Фасада на сграда на ЕВН в Пловдив е залята с нафта и подпалена

Фасада на сграда на ЕВН в Пловдив е залята с нафта и подпалена

© Красимир ЮскеселиевЧаст от фасадата на сграда на електроразпределителната компания ЕВН в Пловдив е била залята с нафта и подпалена, съобщи БНР.


При огледа полицията е установила, че със запалителната течност е била залята и запалена и светеща табела. На мястото са открити безформена пластмасова обгоряла бутилка и плакат. На друга улица в Пловдив полицаите са открили служебен автомобил на дружеството с три срязани гуми.


Трите електроразпределителни компании този месец са под прицела на недоволството на потребителите заради високите сметки за януари. 
Компанията съобщи, че няма да спира тока на митрополитския храм "Света Марина" въпреки задължението от близо 3 хил. лв. Говорителят й потвърди, че митрополията е подала жалба. Проверката не е приключила, но какъвто и да е резултатът, ще бъде дадена възможност за разсрочено плащане.


ЕВН напомня, че възможност за разсрочено плащане съществува и за битовите абонати. Дружеството няма да прекъсва тока на хора, които обжалват сметките си, докато не приключат проверките. За времето на проверката няма да се начисляват наказателни лихви, ако тя приключи след изтичането на срока за плащане. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (154)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Не би ли трябвало да се $алят фасадите на хората, които сключваха договорите - преподавателя по комунистически идеологии Иван Костов, министрите от НДСВ и тройната коалиция?

  In debt we trust
 2. 2 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Простащината ще бъде следващата власт.

 3. 3 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":

  напълно съм съгласен.

 4. 4 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":

  Е това би означавало да поръчат да им палят собствените фасади........

  Знанието е сила, информацията - власт
 5. 5 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Боже каква малоумщина ! Чуждестранни инвеститори ще се затичат към България при четенето на подобна новина в Австрия или Германия !

 6. 6 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 570 Неутрално

  залята с нафта и подпалена
  ........
  Ще се научат, явно само с неделни разходки няма да стане.
  Мутрогение разбрат от кютек, но не и от намеци.

 7. 7 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Вижте колко безсрамно се хилят другаря Костов и Р.Овч:

  "България кои как краде! схеми СДС БСП НДСВ ДСБ TV7 "

  http://www.youtube.com/watch?v=H9pTDIYegvE

  In debt we trust
 8. 8 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Така няма да стане!
  Не е това начинът.

  "We're not gonna take it! Anymore."
 9. 9 Профил на Troubadour
  Troubadour
  Рейтинг: 570 Весело

  До коментар [#5] от "niceprson":
  Чуждестранни инвеститори ще се затичат към България при четенето на подобна новина в Австрия или Германия !
  ..........
  Чуждестранни инвеститори в България почти няма.
  Това е запазена територия на Россия, другите са нежелани империалисти.

 10. 10 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  ахм, явно не са много зрели подпалвачите.........иначе би следвало да знаят, че нафтата толкова лесно не гори. А на
  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":

  ще му отговоря, че не Костов е виновен за сметките. Но ДС инструментите все още вършат работа у нас. Ако влезеш в сайта на ДКЕВР ще понаучиш кога и как се е определила цената на електроенергията изкупувана от Марица Изток 1 и 3

 11. 11 Профил на patladjan_1991
  patladjan_1991
  Рейтинг: 631 Весело

  Хехе, народната любов вече достигна и молотовките.

 12. 12 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Другарят Костов сключи от ваше име договор за изкупуване на електричеството на Марица 1 с купувача(офшорна фирма) на непазарни цени... ДО 2027 г!
  Как им се вижда на седерасите този договор?

  In debt we trust
 13. 13 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Стойността на консумираната електрическа енергия е не повече от 35-40% от цялата сметка за ток, според Анализ на Института за енергиен мениджмънт (ЕМИ). Част от тези пари получават електроцентралите за произведената от тях електрическа енергия. Разходите за транспортиране и трансформиране от високо на средно и ниско напрежение, тоест за достъп и пренос през преносната и разпределителната мрежа, са сравними – около 30% от цялата сметка. С тези средства би трябвало да се поддържа и развива мрежата . Третата част са добавки – за зелена енергия и за „високоефективно комбинирано производство”. Тоест, всички плащаме за дългосрочните договори за гарантирано изкупуване на енергия от възобновяеми източници и по-скъпата електроенергия от когенерация, която някои топлофикации произвеждат. И трите добавки са предназначени за производителите на електроенергия.

  Проблемът на ЕРП-тата е, че те връщат назад по веригата огромна част от получените от клиентите си пари за пренос и разпределение, и най-голямата част от тези върнати пари отиват в държавната Национална електрическа компания. Всъщност 70% от енергията, произведена у нас, се изкупува по държавно определени цени от държавния монопол НЕК, а 100% от енергията се пренася по високоволтови далекопроводи от държавния монопол НЕК, и електроразпределителните дружества нямат възможност да изберат никаква друга оферта. НЕК е обществен доставчик на електроенергия, а преносното му предприятие – монополист, на който се плащат и трите добавки от третия компонент на цената. 20-те процента ДДС отиват директно в държавния бюджет. Всяко ЕРП има отделна фирма, която пренася енергията през разпределителната му мрежа, за което получава съответната такса за пренос и доста по-малка такса за достъп. Но с парите от тези такси разпределителното дружество трябва да си купи от НЕК електроенергия за технологичните разходи за трансформация и пренос на еленергията през разпределителната мрежа за ниско напрежение. Тези разходи се одобряват от ДКВЕР, но са горе-долу половината от събираната такса. Останалите пари отиват за поддържане,модернизиране и развитие на мрежовата инфраструктура. Общо печалбата на двете предприятия – електро и разпределение на който и да е от трите ЕРП-та е под 10%.

  Проблемът на потребителите е, че те плащат цялата сметка и тази сметка расте и ще продължава да расте. Цените в България така или иначе са по-ниски, отколкото във всички европейски страни, и на един общ енергиен пазар са просто обречени да растат. Но те растяха и докато България не беше член на ЕС и докато електроразпределението бе държавно. Вторият проблем на потребителите е че, нито един от регулаторите – както ДКВЕР, така и Комисията за защита на потребителите, и Комисията за защита на конкуренцията, не са защитили интересите на потребителите. Премиерът сам призна тези дни , че през последните 10 години ЕРП-ата не са проверявани изобщо. Но от кого трябва да защитят тези проверки потребителите? Не толкова от електроразпределителните дружества, колкото от държавата. Всички мислят, че разходите на ЕРП-тата са раздути и че с тях се купуват луксозни автомобили и раздават космически заплати на висшите мениджъри, но първо, тези разходи се признават от ДКВЕР, чиято основна функция е да „ги реже”, второ – от 2008 г. насам признатите разходи например на ЧЕЗ за пренос и разпределение са спаднали с 4% (при другите ЕРП-та спадът е дори по-голям), докато тези на НЕК са скочили с 20%, а на електроенергийния системен оператор - с 24%. Да не говорим, че миналата седмица Върховната административна прокуратура започна проверка за законност на актовете и дейността на самата ДКЕВР като специализиран контролен орган по приложението на Закона за енергетиката и свързаните с него подзаконови нормативни актове.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 14. 14 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Тия се конкурират с наще хулиганчета с ножовете и боксовете.
  Няма да стане с вандализъм!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 15. 15 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 579 Гневно

  Ами на доста сайтове има снимки на *основните двигатели на протеста* в Пловдив - групичка фашизоидни изроди,членове на младежката БСП!Много бяха активни в боя на гражданите полицаите през миналите години,сега да не дремат,а да си свършат работата!

 16. 16 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 868 Неутрално

  [quote#5:"niceprson"]Боже каква малоумщина ! Чуждестранни инвеститори ще се затичат към България при четенето на подобна новина в Австрия или Германия ![/quote]
  в случая не виждам инвеститор, виждам крадец и ако това е знак, че в Б/я вече номера не минават си е ок

  Cogito ergo sum :)
 17. 17 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#10:"stanislavdi"]Ако влезеш в сайта на ДКЕВР ще понаучиш кога и как се е определила цената на електроенергията изкупувана от Марица Изток 1 и 3 [/quote]


  Определена е с договора сключен в последните дни на правителството на преподавателя по комунистически идеологии. И е меко казано заробваща и ощетяваща. Има информация в клипа, който постнах по-горе. От там ще научиш нещата, които не са ти ясни.

  In debt we trust
 18. 18 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Правителството в Прага иска Брюксел да окаже натиск на София във връзка с лиценза на чешката енергийна компания ЧЕЗ в България, съобщи австрийският портал за делови новини „Фрийдъл нюз".
  Чешкият кабинет подложи на критики решението за отнемане на лиценза на ЧЕЗ и го определи като „политически мотивирано". Премиерът Петър Нечас призова еврокомисарите Гюнтер Йотингер, Щефан Фюле и Хоакин Алмуня да помогнат на чешкото правителство.
  Нечас подчерта, че България трябва да спазва международните стандарти и договори.
  „Очаквам, че член на ЕС ще защитава чуждестранните инвестиции", каза чешкият премиер.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 19. 19 Профил на Едно_Българче
  Едно_Българче
  Рейтинг: 638 Разстроено

  гледах филмчето от този палеж (за мен не е нормално да се снимаш докато палиш...), но някак си все не ме пуска чувството, че някой иска безредици да пламнат и това се провокира с всякакви средства... едно е да протестираш с името и лицето си, съвсем друго е маскиран да правиш такива неща и да си измиваш ръцете с общото недоволство ... много се надявам, че зад това седи просто необмислената постъпка на младежи заразени от общия дух...

  Fortuna favet fortibus!
 20. 20 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  аман от малоумници.
  Така не става.

 21. 21 Профил на gergx
  gergx
  Рейтинг: 459 Неутрално
 22. 22 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Справка - Гамизов

  https://www.balkanleaks.eu/en/gamizov-bg.html

  ТЕЦ "Марица изток 2" е най-голямата топлоцентрала на Балканите. Тя е кондензационна топлоелектрическа централа, изгаряща нискокалорични лигнитни въглища, които се добиват в Източномаришкия басейн. Проектирането й започва от 1960 г. и се осъществява от "Топлоелектропроект" - Москва и "Енергопроект" — София. Общата инсталирана мощност е 1 465 MW. Централата се състои от 8 енергоблока.

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 23. 23 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Еййййй, нямат спирка тези пловдивчани.

 24. 24 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Нормално. От това, че някой бил чуждестранен инвеститор, не следва, че може да се държи с туземците като плантатор на захарна плантация в Ямайка през 18-ти век. Друг въпрос е, че мирише на комунистическа конспирация в цялата тази работа.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 25. 25 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#24] от "Dehumanizer":

  Прочети №13- там пише колко % плащаш на държавата и колко на "колонизаторите".

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 26. 26 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3733 Неутрално

  Всички които палят и рушат на съд.

 27. 27 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Правилно,след като монополите и властта са си дупе и гащи и бъдедещо ни е гръцко,но без да сме помирисали гръцки екстри на еврогръб поне протестите и погромите да ги направим по гръцки. И за Бога ,братя не им плащайте,иначе всичко е безсмислено и си оставаме роби .

 28. 28 Профил на sss700431
  sss700431
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#8:"widowmaker (в оставка)"]Така няма да стане!
  Не е това начинът.[/quote]

  + Така е.

 29. 29 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#17:"Dollar Akbar"] От там ще научиш нещата, които не са ти ясни. [/quote]

  Би ли посочил договора и определената в него цена?

 30. 30 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#17] от "Dollar Akbar":
  А как се е получило, че еленргията от ТЕЦ Бобов дол е едва ли не по-скъпа от тази на американската ТЕЦ?


 31. 31 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#29:"Tachibana Kanade"]Би ли посочил договора и определената в него цена? [/quote]


  Не съм справочник, щом имате интернет можете да си намерите всякакви подробности, които не са ви ясни. Ако ми платите, ще ви намеря каквото ви хрумне, в пазарна икономика живеем все пак.

  In debt we trust
 32. 32 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#30:"shumkar"]А как се е получило, че еленргията от ТЕЦ Бобов дол е едва ли не по-скъпа от тази на американската ТЕЦ?
  [/quote]


  В клипа се казва, че е енергията от "американската" офшорна ТЕЦ е близо 3 пъти по-скъпа. Но вие сте длъжни да лъжете и мамите, току виж някой заблуден седераст се вързал на измамата.

  In debt we trust
 33. 33 Профил на Miro Nikolov
  Miro Nikolov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#2] от "grayeagle":

  Не мисля! Тя, простащината, е неразделна част във БГ обществото от 1989 насам. И ние я толерираме със широко отворени очи. Качи се на твоя автомобил, покарай малко и ще се увериш че го правим. и ти , и аз и много здраво мислещи хора...опитваме се да се спрем, за малко, после си викаме 'а бе да ви е......' и продължаваме с широко отворени очи.

 34. 34 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#16:"michael"]в случая не виждам инвеститор, виждам крадец и ако това е знак, че в Б/я вече номера не минават си е ок [/quote]
  Лукойл също повишиха цените на горивата. Е и!?

 35. 35 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 759 Разстроено

  [quote#9:"Troubadour"]Това е запазена територия на Россия, другите са нежелани империалисти. [/quote]
  Простотията не ходи по гората. Кои експлоатира ресурсите на България - кой добива и плаща на държавата жълти стотинки- сода, цветни метали , за благородни метали,вода,еленергия. Къде видя Русия там?

 36. 36 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#13] от "Хипчо":

  Проучи си първо сметката, която ти предоставят в къщи всеки месец, тогава пиши пространни постинги по материя, която не разбираш...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 37. 37 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#31] от "Dollar Akbar":Защо отговаряш на хора, които са се регистрирали вчера с цел да манипулират .

 38. 38 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#31:"Dollar Akbar"] Не съм справочник [/quote]

  Останах с впечатлението, че твърдиш неща с категоричността на такъв. Но, щом не си способен да си посочиш източниците, ок.

 39. 39 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще направи проверка на дългосрочните договори на ТЕЦ-овете „Марица-изток” 1 и 3. Това съобщи шефът на регулатора Ангел Семерджиев.

  „Целта е да намалим изкупните цени от тези производители, защото електроенергията от тях се изкупува задължително по дългосрочните договори и силно влияе върху цената за потребителите”, обяви той. По думите му евентуално поевтиняване би имало след 1 юли от следващия регулаторен период.

  Според Семерджиев едва ли в скоро време тези централи ще излязат на свободния пазар. „В момента цените на свободния пазар са много по-ниски от тези, на които „Марица-изток 1” и „Марица- изток 3” продават на обществения доставчик”, уточни той. Договорите гарантиращи изкупуването на високи цени на произвежданата от двата ТЕЦ-а електроенергия бяха сключени от правителството на Иван Костов.

  In debt we trust
 40. 40 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  А, не така! Не по този начин! Протестиращите трябва да изискват контролните органи да си вършат работата. Да се гневят на ЕРП-тата е все едно да се бунтуват срещу бензиностанциите, а не срещу Лукойл.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 41. 41 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Народното недоволство вече ескалира и нещата започнаха да загрубяват, лошото е, че мирният граждански протест се трансформира във вандалщина и от това никой нищо няма да спечели.

 42. 42 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Ето това е произвол на тълпата, дами и господа, затова хората са измислили държавата и правила, по които тя се управлява и функционира.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 43. 43 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  До коментар [#38] от "Tachibana Kanade":


  Така е, източниците са ми точни, но не съм длъжен да предоставям ОБЩЕСТВЕНО достъпни материали на хора, които ги мързи да потърсят информация.

  In debt we trust
 44. 44 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#25] от "Хипчо":

  чакай да прочете. пък и да прочете, на дали ще разбере. Ще променят конституцията без да са я чели, протестират срещу ЕРП без да са платили и една сметка... ква е тая работа ..

 45. 45 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#32:"Dollar Akbar"] В клипа се казва [/quote]

  Чакай сега, ти наистина ли си показал клипче в youtube??? И това за теб е някакъв аргумент??? Него ли предлагаш да търся в "интернет"? Как мислиш, повече от един следобед ли ще ми е ужно да направя подобно клипче?

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Всички сме разбирачи на политика, футбол и автомобили. Всички сме шофьори. Какво става? Карат си три автомобила един след друг. Първият внимава и спира на стопа. Вие, във втория автомобил, макар и изненадани също внимавате и успявате да спрете. Този зад вас обаче не внимава и се натриса в задната броня. Вие скачате, отивате при третия да се карате, а той ви казва, че не е виновен, а е виновен първият, който е спрял рязко. Вие взимате крика и отивате да се разправяте с първия. В това време третият, нарушителят по закон се измъква тихо без да ви пречи на препирнята.
  Та нещо такова става между електроразпределителните дружества /първият/, народът /вторият/. Познайте кой е третият, който е на път да се измъкне за пореден път!

 48. 48 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#43:"Dollar Akbar"] източниците са ми точни [/quote]

  Нека публиката да прецени. Къде е договорът, и каква е определената в него цена?

 49. 49 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Има един ДЕТАЙЛ, който сякаш се изплъзва от ШИРОКАТА общественост...
  Говори се САМО за `сметките за ток` - т.е. битовото начало...
  А надутите битови сметки за ток означават, че и другите сметки са надути - сметките на търговците...
  И във всяка стока, която купуваме е включена НАДУТАТА СМЕТКА за ток - т.е. крадат ни пряко, крадат ни и косвено...
  ---
  À la guerre comme à la guerre.

  Разтурям колоквиума!
 50. 50 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Весело

  [quote#46:"Dollar Akbar"] Клипът е от разследване на ТВ7. [/quote]

  Именно.

 51. 51 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#49:"Ганий"]И във всяка стока, която купуваме е включена НАДУТАТА СМЕТКА за ток - т.е. крадат ни пряко, крадат ни и косвено...[/quote]

  Да не говорим, че връз тези надути битови и `стокови` сметки се перва едно ДДС, което вече обладава (кх-кх!) м~ на крокодила...

  Разтурям колоквиума!
 52. 52 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 759 Неутрално

  До коментар [#42] от "The Shadow": Това е тълпата ,но не са протестиращите. И тук кукловодите искат да се омешат нещата и тълпата и протестиращите да излязат едно, както разузнавачите, работили за България и доносниците. Така по лесно се управлява обществото. Основно правило при кукловодите е :Дръж го в мъгла, да му е ясно.

 53. 53 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Тия освен прости са и тъпи. Нафтата не гори особено добре, трябваше нещо по-ефектно!

 54. 54 Профил на lbq26502948
  lbq26502948
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#2] от "grayeagle":

  Тя и досега беше на власт, но следва простащина с анархистични елементи. На мен взе да писва от тези т.нар. протестиращи. Фактът, че не могат да си плащат сметките, е достатъчно показателен за потенциала им. Просто са прости. Ситуацията напомня времената след девети септември - простите искат властта!

 55. 55 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#43] от "Dollar Akbar":

  Проследих спора ви с някои от останалите съфорумци. Вашите мнения са единствените, в които не се посочват документи. Да се аргументирате с казаното и недоказано в някакво клипче е несериозно. Като ви поискат източници, извъртате и ги пращате да си ги търсят. А вашите опоненти посочват източници. Предложиха ви да отидете на сайта на ДКВЕР, за да се запознаете с документите - това го пропуснахте като опция. Явно вашата мисия тук е не принос за решаване на проблема, а лозунги анти-Костов.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Пламката
  Пламката
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#19] от "Едно_Българче":
  Напълно съгласен.
  Ако имаш мнение, изрази го, то си е твое. Ако се криеш зад маска, значи това не е твое мнение.

  Крайно среден !
 59. 59 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#55:"murttle"]Вашите мнения са единствените, в които не се посочват документи.[/quote]


  Къде видя документи във форума ДОСЕГА? Може ли да спрете да лъжете читателите? жалки сте сините комунистчета, жалки...

  Някой му бил дал документ във форумаи, муахахахааа


  В оригинал ли ти ги даваха досега да ги преглеждаш в общежитието или копия?

  Само сините комунисти не разбраха, че договорите са засекретени от Иван Костов и тези, които са ги чели(шефът на ДКЕВР) казват:

  "Според Семерджиев едва ли в скоро време тези централи ще излязат на свободния пазар. „В момента цените на свободния пазар са много по-ниски от тези, на които „Марица-изток 1” и „Марица- изток 3” продават на обществения доставчик”, уточни той. Договорите гарантиращи изкупуването на високи цени на произвежданата от двата ТЕЦ-а електроенергия бяха сключени от правителството на Иван Костов."

  In debt we trust
 60. 60 Профил на buzanka
  buzanka
  Рейтинг: 589 Неутрално

  Настана пълен хаос и анархия. Това дали е толкова добре

  Обичам да слушам само себе си
 61. 61 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Моето мнение за ЕВН също е негативно. Това е една арогантна компания, която се възползва с пълна сила от подареното ѝ монополно положение. Непрекъснато се хвалят с инвестиции и изграждане на модерни мощности, но факт е, че цените на парното и топлата вода са най-високите в страната. Намалението им дойде от общото намаление на цената на газа, а не заради тяхната дейност. Непрекъснато има грешки при отчитането и на ток, и на парно. За толкова години ЕВН нито веднъж не даде статистика колко стари битови абонати са се отказали от парно и топла вода и колко нови са привлечени. Нека покажат тези цифри и тогава ще се види ефективността им.
  Но вандалщината с подпалването не одобрявам. Това не е пътят за решаване на проблема. ЕРП-тата са последните по веригата. Не е луд, който яде зелника.

 62. 62 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#55:"murttle"]Явно вашата мисия тук е не принос за решаване на проблема, а лозунги анти-Костов.[/quote]

  Костов е един от ТЯХ...
  Ще го кажа и обратната - за да е по-ясно: Костов НЕ Е един от нас!

  Разтурям колоквиума!
 63. 63 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#14] от "ПАВЛА":


  [quote#14:"ПАВЛА"]Тия се конкурират с наще хулиганчета с ножовете и боксовете. [/quote]
  Любовта към огъня също е лудост.

 64. 64 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#52:"cobanmaala"] Това е тълпата ,но не са протестиращите. [/quote]

  Мда, никак не би било учудващо дори да е постановка на ГЕРБ или свързаните с тях лица.

 65. 65 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#59] от "Dollar Akbar":

  За разлика от вас чета всички мнения, които обсъждам, вместо да повтарям като папагал едно и също. Точка.

 66. 66 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#61:"murttle"]Но вандалщината с подпалването не одобрявам.[/quote]

  А от друга страна казваш, че са ЕВН са ПОДПАЛИЛИ не една черга, по-скоро твърдиш, че са ПОДПАЛИЛИ чергата на всички свои абонати...

  Разтурям колоквиума!
 67. 67 Профил на corelli
  corelli
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#17] от "Dollar Akbar":

  Ха ха ха! Информация от Р.Овч. Мерси!

 68. 68 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#63] от "Доби Велков":
  [quote#63:"Доби Велков"]Любовта към огъня също е лудост.[/quote]
  Диагноза, по-точно.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 69. 69 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#62:"Ганий"] Костов НЕ Е един от нас! [/quote]

  А кой си ти и от кои си?

 70. 70 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#69:"Tachibana Kanade"]А кой си ти и от кои си? [/quote]

  Суверенът - това съм Аз!!!
  ---
  заб. а ти защо питаш?

  Разтурям колоквиума!
 71. 71 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 908 Весело

  До коментар [#56] от "Dollar Akbar":

  Зле ли ви плащат? ДПС? БСП? Кои? Моите съчувствия. На мен пък никой не ми плаща, затова пиша каквото си искам и каквото мисля. Колкото и да ви е мъчно, и в този форум, макар и рядко, има хора със собствено мнение, които отделят време, за да изразят гражданска позиция. Да живее свободата!

 72. 72 Профил на Нощен ястреб
  Нощен ястреб
  Рейтинг: 524 Гневно

  [quote#5:"niceprson"]Боже каква малоумщина ! Чуждестранни инвеститори ще се затичат към България при четенето на подобна новина в Австрия или Германия ![/quote]
  Така е - чистят терена за Путин!

 73. 73 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 908 Неутрално

  До коментар [#66] от "Ганий":

  Да, и казвам, че не е луд, който яде зелника. Тези актове на вандалщина ги приемам като провокация с политически подтекст, режисирана от червени централи. Във връзка с което разбирам и вашата подкрепа за тях.

 74. 74 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#71:"murttle"]Колкото и да ви е мъчно, и в този форум, макар и рядко, има хора със собствено мнение, които отделят време, за да изразят гражданска позиция.[/quote]
  [quote#73:"murttle"]Тези актове на вандалщина ги приемам като провокация с политически подтекст, режисирана от червени централи. Във връзка с което разбирам и вашата подкрепа за тях. [/quote]

  Твоята фашистка, неофашистка и профашистка гражданска позиция я демонстрирай пред своя фашистки, профашистки и неофашистки Фюрер...
  Пред мен такива фашистки, профашистки и неофашистки граждански позиции НЕ МИНАВАТ!
  Dixi!

  Разтурям колоквиума!
 75. 75 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 759 Любопитно

  [quote#60:"buzanka"]Настана пълен хаос и анархия. Това дали е толкова добре
  Обичам да слушам само себе си[/quote]
  Като слушаш само себе си, какво чу?

 76. 76 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#71:"murttle"] На мен пък никой не ми плаща, затова пиша каквото си искам и каквото мисля. Колкото и да ви е мъчно, и в този форум, макар и рядко, има хора със собствено мнение, които отделят време, за да изразят гражданска позиция. Да живее свободата! [/quote]


  Прочетох ви мненията досега и установих, че вие сте единствената във форума, която не предоставя документи за твърденията си. Къде ви е документа от преподавателя по комунистически идеологии и палач на България - Иван Костов, че не сте платен писач?

  In debt we trust
 77. 77 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Гневно

  Защо трябва ВСИЧКИ да плащаме добавка за когенерация? За да може ВСИЧКИ да платят част от сметките на отопляващите се с парно ли? ИЗРОДИ комуноидни!

 78. 78 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#70:"Ганий"] Суверенът - това съм Аз!!!
  ---
  заб. а ти защо питаш? [/quote]

  Защото лъжеш, Суверенът съм Аз.

 79. 79 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#78:"Tachibana Kanade"]Защото лъжеш, Суверенът съм Аз. [/quote]

  Прегледах НАБЪРЗО съобщенията ти - почти всички са въпроси...
  Което означава, че си или ченге, или доносник, а най-вероятно агент-провокатор...
  Само те така непрекъснато питат...

  Разтурям колоквиума!
 80. 80 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#74:"Ганий"] Твоята фашистка, неофашистка и профашистка гражданска позиция я демонстрирай пред своя фашистки, профашистки и неофашистки Фюрер...
  Пред мен такива фашистки, профашистки и неофашистки граждански [/quote]

  Колега, объркахте статията, а твърде вероятно, и сайта.

 81. 81 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Да обобщим - най-яростни ПРОТИВНИЦИ на протестите са РРКК, очевидно по ЗАПОВЕД на самия фюрер...
  Което означава, че Суверенът правилно тегли един шут в подкръстието на техния фюрер и неговите фашистки, профашистки и неофашистки БРЪТВЕЖИ...

  Разтурям колоквиума!
 82. 82 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#80:"Tachibana Kanade"]Колега, объркахте статията, а твърде вероятно, и сайта. [/quote]

  Колегъ,
  Твърде дълго време съм писал по форумите, за да знам, че комунист ме наричате единствено и само фашистите, неофашистите и профашистите...
  Нищо лично - и ти трябва да сурнеш своята фашистка, неофашистка и профашистка съдба...

  Разтурям колоквиума!
 83. 83 Профил на katzz
  katzz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не мисля, че това е начинът да се реши проблема с цената на тока. Доста първична постъпка...Освен отразяването в медиите, не виждам какъв друг ефект има.

 84. 84 Профил на the_sceptic
  the_sceptic
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Простакът вилнее...

  Странно що не палят тимаджийски обекти или бетонните комплекси, унищожили черноморието? Или рушняшкия газопровод при положение, че България плаща на азиатците в пъти над това, което плащат нормалните хора за газ.

 85. 85 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#79:"Ганий"] Прегледах НАБЪРЗО съобщенията ти - почти всички са въпроси...
  Което означава, че си или ченге, или доносник, а най-вероятно агент-провокатор...
  Само те така непрекъснато питат... [/quote]

  Опитвам се да балансирам лозунгите ви, типични за ченгета, провокатори и фашистки комунета, колега.

 86. 86 Профил на dirbg
  dirbg
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Много е добре подобен тип чужденстранни инвеститори да имат едно наум, когато идват в България. Никаква полза не виждам да се насърчават чуждестранни инвеститори, които искат да печелят от българския пазар.

 87. 87 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#85:"Tachibana Kanade"]Опитвам се да балансирам лозунгите ви, типични за ченгета, провокатори и фашистки комунета, колега. [/quote]

  Тези рейтинги са много относителни, но най-интересното е, че нулевите са най-типични за еднодневните (едноседмичните) агент-провокатори...
  Явно фюрерът на фашистите, неофашистите и профашистите се е бръкнал в джоба тия дни и ви финансира с окраденото, защото усеща, че неговите фашистки, профашистки и неофашистки номера ВЕЧЕ НЕ МИНАВАТ...

  Разтурям колоквиума!
 88. 88 Профил на Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Офицер от ФСБ /на Цветан Василев водещ/
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":

  Трябва, но Иван Мангъра и Цара , хитро са се свили като кучка в каручка!

 89. 89 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#87] от "Ганий":

  Колега, вие ли сте местният старшинка? Колко години вече сте на плаца?

 90. 90 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#89:"Tachibana Kanade"]Колега, вие ли сте местният старшинка? Колко години вече сте на плаца?[/quote]

  Ти защо питаш?

  Разтурям колоквиума!
 91. 91 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Да обобщим...
  Най-яростните ПРОТИВНИЦИ НА ПРОТЕСТИТЕ НА СУВЕРЕНА са Костов и неговите платени глашатаи, маскирани като форумци...
  Тяхната (на Костов и неговите ревностни редници) НЕНАВИСТ към България, Българите и Българското СТАВА ВСЕ ПО-ОЧЕВИДНА...

  Разтурям колоквиума!
 92. 92 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1048 Гневно

  До коментар [#1] от "Dollar Akbar":

  Не помниш ли, че монархо-ф@ашиста продаде ЕРП-тата? И БТК, и изсече горите на Рила! И Измами България поне с 1 милиард $ превъртайки дълга-оценката е на Пламен Орешарски!
  А кой му даде паспорт? БСП, да, БСП реши, че е "демократично" да даде на този самозванец и дказан разбойник български паспорт.
  За сведение в Гърция и Румъния тези самозванци не ги допуснаха!
  След 9.9.44г са питали Сталин що да правят със Симеончо! Сталин казал:"Да не се пипа! Може да потрябва!" -И потрябва наистина! Фердинандов размрази Белене!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 93. 93 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#91:"Ганий"] Най-яростните ПРОТИВНИЦИ НА ПРОТЕСТИТЕ НА СУВЕРЕНА са Костов [/quote]

  Това откъде го изсмука и защо крякаш? Истерията ли пак те прихвана?

 94. 94 Профил на debil
  debil
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#10] от "stanislavdi":

  Договорите по изграждането , респ. цените на която НЕК ще изкупува тока от AES (новия ТЕЦ 1) са започнати още през 1995г от Луканов. След премахването на "бос"-а има затишие (все пак е криза) и през 2005-2006 Иван Костов подписва договора... срещу 10% комисионна. Както се вижда сини, червени и жълти са ходели на едни и същи лекции в партийната школа.

 95. 95 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 524 Весело

  До коментар [#91] от "Ганий":

  "Да обобщим...
  Най-яростните ПРОТИВНИЦИ НА ПРОТЕСТИТЕ НА СУВЕРЕНА са Костов и неговите платени глашатаи, маскирани като форумци... "
  фашистите, неофашистите и профашистите...

  Ганий ,уж си доста над средното ниво за форума ако изобщо може да се тегли черта по йерархия ,но пък ме учудват понякога проповедите ти .
  Уж си един път за правовият ред ама на другият ден сееш смут и подкрепяш безредици в нац .мащаб Какво хубаво ще произлезе от Велико нар. Събрание ,нова конституция и пр. глупости които иска тълпата -суверена .Те няма т едно реално конкретно искане което да се имплементира и един не чух да адресира именно належащото ниските доходи .За какво протестират питам аз какво искат Правов колапс на цялата държавност и всеки бизнес да замине за Карибите и да ги остави в курника ли ?

 96. 96 Профил на Ганий
  Ганий
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#93:"Tachibana Kanade"]Това откъде го изсмука и защо крякаш? Истерията ли пак те прихвана? [/quote]

  Ти защо питаш?

  Разтурям колоквиума!
 97. 97 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  До коментар [#94] от "debil":

  хахаха, не се шегувай така грубо, щото има много доверчив народец.

 98. 98 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Лумпенизирането на протеста. По този начин само се опорочава истинският протест. И малка група лумпенчета са способни да нажежат обстановката до необратимост. Това много добре го знаят специалистите в бранша Болен Сидеров и нему подобните които в спокойна ситуация не биха взели и 1%. Господарите му от Москва също го знаят и много подмолно палят фитила. От Белене явно ги боли. Наистина решителен момент за ориентацията на БГ. Аз лично предпочитам Европа пред Азия.

 99. 99 Профил на Tachibana Kanade
  Tachibana Kanade
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#96:"Ганий"] Ти защо питаш? [/quote]

  Защото лъжеш и си позволяваш да говориш от мое име. Да не зацикли нещо?

 100. 100 Профил на daria_vip
  daria_vip
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Един искал разсрочване сметките за ток
  Втори искал велико народно събрание
  Трети чул недочул вече раздава присъди кактоАпартаментски ,национализира даже четох някой картечница щеше да окача вчера един съвестен съфорумец
  Всичката работа май върви на месеци и месеци безтегловност за да може някой да направи нещо в безредието ама нейсе .
  Ще излезе наяве всичко

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK