Клиентите на "Енерго Про" ще получат много по-ниски сметки през февруари

Клиентите на "Енерго Про" ще получат много по-ниски сметки през февруари

© Красимир ЮскеселиевЖивеещите в Североизточна България през февруари ще получат много по-ниски сметки, отколкото през януари, съобщи електроразпределителното дружество "Енерго про", което обслужва региона. 


Клиентите, чийто срок на плащане е 10 февруари, ще платят средно с 16% по-малко. Сметките на онези, чийто срок за издължаване е в средата на месеца, ще получат с 28% по-малки суми. Най-голямо се очаква да е намалението на потребителите, чийто срок за плащане изтича на 25-то число на месеца.


От компанията припомнят, че заради коледно-новогодишните празници, когато електромерите не са били отчитани по стандартния график, в януарската сметка е влязло потреблението за повече календарни дни. Например при хората, които имат срок за плащане 15-то число на месеца,  през януари са били отчетени 33 дни, а през февруари ще платят само за 27. 
Освен това средните температури в региона този месец са били с около 2 процента по-високи.Клиентите могат да получат информация за стойността на сметката си както и за индивидуалния си отчетен период на интернет страницата на компанията www.energo-pro.bg, на денонощния телефон 0700 161 61 (на цената на един градски разговор) или в центровете за обслужване на клиенти.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK