Какво търсеха да купят потребителите в OLX през октомври

Какво търсеха да купят потребителите в OLX през октомври

© Николай ДойчиновС наближаването на зимата се променят тенденциите в търсенията в olx.bg и през октомври потребителите са имали най-голям интерес към автомобили и авточасти. Това показват данните на платформата за покупки и продажби, предоставени на "Дневник" като част от съвместния проект за онлайн търговията OLX география.


Търсенето в авто категорията измества досегашния лидер "Електроника", като през миналия месец е отчетен двоен ръст в запитванията и те надминават 232 хиляди. Сериозна промяна се отчита и в категория "За бебето и детето". През октомври интересът към детските стоки рязко се покачва и са регистрирани над 80 хиляди запитвания в категорията. Това е повече от два пъти в сравнение със септември, когато са близо 39 хиляди.


През месеца платформата отчита повишаване на интереса към почти всички предлагани стоки. Сред най-популярните категории остават също "Мода" и "Спорт, книги и хоби", следвани от стоките за дома и градината.
Най-активни през октомври са потребителите от София-град, както и в централната и североизточна част на страната – Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Варна, Велико Търново, Русе (вижте картата).


В Монтана, Враца, Габрово и Стара Загора търсенето на автомобили и авточасти е сред най-високите (данните за всяка област се изчисляват на глава на населението). В Североизточна България най-желана е електрониката, докато Ямбол е единствената област, където стоките от категория "Мода" изпреварват останалите по търсене.


Повече данни вижте в разработената от OLX и "Дневник" интерактивна карта OLX география. Тя показва потребителската активност по области и най-търсените стоки за месеца, както и най-предлаганите от продавачите стоки и услуги. В мобилната версия за по-удобно ползване виждате най-търсените категории стоки по области.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK