Още тази година всички листовки на шофьорските изпити ще се решават с таблети

Още тази година всички листовки на шофьорските изпити ще се решават  с таблети

© Юлия Лазарова, КапиталОще през тази година всички листовки от шофьорските изпити ще се решават само с таблет. Сега покритието е 65% при планирани 50%. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на транспорта Данаил Папазов. 


Министърът напомни, че според официалния график пълното покритие на изпита с таблет е било планирано за 2016. "Изпълняваме го с ускорени темпове и ще приключим до средата на тази година", каза той.  


Запитан от предшественика си на поста Ивайло Московски (ГЕРБ) защо от 19 изпитващи, всички от които били обвинени в корупция при сегашното управление, 15 души продължават да работят, Папазов съобщи, че всеки от тях е отрекъл да е манипулирал листовки. Затова резултатите са дадени на прокуратурата, а за петима се водят дисциплинарни производства. Двама вече са освободени, а за други двама заповедите се подготвят. 


Папазов отрече слуховете, че провеждането на шофьорски изпити ще бъде дадено на концесия. Той уточни, че само се проучва възможността някои от дейностите в този процес да бъдат предоставени на външни изпълнители. Държавата ще продължи да бъде отговорна за провеждането на изпита, но е възможно да преотстъпи оценяването, например. 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK