Какво търсеха потребителите в OLX през ноември

Какво търсеха потребителите в OLX през ноември

© Николай ДойчиновС наближаването на празничния декември месец желанията на потребителите на платформата olx.bg се променят и през ноември най-търсените стоки там са тези от категория "електроника". Това показват данните на платформата за покупки и продажби, предоставени на "Дневник" като част от съвместния проект за онлайн търговията OLX география.


През месеца се отчита ръст на интереса към почти всички предлагани стоки. Макар да "изпада" на второ място, интересът към автомобили и авточасти също е по-висок в сравнение с октомври, като търсенията в категорията са над 238 хиляди. Сред най-популярните категории остават и "Мода", "За бебето и детето" и "Спорт, книги и хоби".


Най-активни през ноември са потребителите от София-град и София-област. Висока е активността и във Враца, Плевен, Стара Загора, Пловдив, Габрово, Шумен, Разград и Варна (вижте картата).
В Разград, Варна, Шумен и Велико Търново търсенето на електроника е сред най-високите (данните за всяка област се изчисляват на глава на населението). В Северозападна България най-желани са автомобилите и авточастите. И през ноември Ямбол остава единствената област, където стоките от категория "Мода" изпреварват останалите по търсене.


Повече данни вижте в разработената от OLX и "Дневник" интерактивна карта OLX география. Тя показва потребителската активност по области и най-търсените стоки за месеца, както и най-предлаганите от продавачите стоки и услуги. В мобилната версия за по-удобно ползване виждате най-търсените категории стоки по области.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK