Телефони, видеоигри, коли - какво търсеха потребителите в OLX

Телефони, видеоигри, коли - какво търсеха потребителите в OLX

© Николай ДойчиновЕлектронните джаджи остават най-търсени от потребителите на платформата за покупки и продажби olx.bg и в последния месец на 2017 година. Интересът към електрониката се увеличава осезаемо в сравнение с предходния месец и търсенията са с 40 хиляди повече до над 287 хил., показват данните на платформата, предоставени на "Дневник" като част от съвместния проект за онлайн търговията OLX география.


Iphone, Playstation, BMW, Nike и Аdidas са най-търсените думи в сайта през миналия месец (облакът от думи може да видите в интерактивната карта).


Същевременно намалява интереса към втората по популярност категория - "Автомобили и авточасти", но и тук се отбелязват близо 210 хил. търсения. Сред най-популярните категории остават и "Мода", "За бебето и детето" и "Спорт, книги и хоби". През декември интересът към стоките от категория спорт и хоби се увеличава и тя се нарежда на четвърто място по предпочитания с близо 78 хиляди търсения.
Най-активни в търсенията са потребителите от Северна България, както и в столицата и софийска област. Висока е активността и във Варна, Пловдив, Стара Загора (вижте картата).


Най-голямо е търсенето на електроника в областите Разград, Търговище, Варна, Русе и Велико Търново (данните за всяка област се изчисляват на глава на населението). В Перник, София-област, Пазарджик, Кюстендил и Монтана най-желани са автомобилите и авточастите. И през декември Ямбол остава единствената област, където повече от всичко друго се търсят стоките от категория "Мода".


Повече данни вижте в разработената от OLX и "Дневник" интерактивна карта OLX география. Тя показва потребителската активност по области и най-търсените стоки за месеца, както и най-предлаганите от продавачите стоки и услуги. В мобилната версия за по-удобно ползване виждате най-търсените категории стоки по области.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK