Общо 545 млн. лв. са декларирали за 2014 г. милионерите у нас

Общо 545 млн. лв. са декларирали за 2014 г. милионерите у нас

© Юлия ЛазароваОбщо 545 млн. лв. са спечелили 259-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите, съобщиха от НАП.


Най-много са получили 259-те от трудови и приравнени правоотношения – 226 млн. лв., следват доходите от прехвърляне на права и имущества – 147 млн. лв., и тези от стопанска дейност като едноличен търговец – 103.1 млн. лв.


Сред "българските" милионери има петима чужденци, които са спечелили общо 14 млн. лв., като 10 млн. лв. от тях са доходи от прехвърляне на права и имущества. И петимата са мъже.
На базата на данните за първите десет профилът на българина, декларирал най-висок доход от 2014 г., е мъж на 49 години, от София, с доходи от над 8.7 млн. лв. годишно. Според обработените до момента декларации най-много "милионери" има в София – 129, следва Варна с 18 граждани с доходи от над един милион лева и Пловдив с 16.


Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK