителни индекси за ръст на работните заплати в отделните браншове. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK