Вносители предупреждават за фалшиви препарати за растителна защита

Фалшивите продукти могат да застрашат добивите на фермерите и да създадат риск за здравето на потребителите на селскостопанската продукция, предупреждават официалните вносители.

© Юлия Лазарова

Фалшивите продукти могат да застрашат добивите на фермерите и да създадат риск за здравето на потребителите на селскостопанската продукция, предупреждават официалните вносители.Вносители на препарати за растителна защита предупредиха за нелегален внос на фалшификати, главно от Китай. По данни на Европейската асоциация за растителна защита ментетата представляват между 5 и 10%  от пазара в Европа като най-често се пласират в страните от Южна и Източна Европа, които са най-големите агропроизводители, съобщи БТА.


Асоциация растителнозащитна индустрия в България (АРИБ), която обединяваща дъщерни фирми и търговски представителства на мултинационалните компании, предупредиха, че фалшивите продукти могат да застрашат добивите на фермерите и да създадат риск за здравето на потребителите на селскостопанската продукция.


Вносът на нерегламентирани препарати става в малки опаковки с необходимите етикети или чрез големи пратки, които се разфасоват и етикетират на място.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK