Данъкоплатците ползват 5% отстъпка, ако подадат е-декларация до края на месеца

Данъкоплатците ползват 5% отстъпка, ако подадат е-декларация до края на месеца

© Цветелина Белутова, КапиталАко подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация, нопомня Националната агенция за приходите (НАП).


Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.


Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден - Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП, напомнят данъчните.
До този момент общо подадените декларации в страната са 73700, като 25300 от тях са подадени по електронен път. От тях 13300 формуляри са изпратени в НАП с ПИК, а 12000 – с електронен подпис.


Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK