Сайтът на НАП вече прави справка и за местни данъци

Приходната администрация очаква в близките месеци и нови общини да се присъединят към системата.

© Юлия Лазарова

Приходната администрация очаква в близките месеци и нови общини да се присъединят към системата.От днес потребителите на електронните услуги на НАП могат да проверяват задълженията си за местни данъци и такси за над 200 общини в сайта на приходната агенция. За достъп до услугата е необходим или безплатният персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис.


Данните за новата услуга се получават чрез Министерството на финансите, където повечето от общините в България изпращат данни за задълженията за местните налози.


Задълженията в онлайн справката се визуализират към определена дата, като от НАП обръщат внимание, че заплащането на местните данъци трябва да стане по сметките на съответната община – по местонахождение на недвижимия имот или по регистрация на превозните средства. Приходната администрация очаква в близките месеци и нови общини да се присъединят към системата.


Допълнителна информация за ползването на новата електронна услуга може да се получи на информационния телефон на НАП 0700 18 700. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK